Кучетата се обезпаразитяват редовно, за да нямат гадове, а не само като имат.Вашият лекар предполагам ще ви предложи подходящ препарат и ще ви обясни всичко.
Обезпаразитяване
Публикувано: 21 January 2010 - 01:52 PM
Кучетата се обезпаразитяват редовно, за да нямат гадове, а не само като имат.Вашият лекар предполагам ще ви предложи подходящ препарат и ще ви обясни всичко.
Публикувано: 21 January 2010 - 02:35 PM
И дано спрем вече да задаваме едни и същи въпроси.
П.П. Може да е от полза на някои лекари, които още съветват да се обезпаразитява на 3 месеца. Покажете им статията.
Princess_Brita, тази статия ще ти е полезна :)
Публикувано: 24 January 2010 - 12:20 AM
Публикувано: 26 January 2010 - 11:13 AM
Изчетох всичките 28 страници от темата, схванах, че се препоръчват Дронтал и Цестал, но вета ми даде Празимек и сега съм в дилема дали да го дам, тъй като явно не е най-добрия на пазара с оглед на странични ефекти или нежелани реакции. Дайте съвет.
Публикувано: 02 February 2010 - 02:03 PM
Искам да попитам, някой наблюдавал ли е алергична реакция към Дронтал? Пъхам го на кучето направо в гърлото, а той веднага започва да се пени, през усата му излиза пяна и много слюнка, и повръща всичкона секундата. Пробвах и със саламче и кашкавалче - пак повръща хапчето. Имам опит на даване на много неприятни и горчиви хапчета, но такова чудо не бях виждала.
Публикувано: 14 February 2010 - 07:19 PM
Имам няколко въпросчета , доста четох темата, но за по сигурно да попитам
Какъв препарат да давам на кучетата и котката си за да ги предпазя от дирофилариоза?
Само през топлите месеци ли да го правя и ако да, например от април до септември удачно ли е?
И последно всеки месец ли трябва да обезпаразитявам, става въпрос специално за дирофиларийте, иначе за другите паразити прочетох статията и знам че в Щатите се дава веднъж месечно.
Благодаря ви предварително!
P.S.Грижа се и за едно бездомно кученце и не винаги съм сигурна дали е нахранено, дали върша някаква работа с обезпаразитяването ако кучето е яло?
Публикувано: 15 February 2010 - 07:09 AM
Публикувано: 15 February 2010 - 12:45 PM
Има Дронтал XL, който е за по-едри кучета, ноооооооо на този етап се бавят вносителите.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 February 2010 - 01:19 PM
Има Дронтал XL, който е за по-едри кучета, ноооооооо на този етап се бавят вносителите.
Благодаря за изчерпателния отговор.Това за 4 хапчета не го знаех досега. давано е и на двете кучета преди 3 месеца ! на дога от предишния собственик а на рота по 3 хапчета. още веднъж благодаря!
Публикувано: 15 February 2010 - 01:31 PM
Публикувано: 15 February 2010 - 02:44 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 February 2010 - 03:42 PM
Благодаря за изчерпателния отговор.Това за 4 хапчета не го знаех досега. давано е и на двете кучета преди 3 месеца ! на дога от предишния собственик а на рота по 3 хапчета. още веднъж благодаря!
Странно, моето куче е 30 кг. и му давам 3 хапчета Дронтал х 10 кг. , но ветеринарят каза, че няма проблем да се дават и след хранене и дори по време на хранене. Не се губил ефекта.
Публикувано: 15 February 2010 - 03:49 PM
2) Persona, ммм... принципно може да се даде с ядене, но не с пълна купа, а замаскирана в ядене, демек парченце. Ако животното е гладно далеч по-лесно ще дадеш парченце кашкавал с лекарството.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Вход

Горе
Цитиране +