Обезпаразитяване
Публикувано: 13 October 2009 - 05:02 PM

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!!!

Save-darina.org - Спаси, дари на...
Публикувано: 16 October 2009 - 08:37 AM
Ако дъжда също отмива мазнината, не знам в този сезон как се процедира с пипетите.

Публикувано: 16 October 2009 - 11:56 AM
И с пипета + каишка - пак хванахме бълхи!

Истерясах, докато се борех с гадините, щъкаха по козинката - вярно, често изнемощяли, ама намирах и пъргавелки...
Накрая разбрах каква е работата - извеждах я в двора на кооперацията ни, който беше тревясал и там се разхождат съседските котки. Оказа се - пълно е с бълхи! Та моята хубостница след всяко излизане там се "зареждаше" с нова партида, та противопаразитните средства не смогваха да се справят.
Пръскала съм я допълнително със спрей Bolfo, слагах и пудра тапилан, но сагата с бълхите при нас приключи, когато окосихме двора и напръскахме с препарат против гадинките. Оттогава не съм видяла бълха по нея, иначе - няма спасение.
Публикувано: 26 October 2009 - 07:35 PM
Публикувано: 21 November 2009 - 02:39 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 23 November 2009 - 11:15 PM
Ектомин 100ЕК - трепач е!
Разрежда се с вода - 1ml препарат на 1 литър вода.
Ние тази година пръскахме двора с пръскачка - обикновена, за лозя, овошки и подобни.
Едва след пръскането се отървахме - кучо ни ги носеше в къщи гадините от двора и нямаше спасение, докато не напръскахме - ни Frontline, ни противопаразитна каишка помагаха.
Иначе - "личните предпазни средства" за самото куче са достатъчни, ако няма такава опаразитена среда.

Публикувано: 21 January 2010 - 12:12 PM
Относно вътрешните паразити:
не съм видяла гадове в какашките, но все пак ще попитам - добре или зле е за кучето в тази възраст да му давам препарат /превантивно/ за вътрешно обезпаразитяване? Какво бихте ми препоръчали? И ако се дава - кои?
Този уикенд сме на доктор, но аз все пак да си питам....
Мерси предварително
Публикувано: 21 January 2010 - 01:52 PM

Кучетата се обезпаразитяват редовно, за да нямат гадове, а не само като имат.Вашият лекар предполагам ще ви предложи подходящ препарат и ще ви обясни всичко.

Публикувано: 21 January 2010 - 02:35 PM
И дано спрем вече да задаваме едни и същи въпроси.
П.П. Може да е от полза на някои лекари, които още съветват да се обезпаразитява на 3 месеца. Покажете им статията.

Princess_Brita, тази статия ще ти е полезна :)
Публикувано: 24 January 2010 - 12:20 AM
Публикувано: 26 January 2010 - 11:13 AM
Изчетох всичките 28 страници от темата, схванах, че се препоръчват Дронтал и Цестал, но вета ми даде Празимек и сега съм в дилема дали да го дам, тъй като явно не е най-добрия на пазара с оглед на странични ефекти или нежелани реакции. Дайте съвет.
Публикувано: 02 February 2010 - 02:03 PM
Искам да попитам, някой наблюдавал ли е алергична реакция към Дронтал? Пъхам го на кучето направо в гърлото, а той веднага започва да се пени, през усата му излиза пяна и много слюнка, и повръща всичкона секундата. Пробвах и със саламче и кашкавалче - пак повръща хапчето. Имам опит на даване на много неприятни и горчиви хапчета, но такова чудо не бях виждала.

Публикувано: 14 February 2010 - 07:19 PM
Имам няколко въпросчета , доста четох темата, но за по сигурно да попитам

Какъв препарат да давам на кучетата и котката си за да ги предпазя от дирофилариоза?
Само през топлите месеци ли да го правя и ако да, например от април до септември удачно ли е?
И последно всеки месец ли трябва да обезпаразитявам, става въпрос специално за дирофиларийте, иначе за другите паразити прочетох статията и знам че в Щатите се дава веднъж месечно.
Благодаря ви предварително!
P.S.Грижа се и за едно бездомно кученце и не винаги съм сигурна дали е нахранено, дали върша някаква работа с обезпаразитяването ако кучето е яло?