Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#791 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2013 - 10:08 AM

Здравейте, имам следния въпрос: От месец насам забелязвам, че кучето ми се чеше по корема и под мишниците и дори като го галя това предизвиква реакция! Проверявам го редовно и нищо не съм откривала, кожата не е нито зачервена, нито раздразнена, не липсва козина. Носи непрекъснато противопаразитна каишка Скалибур!
Вчера обаче го прегледах отново и забелязах малки гадинки, които не са бълхи, защото нито са тъмни, черно-кафяви, нито скачат, ами са доста странни, много малки, чак в началото реших, че е боклуче някакво, като връх на игла са големи, крачетата и главата им са много светло кафяви, чак прозрачни, а телцето е с белезникав цвят! Седят си и нищо не правят, нито са се забили, нито нищо, но явно предизвикват някакво чесане.
Първата ми реакция беше да махна колкото се може повече, сресах го, при което той почна доста усърдно да се чеше, дори само като му разгръщам козината се чеши и после го напудрих целия с Тапилан пудра!

Днес ще говоря с ветеринарите, но исках и вашето мнение да чуя, за първи път ми се случва такова нещо, и преди се е чесъл, но реших, че е защото не е къпан от доста време! Какво да направя?
User's Signature

Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2013 - 03:00 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 14 January 2013 - 10:08 AM, написа:

Здравейте, имам следния въпрос: От месец насам забелязвам, че кучето ми се чеше по корема и под мишниците и дори като го галя това предизвиква реакция! Проверявам го редовно и нищо не съм откривала, кожата не е нито зачервена, нито раздразнена, не липсва козина. Носи непрекъснато противопаразитна каишка Скалибур!
Вчера обаче го прегледах отново и забелязах малки гадинки, които не са бълхи, защото нито са тъмни, черно-кафяви, нито скачат, ами са доста странни, много малки, чак в началото реших, че е боклуче някакво, като връх на игла са големи, крачетата и главата им са много светло кафяви, чак прозрачни, а телцето е с белезникав цвят! Седят си и нищо не правят, нито са се забили, нито нищо, но явно предизвикват някакво чесане.
Първата ми реакция беше да махна колкото се може повече, сресах го, при което той почна доста усърдно да се чеше, дори само като му разгръщам козината се чеши и после го напудрих целия с Тапилан пудра!

Днес ще говоря с ветеринарите, но исках и вашето мнение да чуя, за първи път ми се случва такова нещо, и преди се е чесъл, но реших, че е защото не е къпан от доста време! Какво да направя?

Заведи да го видят вет. му лекари и те ще кажат какво да правиш, защото ще знаят точно какви са тези паразити. А после пиши да ни кажеш. Успех!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#793 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2013 - 12:20 AM

Днес говорих с ветеринарите, казаха наистина, че трябва да се види, за да са сигурни, на този етап ме посъветваха да купя пипета Фронтлайн, защото тя била доста ефикасна и без да махам каишката да я сложа, до два дни би трябвало да са измрели и да не намеря нищо! Утре ще ги накапя! (тоест днес)
Все пак, ако продължи в този дух и след слагането на пипетата, ще го заведа, за да го прегледат обстойно!
User's Signature

Качена снимка

#794 Потребителят е офлайн   infomar Икона

Публикувано: 31 January 2013 - 12:02 PM

Здравяейте,
Имам малък шнауцер на 2 месеца и 10 дена.Храни се с Royal Canin Mini Junior. В къщи сме с домашната котка с двор в който не влизат други кучета. Преди два дена в изпражненията му намерих 10 см нематод - глист от кръглите акариди. Вече му бях дал сутрешната храна и 30 мин. след нея му дадох 1/3 хапче БИХЕЛДОН. Теглото на кученцето е около 3 кг. Явно от котката или другаде е прихванал, а може и по рождение да е имал. До сега има две ваксини.
През деня се изходи веднъж - след обед с чисти изпражнения, нормални по цвят и твърдост. Вечерта, последното 4-то ядене му е около 1900 часа. През нощта ходи още 2 пъти нормално, но на сутринта след като се нахрани ходи рядко и излезе още един глист.
Въпросът ми е :
Мога ли да му дам допълнително лекарство (или да премина на) като ПРАЗИТЕЛ ПЛЮС, ЦЕСТАЛ ПЛЮС или ДРОНТАЛ ПЛЮС утре сутрин или няма смисъл и да изчакам две седмици след първото даване на БИХЕЛДОН-а и да повторя с него. Целесъобразно ли е, ако той не върши работа (изкара малко глисти - 2,4,5), то вторият път да повторя с гореизброените, и как мога да съм сигурен, че върши работа?
Храни се нормални, живо е, постоянно бяга, коремът не е много надут.
Ако продължават да излизат отново глисти, да сменя ли лекарството или да приема, че всичко е нормално и да изчакам. Разбирам, че изчистването може да се потвърди само с тест, но има ли и друг "домашен" начин? Понякога дори отрицателен резултат не е доказателство.

#795 Потребителят е офлайн   infomar Икона

Публикувано: 02 February 2013 - 12:09 PM

Благодаря за съветите. Човек може да разбира от атомна енергия, медицина, но някой тъпи кучешки "работи" да не му са ясни и затова да пита... Явно въпросът ми е бил много ТЪП.

#796 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 02 February 2013 - 12:57 PM

След 14 дни му дайте дронтал,ако изкара паразити,отново повтаряте.Иначе всеки месец обезпаразитявайте вътрешно и няма да имате проблеми.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#797 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 08:28 PM

някой има ли наблюдения върху противопаразитните продукти на Beapher? Защо са толкова евтини?Дали вършат някаква работа?
User's Signature

Here I am, On the road again
There I am, Up on the stage
There I go, Playin' star again
There I go, Turn the page

#798 Потребителят е офлайн   big_animal Икона

Публикувано: 12 February 2013 - 01:30 PM

Показване на мнениетоinfomar, в 31 January 2013 - 12:02 PM, написа:

Здравяейте,
Имам малък шнауцер на 2 месеца и 10 дена.Храни се с Royal Canin Mini Junior. В къщи сме с домашната котка с двор в който не влизат други кучета. Преди два дена в изпражненията му намерих 10 см нематод - глист от кръглите акариди. Вече му бях дал сутрешната храна и 30 мин. след нея му дадох 1/3 хапче БИХЕЛДОН. Теглото на кученцето е около 3 кг. Явно от котката или другаде е прихванал, а може и по рождение да е имал. До сега има две ваксини.
През деня се изходи веднъж - след обед с чисти изпражнения, нормални по цвят и твърдост. Вечерта, последното 4-то ядене му е около 1900 часа. През нощта ходи още 2 пъти нормално, но на сутринта след като се нахрани ходи рядко и излезе още един глист.
Въпросът ми е :
Мога ли да му дам допълнително лекарство (или да премина на) като ПРАЗИТЕЛ ПЛЮС, ЦЕСТАЛ ПЛЮС или ДРОНТАЛ ПЛЮС утре сутрин или няма смисъл и да изчакам две седмици след първото даване на БИХЕЛДОН-а и да повторя с него. Целесъобразно ли е, ако той не върши работа (изкара малко глисти - 2,4,5), то вторият път да повторя с гореизброените, и как мога да съм сигурен, че върши работа?
Храни се нормални, живо е, постоянно бяга, коремът не е много надут.
Ако продължават да излизат отново глисти, да сменя ли лекарството или да приема, че всичко е нормално и да изчакам. Разбирам, че изчистването може да се потвърди само с тест, но има ли и друг "домашен" начин? Понякога дори отрицателен резултат не е доказателство.

Здравейте! Най-правилно в случая е да се изследва фекална проба. Целта на изследването е да се открият яйца и ларви на вътрешни паразити. Тях няма как да ги видите с просто око във фекалиите. Освен това при изследването на фекална проба могат да бъдат открити и друг вид паразити, протозои /едноклетъчни паразити/, които също създават проблеми. Много често опаразитяванията са смесени. На мен ми се е случвало да откривам яйца на кучешки глист /токсокара канис/ и изоспори /едноклетъчен паразит/. Не на последно място трябва да имате предвид, че много от паразитите са общи за вас и вашия любимец. Ако подготовката и прегледът на препаратите от фекалните проби се извърши както трябва, достоверността е в достатъчно висок процент, за да се открият яйца, ларви или спори на вътрешни паразити.

#799 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 10:07 AM

Ненамирането на яйца на паразити не е доказателство че тях ги няма. Да си представим, че заразяването е било преди 2 седмици. Все още ще са незрели и няма да снасят яйца. За това препоръчвам обезпаразитяване всеки месец. Да се унищожават паразитите, преди да почнат да яйцеотделят.

#800 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 02:33 PM

Кучета, които живеят в двор, въпреки редовно обезпаразитяване с Cestal се оказва, че за пореден път имат глисти. Вече се чудя дали препарата не е добър или се е възможно да има разпръснати яйца в двора - по повод на това - имате ли представа дали съществува препарат, с който може да се обезпаразити целия двор и местата, където животните спят? :zz_219:
Моля, дайте съвет, че вече в чудо се виждам... :rd_139:

#801 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 03:13 PM

"Редовно"... редовно... колко редовно, по-точно? Т.е. през колко време си ги обезпаразитявате?
"За пореден път" - предишните пъти третирани ли са 3 пъти през 2 седмици всички животни едновременно, както е "по програма"?
Третират ли се животинките и срещу сърдечни глисти, ако да - с какво и на какъв период?

#802 Потребителят е офлайн   big_animal Икона

Публикувано: 14 February 2013 - 03:13 PM

Показване на мнениетод-р Коджабашев, в 14 February 2013 - 10:07 AM, написа:

Ненамирането на яйца на паразити не е доказателство че тях ги няма. Да си представим, че заразяването е било преди 2 седмици. Все още ще са незрели и няма да снасят яйца. За това препоръчвам обезпаразитяване всеки месец. Да се унищожават паразитите, преди да почнат да яйцеотделят.

Именно затова изследването на фекална проба трябва да се прави периодично. Важно е да се разбере какъв точно е паразита. Доказано е, например, че трихурис не можеш да лекуваш с еднократно даване на таблетка веднъж месечно.

#803 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 03:48 PM

Показване на мнениетоshifter, в 14 February 2013 - 03:13 PM, написа:

"Редовно"... редовно... колко редовно, по-точно? Т.е. през колко време си ги обезпаразитявате?
"За пореден път" - предишните пъти третирани ли са 3 пъти през 2 седмици всички животни едновременно, както е "по програма"?
Третират ли се животинките и срещу сърдечни глисти, ако да - с какво и на какъв период?

"Редовно" - през 2 месеца с Cestal. Въпреки това в края на лятото видях, че 2 от кучета имаха глисти и бяха обезпразитени всичките, след 2 седмици отново, и 3-ти път пак след 2 седмици. После обезпаразитяването ставаше максимум през 2 месеца. Но днес видях, че отново едното има глисти и си бяха големи и угоени! :dry:
Срещу сърдечни -не.

#804 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 February 2013 - 04:01 PM

Ако прочетете тази дълга тема от начало - ще видите обяснението, че цикъла на глистите е 27 дена. За два месеца имат предостатъчно време да се развият, снесат и пръснат яйца и развият и следващите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#805 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 04:47 PM

Ще преминем на ежемесечно обезпаразитяване, но ми се иска и двора да бъде напръскан с някакъв препарат, ако знаете нещо, което е добро, ще се радвам да споделите.

#806 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 09:12 AM

Задължително направете тестове и започнете да третирате животинките и за дирофилария. Много се изписа тук по темата, грехота е човек сам да се държи за третата релса на метрото и да пробва ще ли го тресне ток, няма ли... образно казано.

#807 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 10:45 AM

Честото използване на медикаменти за вътрешно обезпаразитяване не претоварва ли организма,особено ако няма паразити?
User's Signature

#808 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2013 - 07:51 PM

По-горе става дума за кучета, които имат паразити. И явно са в реда, в която се заразяват отново.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#809 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 08:11 PM

В конкретния случай,да прочетох, че животните Vessy cc имат проблем,но по принцип стопани са ми казвали,че е хубаво всеки месец да давам хапче и за това се чудя,дали е правилно.
User's Signature

#810 Потребителят е офлайн   big_animal Икона

Публикувано: 15 February 2013 - 11:16 PM

Показване на мнениетоTheUnforgiven, в 15 February 2013 - 08:11 PM, написа:

В конкретния случай,да прочетох, че животните Vessy cc имат проблем,но по принцип стопани са ми казвали,че е хубаво всеки месец да давам хапче и за това се чудя,дали е правилно.

Това е най-правилното, като два пъти годишно се правят профилактични изследвания на фекалиите.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни