Обезпаразитяване
Публикувано: 03 July 2014 - 12:25 PM
Аз вчера дадох NexGard на ши тцу-то ми. Надявам се да подейства положително, защото имаме огромен проблем с бълхите - нищо не ги убива, а съм изпробвала какво ли не. Адвантикс и Фронтлайн категорично не действат при нея. Имаше известен успех с пудра миналата есен, но тази година със затопляне на времето кучето пак започна да се чеше по познатия начин, който за мен е сигнал за бълхи.
Надявам се това ново хапче да подейства, защото вече съм отчаяна....
Публикувано: 16 July 2014 - 06:48 AM
пиша без да съм прочела подробно какво пише преди мен,за което моля да ме извините. Започвам направо със случая. Кучето ми(осиновено) си го взехме с паразити и гиардия. Следва вътрешно обезпар.-два пъти през 14 дена и лечение на гиардията за 12 дена.След втори тест,гиардията уж е премахната. В събота дадох второто хапче за вътрешни паразити. Тогава кучето не изкара нищо обезпокоително. Преди два дена получи разстройство. Днес изака бели точки в цялото ако....възможно ли е още да се чисти? Утре сме планували последната ваксина най-после,НО дали може? Кучето е на 4 месеца.
Публикувано: 26 July 2014 - 07:54 PM
Публикувано: 29 July 2014 - 10:03 PM
Та въпроса ми е следния..купих Райд комари( течност за стена),но едва след това прочетох, че трябвало да се покрият терариуми и клетки с животни. Вредно ли е това за кучетата? Активна съставка е Пралетрин
Публикувано: 03 August 2014 - 05:53 AM
Опасни ли са тези глисти за хората? След два дни му предстои ваксина (2-ра) какви ще са последствията ако я направя въпреки, че прочетох, че е най-добре да се изчисти кучето от глистите, защото просто не ми се чака още 15дни до другото хапче Дронтал.
Публикувано: 03 August 2014 - 08:26 AM

Публикувано: 16 August 2014 - 11:04 AM
Публикувано: 16 August 2014 - 11:11 AM
ateto, в 16 August 2014 - 11:04 AM, написа:
Заведете кучето на лекар. Може да е алергия, може да се е разчесало от предишните ухапвания и мястто да се е инфектирало, може да е дерматит някакъв, гъбички....трябва специалист да каже. Има си терапия за различните състояния.
Публикувано: 18 August 2014 - 08:16 PM
Публикувано: 28 September 2014 - 12:57 PM
Virbac Vitaminthe -Действа!!!Късно снощи ,докато се прибирахме с моят приятел ,в близост до кооперацията,където живеем,в една тъмна уличка забелязахме едно малко черно коте,което се беше запътило право към нас.Отиде първо при него а после се закачи за мен.Беше много изплашено и гладно ,опитахме се да потърсим майката ,но безуспешно!Решихме да го вземем ,изкъпахме го веднага .Приятелят ми отиде до най-близката ветеринарна и там ни дадоха специално пастетче +мляко за бебета:).Стана много игрив след това ,а преди това изглеждаше ужасно стресиран .Днес сутринта го заведахме на ветеринара ,сложи пудра и му даде в устата тази въпросна паста.В момента ,в който се прибрахме заспа веднага,събуди се хапна и се изака.....глистите и тенията излезнаха ...:))))Тази паста -действа:))))))
Публикувано: 12 November 2014 - 09:43 PM
До сега съм я обезпаразитявала с Advantix или Frontline и не съм имала проблеми.
За месец и нещо ми се наложи да пътувам в чужбина и оставих кучето при братовчедка ми, която за това време забравила и не го е обезпаразитявала.Освен радостта, че се прибрах и с кученцето сме заедно, установих че има бълхи.
В най-близкия близкия ветеринарен кабинет в момента предлагаха само Fypryst за обезпаразитяване, въпреки че не съм го слагала до сега, реших да опитам с него.
До момента не съм попадала в ситуация, когато слагам обезпаразитяващ препарат на куче, когато вече има бълхи, незнам дали реакцията след слагането му е нормална и колко време след поставянето на препарата започва да действа.
Сложих капките следобяд и започна едно диво чесане, място не може да си намери от сърбеж, а аз ги виждам как щъкат по нея.
Незнам, веднага ли трябва да започнат да измират или е нормално това състояние, когато кучето има бълхи и му се сложи препарат за обезпаразитяване те да се активират преди да започне действието му или просто няма ефект от него и утре да и я обезпаразитя отново с Advantix или Frontline?
Ще съм благодарна да ме посъветвате какво да правя в тази ситуация.
Публикувано: 12 November 2014 - 11:36 PM
Публикувано: 02 December 2014 - 10:15 AM