Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#681 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 27 June 2011 - 08:21 PM, написа:

Имам един въпрос относно тези каишки Килтикс.Тъй като много ги хвалите,реших да си ги купя и да ги пробвам,че кучетата ми нямат кърлежи ,но са пълни с бълхи,а от зивите ви,разбирам,че тези каишки са най-добрите.Та взех въпросните каишки и им ги сложих.Вече от 2 дни са с тях,но все още се намират бълхи по тялото им.Интересува ме колко дни трябва да минат,за да се изчистят от тия гадове изцяло?.Щото и мен ме нападнаха за съжаление.

Според мен само с каишката няма да стане. Изкъпете кучетата с противопаразитен шампоан или ги накапете с Фронтлайн.

#682 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 June 2011 - 07:49 PM

+ горния съвет - щом са "пълни с бълхи" то и средата, в която живеят е пълна с бълхи. Трябва да почистите всичко. Тепърва ще се излюпват нови бълхи от яйцата, които са навсякъде.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#683 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:13 PM

Може би малко преувеличих.Не са пълни точно,но се намират,разбирате ли.Обикновено по корема виждам 1-2.Не уточних,че кучетата са ми немски овчарки и се гледат навън,не са домашни кучета.Така че можете да си представите къде се търкалят из треволяците и прахта.Преди да им сложиме каишките естествено ги изкъпахме,но шампоана беше един евтин на име Сноби,не е противопаразитен.А Фронтлайна е много скъп,аз едвам навих наште за тия каишки,та какво остава сега и за това.Може би трябва да се изчака известно време.Надявам се да се изчистят така иначе ще тр да поръчвам нещо друго и по-евтино по възможност.А пък по принцип кучетата не се къпят повече от 1-2 пъти в годината по принцип,говоря за тия ,които се гледат навън като моите,щото си губят защитните сили.Това и ветеринар ми го е казал.

#684 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 09:11 PM

Може да се къпат 1-2 в годината ако се решат редовно,иначе не искам и да си представям в какво състояние са. Купи една пудра Тапилан /която е 5лв./ и ги напудри.

#685 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:18 AM

Да Тапилан е най-евтиният вариант май. Само от каишките да си тръгнат бълхите няма да стане. Освен това питай във ветеринарната аптека има едни разтвори, сега не се сещам за името, които се разреждат с вода. Евтинино излиза и трябва да се напръска навън в двора. Разреждаш в няколко литра вода и прискаш с пръскачка, ако нямате с една метличка, местата където спят кучетата, където играят, така ще се оттървете най-сигурно от бълхите.
User's Signature

Качена снимка

#686 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 09:33 AM

Да,реша ги редовно,имат специална четка за целта.Добре,ще видя какво мога да направя.Единственият начин ,който имам е да поръчвам от нета,щото живеем в провинцията.Благодаря ви за помощта!

#687 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 11:19 AM

Хора случайно попаднах на един антипаразитен продукт, които да ви призная честно ме впечатли много като презентация и качества.Твърди се , че е абсолютно биологичен и безвреден, а същевременно действа против голяма гама паразити включително лекува краста, гъбични инфекции и се грижи за кожата и космената покривка :ud_009: .Звучи ми почти нереално, защото и цената му е наистина приемлива и нищожна , ако се съпостави с други предлагани продукти.Закупих го през интернет и си пръскам наред, но "проблемът" ми е , че за момента нямам нито една животинка с някакъв проблем и не мога да преценя дали действа наистина. :wf_039:
Бих искала да помoля някой, който живее в Германия или познава продукта да сподели впечатления и отзиви, защото e немски.Всъщност ще преведа наличната информация, за да разберете всички, защо толкова ме впечатли и си мисля, че дори и да го няма в България не би било проблем да се поръча от Германия(и на мен ми го доставиха от там, защото тук не го бях срещала досега).А предвид цената и ако наистина отговаря на презентацията си заслужава и е изгодно да се заплати доставка.Да не говорим, че вече има интернет-магазини, които като поръчаш над определена сума доставката е безплатна, дори и в друга държава.Аз лично от този сайт, които купувам някои неща, над 30£ май беше е безплатно.Както и да е това са подробности..Сега за продукта...

"Exner Petguard е първият и единствен биологичен антипаразитен продукт за домашни любимци, без наличие на вредни или химични вещества.Активен е срещу бълхи, въшки, акaри, кърлежи и други паразити.Щадящ околната среда и животните, които се грижи за кожата и космената покривка на вашият приятел.
Този иновативен продукт действа чрез блокиране на дихателните и хранителни пътища.Exner Petguard по никакъв начин не вреди на животните или стопаните.За да демонстрира това по време на официалното представяне на продукта, притежателят на патента и изобретател дори ПИ ОТ НЕГО ":ud_009: .(това лично мен ме втрещи)

"Начин на приложение:
Напръскайте цялото животно или само интересуващите ви части 1 път седмично превентивно.В случай на паразитни инфекции, краста или гъбички се препоръчва ежедневно в продължение на 1 седмица.Също така не забравяйте да използвате продукта за клетката и всички места, където вашият любимец стои.Оставете 20 мин., докато изсъхне напълно, след това с гребен или четка.Не изплаквайте.

Съдържание:вода, мазнини, захар монихидрат, пепел."

P.с..Да уточня, че превода го направих набързо и там има естествено и въпреки всичко всеки да се консултира с доверения си ветеринар, но това се пише задължително тук даже и за някои храни, така че е ясно. :md_064:
Може да се използва върху котки, кучета, терариумни животни, дребни гризачи и птици, пойни птици и други животни...С две думи май за всички.
Цената на споменавания продукт е около 10 евро.Уловката, която не проумях е че 500мл струва около 9 евро, а 1000мл пак толко с няколко цента повече...Cигурно мизерната пръскалка прави тази разлика :dry: или по скоро, както с всичко...по големите разфасофки са на далавера.Аз си ги взех и двете, но препоръчвам ако някои ще си купува да пробва да си вземе 1000мл и да си приспособи нещо за пръскане. :ae_085: Ще пусна link и на двете разфасофки, да видите как изглежда и който иска да се увери в истинността на превода по горе. :zz_231: :vc_038:
Остава си молбата ми към някои живеещ в Германия или по запознат с продукта да сподели какви са отзивите и въобще да даде малко по пълна информация, защото за момента конкретно не бих могла да кажа нищо по същество,освен че си пръскам навсякъде и по всичко де що мърда :gg_161: ... а пък да взема съвсем умишлено да си бълхясам или нещо друго някоя животинка само да разбера дали действа...не ми се струва много разумно.. :zz_218: :ab_041:
Лек ден от мен.

http://www.zooplus.i...tari/98994#more
http://www.zooplus.i...rassitari/39427
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#688 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 02:30 PM

Здравейте пак от мен!Искам да ви питам ,случайно някой от вас да има идея, дали може да се намери тази пудра Тапилан във ветеринарните аптеки в Монтана,щото мн скъпо ще ми излезе през интернет с доставката.Ако някой знае моля да ми каже!Живея в провинцията за съжаление.Благодаря предварително!

#689 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2011 - 07:51 AM

Тпилан би трябвало да има във всяка ветеринарна аптека, проверихте ли?
Аз пък се натъкнах на някакъв спон он продукт в интернет, май го няма на нашия пазар, но е много евтин. Пише, че предпазва 12 седмици от бълхи и кърлежи, а за тези цени ми се струва фантастично, ставнение с тук. Нека ако някой го е ползвал да сподели. Това е продукта Bob Martin
User's Signature

Качена снимка

#690 Потребителят е офлайн   ivo. Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 11:01 PM

Мога ли да накапя кучето с ивермектин ? До сега не съм пробвал на куче и незнам с колко капки да пробвам, ползвам ивермектина на птици и ефекта е поразителен и дългосрочен.

#691 Потребителят е офлайн   sersem Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 August 2011 - 03:35 PM

Имам кутренце на 3 месеца и половина, баща КК майка КО мога ли да му дам празимек Д на тази възраст. Ако, да трябва ли да давам след 14 дни пак или само еднократно.

#692 Потребителят е офлайн   sliki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 11:07 PM

Хора чихито ми е след 2 ра ваксина и 2 пати му даваха за глисти но открих в акуто му бял червеи много малък и тънак.Утре ще го водя на лекар опасно ли е ?

#693 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:57 AM

Това е глист ..... :) след 10 дена се дава пак , но ако искаш попитай вета след колко време да му дадеш
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#694 Потребителят е офлайн   sliki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 12:20 PM

Показване на мнениетоRuva, в 07 September 2011 - 09:57 AM, написа:

Това е глист ..... :) след 10 дена се дава пак , но ако искаш попитай вета след колко време да му дадеш

ами днес пак му дадоха за глисти и пак ака такива гадости :( нямат краи еи защо така вета каза , че е нормално....

#695 Потребителят е офлайн   samerpan Икона

Публикувано: 24 October 2011 - 09:07 PM

Моето хъски е на три месеца и 9 дена.
Преди 14 дена му дадох хапче за обезпаризитяване cestal и то реагира с повръщане и диариа.
Днес отново му дадох такова хапче и и положението стана два пъти по-лошо от преди.
Сега повръща слуз! Ветеринарният доктор каза че, не може да е от хапчето, но аз мисля че не може да не е от хапчето?

#696 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 08:04 PM

Кучето се хапе по цялото тяло и наи вече задните крака горе на бута.
От толкова хапане дори и козината си е оскубал и е като рана.
Това предполагам е заради бълхите нали ?

Предложете някакъв добър препарат против бълхи за Българска овчарка.
Чувал съм че FRONTLINE е доста добър но е за до 10кг.
Кучето си е на годинки и е голямо :) и идея си нямам колко килограма е.
Какво да правя да взема няколко FRONTLINE или има и някакъв друг препарат ?
За къпане и дума не става в това време а и няма да мога да го вкарам в банята.

#697 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 09:21 PM

Показване на мнениетоmgbagera, в 11 November 2011 - 06:04 PM, написа:

Кучето се хапе по цялото тяло и наи вече задните крака горе на бута.
От толкова хапане дори и козината си е оскубал и е като рана.
Това предполагам е заради бълхите нали ?

Предложете някакъв добър препарат против бълхи за Българска овчарка.
Чувал съм че FRONTLINE е доста добър но е за до 10кг.
Кучето си е на годинки и е голямо :) и идея си нямам колко килограма е.

Ампули ли имате впредвид или спрей или пудра?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#698 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 11:43 PM

Показване на мнениетоmgbagera, в 11 November 2011 - 08:04 PM, написа:

Има ампули и за 20 и за 40 кг кучета. Освен Фронтлайн има и други марки, разпитайте какво предлагат в зоомагазина. Може да вземете и Фронтлайн спрей - ще имате за повече време. Какви са дозите - пише на опаковката. Аз лично намалявам препоръчаната там доза поне на половина и пак действа чудесно.
Пудра не ви съветвам - има краткотрайно действие, особено за куче, което сигурно живее на двора.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#699 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 09:03 PM

Ами до сега съм използвал пудра но без ефект.
Кучето мрази спрейовете и при надушване на миризмата им се крие в колибката :) а чуе ли пръскането започва да хапе.
Дълго време се опитвах да му напръскам ушите със спрей против ушна кал но така и не успях да пръсна в ухото.

Явно остават ампулите.
Те как се прилагат и какво им е името ?

#700 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 09:15 PM

Има и ампули на Фронтлайн, такива и какви други има не знам, защото не ползвам ампули.

Така изглеждат:
Качена снимка
Ползват се като се накапва течността върху кожата на кучето, т.е. пак има "интервенция. Трябва да разтворите козината и да накапете на няколко места. Щом не можете да го контролирате - не знам как ще стане. А спрей можете да ползвате, като изтеглите от него в спринцовка и с нея (без игла!) да накапете по кожата. Така го няма съскащият звук.
Ако кучето е много опаразитено ще се наложи и почистване на колиба, постелки и всичко наоколо с препарат, който се разтваря във вода. Моля, който знае името му да каже.
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема