Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#831 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2013 - 11:04 AM

Здравейте,
Моля за повече информация за препаратите Advocate и Stronghold (спот-он разтвори). Има ли хора които ги използват - доволни ли са, както и дали има случаи на алергични реакций ? Дали действа добре за профилактика на дирофилария? Прочетох, че Advocate не предпазва от тений, а само от глисти. Има ли породи при които не е препоръчано да се използват подобни препарати за външна употреба?

Благодаря и хубав ден :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#832 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2013 - 10:02 PM

Петя,аз използвам Адвокате и съм много доволна.Комбинирам със каишка скалибор и давам хапче за вътрешно обезпаразитяване.При нито едно от моите кучета няма алергична реакция.Разглеждали сме с моята вет различни схеми на защита от колкото се може повече паразити и това беше оптималното.Схемата съм я започнала още с първото ми куче .За момента действа безотказно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#833 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 06:53 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 11 April 2013 - 08:02 PM, написа:

Петя,аз използвам Адвокате и съм много доволна.Комбинирам със каишка скалибор и давам хапче за вътрешно обезпаразитяване.При нито едно от моите кучета няма алергична реакция.Разглеждали сме с моята вет различни схеми на защита от колкото се може повече паразити и това беше оптималното.Схемата съм я започнала още с първото ми куче .За момента действа безотказно.

desi79, много благодаря :smile: Адвокате ще пробвам :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#834 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 12:23 PM

http://www.catandogs.net/en/Videos/NL/ някой да иползвувал този продукт

#835 Потребителят е офлайн   sisaria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2013 - 08:59 PM

Здравейте,
Искам да попитам за продукта дуовин на вирбак за външно обезпаразитяване. На едно място ми казват, че е много добър и не предизвиква алергични реалции, на друго ми казват точно обратното. Купила съм го и съм третирала кучето по препоръка на първия лекар, след което получих мнението на друг ветеринар, който разбра в свободен разговор, че съм използвала този продук и ме посъветва да не го използвам повече.
Може ли малко повече информация за продукта и евентуално кое от двете мнения да слушам?

Благодаря предварително

#836 Потребителят е офлайн   Стейси Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2013 - 11:48 PM

При нас има развитие по бълховия проблем. :ab_041:

Руският препарат с който щяха да третират котките ми, го отказах. Оказа се, че основната му съставка е същата, като на фронтлайн. По- назад съм описала сагата ни с този препарат.
Та на място избрах да им сложат пипета адвантидж. За около 4 седмици намерих само умрели, а и за разкош една пияна бълха. Вчера пак сложихме адвантидж, да затвърдим чудесния резултат. :smile:

#837 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 12:04 PM

Аз съм много доволна от Advantix.
Миналото лято слагах Virbac, но спрях след като се случи един проблем след слагането на ампулата. Явно му раздразни кожата, търкаляше се, търкайки гръб от пода, скимтеше и се чешеше здраво, направо се уплаших. След това започнах да го пръскам с един спрей, до тази пролет не му бях слагала ампули.
Мажа котките със Advantage отдавна, но не бях опитвала Advantix с кучето. Ходим много из планини и гори и кучето е общо взето постоянно с кърлежи. Случвало се е след двудневни палатки да вадя по 3-4, въпреки ампулата или спрея. Сега, двуседмичния опит с Advantix е добър - намерих няколко, които само лазеха, но така и нямаше забит.
За бълхите нямам наблюдения, моят никога не е имал бълхи. Може би при тях и другите препарати са си действали добре, но специално с кърлежите сега съм очарована.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#838 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2013 - 05:15 AM

Мнения за този препарат
http://www.sambs.bg/...B5%D0%B6%D0%B8/

#839 Потребителят е офлайн   simmonna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2013 - 10:46 AM

Показване на мнениетоrenink, в 01 June 2013 - 05:15 AM, написа:

Мнения за този препарат
http://www.sambs.bg/...B5%D0%B6%D0%B8/

Ползвам го от година.Зимата веднъж на 3мес,а като се стопли всеки мес.Миналото лято нямаше проблем,но тази седмица намерих след разходка 2 пълзящи кърлежа,затова реших да комбинирам с каишка Китлекс.На мен ми мирише неприятно.

#840 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2013 - 11:53 AM

Благодаря :)

#841 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2013 - 02:31 PM

Предвид, че Сертифект-ът или както там се чете, съдържа АМИТРАЗ, нормално е да мирише неприятно. И Про-Мерис със същото съдържание също мирише.
Проблемът е, че амитразът дава често алергични реакции и странични ефекти или поне така пише по литературата, та трябва да се внимава при първо поставяне и да се следи кучето. Иначе е добра идея, особено за кучета, които живеят в "натоварени" зони.
Иначе аз лично съм привърженик на "Адвантикс" от години и съм страшно доволна.
Тази година карам само на каишки "Килтикс" и нямам никакви проблеми, но се разхождаме в "цивилизована" зона и не излизаме извън града (не че това е гаранция, че няма кърлежи, но тук се коси редовно и често и като цяло няма). Като идем на море лятото задължително ще сложа и адвантикс, може да се съблазня и да пробвам Сертифекта.

#842 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 09:08 AM

Тази сутрин гледам, че кучето ми се лижи под опашката и не спря около 10 мин. После спря за малко и пак почна. Махнах му главата от там и видях няколко червени петна. В момента е с Адвантикс. Изпробвали сме какви ли не препарати и всеки някакъв дефект е давал. Все съм намирала по някоя бълха или кърлеж, когато е бил с капки. В това отношение бях най-доволна от каишките Килтикс, но пък от нея му падаше козината на врата и само се чешеше. Сега не съм виждала бълхи, баща ми каза, че веднъж му извадил един кърлеж. И въпреки че Адвантикса е с репелентно действие, виждала съм да го хапят комари. Препоръчайте ми препарат с репелентно действие, освен Адвантикса. Още не знам какво точно да правя, според това какво ще ми препоръчате, ще пробвам да го комбинирам с Адвантикса. Ако ми препоръчате някакви други капки с такова действие, ще ги пробвам тях, пък после ще преценя кое точно да ползвам. Само каишка да не е, защото още не му е пораснала напълно козината по врата след последната.
Ето какво е сега, не знам ухапванията от какво насекомо са. Не съм виждала бълхи, значи може да е комар или някаква друга гад, като муха например. Бълхите и кърлежите не ме притесняват толкова, като е с тези капки, но си търся нещо ефикасно с репелентно действие срещу другите гадове.

User's Signature

Качена снимка

#843 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 04:05 PM

Здравейте и от мен!С Адвантикс сме,на 7-ми става един месец откакто сме го сложили и ще слагаме тогава нова ампулка.Въпросът ми е,днес след разходка забелязах на пода една бълха,беше доста позамаяна,едвам успя да скочи един път,хванах я със салфетка и я пуснах в тоалетната.Сега трябва ли вкъщи да третирам с някакъв препарат или Адвантикс си е свършил работата и бълхата не е успяла да снесе яйца?При положение,че още не е изтекъл 30-ят ден,досега не сме хващали нищо,може би трябва на по-малък период от време да слагам нов спот-он?Веднага след като хванах бълхата напудрих и кучо,ако има нещо да падне,но нямаше...
Благодаря предварително

#844 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Публикувано: 05 June 2013 - 05:18 PM

Здравейте,
бих искал да попитам наблюдавали ли сте неврологични/чернодобни/комбинирани усложнения при възрастни кучета след обезпаразитяване - капково, фронтлайн.
За съжаление 18 годишното ми кученце разви инсулт и за няколко часа се влоши прогресивно. Свързвам обезпаразитяването му с различни пристъпи от година насам. Ако някой има информация относно това, би било полезно за всички.

#845 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:25 AM

borislava_,
Адвантиксът според указанията се слага на 28 дни - "един месец" се казва за удобство просто. Реално даже бих посъветвала да се слага на 25 през пролет/лято/есен. Иначе реално предпазва прилично и по повече време - въпросната бълха най-вероятно е била вече "пътник", просто се е случил кофти момент да я видите. Репелентното действие не означава, че в район от 2 метра от кучето всички насекоми падат и приритват :ab_041: , обсегът все пак е малък, затова и човек вижда в по-тежка обстановка някой и друг гост да се качи по козината и да лази по нея.
Друго яче казано - не, няма нужда да се изпада в крайности и да се стига до пръскане вкъщи и т.н.
--
Neputism,
принципно е възможно - всеки един препарат "удря" черен дроб и бъбреци, няма начин. Някои са по-токсични; тук вече човек си търси баланса между натоварването на дроба на кучето и нуждите за отстраняването на паразити.
При много възрастни кучета ситуацията е критична и без да им "помагаме". 18-годишно кученце - поздравявам за възрастта, която е достигнало и моите зъболезнования за загубата му! - би трябвало от години да е под прецизен ветеринарен контрол, с прегледи през 2-3 месеца, ПКК и биохимия, редовно преглеждане на сърцето и т.н., за да се следят всички проблемни области. Повечето животинки на далеч по-малка възраст са с проблемен черен дроб и бъбреци, имат 101 болежки, страдат от сърце и т.н. Факт.
Естествено да, вътрешното и външно обезпаразитяване за много възрастно куче идва като по-тежък удар отколкото за младото и това на средна възраст (ако са в добро здраве, естествено). Обаче как и от какво е починало кученцето ви "признаци на инсулт" няма как да обяснят подробно, а с колко и как като цяло външното обезпаразитяване е допринесло за смъртта му... надали може да се каже. Ако има статистика, която показва, че след всяко външно обезпаразитяване с препарата ХХ кръвните му показатели се влошават (примерно), тогава да. Но така просто си хвърляме боб.
Истината е, че кученцето ви е доживяло забележителна възраст и е имало силен и борбен организъм, който не се е изключил отведнъж, а се е "сражавал" докрай.

#846 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 04:14 PM

Мен бълхите не ме притесняват. Ясно ми е, че по козината и около него са ошашавени. Друго ме интересува, на листовката на Адвантикс пише репелентно действие срещу комари, мухи и др. Обаче по моя много комари кацат и го хапят. Тези пъпчици не знам от какво бяха, всичко може да е. Интересува ме нещо, с което да го пръскам допълнително, освен капките, които слагаме всеки месец.
User's Signature

Качена снимка

#847 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Публикувано: 06 June 2013 - 11:25 PM

Благодаря, Докторе!
Това бяха моите впечатления, потвърдени от думите на ветеринарите. (аз съм донякъде колега - зъболекар)
Започнало е с изскимтяване късно вечерта, станало е неспокойно. На сутринта вече не може да се изправи и се опира в стените за целта. Аз естествено отмених всички задължения и хукнахме на доктор. Докато карах, започна да стене и когато го сваляхме от колата, главата му вече висеше. Сложиха го на системи, но то пищеше, въпреки обезболяващите. Всички мускули му бяха в екстензия, постоянна. Черния му дроб беше подут.
А как стигна до тази възраст, Божа работа. Факт е, че целия си живот е яло само и единствено месо и зеленчуци, особено след 10-тата си година, когато поради стечение на обстоятелствата (студентство и т.н.) отиде да живее при баба ми, а всеки знае с какви грижи една самотна жена гледа животно.
Предистория - преди точно година е направило пристъп от сорта. Преди няколко месеца - пак. Последните години сме ходили на лекар по - редовно, пускани са и изследвания. Последните са почти идеални, но тромбоцитите са мисля споменаха 400. Това от деня в който го приспахме. От последните месеци ни е известно, и че има аритмия. Не сме предприемали нищо като лечение за аритмията и пристъпите.

#848 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Благодаря, Докторе!
Това бяха моите впечатления, потвърдени от думите на ветеринарите. (аз съм донякъде колега - зъболекар)
Започнало е с изскимтяване късно вечерта, станало е неспокойно. На сутринта вече не може да се изправи и се опира в стените за целта. Аз естествено отмених всички задължения и хукнахме на доктор. Докато карах, започна да стене и когато го сваляхме от колата, главата му вече висеше. Сложиха го на системи, но то пищеше, въпреки обезболяващите. Всички мускули му бяха в екстензия, постоянна. Черния му дроб беше подут.
А как стигна до тази възраст, Божа работа. Факт е, че целия си живот е яло само и единствено месо и зеленчуци, особено след 10-тата си година, когато поради стечение на обстоятелствата (студентство и т.н.) отиде да живее при баба ми, а всеки знае с какви грижи една самотна жена гледа животно.
Предистория - преди точно година е направило пристъп от сорта. Преди няколко месеца - пак. Последните години сме ходили на лекар по - редовно, пускани са и изследвания. Последните са почти идеални, но тромбоцитите са мисля споменаха 400. Това от деня в който го приспахме. От последните месеци ни е известно, и че има аритмия. Не сме предприемали нищо като лечение за аритмията и пристъпите.

#849 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

съжалявам, без да искам дублирах отговора

#850 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2013 - 01:21 PM

Здравейте!Бях писала по-рано за една открита бълха,с Адвантикс е обезпаризитен кучо.Хубаво,но преди 4 дена му намерих кърлеж,след като последно на 08.06 сме му слагали пипета...извадихме го при ветеринар,той каза да го изкъпя,даде ми някакъв препарат да го напръскам и след 3 дена да сложа Фиприст.Реших вече да пробваме друг препарат...смятах утре да му сложа ампулката,но днес,след разходка,намерих още една бълха да си подскача преспокойно :tc_073: хванах я и я хвърлих в тоалетната и веднага след това му сложих пипетата...сега отново съм пред дилема дали да не напръскам вкъщи,подозирам,че бълхата е от тази сутрин,тъй като минахме покрай една поляна,където обикновено ходят бездомни кучета,гледах да го държа далеч от тревата,но явно някакси е скочила..и може би ще слагаме с каишка Килтикс. :zz_218:

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни