Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#501 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2009 - 11:45 AM

Цитат(pompei @ Jul 18 2009, 10:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здарвеите.Използвам Тапилан пудра,но ку4ето продалжава да се хапе толкова 4е си разранява кожата даже,кажете нещо ефективно за малки ку4енца(на 3,5 месеца).Живея близо до поле а там е фра6кано с кърлежи.Порода Средно-азиатска ов4арка.

Хапе се откакто слагаш пудрата ли? Защото преди време същата пудра не понесе на котарака ни.От нея много се чешеше,когато я спрях се оправи.Явно беше алергичен към някоя съставка.
Това е просто предположение,но да се хапе до разраняване това не може да е само от гадинки според мен.

#502 Потребителят е офлайн   kitti Икона

Публикувано: 23 July 2009 - 08:57 AM

Здравейте препоръчайте ми нещо срещу бълхи при котки.

От известно време ни навестяват периодично бълхи + инвазия хлебарки :) eg_033.gif

Досега - Болфо спрей за котките, Фендона за помещенията, но прочетох, че трябва да се сменя активното вещество, така ли е ?
Пръсках при котаците с биокил - нещо май няма ефект спрямо хлебарките. Сега се чудя за Фронтлайн Спрей/Капки или Адвантидж, като идеята е със спрея да напръскам плочки и стени срещу 2та вида гадини. Котаците обитават кухнята, трябва ли да махам храните при пръскане с изброените средства ( все го правя, ама си мисля не е ли излишно)???
При котките не намирам в козината бълхи, но в стаите има - краката са ми нахапани , а и хванах една. Имайки предвид, че имам дете на 2 години какво ще ми препоръчате? За фронтлайна четох , че детето пипайки козината може да се натрови или това е безумна небивалица?
Имам ампула неостомосан 5мл. от преди, все още годна, дали да не напръскам стаите с нея, но в каква концентрация не помня? Дали ще има ефект?

#503 Потребителят е офлайн   bobb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 07:47 AM

Здравейте. Искам да помоля за съвет. Вчера дадох на кеченцето си хапче за вътрешно обезпаразитяване и след около 30 минути то повърна.За съжаление в притеснението си не обърнах внимание на точното време. Та въпроса ми е дали да му дам нова доза пак или да изчакам.?

#504 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2009 - 10:03 PM

И аз имам въпрос може ли да се даде хапче за вътрешно обезпаразитяване на едногодишно куче/пинчер/, през един месец ,защото трябва да му се направи годишна ваксина вече ,а е обезпаразитявано преди един месец? Честото даване на такива хапчета води ли до някакви странични ефекти?

#505 Потребителят е офлайн   mera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 06:00 PM

Да дават се през 3 месеца ,така ме посаветва моят вет.лекар.По този начин паразитът няма да може да достигне половазряла въздраст,и няма да е опасен за нас.

#506 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 August 2009 - 06:02 PM

Странното е, че ако прочетете цялата тема, ще видите, че пак лекари са писали, че полова зрялост глистите достигат за 27 дена. И съответно препоръчват обезпаразитяване на всеки месец.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#507 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2009 - 11:20 PM

Цитат(bushkata @ Aug 11 2009, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Странното е, че ако прочетете цялата тема, ще видите, че пак лекари са писали, че полова зрялост глистите достигат за 27 дена. И съответно препоръчват обезпаразитяване на всеки месец.

Много странно защото нашия вет ни каза също - Cestal-plus на 3 мес . по таблетка.
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#508 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2009 - 11:25 PM

Цитат(bushkata @ Aug 11 2009, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Да не би всяко лекарство да има различно действие - като време?
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#509 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2009 - 11:38 PM

Не, те нямат превантивно действие. Те само парализират зрелите форми в момента, в който лекарството се разтвори в стомаха, тогава те биват изхвърляни и умират. Яйцата съответно остават, за това при опаразитено животно се налага да се повтаря и потретва.
Ако бъркам нещо, моля някой лекар да ме поправи.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#510 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 07:32 AM

И нашите доктори казват вътрешно обезпаразитяване на три месеца,а през лятото на два,че по-бързо се развивали паразитите.Моля някой наистина да каже дали е правилно,ако не е да действаме всеки месец!Освен като бебе,никога не е изкарвал глисти след хапчетата,но ако наистина трябва всеки месец да се дава...Давам му дронтал плюс-от тук и другото противоречие-на кутийката пише максимум 4 хапчета,моето куче е 50 кг и лекарката казва по 5,давам му по 5,но ме е страх да не се предозира нещо и да няма вредни последствия,ако може и по този въпрос някой да даде мнение!

#511 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 08:48 AM

Чудесна статия на д-р Коджабашев
И дано спрем вече да задаваме едни и същи въпроси.
П.П. Може да е от полза на някои лекари, които още съветват да се обезпаразитява на 3 месеца. Покажете им статията. me_065.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 09:38 AM

Нашата кучка май има глисти или кучешка тения - вчера, докато са я разхождали нашите, е срала червейчета, ама така и не разбрали какви били. Според баща ми са мърдали, след като ги е разгледал с някаква клечка. Майка ми викала, че не било нищо, най-много глисти, ама тънки и дълги... да не би да е кучешка тения? Днес ще я обезпаразитяваме вътрешно - колко пъти трябва да се направи процедурата? Следобед или вечерта ще я заведем и на ветеринарен лекар да я види, ама като знам какви са ветеринарите тук... май един нормален няма.
Напоследък кучето напълня доста (обикновено по това време не се храни много и отслабва, но сега е качила около 3 - 4 килограма - видимо) и сере по много - навън по 2 - 3 пъти, отделно и на терасата. Дайте съвет, моля! Силно се надявам да не е кучешка тения, че ние както я прегръщаме и целуваме... Само да кажа, че кучето изглежда сравнително жизнено.

#513 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2009 - 01:27 PM

Цитат(shadow @ Aug 17 2009, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чудесна статия на д-р Коджабашев
И дано спрем вече да задаваме едни и същи въпроси.
П.П. Може да е от полза на някои лекари, които още съветват да се обезпаразитява на 3 месеца. Покажете им статията. me_065.gif

Благодаря за статията защото не винаги имам време и възможност да се ровя с часове да търся- много ми помогна wd_043.gif сега вече започвам всеки месец да я обезпаразитявам ,че както спи при мен на влазгланицата ми не знам как ще се спасяваме от тези гадини!
Още веднъж благодаря vc_038.gif
User's Signature

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   mera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 10:11 AM

А какви антипаразитни таблетки ползвате? Аз полсвам БИХЕЛДОN от 0.30ст. Който е за глисти и тения. smile.gif

#515 Потребителят е офлайн   mera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 10:13 AM

А какви антипаразитни таблетки ползвате? Аз полсвам БИХЕЛДОN от 0.30ст. Който е за глисти и тения. smile.gif

#516 Потребителят е офлайн   Titti_7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 12:10 PM

Здравейте, имам пекинезче (не чистокръвно) на 10 месеца, което до сега съм обезпаразитявала всеки месец външно с фронтлаин и вътрешно с cestal-plusр, но вчера на разходката други кучкари ми казаха, че с таблетките cestal-plusр не можело да се избегне някакъв паразит развиващ се в сърцето, пренасян от комарите и ме посъветваха да му бия някакви инжекции в гръбнака, но те имали лоши странични ефекти (кучето можело да умре) или да му дам prarimc-D,за да видя дали при него ще се появят странични ефкти и чак тогава да му бия инжекцията. Та въпросът ми е колко е страшен този паразит в сърцето и трябва ли задължително да му давам хапчето и да му бия инжекцията, при положение че кучето ми може да умре от тях. Моля за съвет цяла нощ не съм спала от притеснение и нз какво да правя, кое е по-малкото зло.

#517 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 12:13 PM

Цитат(Titti_7 @ Oct 7 2009, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
колко е страшен този паразит в сърцето

http://forum.dog.bg/...%80%D0%B8%D1%8F
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 05:44 PM

Паразитът си е доста страшен, казва се дирофилария, но кучето Ви е много младо и няма голяма вероятност да е опаразитено. Всеки кадърен ветеринар ще направи тест (капка кръв под микроском) преди да постави инжекцията. Казали са Ви, че кученцето може да умре, но това се случва само, ако в сърцето му има зрели паразити, които ще умрат от противопаразитния препарат и могат да запушат съдовете. На моето куче слагам СЕВАМЕК подкожно (няма логика и никой не е достатъчно луд да инжектира препарати в гръбнака). Евтино е и няма противопоказания, предпазва и от куп кожни проблеми :) Инжекциите се поставят от март до ноември, защото през зимата няма комари.
Надявам се да съм била полезна :)

#519 Потребителят е офлайн   Titti_7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 09:46 PM

Здравейте отново, днес водих кученцето на ветеринар и той без да направи никакви изследвания ми даде да му дам prarimc-D и ако не повърнело другата година трябвало да почна да му бия инжекцията. Въпросите ми са: да му го дам ли или да се консултирам и с друг доктор и ако някои има наблюдение от хапчето, моля да ми каже какви други странични ефекти да очаквам.

#520 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 11:58 AM

Цитат(Titti_7 @ Oct 7 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново, днес водих кученцето на ветеринар и той без да направи никакви изследвания ми даде да му дам prarimc-D и ако не повърнело другата година трябвало да почна да му бия инжекцията. Въпросите ми са: да му го дам ли или да се консултирам и с друг доктор и ако някои има наблюдение от хапчето, моля да ми каже какви други странични ефекти да очаквам.

Аз лично никога не съм давала ПРАЗИМЕК на моята Бети, защото доста лоши нища съм чувала за това хапче, знам, че някои породи имат непоносимост към него и веднъж едва не убих една котка с въпросния медикамент. Мисля, че вероятността кученцето Ви да е заразено е минимална и не разбирам защо ветеринарят не му е взел кръв за изследване и не е поставил инжекция.
За вътрешни паразити използвам Цестал или Дронтал+, за външни Фронтлайн-спрей, а за дирофилария - Севамек :)

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни