Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#341 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2009 - 08:13 PM

Използвах Фронтлайн-комбо за мопската ми ,но въпреки това няколко пъти ми вкара бълхи в къщи. Те не ме притесняват толкова,колкото кърлежите лятото защото тя спи при мен.Какво да използвам за да не и се качат въобще?
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#342 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 10:25 AM

има едни медальони дето имали някакво си магнитно поле и предпазвали 2 години. :-

#343 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 February 2009 - 06:36 PM

Цитат

има едни медальони дето имали някакво си магнитно поле и предпазвали 2 години. :-

Посочи ми един човек, който да е доволен от тях с изключение на дистрибуторите им.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#344 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 06:53 PM

аз просто попаднах на един саит в които рекламираха този медальон.Има ли някакъв друг препарат с отблъскващ ефект освен Advantix?

#345 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2009 - 07:17 PM

Всички без Фронтлайн имат отблъскващ ефект.
User's Signature

#346 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:18 PM

Цитат

аз просто попаднах на един саит в които рекламираха този медальон.Има ли някакъв друг препарат с отблъскващ ефект освен Advantix?

Май не ! :( Но гадното е че вече няма Frontline Combo Spot-on в кутия по 3бр ... а има едно само с по-една бройка ! :( Frontlin-a ми излиза малко соленичко като взимам само по една бройка всеки път а не какво преди по 3 .... но ако това е най-доброто няма проблеми. Stronghold и Advantix са по-скъпи а май не са по-добри от Frontline ...
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#347 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2009 - 11:44 PM

До сега не бях чувала за медальона -звучи ми малко не сериозно-2 години? Вече я намазаха с Адвантикс ,но забелязвам ,че се чеше често по вратлето явно я дразни. Ф.Комбо не и действаше така.Дано да не е алергична! Дали всички се чешат така?
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#348 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 12:04 AM

А м/у другото -
за Фронтлайн-комбо платих 16лв. ,а за Адвантикс 12 лв. Да не забравяме обаче , че ефекта е по важен от парите. Поне за мен е така !
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 09:52 AM

нашия се чешеше преди да му сложим Фронлайн и си мислех че има бълхи но сега пак си се чеши. да не би да е от шампоана :-

#350 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 10:49 AM

за нас май най-ефикасен е себацила... а и е доста по-евтин от адвантикс и фронтлайн.. да не говорим за стронгхолда, който ни излиза още по-скъп...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р

иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...

ПС... куч е 50кг с гъста козина и пух...
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 11:46 AM

има ли препарат който да е водоустойчив и да има отблъскващ ефект. Нашия е с черна мн гъста козина  :rolleyes:

#352 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2009 - 06:47 PM

Цитат

за нас май най-ефикасен е себацила... а и е доста по-евтин от адвантикс и фронтлайн.. да не говорим за стронгхолда, който ни излиза още по-скъп...
себацил обаче май не е подходящ за всякакви кучета, защото много правели алергична реакция... ние нямаме такъв проблем...
единственият недостатък за нас, освен силната миризма на препарата в началото, е синият цвят, благодарение на който ставаме доста атрактивни.. :Р

иначе използваме и адвантикс и фронтлайн... нямам кой знае какви забележки... само дето пролет, независимо от препарата се прибираме вкъщи с налепени кърлежи... не се забиват въобще, но самата процедура по махането им от краката и муцуната всеки път е неприятна...

Синия вариант на Себацил е за свине. Без повече коментар.
User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 06:54 PM

Цитат

Цитат

Синия вариант на Себацил е за свине. Без повече коментар.

:sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: ;D
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#354 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 01:31 AM

Къпете си кучето само когато е необходимо! По този начин и препаратите действат по-добре с/у гадините. Шампоаните дразнят и малко или много изсушават кожата. Така,че колкото по рядко-толкова по-добре.
User's Signature

Качена снимка

#355 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 02:15 PM

Здравейте!
Кученцето ми е на 4 месеца, 3,5 кг, порода-Кавалер.
До сега са направени нужните ваксини, изследване под микроскоп преди месец-намаше нищо, +веднъж Стронгхолд, веднъж дронтал puppy и вчера му сложихме за втори път Стронгхолд и днес в изпражненията имаше бял, кръгъл червей-умрял. Ужасно се притеснихме в къщи. :(
Трябва ли още нещо сега да сложим за да сме сигурни, че няма повече паразити? Имам и 4-годишно дете, което е непрестанно болно и направо много се притеснихме. При всичката хигиена, която спазваме, миене на лапички и дупе, ходи до тоалетна на тересата, а не навън, чистене с маркуч и доместос всеки ден, в редките случай - досега само 2-3 пъти -  в които сме били навън с мъничето, винаги е на каишка и все следя дали е чисто около него и пак хвана тези гадинки. Моля ви за съвет, какво да направим още?

#356 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 02:46 PM

Кучето ви си е имало глисти най-вероятно. Толкова чак лесно не се хващат от "мръсотията на вън".
Попитайте лекаря си каква схема на обезпаразитяване ще ви предложи след като кучето в момента изкарва глисти.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#357 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 03:12 PM

Предложи ми Drontal puppy още веднъж.
Ама как така е имало глисти, нали под микроскоп беше чисто преди месец и след това изследване пак й дадохме  Drontal puppy за всеки случай. Би трябвало в този период от последното даване на лекарство и поставянето за 2-ри път на Стронгхолд да е хванало нещо.

#358 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 03:53 PM

За микроскопското изследване съм пропуснала. Изказах се неподготвено, извинявай.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#359 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 07:58 PM

още нещо странно се появи - миризма от дупето, измих я веднъж и сега пак мирише. Имате ли представа от какво може да е и дали има връзка с това, че изхвърли глист?

#360 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 08:06 PM

При изследване на фекалии за глисти, може да се установи само ако глистите са полово зрели и отделят яйца. Освен това, изследващият може просто да не ги види. Аз за това му нямам много вяра на този метод, още повече, че тения не се вижда.
User's Signature

Качена снимка

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема