Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#351 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2009 - 11:46 AM

има ли препарат който да е водоустойчив и да има отблъскващ ефект. Нашия е с черна мн гъста козина  :rolleyes:

#352 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 12 February 2009 - 06:47 PM

Цитат

за нас май най-ефикасен е себацила... а и е доста по-евтин от адвантикс и фронтлайн.. да не говорим за стронгхолда, който ни излиза още по-скъп...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р

иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...

ПС... куч е 50кг с гъста козина и пух...

Синия вариант на Себацил е за свине. Без повече коментар.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#353 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 06:54 PM

Цитат

Цитат

за нас май най-ефикасен е себацила... а и е доста по-евтин от адвантикс и фронтлайн.. да не говорим за стронгхолда, който ни излиза още по-скъп...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р

иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...

ПС... куч е 50кг с гъста козина и пух...

Синия вариант на Себацил е за свине. Без повече коментар.

:sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: ;D
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#354 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 01:31 AM

Къпете си кучето само когато е необходимо! По този начин и препаратите действат по-добре с/у гадините. Шампоаните дразнят и малко или много изсушават кожата. Така,че колкото по рядко-толкова по-добре.
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#355 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 02:15 PM

Здравейте!
Кученцето ми е на 4 месеца, 3,5 кг, порода-Кавалер.
До сега са направени нужните ваксини, изследване под микроскоп преди месец-намаше нищо, +веднъж Стронгхолд, веднъж дронтал puppy и вчера му сложихме за втори път Стронгхолд и днес в изпражненията имаше бял, кръгъл червей-умрял. Ужасно се притеснихме в къщи. :(
Трябва ли още нещо сега да сложим за да сме сигурни, че няма повече паразити? Имам и 4-годишно дете, което е непрестанно болно и направо много се притеснихме. При всичката хигиена, която спазваме, миене на лапички и дупе, ходи до тоалетна на тересата, а не навън, чистене с маркуч и доместос всеки ден, в редките случай - досега само 2-3 пъти -  в които сме били навън с мъничето, винаги е на каишка и все следя дали е чисто около него и пак хвана тези гадинки. Моля ви за съвет, какво да направим още?

#356 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 02:46 PM

Кучето ви си е имало глисти най-вероятно. Толкова чак лесно не се хващат от "мръсотията на вън".
Попитайте лекаря си каква схема на обезпаразитяване ще ви предложи след като кучето в момента изкарва глисти.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#357 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 03:12 PM

Предложи ми Drontal puppy още веднъж.
Ама как така е имало глисти, нали под микроскоп беше чисто преди месец и след това изследване пак й дадохме  Drontal puppy за всеки случай. Би трябвало в този период от последното даване на лекарство и поставянето за 2-ри път на Стронгхолд да е хванало нещо.

#358 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 03:53 PM

За микроскопското изследване съм пропуснала. Изказах се неподготвено, извинявай.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#359 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 07:58 PM

още нещо странно се появи - миризма от дупето, измих я веднъж и сега пак мирише. Имате ли представа от какво може да е и дали има връзка с това, че изхвърли глист?

#360 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 08:06 PM

При изследване на фекалии за глисти, може да се установи само ако глистите са полово зрели и отделят яйца. Освен това, изследващият може просто да не ги види. Аз за това му нямам много вяра на този метод, още повече, че тения не се вижда.
User's Signature

Качена снимка

#361 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 09:26 PM

ясно, значи може да си ги е имала, а има ли някаква опасност за кучето, ако 3 дни след третиране със Стонгхолд й дадем и Дронтал puppy?

#362 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 03:32 PM

Показване на мнениетотониTO, в Feb 16 2009, 07:26 PM, написа:

ясно, значи може да си ги е имала, а има ли някаква опасност за кучето, ако 3 дни след третиране със Стонгхолд й дадем и Дронтал puppy?

Здравейте!Имам малка бернска овчарка на близо три месеца и имаме сериозни проблеми с глистите.Обезпаразитяван е по следната схема до сега:на 25 дена Канидон,след 14 дена Cestal plus,след месец и положина Дронтал,който то повърна след половин час,но ветеринарката каза,че се е разтворил и не дадохме пак.Преди три дни повърна жив глист,веднага го заведох при нея и му дадохме течно лекарство,безцветно нещо с Л беше(извинете,че не си спомням).Цяла нощ изкарва глисти,много,просто много на следващата вечер пак изкара жив.Това лечение ще го правин още два пъти през седмица.Много силно съм обезпокоена защото имам две деца на 2 и близо 4 години,открихме в изпражненията им глисти(по-различни от тези на кучето).Най-големият ми страх е тенията и днес нашата ветеринарка изследва изпражнението му,но не е открила.Търся съвет какво да правя и основателно ли се безпокоя за тенията-майката и бащата живеят на село и е много вероятно да са консумирали сурово месо.Моля помогнете!

#363 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоdeneva, в Feb 20 2009, 02:32 PM, написа:

Здравейте!Имам малка бернска овчарка на близо три месеца и имаме сериозни проблеми с глистите.Обезпаразитяван е по следната схема до сега:на 25 дена Канидон,след 14 дена Cestal plus,след месец и положина Дронтал,който то повърна след половин час,но ветеринарката каза,че се е разтворил и не дадохме пак.Преди три дни повърна жив глист,веднага го заведох при нея и му дадохме течно лекарство,безцветно нещо с Л беше(извинете,че не си спомням).Цяла нощ изкарва глисти,много,просто много на следващата вечер пак изкара жив.Това лечение ще го правин още два пъти през седмица.Много силно съм обезпокоена защото имам две деца на 2 и близо 4 години,открихме в изпражненията им глисти(по-различни от тези на кучето).Най-големият ми страх е тенията и днес нашата ветеринарка изследва изпражнението му,но не е открила.Търся съвет какво да правя и основателно ли се безпокоя за тенията-майката и бащата живеят на село и е много вероятно да са консумирали сурово месо.Моля помогнете!

В момента чета,че за да се останови тения при човек се извършват изследвания на кръвта-това важи ли за кучето и прави ли се някъде в София?

#364 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 09:52 PM

Абе хора защо давате толкова пари за спот он препарати - всеки месец по 15- 16 лв. Вземате си каишка скалибур или килтикс и карате 7 месеца без проблем.

#365 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 06:17 PM

Моят ветеринарен лекар ми препоръча да използвам само Frontline Combo.Аз преди само слагах там една каишка и това беше(каишката беше Kiltix). Но нещо не ми е ясно за този Фронтлайн ca разбрах как изглежда и къде се слага но като се капне на кожата това което е паднало веднага ли попива или ? На колко места се слага (2-3 или повече ? ) ? Кой Frontline да взема ? Този за 20-40кг куче или за 40-60 кг кг куче ? Кучето ми е около 40 кг,а лятото отслабва много зареди жегата.Какво може да стане ако кучето ми е 40 кг а аз съм взел Frontline за 40-60 килограмово куче ?

#366 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 08:06 PM

Само на едно място се слага - на врата за да не може да бъде облизано. И не попива веднага. Едно известно врем (грубо казано към половин час, може и повече) забравяш да го пипаш по въпросното място. За това точно кой да купиш не съм много сигурна, но на момента бих взела за повечето кг, а през лятото, ако преценя, че кучето е под 40 кг да взема за по - малкото.
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:06 AM

Кучето ми е на осем месеца и досега за вътрешно обезпаразитяване винаги ветеринаря ни е давал Канидон.Може и да съм пропуснала,но никой не е коментирал нищо за този медикамент.

#368 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 04:08 PM

аз отидох да попитам в един зоомагазин за тази каишка скалибур ама ми казаха че вече не се произвеждала.

#369 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 05:29 PM

Показване на мнениетоno_brain, в Mar 18 2009, 02:08 PM, написа:

аз отидох да попитам в един зоомагазин за тази каишка скалибур ама ми казаха че вече не се произвеждала.

Ами защото в зоомагазините нямат право да продават противопаразитни препарати. Попитай във ветеринарен кабинет.

#370 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 09:33 PM

На вас колко ви излиза FRONTLINE COMBO-Spot on-за кучета от 40 до 60 ?(1 бройка)
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни