Обезпаразитяване
Публикувано: 26 March 2014 - 01:33 PM
Цените са прилични, за всеки магазин са различни, аз взимам пипета до 10кг за 4.80,има и за над 20кг към 8лв, каишка и трите размера за 9.70 и спрейовете са малко по-скъпи, но са 500мл. Спрей има за котка, куче и за дома.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 March 2014 - 02:08 PM
Аз все пак мисля да си взема чистото масло от аптеката и да ползвам и върху себе си, защото при мен ситуацията с кърлежите е кошмарна...
Освен това етеричните масла могат да се ползват и върху нашийника на кучето, става като противопаразитен нашийник :)
Публикувано: 26 March 2014 - 06:45 PM
owl, в 26 March 2014 - 01:32 PM, написа:
Пише, че са 100% натурални
Никъде не намерих съдържание, за да видя какво 100 процента натурално съдържа, освен в името...
Разрешено е да се ползва за кучета над 3 месеца, което също е странно.
Така че, решението ти да опиташ директно с масло е по-добро, според мен.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 March 2014 - 09:50 AM
bushkata, в 26 March 2014 - 06:45 PM, написа:
owl, в 26 March 2014 - 01:32 PM, написа:
Пише, че са 100% натурални
Никъде не намерих съдържание, за да видя какво 100 процента натурално съдържа, освен в името...
Разрешено е да се ползва за кучета над 3 месеца, което също е странно.
Така че, решението ти да опиташ директно с масло е по-добро, според мен.
тук има описание на съдържанието.
http://www.dogsnatur...oduct_info.html
Публикувано: 27 March 2014 - 10:10 AM
Hera_mp, в 27 March 2014 - 09:50 AM, написа:
Благодаря!
Цитат
Мисля, че ще пробвам спрея. Дано няма ефекта на мазната козина.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 May 2014 - 01:43 AM
bushkata, в 27 March 2014 - 11:10 AM, написа:
А дали наистина действа и срещу комари, както е показано на опаковката?

Публикувано: 05 June 2014 - 12:19 AM
При последното ми пътуване до България му купих за следващия месец Fypryst. Вече не знам какво да очаквам...
Днес четох за етеричните масла, бих искала като превенция да използвам и тях, но не знам как биха се отразили в комбинация с неизвестната каишка (май ще се откажа от нея) и Fypryst. От прочетеното разбрах, че за кърлежи най-ефективни са маслата от чаено дърво, здравец, мента, хвойна, лимон (не се препоръчва за кучета) и лимонена трева (цитронела). За комари: евкалипт, лимонена трева (цитронела), карамфил и лимон (не се препоръчва за кучета). Може и да пропускам някое, но това съм си записала, а за съжаление не запазих линковете :( Всички етерични масла се препоръчва да се разтварят в базово масло. За базово се препоръчва бадемовото масло или натурален зехтин. Не знам при животните как е, но аз миналата година опитах върху себе си карамфилово масло добавено към обикновен зехтин против комарите и мога да кажа, че имаше добър резултат.
С комарите за сега нямаме проблем, но кърлежите са...

Имам и въпрос относно вътрешното обезпаразитяване. При първото ни посещение при вет Макс беше на около 26 дена. Доктора му даде Procox и каза, че е добре в началото да се направи курс 4 пъти през две седмици. Изкара голямо количество червейчета. Следващия път (25.04) си позволих лукса да го закарам при същия доктор, в София и пак му даде Procox . За третото обезпаразитяване нямах възможност да пътувам и го заведох при местен (гръцки) доктор. Даде ни хапче Caniworm plus за до 10 кг, а Макс беше около три и половина. Каза да му дам половината на 12.05 и другата половина на 14.05. След две седмици се повтори същото, половин хапче на 26.05 и другата половина на 28.05 (тогава Макс беше малко повече от 5 килограма). След първата пастичка не е имало червейчета или други видими паразити. Въпроса ми е след толкова много медикаменти... кога да дам на кученцето отново хапче за вътрешно обезпаразитяване? Както казах, в понеделник ще ходим за трета ваксина, ще го водя в Петрич, при трети доктор. На гръцкия вет не бих се доверила отново (поради много причини), а до София ми е невъзможно да пътувам (Макс също се изморява от дългите пътувания). Иска ми се обаче да имам информация преди да отидем, ако реши и този път да му даде хапче бих искала да откажа (но обосновано).
Публикувано: 02 July 2014 - 09:11 AM
Кучетата ми се къпят в реката по 3 пъти седмично,че и повечеимат си каишка,но остава ли нещо от спот-он?
Публикувано: 02 July 2014 - 03:43 PM
Публикувано: 02 July 2014 - 06:51 PM
Публикувано: 02 July 2014 - 07:57 PM
Но за да действат трябва да има контакт на паразита с кучето и да има прием на кръв и/или лимфа.Тоест кърлежа се забива и умира кратко време след това,това време казват че е по-кратко отколкото е нужно за да се предаде заболяване на кучето от евентуално заразен кърлеж.Тоест продукта няма репелентен ефект.И все пак е добър вариант когато останалите препарати не се справят или има често мокрене.Освен това нито пипети,нито каишки нямат особено високо насищане по лапи и периферни части на тялото където се забиват,а този препарат да.
Публикувано: 02 July 2014 - 08:04 PM
Може ли да има някакви странични ефекти както Празимек при Коли,корги и др?
Също така действа ли и за вътрешни?
Благодаря

Публикувано: 02 July 2014 - 08:38 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 02 July 2014 - 08:41 PM