Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#151 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 29 February 2008 - 10:36 AM

...повечето средства за обезпаразитяване са безопасни при предозиране. Някои от тях даже до 5 пъти !!!
Затова : обезпаразитяване "на корем " !!!!

Вчера ми сведоха, че е спусната директива от ЕК по здравеопазване, която касае точно тази тема !!
Вече ни задължават обезпаразитяванията да са ежемесечни !!!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#152 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2008 - 02:39 PM

Тъкмо се връщам от ветеринарната аптека. Взех си каишка против паразити, защото друга алтернатива не ми предложиха... Сега специално взех каишка на друга фирма, защото миналия път имахме проблеми (незнам дали от каишката), ама сега я наблюдавам от около 15 минути и пак нещо взе да киха... Ама незнам дали е от заека и хамстерите или от каишката... Ако до довечера няма промяна я махам каишката, но какво друго да ползвам против паразити? Не мисля, че може да е пудра или ампула, която се разрежда за къпане... Мишел всички я мачкаме и целуваме... И последно сега като съм сложила каишката да давам ли хапче или да почакам? А можели нещо да я сърби или да я дразни каишката, защото сега започна да ми се търка по леглото и да лае и аз нз дали е от лиготия...
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 03:54 PM

Дали е нерводермит или алергичен такъв можеш да провериш по следния начин: махаш противопаразитната каишка и поставяш обикновена. Ако продължи да се дразни е на нервна почва. Алтернатива на каишката са спотоновете, които също са добри .
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#154 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 06:08 PM

емиии ще и сложа нещо друго на вратлето, че тя нашийник не носи да видя, но все пак е малко по - сополива от обикновено, друго не забелязвам. Аааамиии противопаразитните шампоани вършат ли някаква работа или те просто убиват бубите в момента на къпането? Хапчето за вътрешни паразити мога ли да го давам вече?
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 06:36 PM

Щом имате някакви опасения относно здравословното състояние - особено алергия - всички други профилактични мероприятия могат да изчакат. Шампоаните си вършат работатата до степен, че убиват паразитите които в момента са на кучето, но нямат остатъчен ефект, а както предполагам всички вече сте научили бълхите не живеят постоянно на кучето. Качват се на него само за да се хранят. Т.е къпейки го вие убивате само тези бълхи, които в момента са на животното, а яйцата и бълхите наоколо си остават. Какво имате против спот-он препаратите? Те не само са най-сигурни и безвредни, но имат и дълготраен ефект - изчистват не само кучето, но с времето и домът ви от паразити.  И няма никакъв проблем да го гушкате след това..

#156 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:27 PM

Ами досега никога не сме ползвали такова... Пък и в аптеката имаше само за кучета от 20 до 40 кг... В момента и следим състоянието... Ако е алергична просто няма да имаме друга алтернатива
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 07:30 PM

Това за непостоянното пребиваване на бълхите от къде го имате като източник? Във всички справочници е описано точно обратното - бълхите нямат склонност да напускат гостоприемника си. Яйцата им обаче нямат никаква лепливост и след като се снесат падат бързо на земята. Ларвите се хранят с изпражненията на бълхите. Какавидите имат огромна лепливост и полепналите по тях прахови частици ги предпазват от външното въздействие. Новоизлюпената бълха/стимулацията на излюпването е повишена температура и концентрация на СО2-т.е. наблизо има животно/ бърза да се покачи на гостоприемника и започва веднага да се храни. Това е цикъла-той е доказван хиляди пъти, така че мисля, че има някакво объркване тук.
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 07:34 PM

Относно алтернативата имате доста възможности-спотоновете са на различни фирми с различно по вид и концентрация вещество. Все някое ще да е безвредно за вашето куче. При каишките положението е същото.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:43 PM

Чисто хипотетично- ако кучо е опаразитен, след това накапан с Фронтлайн и се изчисти, то с какъв препарат може да се почисти дома?  :blink: Лятото имахме такъв случай, но не съм чистила дома с нещо специално, защото не знаех, че яйцата могат да паднат от космената покривка..  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:49 PM

Ами бълхите са геопаразити. Те живеят в предимно в околната среда - килими, мебели, песъчлива почва и се качват на животните само за да се нахранят. Яйцата се снасят или върху животното /откъдето падат/ или в околната среда и там се излюпват ларвите. След това тези ларви се качват на гостоприемника за да се нахранят. След това или отново слизат или какавидират върху животното и се превръщат във възрастни бълхи. И така нататък. Бълхите всъщност прекарват по-голямата част от живота си в околната среда и по-малко врене върху животните. Затова еднократните мерки срещу тях обикновено са неефективни..

От което следва, че когато приложите препарат с дълготрайно действие - например Фронтлайн, той не само ще изчисти животното, но и в продължение на месец ще убива всички бълхи, които се качът на животното - ще прекъсне цикъла в домът ви и съответно ще изчисти и него..

#161 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:54 PM

Цитат

Ами бълхите са геопаразити. Те живеят в предимно в околната среда - килими, мебели, песъчлива почва и се качват на животните само за да се нахранят. Яйцата се снасят или върху животното /откъдето падат/ или в околната среда и там се излюпват ларвите. След това тези ларви се качват на гостоприемника за да се нахранят. След това или отново слизат или какавидират върху животното и се превръщат във възрастни бълхи. И така нататък. Бълхите всъщност прекарват по-голямата част от живота си в околната среда и по-малко врене върху животните. Затова еднократните мерки срещу тях обикновено са неефективни..

От което следва, че когато приложите препарат с дълготрайно действие - например Фронтлайн, той не само ще изчисти животното, но и в продължение на месец ще убива всички бълхи, които се качът на животното - ще прекъсне цикъла в домът ви..

:palec: Благодаря, успокоих се, че не живея сред бълхи!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 08:01 PM

Цитат

При цялото ми уважение към теб, но това НЕ е вярно. Посочи ми един източник, който го твърди. Аз мога да посоча доста, а също така и на всички курсове по ектопаразити, точно тази особеност на паразитите се има предвид във борбата със тях. Типични геопаразити са кърлежите, но те нямат нищо общо с бълхите.Ларвите на бълхите се хранят САМО с изпражненията на бълхите и затова са предимно  в леговищата на животните където когато се чешат кучетата и котките разпръсват най-много бълхови изпражнения. Докато бълхите са фотофилни паразити ларвите са фотофобни. Поради тази причина се подават за малко на повърхността на почвата или килима и по-голяма част прекарват скрити. Ето защо когато станат какавиди, особено когато по тях е полепнал прах те са физически недостъпни за препаратите. Тази е и причината да се произведе Комбо-чрез растежния фактор да се скъси периода, през който има линеене и по този начин се постигат две неща-първо излюпените по-рано бълхи са по нежизнеспособни и второ се скъсява периода през който са фактически недостъпни за третиране.
User's Signature

#163 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:10 PM

Чак се учудих! Абе, колега виж си паразитологиите! А и всъщност не казваш нищо което да не е така! Само дето цялото хранене различно от възрастните бълхи се извършва не върху кучето или котката, а под килима на стопаните...  ;D Дай да пренесем дискусията на лични..

#164 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:24 PM

Цитат

Чак се учудих! Абе, колега виж по паразитологиите! А и всъщност не казваш нищо което да не е така! Само дето цялото хранене различно от възрастните бълхи се извършва не върху кучето или котката а под килима на стопаните...  ;D Дай да пренесем дискусията на лични..

На лични, ама после да напишете до какъв извод сте стигнали!  :kisel: Всъщност, ако се случи кученце да има паразити, най-добрия вариант си остава да се извика фирма, занимаваща се с унищожаването на тези вредители.  :palec: За да сме сигурни, че в дома ни няма гадинки..
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:42 PM

ние един път, преди да имаме куче имахме коте, което се гледаше на двора, ама аз нали много обичам гадинките и все дебнех баща ми да излезе и го прибирах вкъщи, та мама беше намерила следички от бълхи по моя бяла тенска и то докато спях върху една мнооого дългокосместа, рошава покривка и купи "Райд" и пръска с него... Така си изтребихме бълхите ние...
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 08:43 PM

Най-добре го поръсете с Фронтлайн или Фронтлайн комбо през 45 дни поне трикратно и почистването на дома ви ще е на ниво.
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 08:48 PM

http://www.vetstop.c...info/Fleas2.asp ето ви един сайт, който посочва цикъла на развитие на бълхите и забележете, че при интересни неща е записано точно, че възрастните бълхи нямат тенденция да прескачат от животно на животно. Край на лекцията.
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:49 PM

Аз пак да питам за този Фронтлайн... много хора четох да се оплакват от него, че след третиране с препарата пак намирали кърлежи... Той изобщо пази ли от тези гадини или е само против бълхи?
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 09:22 PM

Пази и то доста добре. Но не ги гони. Презумпцията е, че ако ги гони и те паднат живи от животното биха били опасност за нас. Доказано е, че кърлежа не заразява гостоприемника са трансмисивни инфекции през първите 24часа. Фронтлойн убива кърлежите за два до четири часа. Може да намерите на своето животно кърлежи, но те ще са или умиращи или умрели.
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 10:47 PM

Ако препаратът е приложен правилно - животното не е мокрено 48 часа преди и 48 часа след прилагането на препарата,  не би трябвало да се намират живи кърлежи по него 2-4 часа след прилагането на Фронтлайн.

Д-р Коко - това което си дал като пример потвърждава моето становище - яйцата, ларвите и самите бълхи се намират  не върху животното, а в околната среда - когато бълхите са гладни се "привличат" от топлината на животните и се качват върху тях - иначе си живеят по мебелите, на тъмни и влажни места.. ;D

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни