Обезпаразитяване
Публикувано: 22 February 2014 - 09:05 PM
Съгласна съм, че много продукти могат да се ползват и доста след указания срок, но съм съгласна и с мнението на anela. Вероятно може да си се ползва нормално нашийника, но аз не бих го купила, просто за всеки случай, а и те са с цена около 70лв, ако се окаже, че действието не е пълно парите ви отиват на вятъра, няма как да я върнете.
Публикувано: 18 March 2014 - 10:51 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 March 2014 - 11:01 PM
Могат ли да се дадат едновременно хапчета за вътрешно със спот он Адвокейт?
Публикувано: 22 March 2014 - 10:30 PM
Drontal Cat
В листовката лекарството пише: Кърмещите котки трябва да се третират преди кърмене и 10 дни преди раждане. Кърмещите котки трябва да бъдат третирани едновременно с новородените котенца.
Кога се обезпаразитяват котенцата:
1-ви / 3 седмици
2-ри / 5 седмици
3-ти / 7 седмици
4-ти / 9 седмици
Т.е. сега не може да обезпаразитявате вътрешно котката, ако котенцата й са на възраст под 3 седмици. Като станат на 3 седмици обезпаразитете майката с Drontal Cat (или Cestal Cat). А котенцата препоръчвам да обезпаразитите с Vitaminthe на Virbac (под формата на пастичка е).
В листовката лекарството пише: Кърмещите котки трябва да се третират преди кърмене и 10 дни преди раждане. Кърмещите котки трябва да бъдат третирани едновременно с новородените котенца.
Кога се обезпаразитяват котенцата:
1-ви / 3 седмици
2-ри / 5 седмици
3-ти / 7 седмици
4-ти / 9 седмици
Т.е. сега не може да обезпаразитявате вътрешно котката, ако котенцата й са на възраст под 3 седмици. Като станат на 3 седмици обезпаразитете майката с Drontal Cat (или Cestal Cat). А котенцата препоръчвам да обезпаразитите с Vitaminthe на Virbac (под формата на пастичка е).
Публикувано: 25 March 2014 - 02:21 PM
Днес прочетох в блога на една жена, че ползва масло от Гераниум (здравец) против кърлежи - ползва го върху кучето и върху себе си и пише, че е много доволна. Поставя по няколко капки.
Мисля да пробвам, тъкмо е силният сезон на кърлежи :)
Някой пробвал ли е с етерични масла?
Мисля да пробвам, тъкмо е силният сезон на кърлежи :)
Някой пробвал ли е с етерични масла?
Публикувано: 25 March 2014 - 06:09 PM
Бях си купила смес от масла, специално за кучета. Не помня вече марка. Миришеше странно, но добре. Проблемът беше, че като се натрие в кожата и козината - остава мазно. Ползвах го за бяло куче. Резулатата след 2 дена - петната, където бях мазала и козната останала мазна - се налепиха с мръсотия и се получи мазна и мръсна козина :(
Само това ме отказа. Не мога да споделя и какъв ефект е имало, защото изкъпах кучето и това беше.
За човешка кожа ще да е друго - там ще попие, а и нямаме козина, дето да се цапа
Само това ме отказа. Не мога да споделя и какъв ефект е имало, защото изкъпах кучето и това беше.
За човешка кожа ще да е друго - там ще попие, а и нямаме козина, дето да се цапа

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 March 2014 - 11:41 AM
От това, което прочетох разбрах, че тя слага върху кучето и себе си всеки път преди излизане- мен ме устройва, защото тъй или иначе много често я къпя с вода, заради мястото на което се разхождаме. Та, то мазното ще се поизмива.
Капките тип Адвантикс точно след едно влизане в реката и къпане вкъщи са отишли на кино, а и не ме кефи тази химия; каишките пак не мога да ги опазя заради плуването й, а за водоустойчивата на Байер няма да дам 70-80лв, мненията и за тях са различни.
Пише, че подобрява състоянието на кожата, а при приемане вътрешно подобрявало настроението
Ако не друго поне ще мирише на хубаво
Капките тип Адвантикс точно след едно влизане в реката и къпане вкъщи са отишли на кино, а и не ме кефи тази химия; каишките пак не мога да ги опазя заради плуването й, а за водоустойчивата на Байер няма да дам 70-80лв, мненията и за тях са различни.
Пише, че подобрява състоянието на кожата, а при приемане вътрешно подобрявало настроението

Ако не друго поне ще мирише на хубаво