Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#121 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2007 - 04:32 PM

Моля ви за помощ!Започнах да се грижа за едно бездомно възрастно куче,около 15кг.,взех му таблетки за вътрешно обезпаразитяване-Бихелдон,но не зная по каква схема да му ги давам-не мога да проверя изпражненията му,така че ще предположим че има паразити.
Моля помогнете ми!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#122 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 July 2007 - 10:39 AM

Схемата която се използва най-често е през две седмици. За 15 килограма се дава по таблетка и половина, сутрин, на гладно и се следи около 2 часа кучето да не яде. Ако приемате че има глисти дайте пак толкова след две седмици по същия начин.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#123 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 July 2007 - 09:43 AM

Много ви е хубав спора, но ако почиваше на научни факти нямаше да е зле. Забравяте основното, че нито един противопаразитен продукт няма депо действие, т.е. ако днес обезпаразитите утре отново може да се зарази. Оттам идва и презумцията да даваме таблетки толкова често, че паразитите да не стават полово зрели и да не се отделят в околната среда яйца. За кучешката тения се смяташе, че цикъла и на развитие е 90 дни, но последните данни показват, че се касае за 49 дни. За Кръглите червей е още по-кратък. Животните дори да са опаразитени в повечето случай нямат клинични признаци и реално почти нищо им няма, но когато се заразят хора става страшно. Даването редовно на обезпаразитяващи препарати има значение за ВАШЕТО ЗДРАВЕ. То е по-важно от всички интоксикации , глезотии и прочие на любимеца. Според мен спорите ненужно, а е толкова лесно да осъзнаете нещата ако попитате вашите лекуващи ветеринарни лекари защо давате през даден период , а не по-често или по-рядко. И ако някой твърди, че като дадеш скъп препарат той ще ПАЗИ 3, 4 или 6 месеца му пратете много здраве от мен и нека ми се обади да му обясня паразитологията и фармакодинамиката на лекарствата.
П.П. Тъй като през топлите месеци има риск от дирофилария давайте таблетки, които я покриват и нея всеки месец.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#124 Потребителят е офлайн   Dr Zorge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 10:28 AM

Мисля, че написаното от D-r Koko горе- долу изчерпва темата, само бих допълнил, че изследванията на фекални проби не дават 100% гаранция и в този смисъл, считам че усилия в тази посока са неоправдани, достатъчно е просто да се обезпаразитява. А таблетка или две цестал едва ли са по-голяма "отрова" за черния дроб от 1-2 ракии или водки за човека и то на далеч по-чести интервали (при някои) drink

#125 Потребителят е офлайн   eveto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 08:11 PM

Нашето куче като го взехме от лоши условия не се бяха грижили за него и имаше бълхи и кърлежи(доста страшничко) и му давахме спринцовка която се впръсква в устата на кучето и шампоан да го изкъпем и този(възрастен човек) в аптеката за животни каза че е безопасно да го изкъпем (защото е на 44 дни) и някои от бълхите измряха но не всички.Кърлжите не им стана нищо.Имаше едно момиче което има много котки и им маха бълхите и изби и тези на кучето ми но кърлежите се наложи да ги маха ветеринар но те бяха ужасно много и малки и големи той уби голяма част но по малките които са сувсем незабележими не успя и ни даде препарат :Ектоми ектокил.Каза ни да я напръскаме до мокро и след две седмици пак.Напръскахме я и нея я беше доста страх,а когато изсъхна я сърбеше и плачеше и я изкъпахме а днес тя пак се чеше с крак и си гризе лапите отново я претърсихме но неината козина е гъста защото е кръстоска между болонка и пекинез.Ние си мислим че си е създала навик да се чеше и хапе но 100% няма бълхи цялата сме я претърсили и много се притесняваме моля ако може някои да помогне Предварително благодаря

#126 Потребителят е офлайн   eveto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 09:00 AM

ех ходихме на ветеринар и ни казаха че няма паразити

#127 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 02:46 PM

Обезпаразитявайте кучето всеки месец, и няма да имате проблем.

Къпане с шампоан на цялата козина може по-рядко, но краката след разходка се мият задължително (за тези, които не живеят на двора)

аз до момента бълха или кърлеж по моите не съм виждала b)
(да чукна на дърво)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#128 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 03:03 PM

Цитат

П.П. Тъй като през топлите месеци има риск от дирофилария давайте таблетки, които я покриват и нея всеки месец.

Аз ползвам канидон.Кои таблетки покриват и риска от сърдечния червей? Благодаря!

#129 Потребителят е офлайн   Д-р Карабаджаков Икона

Публикувано: 03 December 2007 - 10:22 PM

Покривайте със Stronghold за дирофилария

#130 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 12:39 PM

Имам въпрос - може ли е да се разреди външното обезпаразитяване през зимните месеци, и ако да - на колко време?
(само да отвележа, че ползваме Frontline, през топлите сезони - всеки месец )
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#131 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 December 2007 - 07:59 PM

С изключение на кърлежите, другите гадове си ги има и през зимата. Освен това съм виждал опаразитяване с кърлежи и през февруари. Така, че не разреждайте третиранията.
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 01:47 PM

здравейте имам НОК-че на 4 м.досега е обезпаразитявана 4 пъти но последният път изхвърли 2-3 гадинки звънах на вета и той ми каза след две седмици да и дам Cestal  така и направих че питането ми е след колко часа след приема на хапчетата ако има папаразити ще ги изхвърли  защото предният път /когато изхвърли бяха минали около 10 ч  / благодаря предварително

#133 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2008 - 01:56 PM

Зависи кога ще излезне следващият...пасаж. С няколко последващи...пасажи...ще изкарва също.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 08:22 PM

Моята е обезпаразитих вчера с две хапчета (....)забравих си де излезе ми от ума за което съжалявам,но ? ми е дали е станало нещо имало ли е ефект защото нищо не искара нито глисти нито нещо др. а не бе обезпаразитявана  2-3 месеца...бях си забеавила за което съжалявам!

#135 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 11:02 PM

Накратко историята на моя случай: онзи ден като се прибрах намерих повръщано (неголямо количество, слюнка) почти засъхнало защото беше върху мокет и по средата се мъдреше доволно голям глист :blink:Не беше сух но и не мърдаше.
Имам 4 котки и 1 куче. Тъй като не можех да знам кой е виновника, обезпаразитих ги всичките с Дронтал със съответните дози за всяко животно.
Вчера проследих изхожданията на кучето - нищо, чисто, както и на две от котките - едната чиста, другата изкара завидно количество глисти. Останалите две за съжаление не можах да видя кога и какво са изходили. Но това което намирам от вчера до днес в тоалетните е чисто без паразити.

Кучето и 3 от котките живеят отдавна у нас и са редовно обезпаразитявани през 3 месеца. Досега никога не са изкарвали нищо.

Тази, в която се съмнявах, и която действително изкара глистите я прибрах в началото на октомври 2007г. Обезпаразитявана е на
06.10. с Цестал
14.10. с Левамизол
28.10. с Цестал
05.12. с Цестал

и въпреки всичко се оказа че има глисти :(

Та въпроса ми е следния - сега отново ли всички да "минават под ножа" т.е. след 14 дни отново на всичките да дам хапчета или само на тази, която със сигурност видях че изкара глисти?

#136 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:12 PM

След всичко писано в тази тема ако на някой не му стане ясно защо това коте  е възможно да има паразити  и че обезпаразитяване веднъж на три месеца не е достатъчно то тука трябва да пишат не лекари а......

#137 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:31 PM

Мерси д-ре но не виждам конкретен отговор на конкретния си въпрос

Приемете, че съм тъпа щом съм го задала, след като съм прочела темата.

#138 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 01:40 PM

Освен описаното от по-горе от д-р Коко за жизнения цикъл на паразитите мога да добавя още че:
    Повечето противопаразитни препарати /хапчета/ действат само в момента на тяхното даване и не предпазват от реинвазиране. Има препарати срещу глисти с продължително действие, но не и за тении.

Глистите могат да имат така наречени "дремещи ларви" на които не действа нищо.
      Яйцата на паразитите са изкл. устойчиви в околната среда.

#139 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:00 PM

Хм, ще взема да си задам отново въпроса формулиран по друг начин. Явно не става ясно какво се опитвам да попитам.

След като съм дала обезпаразитяващ препарат на всички животни и след като 4 от 5 не са изкарали нищо, да ги тровя ли като им набутвам отново хапче след 14 дни или мога да им спестя това?

Доколкото си спомням правилото беше - ако има очевидно опаразитяване се прави обезпаразитяване 3-кратно през 14 дни. В тази връзка мацката която пред очите ми изкара глистите ще си получи съответните дози, но останалите.....? Ей това се опитвам да попитам, дано сега съм се изразила по-точно.

В момента целта ми е да премахна съществуващите глисти които съм видяла. С тении не се боря, а и ако ги има би следвало хопчето да ги е унищожило.

#140 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 02:26 PM

Трови ги, за да не се наложи после някой да трови теб.
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни