Обезпаразитяване
Публикувано: 07 September 2011 - 12:20 PM
Публикувано: 24 October 2011 - 09:07 PM
Преди 14 дена му дадох хапче за обезпаризитяване cestal и то реагира с повръщане и диариа.
Днес отново му дадох такова хапче и и положението стана два пъти по-лошо от преди.
Сега повръща слуз! Ветеринарният доктор каза че, не може да е от хапчето, но аз мисля че не може да не е от хапчето?
Публикувано: 11 November 2011 - 08:04 PM
От толкова хапане дори и козината си е оскубал и е като рана.
Това предполагам е заради бълхите нали ?
Предложете някакъв добър препарат против бълхи за Българска овчарка.
Чувал съм че FRONTLINE е доста добър но е за до 10кг.
Кучето си е на годинки и е голямо :) и идея си нямам колко килограма е.
Какво да правя да взема няколко FRONTLINE или има и някакъв друг препарат ?
За къпане и дума не става в това време а и няма да мога да го вкарам в банята.
Публикувано: 11 November 2011 - 09:21 PM
mgbagera, в 11 November 2011 - 06:04 PM, написа:
От толкова хапане дори и козината си е оскубал и е като рана.
Това предполагам е заради бълхите нали ?
Предложете някакъв добър препарат против бълхи за Българска овчарка.
Чувал съм че FRONTLINE е доста добър но е за до 10кг.
Кучето си е на годинки и е голямо :) и идея си нямам колко килограма е.
Какво да правя да взема няколко FRONTLINE или има и някакъв друг препарат ?
Ампули ли имате впредвид или спрей или пудра?
Публикувано: 11 November 2011 - 11:43 PM
mgbagera, в 11 November 2011 - 08:04 PM, написа:
Има ампули и за 20 и за 40 кг кучета. Освен Фронтлайн има и други марки, разпитайте какво предлагат в зоомагазина. Може да вземете и Фронтлайн спрей - ще имате за повече време. Какви са дозите - пише на опаковката. Аз лично намалявам препоръчаната там доза поне на половина и пак действа чудесно.
Пудра не ви съветвам - има краткотрайно действие, особено за куче, което сигурно живее на двора.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 November 2011 - 09:03 PM
Кучето мрази спрейовете и при надушване на миризмата им се крие в колибката :) а чуе ли пръскането започва да хапе.
Дълго време се опитвах да му напръскам ушите със спрей против ушна кал но така и не успях да пръсна в ухото.
Явно остават ампулите.
Те как се прилагат и какво им е името ?
Публикувано: 12 November 2011 - 09:15 PM
Така изглеждат:

Ползват се като се накапва течността върху кожата на кучето, т.е. пак има "интервенция. Трябва да разтворите козината и да накапете на няколко места. Щом не можете да го контролирате - не знам как ще стане. А спрей можете да ползвате, като изтеглите от него в спринцовка и с нея (без игла!) да накапете по кожата. Така го няма съскащият звук.
Ако кучето е много опаразитено ще се наложи и почистване на колиба, постелки и всичко наоколо с препарат, който се разтваря във вода. Моля, който знае името му да каже.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 November 2011 - 09:42 PM
mgbagera, в 12 November 2011 - 07:03 PM, написа:
Кучето мрази спрейовете и при надушване на миризмата им се крие в колибката :) а чуе ли пръскането започва да хапе.
Дълго време се опитвах да му напръскам ушите със спрей против ушна кал но така и не успях да пръсна в ухото.
Явно остават ампулите.
Те как се прилагат и какво им е името ?
Какав е този спрей против ушна кал? Аз ползвам капките Епи Отик на Вирбак и отифри на vetoquinol.
Публикувано: 27 January 2012 - 06:13 PM