Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#131 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 December 2007 - 07:59 PM

С изключение на кърлежите, другите гадове си ги има и през зимата. Освен това съм виждал опаразитяване с кърлежи и през февруари. Така, че не разреждайте третиранията.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#132 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2008 - 01:47 PM

здравейте имам НОК-че на 4 м.досега е обезпаразитявана 4 пъти но последният път изхвърли 2-3 гадинки звънах на вета и той ми каза след две седмици да и дам Cestal  така и направих че питането ми е след колко часа след приема на хапчетата ако има папаразити ще ги изхвърли  защото предният път /когато изхвърли бяха минали около 10 ч  / благодаря предварително

#133 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2008 - 01:56 PM

Зависи кога ще излезне следващият...пасаж. С няколко последващи...пасажи...ще изкарва също.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 08:22 PM

Моята е обезпаразитих вчера с две хапчета (....)забравих си де излезе ми от ума за което съжалявам,но ? ми е дали е станало нещо имало ли е ефект защото нищо не искара нито глисти нито нещо др. а не бе обезпаразитявана  2-3 месеца...бях си забеавила за което съжалявам!

#135 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 11:02 PM

Накратко историята на моя случай: онзи ден като се прибрах намерих повръщано (неголямо количество, слюнка) почти засъхнало защото беше върху мокет и по средата се мъдреше доволно голям глист :blink:Не беше сух но и не мърдаше.
Имам 4 котки и 1 куче. Тъй като не можех да знам кой е виновника, обезпаразитих ги всичките с Дронтал със съответните дози за всяко животно.
Вчера проследих изхожданията на кучето - нищо, чисто, както и на две от котките - едната чиста, другата изкара завидно количество глисти. Останалите две за съжаление не можах да видя кога и какво са изходили. Но това което намирам от вчера до днес в тоалетните е чисто без паразити.

Кучето и 3 от котките живеят отдавна у нас и са редовно обезпаразитявани през 3 месеца. Досега никога не са изкарвали нищо.

Тази, в която се съмнявах, и която действително изкара глистите я прибрах в началото на октомври 2007г. Обезпаразитявана е на
06.10. с Цестал
14.10. с Левамизол
28.10. с Цестал
05.12. с Цестал

и въпреки всичко се оказа че има глисти :(

Та въпроса ми е следния - сега отново ли всички да "минават под ножа" т.е. след 14 дни отново на всичките да дам хапчета или само на тази, която със сигурност видях че изкара глисти?

#136 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:12 PM

След всичко писано в тази тема ако на някой не му стане ясно защо това коте  е възможно да има паразити  и че обезпаразитяване веднъж на три месеца не е достатъчно то тука трябва да пишат не лекари а......

#137 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:31 PM

Мерси д-ре но не виждам конкретен отговор на конкретния си въпрос

Приемете, че съм тъпа щом съм го задала, след като съм прочела темата.

#138 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 01:40 PM

Освен описаното от по-горе от д-р Коко за жизнения цикъл на паразитите мога да добавя още че:
    Повечето противопаразитни препарати /хапчета/ действат само в момента на тяхното даване и не предпазват от реинвазиране. Има препарати срещу глисти с продължително действие, но не и за тении.

Глистите могат да имат така наречени "дремещи ларви" на които не действа нищо.
      Яйцата на паразитите са изкл. устойчиви в околната среда.

#139 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:00 PM

Хм, ще взема да си задам отново въпроса формулиран по друг начин. Явно не става ясно какво се опитвам да попитам.

След като съм дала обезпаразитяващ препарат на всички животни и след като 4 от 5 не са изкарали нищо, да ги тровя ли като им набутвам отново хапче след 14 дни или мога да им спестя това?

Доколкото си спомням правилото беше - ако има очевидно опаразитяване се прави обезпаразитяване 3-кратно през 14 дни. В тази връзка мацката която пред очите ми изкара глистите ще си получи съответните дози, но останалите.....? Ей това се опитвам да попитам, дано сега съм се изразила по-точно.

В момента целта ми е да премахна съществуващите глисти които съм видяла. С тении не се боря, а и ако ги има би следвало хопчето да ги е унищожило.

