Обезпаразитяване
Публикувано: 12 July 2009 - 08:16 PM
Публикувано: 12 July 2009 - 10:33 PM
sladko_angel4e, в Jul 12 2009, 07:16 PM, написа:
На листовката. Те едни ветринари се навъдиха, като че ли от кварталната книжарница са си купували дипломите.
Публикувано: 13 July 2009 - 09:10 AM
Това не пречи обаче на хората, които работят и познават продукта да ви доставят информация различна от листовката. Точно това даже е задължението на опитния клиницист - да не повтаря като папагал неща, които всеки сам може да прочете, а на базата на опита да интерпретира....

Последното, разбира не изключва твърдението за "книжарниците"....
П.П.: Европейските директиви са за ежемесечни третирания и то с препарати като посочения. Колегите си знаят работата.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 13 July 2009 - 10:23 AM
lidiya, в Jul 12 2009, 11:33 PM, написа:
sladko_angel4e, в Jul 12 2009, 07:16 PM, написа:
На листовката. Те едни ветринари се навъдиха, като че ли от кварталната книжарница са си купували дипломите.
Бре, ветеринарен лекар ли си, че толкова категорично отсече?
Публикувано: 13 July 2009 - 01:37 PM
[/quote]
Бре, ветеринарен лекар ли си, че толкова категорично отсече?
[/quote]
За кое от двете? За първото или за второто изречение, или и за двете.
Публикувано: 17 July 2009 - 02:14 PM
Искам да попитам някой чувал ли е тази съставка и изобщо шампоан може ли да помогне срещу гадините? И може ли примерно да се комбинира шампоан с препарат като Адвантикс например?
Публикувано: 18 July 2009 - 08:42 PM
С какво е добре да се обезпаразити външно котка, която кърми няколкодневни котенца? Котката има кърлежи.
Пудрата Тапилан безопасна ли е за малките, които лазят по нея и сучат? Ако не - с какво е по-добре?
Благодаря предварително на отговорилите.
Публикувано: 20 July 2009 - 11:45 AM
Хапе се откакто слагаш пудрата ли? Защото преди време същата пудра не понесе на котарака ни.От нея много се чешеше,когато я спрях се оправи.Явно беше алергичен към някоя съставка.
Това е просто предположение,но да се хапе до разраняване това не може да е само от гадинки според мен.
Публикувано: 23 July 2009 - 08:57 AM
От известно време ни навестяват периодично бълхи + инвазия хлебарки :)

Досега - Болфо спрей за котките, Фендона за помещенията, но прочетох, че трябва да се сменя активното вещество, така ли е ?
Пръсках при котаците с биокил - нещо май няма ефект спрямо хлебарките. Сега се чудя за Фронтлайн Спрей/Капки или Адвантидж, като идеята е със спрея да напръскам плочки и стени срещу 2та вида гадини. Котаците обитават кухнята, трябва ли да махам храните при пръскане с изброените средства ( все го правя, ама си мисля не е ли излишно)???
При котките не намирам в козината бълхи, но в стаите има - краката са ми нахапани , а и хванах една. Имайки предвид, че имам дете на 2 години какво ще ми препоръчате? За фронтлайна четох , че детето пипайки козината може да се натрови или това е безумна небивалица?
Имам ампула неостомосан 5мл. от преди, все още годна, дали да не напръскам стаите с нея, но в каква концентрация не помня? Дали ще има ефект?
Публикувано: 02 August 2009 - 07:47 AM
Публикувано: 02 August 2009 - 10:03 PM
Публикувано: 11 August 2009 - 06:02 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 August 2009 - 11:20 PM
Много странно защото нашия вет ни каза също - Cestal-plus на 3 мес . по таблетка.
Публикувано: 16 August 2009 - 11:25 PM
Да не би всяко лекарство да има различно действие - като време?
Публикувано: 16 August 2009 - 11:38 PM
Ако бъркам нещо, моля някой лекар да ме поправи.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 August 2009 - 07:32 AM