Обезпаразитяване
Публикувано: 07 February 2009 - 10:28 PM
Здравейте,
Вие кои препарати за външно обезпаразитяване използвате ? Нищо че е Февруари вчера видях моето куче (ротвайлер на 2,8години) с зъби да пробва да убие бълхите по задните си крака и се чудя какъв препарат да купя ! Миналата година кучето ми беше с противопаразитна каишка,но аз не останах доволен и няма да повторя тази грешка отново ... Frontlinа да го пробваме ли ? Добър ли е ? :( Каква е разликата между Frontline Combo Spot-On и Frontline Spot-On класик ? Видях горепосочените продукти в сайта им обаче незнам каква е разликата.Кой според вас е по-добър ? :blink:
Вие кои препарати за външно обезпаразитяване използвате ? Нищо че е Февруари вчера видях моето куче (ротвайлер на 2,8години) с зъби да пробва да убие бълхите по задните си крака и се чудя какъв препарат да купя ! Миналата година кучето ми беше с противопаразитна каишка,но аз не останах доволен и няма да повторя тази грешка отново ... Frontlinа да го пробваме ли ? Добър ли е ? :( Каква е разликата между Frontline Combo Spot-On и Frontline Spot-On класик ? Видях горепосочените продукти в сайта им обаче незнам каква е разликата.Кой според вас е по-добър ? :blink:

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 09 February 2009 - 08:26 AM
Огромна. И като действие и като състав. Адвантикса залага на добре познатите пиретроиди със предимно репелентния/отблъскващ/ ефект и чак после убиващ ефект. Недоказано водоустойчив продукт със действие след първото накапване 20дни, а после вече до един месец. Токсичен за котки. Фронтлайна няма никакво репелентно действие, но ги убива всички. Водоустойчив. Действие 45дни. Абсолютно безвреден и за кучета и за котки. И двата продукта вършат работа ако се спазват изискванията по употребата им. Аз съм за Фронтлайн.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 09 February 2009 - 08:13 PM
Използвах Фронтлайн-комбо за мопската ми ,но въпреки това няколко пъти ми вкара бълхи в къщи. Те не ме притесняват толкова,колкото кърлежите лятото защото тя спи при мен.Какво да използвам за да не и се качат въобще?
Публикувано: 10 February 2009 - 06:36 PM
Цитат
има едни медальони дето имали някакво си магнитно поле и предпазвали 2 години. :-
Посочи ми един човек, който да е доволен от тях с изключение на дистрибуторите им.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 10 February 2009 - 07:18 PM
Цитат
аз просто попаднах на един саит в които рекламираха този медальон.Има ли някакъв друг препарат с отблъскващ ефект освен Advantix?
Май не ! :( Но гадното е че вече няма Frontline Combo Spot-on в кутия по 3бр ... а има едно само с по-една бройка ! :( Frontlin-a ми излиза малко соленичко като взимам само по една бройка всеки път а не какво преди по 3 .... но ако това е най-доброто няма проблеми. Stronghold и Advantix са по-скъпи а май не са по-добри от Frontline ...

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 11 February 2009 - 11:44 PM
До сега не бях чувала за медальона -звучи ми малко не сериозно-2 години? Вече я намазаха с Адвантикс ,но забелязвам ,че се чеше често по вратлето явно я дразни. Ф.Комбо не и действаше така.Дано да не е алергична! Дали всички се чешат така?
Публикувано: 12 February 2009 - 12:04 AM
А м/у другото -
за Фронтлайн-комбо платих 16лв. ,а за Адвантикс 12 лв. Да не забравяме обаче , че ефекта е по важен от парите. Поне за мен е така !
за Фронтлайн-комбо платих 16лв. ,а за Адвантикс 12 лв. Да не забравяме обаче , че ефекта е по важен от парите. Поне за мен е така !
Публикувано: 12 February 2009 - 10:49 AM
за нас май най-ефикасен е себацила... а и е доста по-евтин от адвантикс и фронтлайн.. да не говорим за стронгхолда, който ни излиза още по-скъп...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р
иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...
ПС... куч е 50кг с гъста козина и пух...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р
иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...
ПС... куч е 50кг с гъста козина и пух...