Много странно нещо ми се случи при последното външно обезпаразитяване, искам да споделя. Вече всичко е наред, но просто се чудя.
Няколко часа след намазването стана страшно - явно го дразнеше, сърбеше? Не знам, обаче милия се мяташе по пода, опитвайки се да си почеше гърба, където го бях намазала, хапеше се зверски, а в момента, в който започна и да скимти вече бях в паника?! Реших, че въпреки, че е късно и ампулата вече е попила в кожата, да го изкъпя - дълго време и с много вода. Може би помогна - скоро след това спря да скимти, а се търкаля само докато още беше мокър.
Интересното е, че вече веднъж му бях слагала от тези ампули - Virbac Effipro се казват, в опаковка от 4 пипети. Всичко изглежда наред - малчо е още, тежи 15-16 килограма, а ампулите са за тегло 10-20 килограма, не сложих цялата, стори ми се много, значи не е възможно да съм сложила повече, отколкото трябва? В срок са, с две думи - всичко е като миналия път, преди месец и половина, когато нямаше никакви проблеми, нито подобни, нито същите.
Останалите ампулки отпадат от програмата, това е ясно, ще ги сменя. Просто не знам защо така зле му понесе изведнъж и дали и със други няма да има проблем?