#140 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 02:26 PM

Трови ги, за да не се наложи после някой да трови теб.
User's Signature

#141 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 07:42 PM

Цитат

Трови ги, за да не се наложи после някой да трови теб.

Докторе, май днес не ти е ден :blink: каква е тая язвителност...
Питам за котките бе човек, остави ги хората.
Целодневно и целонощно си контактувам с моите котки, накацват ме всеки удобен момент, спят ми в леглото, така че и да ме е полазило нещо то вече свършило.
Като котешки лекар кажи кое е най-добро за ТЯХ, не за мен.
Ако мога да им спестя някоя и друга отрова що да не го направя. Колко им е тяхното организъмче - една шепичка. Интересува ме тяхното здраве, за човеците си има човешки доктори.

Понякога чета теми "помощ котката ми има глисти, на мен какво може да ми се случи". Хора разни, питания разни. Аз пък питам за котките  :blink:

#142 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 07:56 PM

Паразитите са доста по-опасни за хората отколкото за кучетата и котките. И когато става въпрос за заплаха за човешкото здраве съм непреклонен. Обезпаразитете всичките си животни.
User's Signature

#143 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 08:07 PM

Във връзка с хуманното обезпаразитяване може ли да препоръчате препарат? Преди години имах познат, който ми беше споделил, че е "хванал" глисти. Човек на 20 и отгоре години, не дете, дето си лапа ръцете. Вярно, оказа се, че и котката му има. Отогава съм параноик и изпитвам ужас от това, че и аз мога да си докарам такива животинки. А почти непрекъснато имам контакт с бездомни, често и прибирам в дома си такива. От време на време получавам някакви кризи и си въобразявам, че ме боли корем, че слабея, ей такива щуротии. Излишно е да споменавам, че след всяко чистене на котешката тоалетна си мия ръцете. Но може ли да разкажете, обясните какви профилактични "дейност" трябва да правим, за да се предпазим? Все пак има хора, които работят по приюти, клиники, не вярвам да се нон стоп опаразитени. Има ли някакви симптоми, по който да разберем, че може и да имаме паразити? За котките ясно, но за хората тази инфо е малко недостатъчна....
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 08:16 PM

Това, което трябва да направите е да поговорите с личния си лекар за вашите притеснения и той да ви вземе необходимите проби за изследване. Не пийте лекарства просто така за да ви мине параноичния пристъп.. :blink:

#145 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:28 PM

О, направих го, веднъж и се отказах. Според личната ми лекарка глистите са най-малкото, което можели да ми докарат котките, особено бездомните. Обясни ми, че "глиставите" хора били анемични, слаби, изобщо отдалеч им личи, че почти и на челото им пише. Та аз не съм била от тях. В един друг форум една друга параноична стопанка ходи на подобно изследване, срам не срам. Нищо е нямало, но не било приятно, нито физически, нито психически :)
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:33 PM

А лекарката ти знае ли, че "глиставите хора" могат да ослепеят, да получат мозъчни проблеми, да се интоксикират до степен трайно увреждане на черния дроб, да получат кожни лезии, които оставят белези доживот и други такива незначителни според нея неща ако не се прави правилна профилактика? Прати и поздрави от мен или просто я смени.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:43 PM

Наливате масло с този пост и нищо повече. Повече ме интересува достатъчно ли е само миенете на ръце след почистване на тоалетната, как точно се "вдишват" тези гадости, как може да се предпазим, особено човек, който се занимава редовно с бездомници? Има ли някакви симптоми в случай, че човек е опаразитен и го грозят всички тези изброени проблеми? Нещо, наистина полезно, а не просто изброяване на опасности, които е ясно, че ги има.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 10:09 PM

Ами признаците са различни в зависимост от това кой орган е поразен. Личната хигиена е на първо място в профилактиката, но ако действително сте почти постоянно във високорискова среда, профилактична дехелминтизация няма да ви е излишна.
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 10:15 PM

Цитат

профилактична дехелминтизация

Сиреч вземане на хапченце като при котките през определен период от време ли?
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 09:30 AM

Повечето противопаразитни средства са безвредни и да се наричат отрова е прекалено пресилено. Многократно предозиране на много от тях, например не би имало никакви странични ефекти. Паразитите оказват много по-неблагоприятни въздействия върху животните, отколкото каквото и да е противопаразитно средство.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни