Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#911 Потребителят е офлайн   marieta_k Икона

• Група: Validating

Публикувано: 03 July 2014 - 12:25 PM

Здравейте,

Аз вчера дадох NexGard на ши тцу-то ми. Надявам се да подейства положително, защото имаме огромен проблем с бълхите - нищо не ги убива, а съм изпробвала какво ли не. Адвантикс и Фронтлайн категорично не действат при нея. Имаше известен успех с пудра миналата есен, но тази година със затопляне на времето кучето пак започна да се чеше по познатия начин, който за мен е сигнал за бълхи.
Надявам се това ново хапче да подейства, защото вече съм отчаяна....

#912 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2014 - 06:48 AM

Здравейте,
пиша без да съм прочела подробно какво пише преди мен,за което моля да ме извините. Започвам направо със случая. Кучето ми(осиновено) си го взехме с паразити и гиардия. Следва вътрешно обезпар.-два пъти през 14 дена и лечение на гиардията за 12 дена.След втори тест,гиардията уж е премахната. В събота дадох второто хапче за вътрешни паразити. Тогава кучето не изкара нищо обезпокоително. Преди два дена получи разстройство. Днес изака бели точки в цялото ако....възможно ли е още да се чисти? Утре сме планували последната ваксина най-после,НО дали може? Кучето е на 4 месеца.

#913 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 July 2014 - 09:33 AM

Отложете ваксината и вместо нея направете тест на една копропроба, за да разберете дали все още има нещо, от което трябва да се изчисти кучето.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#914 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2014 - 07:54 PM

Здравейте,отново:) Вече нямаме проблем с вътрешните паразито,но се появи друг.:) Неро хвана кърлеж(преди две,три седмици) въпреки,че беше обезпаризитен два пъти в рамките на две седмици.Така. Повярвах си и опитах да извадя сама кърлежа. Не успях,Скъса се и главата остана. Ветеринаря каза,че не е проблем,ако го наблюдаваме. Мина време, и вет-а го видя,каза че за сега е леко подуто и ще го следим. Днес обаче исках да го огледам за нови кърлежи и видях,че подутинката си е все там. Реших да я стисна и от там излезе гной....Размера на топчето беше колкото едно грахово зърно,малко по-малко. Силно се надявам,че гадостите са излязли...Промих го и го намазах с ихтиол....:( Дано не съм сбъркала..Дайте съвет.

#915 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2014 - 10:03 PM

Малко не е точно по темата, но реших че няма смисъл да пускам цяла нова тема за това.
Та въпроса ми е следния..купих Райд комари( течност за стена),но едва след това прочетох, че трябвало да се покрият терариуми и клетки с животни. Вредно ли е това за кучетата? Активна съставка е Пралетрин

#916 Потребителят е офлайн   Moni1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 02:02 PM

Здравейте, някой може ли да ми препоръча ефикасна каишка против паразити или друг препарат за външно обезпаразитяване, който да е изцяло на билкова или натурална основа? Цената няма значение.

#917 Потребителят е офлайн   4arlito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 August 2014 - 05:53 AM

Искам да се извиня за невежеството но вчера дадох на кучето ми(което е на 54дни) Дронтал, преди това от човека който го купих ми каза че е обезпаразитяван два пъти, което мен лично вече ме съмнява. В изпражнението му открих бели дълги червеи най вероятно са глисти. Въпросите са ми:
Опасни ли са тези глисти за хората? След два дни му предстои ваксина (2-ра) какви ще са последствията ако я направя въпреки, че прочетох, че е най-добре да се изчисти кучето от глистите, защото просто не ми се чака още 15дни до другото хапче Дронтал.

#918 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 August 2014 - 08:26 AM

Не прави ваксината,а изчакай да се изчисти напълно кутрето :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#919 Потребителят е офлайн   ateto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2014 - 11:04 AM

Здравейте. Кучето ми се беше напълнило с бълхи и ветеринаря ми даде FIRPEX S да и накапя на вратлето. След два дни няма вече бълхи, изчезнаха напълно. Но тя продължава да се чеше много. Изчаках още два дни и я изкъпах с неутрален шампоан и отмих хубаво с вода. Но положението е същото, продължава усърдно чешене, на места се е много разранила. Каква може да е причината?
User's Signature

Качена снимка

#920 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2014 - 11:11 AM

Показване на мнениетоateto, в 16 August 2014 - 11:04 AM, написа:

Здравейте. Кучето ми се беше напълнило с бълхи и ветеринаря ми даде FIRPEX S да и накапя на вратлето. След два дни няма вече бълхи, изчезнаха напълно. Но тя продължава да се чеше много. Изчаках още два дни и я изкъпах с неутрален шампоан и отмих хубаво с вода. Но положението е същото, продължава усърдно чешене, на места се е много разранила. Каква може да е причината?

Заведете кучето на лекар. Може да е алергия, може да се е разчесало от предишните ухапвания и мястто да се е инфектирало, може да е дерматит някакъв, гъбички....трябва специалист да каже. Има си терапия за различните състояния.

#921 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2014 - 08:16 PM

Днес ми попадна една програма за семинар на ветеринарни лекари от това лято, където е представен един нов препарат на Биовет Пещера - Ендектовет таблети против дирофилария при кучетата. Някой знае ли подробности, кога ще се появи на пазара, доколко е ефикасен и т.н. Мисля да предприема профилактика от другата пролет /досега капех с Адвокейт/ и това ми се стори интересна алтернатива на ивермектина в течна форма.

#922 Потребителят е офлайн   tut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2014 - 09:22 PM

Има го на пазара.Използва се в схема с Празимек Д.Описано е на препарата.

#923 Потребителят е офлайн   Veronika! Икона

Публикувано: 28 September 2014 - 12:57 PM

здравейте :)
Virbac Vitaminthe -Действа!!!Късно снощи ,докато се прибирахме с моят приятел ,в близост до кооперацията,където живеем,в една тъмна уличка забелязахме едно малко черно коте,което се беше запътило право към нас.Отиде първо при него а после се закачи за мен.Беше много изплашено и гладно ,опитахме се да потърсим майката ,но безуспешно!Решихме да го вземем ,изкъпахме го веднага .Приятелят ми отиде до най-близката ветеринарна и там ни дадоха специално пастетче +мляко за бебета:).Стана много игрив след това ,а преди това изглеждаше ужасно стресиран .Днес сутринта го заведахме на ветеринара ,сложи пудра и му даде в устата тази въпросна паста.В момента ,в който се прибрахме заспа веднага,събуди се хапна и се изака.....глистите и тенията излезнаха ...:))))Тази паста -действа:))))))

#924 Потребителят е офлайн   esenya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Обичам да обичам

Публикувано: 12 November 2014 - 09:43 PM

Здравейте, пиша с молба за мнение и съвет за външното обезпаразитяване при моето куче.
До сега съм я обезпаразитявала с Advantix или Frontline и не съм имала проблеми.
За месец и нещо ми се наложи да пътувам в чужбина и оставих кучето при братовчедка ми, която за това време забравила и не го е обезпаразитявала.Освен радостта, че се прибрах и с кученцето сме заедно, установих че има бълхи.
В най-близкия близкия ветеринарен кабинет в момента предлагаха само Fypryst за обезпаразитяване, въпреки че не съм го слагала до сега, реших да опитам с него.
До момента не съм попадала в ситуация, когато слагам обезпаразитяващ препарат на куче, когато вече има бълхи, незнам дали реакцията след слагането му е нормална и колко време след поставянето на препарата започва да действа.
Сложих капките следобяд и започна едно диво чесане, място не може да си намери от сърбеж, а аз ги виждам как щъкат по нея.
Незнам, веднага ли трябва да започнат да измират или е нормално това състояние, когато кучето има бълхи и му се сложи препарат за обезпаразитяване те да се активират преди да започне действието му или просто няма ефект от него и утре да и я обезпаразитя отново с Advantix или Frontline?
Ще съм благодарна да ме посъветвате какво да правя в тази ситуация.
User's Signature

Качена снимка

#925 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 12 November 2014 - 11:36 PM

Фиприст е почти същия като Фронлайна. Аз съм доволна от него, но вероятно съм се разминавала с местата фрашкани с бълхи и затова ни се е разминало, защото от доста приятели чувам само лоши мнения. Питах и аптекарката от кое са най-доволни клиентите и каза, че от Фиприст не са доволни, а повече от Адвантикс, Адвокейт за останалите не се сещам сега.

#926 Потребителят е офлайн   esenya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Обичам да обичам

Публикувано: 15 November 2014 - 01:37 PM

Много благодаря за информацията. Справихме се с ужасния проблем :)
User's Signature

Качена снимка

#927 Потребителят е офлайн   мария николова Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2014 - 04:07 PM

Има ли сироп за вътрешно обезпаразитяване?Доволна съм от таблетките които ползвам но ми е труно да ги деля на такива малки дозички.Кучето е около 0.7кг и е на три год.,ще ми препоръчате ли сироп или паста подходяща за килограмите ни.

#928 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2014 - 05:35 PM

тука има нещо нередно,я кантара не е верен, я кантарджията не може да тегли,а ако не съм прав,би ми мило интересно да видя снимка на кученцето до нещо с познати размери !

#929 Потребителят е офлайн   мария николова Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2014 - 09:58 AM

Попитах вет.за сироп и според него неставал за нас защото бил за 50кг.и щял да изветрее много бързо след отварянето.Но тогава таблетката не изветрява ли ?

#930 Потребителят е офлайн   мария николова Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2014 - 10:15 AM

Панайот свикнали сме да ни се подиграват заради размера,реплеки от типа " вижте мишка на каижка" са задължителни за разходките ни.Написала съм около 0.7кг защото везната наистина играе с +- 50 гр.,но не вярвам тези 50 гр да са съществени при избора на препарат.Ако бъркам ме извенете не разбирам от медецина и затова задавам можеби смешни за вас въпроси.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни