Обезпаразитяване
Публикувано: 13 July 2007 - 01:40 AM
оставете ги да не си "тровят" кучето,а да тровят себе си с глисти,тении,бълхи и каквото им хрумне
лошото е,че освен тях ще патят и други от цялата работа...глистите в случая май са нааай-малкия проблем(но никак маловажен)

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 13 July 2007 - 07:50 AM
Цитат
Цитат
Защото ако в един от тези случаи кучето се зарази с тения и тя стане полово зряла и започне да отделя членчета и яйце зарази човек поради вашата немарливост или пък ако с нематод зарази дете и то ослепее завинаги дори хиляди пъти да повтаряте после " Да се е.а в тъпата глава що не давах по-често" няма да можете да поправите грешката. Не забравяйте, че правилната профилактика е най-доброто нещо за предпазване на здравето на животното и човека и тази профилактика не зависи от вашето мнение, а лежи на точни и продължителни проучвания.
1super 1super 1super

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 13 July 2007 - 09:35 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 July 2007 - 01:46 AM
помисли сама-по твойте думи:обезпаразитяваш си кучето,след 3 месеца даваш фекална маса за изследване-и не откривате нищо!след 3 дена глистите стават полово зрели(защото кучето ти се е заразило наскоро) и започват да снасят яйца,но разбираш след още 3 месеца при следващото изследване или обезпаразитяване.
през тези 3 месеца кучето ти "сее" яйцата в дома ти-няма как да не си отърка дупето в килима,дивана или където се сетиш и всички в дома ти са потенциални заразени
това е варианта с глистите....сега помисли зза същия филм,обаче с тения...

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 July 2007 - 08:56 AM
На колко време да обезпаразитявам единия, и на колко - другия ?

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 14 July 2007 - 11:43 AM
she_wolff, първо не ми е ясно защо все трябва да се заяждаш с мене, но ще го отдам на някаква лична причина.
И сега да обясня, защото очевадно си четеш между редовете и си разбираш както си искаш постовете ми. Обезпаразитявам си кучето редовно, с най-качествените препарати. Тази ситуация, дето си я описала фигурира само в твойто въображение, у нас такова чудо не може да се случи. Най-малкото защото кучето ми е с толкова чувствителен стомах, че както вече споменах реагира на първия развил се до възрастен глист, след което разбира се последнва обезпаразитяване. Ситуацията която описваш е също толкова валидна и за редовното обезпаразитяване. Ако дам на кучето си хапче, но паразитите са още яйца, то не би имало никакъв ефект, по простата причина, че тези хапчета не действат на яйцата /надявам знаеш това/. Така че дали ще дам проба и тя ще е отрицателна /поради наличието на неразвили се още яйца/ или ще дам хапче, което няма да подейства на яйцата е все едно. Само че в единия случай напразно ще съм натоварила организма. Сега ако искаш да си говориме в стил "ако стане еди какво си" темата ще стане като фантастичен филм. Не виждам смисъл. За 3 месеца всяко опаразитено куче вече ще е дало признаци на опаразитенсот много преди да се даде хапче за "профилактика". И да поясня, лекарите са тези, които казват /повечето/, че е най-добре профилактиката да се прави на 3 месеца. Ако ти не си съгласна кажо своя срок и се обоснови. На мен всички лекари са ми акзвали да си обезпаразитявам кучето на 3 месеца. И ако толкова не можеш да си обясниш за какво говоря вземи се успокой и прочети спокойно постовете ми, за да разбереш аджеба какво се опитвам да кажа. АКо ти се струва объркано не е в мен проблема, просто ти не ме разбираш /или не искаш, щото трябва да има спор/

Публикувано: 14 July 2007 - 12:22 PM
Не искам да ви преча на полемиката, за яйца и паразити не знам нищо b)
Работата е там, че съм изчела цялaта тема, а мненията на специалисти и ветлекари са най-различни (да не кажа противоречиви)- от препоръки за ежемесечно обезпаразитяване до такива за 3 месеца - все пак разликата е доста голяма ...

Публикувано: 14 July 2007 - 12:39 PM

Публикувано: 14 July 2007 - 01:20 PM
За препаратите - cestal бил добър, но по последни наблюдения drontal бил по-добър.
А сега де r)

Публикувано: 14 July 2007 - 02:43 PM

Публикувано: 14 July 2007 - 04:32 PM
Моля помогнете ми!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 15 July 2007 - 10:39 AM

Публикувано: 16 July 2007 - 09:43 AM
П.П. Тъй като през топлите месеци има риск от дирофилария давайте таблетки, които я покриват и нея всеки месец.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 16 July 2007 - 10:28 AM
Публикувано: 27 July 2007 - 08:11 PM
Публикувано: 28 July 2007 - 02:46 PM
Къпане с шампоан на цялата козина може по-рядко, но краката след разходка се мият задължително (за тези, които не живеят на двора)
аз до момента бълха или кърлеж по моите не съм виждала b)
(да чукна на дърво)

Публикувано: 16 December 2007 - 12:39 PM
(само да отвележа, че ползваме Frontline, през топлите сезони - всеки месец )