Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#731 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 May 2012 - 02:42 PM, написа:

Трябва да го обезпаразитиш повторно след 14 дни задължително. И след това всеки месец.

разбира се това ще го направя и за кърлежите ще го предпазя, но сега искъм да знам какво ме очаква, кога ще изхвърли червеите и да продължавам ли да го храня с гранулите или трябва да му правя по-специална храна? :ba_025:

#732 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 07:28 AM

сега на сутрешната разходка се изпишка и се изходи и излязоха бая червеи :eg_033: дано по-бързо се отърве от тях :tb_195:

#733 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 May 2012 - 08:54 AM

Браво! Надявам се, че си изчистил червеите от градинката, в която се разхождате. След 2 седмици не забравяй да го обезпаразитиш пак. Няма нужда да го храниш по-специално заради глистите.

#734 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 08:56 AM

няма да забравя разбира се, а и тази седмица ще му направим 1 профилактичен преглед пак при вет-а, та така или иначе той ще ми напомни, че трябва, за кърлежите мисля да му купя адвантикс. иначе днес само за закуска му дадох гранули по-късно ще му дам картофи сварени и ориз, за да се разнообрази малко а и мисля че по добре ще ги обработи понеже нали има малко проблеми с корема.

#735 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 May 2012 - 08:59 AM

"Сварени картофи и ориз" Качена снимка като основно хранене? Моля те, отдели време да попрочетеш раздела във форума за Храненето.

#736 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 09:08 AM

чел съм го, през седмица му давам ориз и картофче, не може само гранули и пиле. в картофа има въглехидрати, хляб не му давам! а ориза за зъбите и стомаха е полезен 1 път в седмицата не виждам какъв е проблема, много съм внимателен в храненето и яйце му давам 1 път седмично. :ae_085: основно го храня с гранули к9 и пилешко месо. всъщност тези работи имено в този раздел съм ги чел.

Мод: Преди да пускате нова тема, проверете дали няма вече подобна съществуваща! Относно храненето има друг раздел, ако желаете да го коментирате, прехвърлете се там.

#737 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 07:59 AM

днес като се изака нямаше червеи, но беше малко по-рядко, да разбирам ли че ги е изхвърлило всичките вчера :dh_188:

#738 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 08 May 2012 - 09:27 AM

след 14 дни обезпаразитяваш пак,тъй като вероятността да има яйца на глисти и т.н. е голяма.Принципно,лично аз ,когато обезпаразитявам куче и изкара глисти, давам три пъти хапче през 14 дни,ама това е щото винаги съм тома неверни...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#739 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 09:51 PM

Мога ли да обезпаразитя малки котенца ?
Значи котетата са на няколко седмици. Едва от скоро гледат и все още не могат да ходят.
Котетата имат доста бълхи и ми се иска да ги обезпаразитя някак си.
Може ли да предложите нещо което няма да навреди на тях или на майка им или да изчакам докато пораснат още ?

#740 Потребителят е офлайн   ac milan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 02:17 PM

Здравеите,мога ли да обезпаразитявам куче на 6 месеца около 35кг е с PRAZIMEC-D един вет ми каза че няма проблем но сам чувал че не е препорачително за куче по малко от 1 год

#741 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 02:19 PM

Здравейте ! Моето йорки е на 10 месеца , на два пъти забелязвам в изпражнението, че има по едно малко червейче ли е какво е незнам, бяло и мърда по изпражнението. Много се притеснявам в момента сме в Италия на почивка и незнам какво да я правя, обезпаразитена е всичко е точно, но се появи това нещо. Също така тя е много слаба и няма апетит, храненето е много трудно при нея.. помогнете, кажете какво да правя, какво може да е това ? :(

#742 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 02:24 PM

Показване на мнениетоdanyyy93, в 20 August 2012 - 02:19 PM, написа:

Здравейте ! Моето йорки е на 10 месеца , на два пъти забелязвам в изпражнението, че има по едно малко червейче ли е какво е незнам, бяло и мърда по изпражнението. Много се притеснявам в момента сме в Италия на почивка и незнам какво да я правя, обезпаразитена е всичко е точно, но се появи това нещо. Също така тя е много слаба и няма апетит, храненето е много трудно при нея.. помогнете, кажете какво да правя, какво може да е това ? :(

Слаба е и е без апетит точно заради глистите! Обезпаразитявайте я през две седмици докато не спре да изхвърля глисти(въпросното червейче)! Като се изчисти от тях би трябвало да се подобри апетитът и да качи килограми в рамките на нормалното за породата! Ако все още има проблеми с апетита давайте бирена мая!
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 12:23 PM

Много странно нещо ми се случи при последното външно обезпаразитяване, искам да споделя. Вече всичко е наред, но просто се чудя. :wa_048:
Няколко часа след намазването стана страшно - явно го дразнеше, сърбеше? Не знам, обаче милия се мяташе по пода, опитвайки се да си почеше гърба, където го бях намазала, хапеше се зверски, а в момента, в който започна и да скимти вече бях в паника?! Реших, че въпреки, че е късно и ампулата вече е попила в кожата, да го изкъпя - дълго време и с много вода. Може би помогна - скоро след това спря да скимти, а се търкаля само докато още беше мокър.

Интересното е, че вече веднъж му бях слагала от тези ампули - Virbac Effipro се казват, в опаковка от 4 пипети. Всичко изглежда наред - малчо е още, тежи 15-16 килограма, а ампулите са за тегло 10-20 килограма, не сложих цялата, стори ми се много, значи не е възможно да съм сложила повече, отколкото трябва? В срок са, с две думи - всичко е като миналия път, преди месец и половина, когато нямаше никакви проблеми, нито подобни, нито същите.

Останалите ампулки отпадат от програмата, това е ясно, ще ги сменя. Просто не знам защо така зле му понесе изведнъж и дали и със други няма да има проблем?
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#744 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2012 - 12:42 PM

А възможно ли е да е бил примерно одраскан там, където сте накапали? Ако има раничка или нещо....
А сега като сте го изкъпяли - вече не е обезпаразитен - аз ползвам каишка на Килтекс - Баер - втори месец съм доволна :ba_025:

#745 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 01:11 PM

Не се сетих да кажа по-горе - разгледах му внимателно кожата по гърба, защото исках да проверя дали не е зачервена, дали няма обрив - няма, а търсейки ги не намерих и ранички и драскотини, нищо му няма. Още по-странно!

Колкото до каишката, досега не съм му слагала, въпреки, че котараците си се разхождаха доста дълго време с каишки. Помагаха, въпреки, че то и не живеем в много екстремни условия - градско куче, апартаментски котки, въпреки това, от котешките каишки съм доволна. После започнах да мажа котчиците с Advantage, а на кутрето взех тези Virbac, които вчера направиха проблема.

Сега погледнах из онлайн магазините Kiltix, твърдят, че работи до 7 месеца, което много ме изненада. Реално, ако работи добре дори 3 месеца, вече е и по-рентабилна от пипетките? Много съм изненадана, благодаря! :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#746 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2012 - 01:47 PM

Аз миналата година ползвах пипети - то не бяха Адвантикс, Адвокейт, Фронтлайн... всеки месец по 30 кинта и все с КЪРЛЕЖИ. ТАзи година реших да пробвам и каишката.И аз така мисля - и 2 месеца да устиска си е жива далавера - ама от средата на юни е с нея и нищо не съм намерила :be_107: Ако го къпя махам я - после пак я слагам.

#747 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 01:46 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 20 August 2012 - 02:24 PM, написа:

Показване на мнениетоdanyyy93, в 20 August 2012 - 02:19 PM, написа:

Слаба е и е без апетит точно заради глистите! Обезпаразитявайте я през две седмици докато не спре да изхвърля глисти(въпросното червейче)! Като се изчисти от тях би трябвало да се подобри апетитът и да качи килограми в рамките на нормалното за породата! Ако все още има проблеми с апетита давайте бирена мая!

Ами преди дше седмици и дадох Дронтал Плюс и вчера и дадох пак но и двата пъти нищо не изкара никакви глисти нищо тук от 2/3 дни има апетит доста но се притеснявам да не и има нещо...

#748 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 September 2012 - 03:13 PM

Когато след даване на обезпаразитяващ препарат, не забележите паразитите във фекалиите, това в никакъв случай не означава, че ги няма. Много често въпросните след като бъдат умъртвени се резорбират. Също така има достатъчно видове вътрешни паразити, не всички видими с просто око. За мен е правилно е да се направи фекално изследване, при което под микроскоп се наблюдават и разпознават яйцата на паразитите, степента на опарзитяване, съответно вида на паразитите и схема по която да се обазпаразити животинката до пълното изчистване (може да се направи и контролно изследване). Ветеринар препоръчва препарат действащ на въпросните, съобразен с възрастта, теглото, а и породата на кучето.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#749 Потребителят е офлайн   bbbbb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 09:55 PM

Моля за съвет! Обезпаразитявам кучето си вътрешно на всеки месец и половина. През последните 2 месеца вече 2 пъти прави нещо като епилептичен припадък,след което повръща(няма връзка с обезпаразитяването). Според ветеринарят причината е паразит, който е засегнал мозъка. След изследване на урината се потвърди наличието на паразита. Поръча ми след следващото обезпаразитяване да го обезпаразитя повторно след 2 седмици. Върпосът ми е,ако наистина паразитът е засегнал мозъка,ще се изчисти ли само с обезпаразитяване или е нужно по-сериозно лечение?

#750 Потребителят е офлайн   bbbbb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 10:01 PM

Освен това,след като го обезпаразитявам толкова често, а и никога не съм намирала паразити в изпражненията му, как е възможно паразитът да стигне до мозъкът?

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни