Обезпаразитяване
Публикувано: 25 February 2013 - 01:25 PM
Включвам се с молба за съвет. Имам две годишен лабрадор, който при даване на хапчета против вътрешни паразити винаги получава ужасна диария. Давала съм му цестал през зимните месеци и празимек през летните, но и с двата двата препарата резултатът е един и същ. Споделих с ветеринарния ни лекар по време на годишната реваксинация, и този път ни даде да пробваме дронтал. Когато обаче се върнах, видях че съдържанието му е почти еднакво с това на цестала. Затова сега се въздържам да му дам за профилактично обезпаразитяване, а си давам сметка, че са минали повече от три месеца от последното даване на таблетка, и при тази мека зима много рискувам.
Въпросът ми е следният: Има ли препарат, който да не се дава вътрешно - нещо като спот-он, или инжекционно прилаган, който да обезпаразитява вътрешно, но да не дразни храносмилателния тракт? Или някакъв за вътрешно прилагане, но за чувствителни кучета? Ако няма, явно ще се докарваме до редовен дрисък, но много ми се иска да го избегна.
Благодаря предварително за всички идеи!
Публикувано: 25 February 2013 - 03:10 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 March 2013 - 02:16 PM
Публикувано: 18 March 2013 - 01:42 PM
Публикувано: 26 March 2013 - 04:15 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 March 2013 - 04:31 PM
samotnata, в 26 March 2013 - 04:15 PM, написа:
В един зоомагазин твърдяха, че фронтлайн комбо е и за мебелите...

Да ми препоръчате нещо добро за третиране на помещенията, което да не е вредно, защото имаме астматик вкъщи...

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 26 March 2013 - 04:37 PM
А котките ми са окъпвани с фронтлайн при ветеринарите поне 4-5 пъти( през 2-3 седмици). Резултатите-първите два дни мета трупове и трепя пияни бълхи. На третия ден вече забелязвам абсолютно жизнени бълхи.
Сега ми обещаха от клиниката някакво руски препарат, но докато изчакам за пореден път да мине малко време, гадовете пак се навъждат.
Публикувано: 26 March 2013 - 05:41 PM
Публикувано: 26 March 2013 - 06:51 PM
Искам да попитам и за ефикасен препарат за окъпване на котките! Ако и руският препарат подейства само опияняващо на нашите бълхи-мутанти, направо не знам,
Забравих да напиша, че освен всички други мерки, пера чаршафи и бельо на 60 градуса.
Въобще цяла зима само пера и изварявам, пръскам и обезпаразитявам. Съседите ми се радват, каква работна булка съм и шетам като змей.

Публикувано: 02 April 2013 - 09:04 AM
p.s.кучето е френски булдог
Публикувано: 02 April 2013 - 09:51 AM
Аз не бих слагала втори път. След месец вече ще го сложиш по-кактоситрябва. :)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com