Dog.bg Форуми : Проблемите ми с клиники АНИМО

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблемите ми с клиники АНИМО

#101 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 26 November 2007 - 09:04 PM

....чакайте да се разсъная....!! Първо ще те заколя финансово, не да те одера, но съсъ сигурност след това няма да спя докато не намеря решение за проблема ....!!! Не съм запознат с детайли, не ми се чете толкова, но при висока захар се внимава много, защото ако се влезе с инсулин "неправомерно" става чудесен синкоп, абе опасно е......
Прави сте, критиката да е градивна, ама аз имах друго предвид....както....обърках се...Лягам си пак....сори !!!
.....но Ако бях от АНИМО щях да съдя някого за щети ама....няма адвокати в БГ.....тпо  какво ли има.....!! Ега ти държавата е т,ва, на самотек.....!!!!
Ма може пък тези от АНИМО да са наистина.....
Да поспя още малко, че ставам за работа..............

#102 Потребителят е офлайн   merlinofchaos Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2007 - 10:13 PM

Цитат

Цитат

но в случая не мисля, че са длъжни да ти се обясняват или извиняват- човешко е

Именно - човешко е. Да ми обяснят и да ми се извинят.
Що се касае до това дали ми губи времето - нека това аз преценя.

Цитат

ако случая е спешен това още повече ще те издразни не мислиш ли

Издразни ме.Отношението.

Що ли ти обяснявам, като няма да разбереш.
Всеки има право да си избере при кого да ходи и при кого - не.
Е, аз избрах - там точно няма да отида.

Разбирам те, но има и още в подобна ситуация всичко ми е криво и всеки ми е виновен- дори човека да е супер любезен за мен той ще е гадняра дето не иска да ти помогне, този който предпочита да си пие бирата в някоя дискотека докато моя любимец има проблеми. Та за това малко или много смятам, че човека не е толкова виновен в предвид на добрите отзиви който имат останалите потребители от клиниката.

Цитат

....чакайте да се разсъная....!! Първо ще те заколя финансово, не да те одера, но съсъ сигурност след това няма да спя докато не намеря решение за проблема ....!!! Не съм запознат с детайли, не ми се чете толкова, но при висока захар се внимава много, защото ако се влезе с инсулин "неправомерно" става чудесен синкоп, абе опасно е......
Прави сте, критиката да е градивна, ама аз имах друго предвид....както....обърках се...Лягам си пак....сори !!!
.....но Ако бях от АНИМО щях да съдя някого за щети ама....няма адвокати в БГ.....тпо  какво ли има.....!! Ега ти държавата е т,ва, на самотек.....!!!!
Ма може пък тези от АНИМО да са наистина.....
Да поспя още малко, че ставам за работа..............

Благодаря, извинявай, ако съм те събудил ;).
Смятам, че и това е достатен отговор на въпроса ми- както каза ситуацията е изисквала повишено внимание а "неправомерното" започване на инсулинова терапия е факт...

П.П. По- добре да те "заколят финансово" и да ти решат проблема отколкото да те одерът и да ти сервират по- голям ;). Но да чукна на дърво сериозни последици ни се разминаха...

П.П.П. Многократно променях и 3-те ми последни поста за което се извинявам, просто постоянно се присещах за още неща който искам да кажа...

#103 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 28 November 2007 - 12:51 PM

....Привет [b]Д-РЕ [b]!...още не си ми благодарил за акаунта...! И стига си спал...!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#104 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2007 - 01:43 PM

Цитат

Ако аз съм убеден, че нещо трябва да се изреже, налага се и още повече сме на едно мнение със стопанина на животното, НИКАКЪВ НОРМАТИВЕН АКТ, ДАЖЕ ЗАКОН НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА МИ ВЪЗДЕЙСТВАТ !
  Медицината и правото са несъвместими по линията на ЗАБРАНИТЕ ! Не говоря за правилата....
Доказано е, че огромен % от лекарите и особено хирурзите, са такива, заради възможността да ВЛАСТВАТ върху вземането на решенията.

Би ли бил така добър да ни осветлиш - по какви критерии ТИ се убеждаваш ,че НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ,моля?? Нещо "излишно" - като примерно пръсти , гласни струни ли, живот ли ще се отнема - онова с евтаназията...
А пък ако още не си се вдянал - медицината и целият ни живот е редно да се подчиняват на Законите.Иначе иде дистрооой...
Па за последното ти изречение от цитата - пази Боже!!Значи викаш лекарите са станали такива заради възможността да властват ....не`какъв трилър ли обсъждаме тук или...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#105 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 11:49 AM

...просто няма как да разбереш как се чувства човек, комуто предстои да изреже нещо, принципа на вземане на решение (освен ако не си колега)....! Обясненията са излишни...

#106 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 12:05 PM

Цитат

...просто няма как да разбереш как се чувства човек, комуто предстои да изреже нещо, принципа на вземане на решение (освен ако не си колега)....! Обясненията са излишни...
питах друго .без тези...Не изрязвай тогава - като ти е така кофти..пък и ..хехе - притивозоконно е!
Принципът за медицински причини к~ъв е бе - да не носи онова страдание и да не е причина за други неща - ма виж където трябва - аз ли да ти ги казвам - срамота е!!!!
За втори път питам - ти вет ли си всъщност??
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 03:23 PM

Всъщност цяла нощ снощи и днес го мисля- вечерта ми се обади приятел вет - вика доведоха ми  пит бул, млад ,здрав , готин - за евтаназия.Причината - ми не го искали вече.Та се чудил човекът какво да прави - вика ми - ако ги нахокам - ще идат другаде и там няма да има проблеми.Мислехме и решихме да го докарат , и да го приберем хайвана .Подготвихме план , звъняхме ,  правихме.
Не дойдоха.Някой друг лекар го е убил.Защото евтаназия без медицински причини е убийство.
Тук искам да кажа , че се прекланям пред загрижени лекари като споменатия горе д-р Панайотов.За пари изобщо не идеше реч.Имаше тревога за живота на едно обречено животно.Па нека някой словоблудстват хиър и се правят на важни - идваам, ще ми плащате ,аз съм велииик...ае по допирателната!!
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   Тути Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 12:07 PM

Agalina аз съм твърдо против евтаназията без основателни(медицински) причини.Дори тогава съм с предубеждение.Но мога ли да ти разкажа една наистина фрапантна,поне за мен случка с мой познат вет.Та един природозащитник,който "спасява" кучета от евтаназия в изолатора,като ги изпраща за осиновяване в чужбина(няма да спомена нито име,нито страната в която уж ще ги спаси от  варварите-българи),измъква три кучета от там.Ваксинира ги,обезпаразитява ги,приготвя им паспорти и т.н.НО се оказва че нещо не може този път да ги изведе от Б-я,и познай какво е решението на този ДОБЪР човек-води ги при вета да ги евтаназира.За това какво да кажа.Нали уж от това ги спася :oС това искам да кажа-не вини ветеринарите първо.Във всяко стадо си има мърша. :-

#109 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 December 2007 - 12:11 PM

Цитат

Agalina аз съм твърдо против евтаназията без основателни(медицински) причини.Дори тогава съм с предубеждение.Но мога ли да ти разкажа една наистина фрапантна,поне за мен случка с мой познат вет.Та един природозащитник,който "спасява" кучета от евтаназия в изолатора,като ги изпраща за осиновяване в чужбина(няма да спомена нито име,нито страната в която уж ще ги спаси от  варварите-българи),измъква три кучета от там.Ваксинира ги,обезпаразитява ги,приготвя им паспорти и т.н.НО се оказва че нещо не може този път да ги изведе от Б-я,и познай какво е решението на този ДОБЪР човек-води ги при вета да ги евтаназира.За това какво да кажа.Нали уж от това ги спася :oС това искам да кажа-не вини ветеринарите първо.Във всяко стадо си има мърша. :-

Без да пишеш името и конкретно случката - този пост няма смисъл. Така че, бъди така добър да обясниш за какво точно иде реч. Иначе това си е чиста проба - клевета и клюка. В подобни случаи е доста важно какво ще кажат и двете страни.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#110 Потребителят е офлайн   tiririram Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 06:39 PM

Искам и аз да се изкажа за клиники Анимо, но моето мнение е положително. Моето котенце го намерихме на улицата в ужасно състояние, гърчеше се много буйно и мислехме, че е сгазено от кола. Беше пред работата на гаджето, та можахме поне да влезем в Интернет и да потърсим клиника, която да работи в неделя. Попаднахме, естествено, на Анимо, но не искахме да ходим там, първо защото беше твърде далеч, а не искахме да стресираме котето допълнително с возене до Младост, и второ защото като звъннахме да кажем какво става, първият въпрос беше: "А кой ще поеме финансовата отговорност?" и не искахме да водим котето при хора с подобно отношение към здравето му. Така или иначе, оказа се, че те са единственият вариант. Когато отидохме там, пред вратата имаше опашка и всички лекари бяха много заети, но като разбраха за какво иде реч, веднага го приеха и се погрижиха за него. Биха му упойка/упокоително? и го прибраха за през нощта. На следващия ден по телефона казаха, че няма нищо счупено и че според тях става дума за натравяне с пестициди. Казаха, че най-вероятно котето ще се съвземе до месец, дадоха ни лекарство и съвети как да го храним (никой не се е опитвал да ни продава нищо). Котето наистина се възстанови напълно след три седмици. Лекарите проявиха голяма загриженост и много отговорно отношение към него, всички го помнеха (той си беше трогателен) и много се зарадваха, че ще продължим да се грижим за него. Като цяло съм доволна и благодарна на тези хора.

#111 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 12:37 PM

Цитат

Цитат

клиники Анимо продавали и живи животни...е аз не го знаех...  :angry:

Аз пък се изненадах, че "премахвали трайно нокти на котки"  - има го в ценоразписа... за 200 лв и  яко незаконно...тези добре ли са ?...

:blink:Гледам, това го няма вече на сайта им...Дали заради дискусията ни, дали заради друго...Поне дано са спрели да режат и пръстите ... B)
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   karmelitka Икона

Публикувано: 15 February 2008 - 09:25 PM

Здравейте,аз няма да хваля ветеринарен лекар,но мога да ви предпазя от некадърни такива и да споделя в коя клиника НИКОГА да не водите горкото животно.Аз заведох моето зайче в"АНИМО"ветеринарна клиника и зоомагазини има такива  в София на бул.Витоша№125,ул.Коста Лучев№10Б,жк.Люлин-Силвър центъл,бул.Бр.Бъкстоун№38 и жк.Младост 1Ь,бл.508.Течеше му кръв от генеталите и въпросните"ветеринари"там въобще не му обърнаха внимание,казаха,че било разгонено.Обяснявам на чист български,че му тече много кръв и не може да е от това ,а тя не разгонено е  и през ноща то почина .Еми това е моя съвет не ходете там нищо не разбират от животни,а и много бързаха да ме претупат защото трябваше да излязат на вън да си пушат

#113 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2008 - 12:24 AM

Ох от къде да започна, не ходете в Анимо. Аз дълги години (около5-6) им бях голям фен, по-точно кабинета им на Плиска(вече е само магазин май).Там работеше един вет, знам му само първото име-Цветан, той беше невероятен толкова пъти ми е помагал, че нямам думи. В един момент обаче той изчезна и на негово място започнаха час по час да се сменят разни докторчета, което за мен беше неприятно защото те не познават кучето ми. Не го познават в смисъл, че не знаят от какво е боледувало и т.н, то имаше картон там, но той мистериозно изчезна при поискване. Както и да е от там нямам оплаквания. Миналата година по това време се преместих и клиниката им в Младост вече ми е по-удобна и тъкмо се радвах- е страхотно тя е и денонощна, ама......В края на миналата година на кученцето ми боксерка на 9 год и се бяха подули гърдичките от едната страна, ей така за един ден. Отидох аз там на преглед(както се досещоте безумно притеснена)Първо "прегледа" беше извършен в чакалнята, т.е. само я погледна и то от горе , а всеки знае, че на кучето гърдите са от долу, пипна я с два пръста, миииииииии някакво възпаление било.Даде ми антибиотици и аз си се прибрах, тя ги пи 4 дни без ефект и аз реших да се обадя да кажа, от там ми отговориха, че то толкова бързо не ставало. Аз се усъмних(и слава богу)защото антиб. действат бързо, а при нея нямаше никаква промяна. Тогава реших да се консултирам и с друг лекар, сетих се за Син кръст където преди това бях водила кучето на приятеля ми на рентген, и отидох там.за лекарите там мога да кажа само добри неща, защото те ни обърнаха мнимание.Първият път когато отидохме за поставяне на диагнозата й правиха всички възможни изследвания, а на ехографа се бяха събрали сигурно поне пет човека. Диагнозата не беше добра(тумор на млечните жлези)но поне бе открит и беше оперирана по-скоро.Туморът беше злокачествен, и от близо седмица Рита вече я няма, но там дадоха всичко от себе си.А сетих се още нещо, преди дни пиех кафе в една пицария точно до Анимото в Младост и знаете ли какво видях...............Е няма да познаете бяха изкарали едно куче от вън за да му изтискват  жлезата,него го боли, стопанката му видимо притеснена, а сурия хлапета стоят и гледат сеира-е нямам думи!!!!!!!!!! Не искам да правя реклама или антиреклама на някого, това е моят опит.

#114 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 09:33 AM

Изчетох темата и искам да се похваля от нашия ВЕТ. Най милата и внимателна лекарка на света. и тук е мястото да и се извиня, че денонощно я тормозя с глупави въпроси по телефона. Клиниката и е в Лозенец. За всеки, който се интересува нека ми пише на личния, ще му дам координати
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 03:50 PM

Аз пък искам да кажа и нещо хубаво  :blink:

Куче нямам, но имам зайче, папагалчета и котка. Водя и четирите там, както и едно бездомно куче и съм много доволна, винаги са се отнасяли със загриженост към животинките (става дума за клиниката в Младост). Никога не са оставяли някой случай недогледан и са ми казвали да съобщавам състоянието след лечението, дори и да си е станало като чисто ново (повечето лекари, дори човешки, не се интересуват повече от вас, ако сте се оправили).
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#116 Потребителят е офлайн   emy44 Икона

Публикувано: 05 April 2008 - 10:32 PM

Напълно подкрепям мнението, макар че не съм собственик на куче, а на коте. Три пъти досега съм ползвала клиниката, последно - преди броени дни.
Определено имат проблем с поставяне на диагнози - преди около година ни лекуваха с диагноза "нещо вирусно". Последният път за 5 дни не успяха да поставят диагноза! Като през последните три от общо 5 дни лечение при тях котето беше на стационарно лечение в клиниката. Надупчиха котето, остригаха му козината - на корема, на двете лапки, на вратлето. Когато се обаждах, за да питам как е котето, ми се караха, че ги безпокоя. А платихме солена сума за престой!
Помолих да уточнят диогнозата, отговориха ми: "Инфекция, но не знаем точно каква и от какво се активира. Това е нормално - много често се знае, че има инфекция, но не се знае къде е."
На петия ден, след като вдигнах два скандала по телефона, ми казаха, че "котето е добре", да си го взема вечерта, защото ставало агресивно и скочило върху един от колегите им. Изтръпнах! Котето ми е много кротко. Не мога да си представя какво са му причинили, за да стане толкова агресивно! Отидохме да си вземем писанчо и да го водим при друг лекар, на обяд вместо вечерта. Не можете да си представите как го намерихме - упоено!!!! С два счупени мустака, по ноктите му имаше кръв. Бяха му остригали козинката на коремчето, за да го гледат на ехограф. И цялото му коремче беше в рани - с бръсначката са закачили на няколко места и кожата и са я разранили.
Като ни видяха, че отиваме да си приберем писан, ни казаха: "Ама ние нали се разбрахме за вечерта? Сега не е готов за изписване!" После ни взеха 100 лв за 2 дни престой - с кръвни изследвания и ехограф. И си тръгнахме с намерение, да не се връщаме никога повече.

Мисля, че тази клиника трябва да я затворят. Не може да мъчиш животно безнаказано. Щом не им е присърце работата - да не я работят. Да ходят да продават краставици на пазара и да викат колкото искат.
Но да се отнасяш към работата си безотговорно, да се караш на стопанин затова, че се тревожи за домашното си животно, като правят те,  Е НЕПРОФЕСИОНАЛНО И НЕКОМПЕТЕНТНО ПОВЕДЕНИЕ!

В момента посещаваме друга клиника, в ж.к. "Стрелбище", и съм очарована от отношението там. За пръв път Малчо стои /почти/ спокойно в лекарски кабинет, кротува, когато му взимат кръв и му слагат инжекция, не гъкна по време на ехографа. А докторите му се радват и нито веднъж не ми се скараха, когато се обаждам за резултат от изследване или с въпрос за нещо, което ме е притеснило. А Малчо вече се храни, припка из къщи и единственото, което ме натъжава, като го гледам, са раните от умниците в "Анимо". Дано скоро се възстанови окончателно. Не искам никога повече да чуя за тези некадърници :( :( :( :( :( :(.

#117 Потребителят е офлайн   merlinofchaos Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:21 PM

Има малко развитите по нашия проблем- по- миналата неделя след поредното възпаляване на аналните жлези се реших да предприемем хирургичното им отстраняване което доктора ми препоръчваше от предишните ми 2 посещения като най- доброто за кученцето.

Операцията извърши професор Аминков в клиника Ами Вет в Красно Село от където останах с много- добри впечатления (макар и малко повърхностни)- определено докторите обръщаха внимание на пациентите си (на нас и на пациентите който дойдоха докато чакахме края на операцията :)

Надявам се следващия път да пиша когато кученцето ми се е възстановило напълно, че днес като и свалих яката си е разкъсала единия шеф и раната се е отворила леко...

#118 Guest_megels_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 April 2008 - 12:05 PM

Искам да Ви кажа,че тази клинака Анимо в Люлин са пълни некъдърници и взимат безбожно скъпо,на мен за да ми бият на котето антибиотик който сме си го купили те само да му го поставят ми взеха 6 лева което е смешно и жалко за тези прости и недодялани лекари!!!Моля Ви не си водете животинките много рискувате аз имам и още спомени от тях с моето котенце,не му обърнаха капка внимание а ми взеха парите и след като го заведохме в Син Кръст се оказа доста сериозно!!Дано ми се оправи бебенцето защото ще умра от мъка!!!1 :'(

#119 Потребителят е офлайн   sanelii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 02:23 PM

Здравейте всички ветеринарни лекари който пишат в този сайт!
Искам да изкажа огромната благодарност на нашето семейство към прекрасните лекари от Клиника "АНИМО" ж.к.Младост 1А ,бл.508,тел 9745516.Те спасиха и дариха живот на нашето прекрасно померанче Макс.Хиляди благодарности и много здраве и успехи им желаем в личния живот и в професията.
А.Великова :->)

#120 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 09:13 PM

Радвам се,че попаднах на тази тема,защото скоро щях да водя заека ми в ''Анимо'' и явно щях да сгреша.Да знаете къде мога да го заведа в Младост на ветеринар?

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни