Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#141 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2008 - 07:42 PM

Цитат

Трови ги, за да не се наложи после някой да трови теб.

Докторе, май днес не ти е ден :blink: каква е тая язвителност...
Питам за котките бе човек, остави ги хората.
Целодневно и целонощно си контактувам с моите котки, накацват ме всеки удобен момент, спят ми в леглото, така че и да ме е полазило нещо то вече свършило.
Като котешки лекар кажи кое е най-добро за ТЯХ, не за мен.
Ако мога да им спестя някоя и друга отрова що да не го направя. Колко им е тяхното организъмче - една шепичка. Интересува ме тяхното здраве, за човеците си има човешки доктори.

Понякога чета теми "помощ котката ми има глисти, на мен какво може да ми се случи". Хора разни, питания разни. Аз пък питам за котките  :blink:

#142 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 28 February 2008 - 07:56 PM

Паразитите са доста по-опасни за хората отколкото за кучетата и котките. И когато става въпрос за заплаха за човешкото здраве съм непреклонен. Обезпаразитете всичките си животни.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#143 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 February 2008 - 08:07 PM

Във връзка с хуманното обезпаразитяване може ли да препоръчате препарат? Преди години имах познат, който ми беше споделил, че е "хванал" глисти. Човек на 20 и отгоре години, не дете, дето си лапа ръцете. Вярно, оказа се, че и котката му има. Отогава съм параноик и изпитвам ужас от това, че и аз мога да си докарам такива животинки. А почти непрекъснато имам контакт с бездомни, често и прибирам в дома си такива. От време на време получавам някакви кризи и си въобразявам, че ме боли корем, че слабея, ей такива щуротии. Излишно е да споменавам, че след всяко чистене на котешката тоалетна си мия ръцете. Но може ли да разкажете, обясните какви профилактични "дейност" трябва да правим, за да се предпазим? Все пак има хора, които работят по приюти, клиники, не вярвам да се нон стоп опаразитени. Има ли някакви симптоми, по който да разберем, че може и да имаме паразити? За котките ясно, но за хората тази инфо е малко недостатъчна....
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 08:16 PM

Това, което трябва да направите е да поговорите с личния си лекар за вашите притеснения и той да ви вземе необходимите проби за изследване. Не пийте лекарства просто така за да ви мине параноичния пристъп.. :blink:

#145 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:28 PM

О, направих го, веднъж и се отказах. Според личната ми лекарка глистите са най-малкото, което можели да ми докарат котките, особено бездомните. Обясни ми, че "глиставите" хора били анемични, слаби, изобщо отдалеч им личи, че почти и на челото им пише. Та аз не съм била от тях. В един друг форум една друга параноична стопанка ходи на подобно изследване, срам не срам. Нищо е нямало, но не било приятно, нито физически, нито психически :)
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:33 PM

А лекарката ти знае ли, че "глиставите хора" могат да ослепеят, да получат мозъчни проблеми, да се интоксикират до степен трайно увреждане на черния дроб, да получат кожни лезии, които оставят белези доживот и други такива незначителни според нея неща ако не се прави правилна профилактика? Прати и поздрави от мен или просто я смени.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 09:43 PM

Наливате масло с този пост и нищо повече. Повече ме интересува достатъчно ли е само миенете на ръце след почистване на тоалетната, как точно се "вдишват" тези гадости, как може да се предпазим, особено човек, който се занимава редовно с бездомници? Има ли някакви симптоми в случай, че човек е опаразитен и го грозят всички тези изброени проблеми? Нещо, наистина полезно, а не просто изброяване на опасности, които е ясно, че ги има.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 10:09 PM

Ами признаците са различни в зависимост от това кой орган е поразен. Личната хигиена е на първо място в профилактиката, но ако действително сте почти постоянно във високорискова среда, профилактична дехелминтизация няма да ви е излишна.
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2008 - 10:15 PM

Цитат

профилактична дехелминтизация

Сиреч вземане на хапченце като при котките през определен период от време ли?
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 09:30 AM

Повечето противопаразитни средства са безвредни и да се наричат отрова е прекалено пресилено. Многократно предозиране на много от тях, например не би имало никакви странични ефекти. Паразитите оказват много по-неблагоприятни въздействия върху животните, отколкото каквото и да е противопаразитно средство.

#151 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 29 February 2008 - 10:36 AM

...повечето средства за обезпаразитяване са безопасни при предозиране. Някои от тях даже до 5 пъти !!!
Затова : обезпаразитяване "на корем " !!!!

Вчера ми сведоха, че е спусната директива от ЕК по здравеопазване, която касае точно тази тема !!
Вече ни задължават обезпаразитяванията да са ежемесечни !!!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#152 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 02:39 PM

Тъкмо се връщам от ветеринарната аптека. Взех си каишка против паразити, защото друга алтернатива не ми предложиха... Сега специално взех каишка на друга фирма, защото миналия път имахме проблеми (незнам дали от каишката), ама сега я наблюдавам от около 15 минути и пак нещо взе да киха... Ама незнам дали е от заека и хамстерите или от каишката... Ако до довечера няма промяна я махам каишката, но какво друго да ползвам против паразити? Не мисля, че може да е пудра или ампула, която се разрежда за къпане... Мишел всички я мачкаме и целуваме... И последно сега като съм сложила каишката да давам ли хапче или да почакам? А можели нещо да я сърби или да я дразни каишката, защото сега започна да ми се търка по леглото и да лае и аз нз дали е от лиготия...
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 03:54 PM

Дали е нерводермит или алергичен такъв можеш да провериш по следния начин: махаш противопаразитната каишка и поставяш обикновена. Ако продължи да се дразни е на нервна почва. Алтернатива на каишката са спотоновете, които също са добри .
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 06:08 PM

емиии ще и сложа нещо друго на вратлето, че тя нашийник не носи да видя, но все пак е малко по - сополива от обикновено, друго не забелязвам. Аааамиии противопаразитните шампоани вършат ли някаква работа или те просто убиват бубите в момента на къпането? Хапчето за вътрешни паразити мога ли да го давам вече?
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 06:36 PM

Щом имате някакви опасения относно здравословното състояние - особено алергия - всички други профилактични мероприятия могат да изчакат. Шампоаните си вършат работатата до степен, че убиват паразитите които в момента са на кучето, но нямат остатъчен ефект, а както предполагам всички вече сте научили бълхите не живеят постоянно на кучето. Качват се на него само за да се хранят. Т.е къпейки го вие убивате само тези бълхи, които в момента са на животното, а яйцата и бълхите наоколо си остават. Какво имате против спот-он препаратите? Те не само са най-сигурни и безвредни, но имат и дълготраен ефект - изчистват не само кучето, но с времето и домът ви от паразити.  И няма никакъв проблем да го гушкате след това..

#156 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:27 PM

Ами досега никога не сме ползвали такова... Пък и в аптеката имаше само за кучета от 20 до 40 кг... В момента и следим състоянието... Ако е алергична просто няма да имаме друга алтернатива
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 07:30 PM

Това за непостоянното пребиваване на бълхите от къде го имате като източник? Във всички справочници е описано точно обратното - бълхите нямат склонност да напускат гостоприемника си. Яйцата им обаче нямат никаква лепливост и след като се снесат падат бързо на земята. Ларвите се хранят с изпражненията на бълхите. Какавидите имат огромна лепливост и полепналите по тях прахови частици ги предпазват от външното въздействие. Новоизлюпената бълха/стимулацията на излюпването е повишена температура и концентрация на СО2-т.е. наблизо има животно/ бърза да се покачи на гостоприемника и започва веднага да се храни. Това е цикъла-той е доказван хиляди пъти, така че мисля, че има някакво объркване тук.
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 07:34 PM

Относно алтернативата имате доста възможности-спотоновете са на различни фирми с различно по вид и концентрация вещество. Все някое ще да е безвредно за вашето куче. При каишките положението е същото.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:43 PM

Чисто хипотетично- ако кучо е опаразитен, след това накапан с Фронтлайн и се изчисти, то с какъв препарат може да се почисти дома?  :blink: Лятото имахме такъв случай, но не съм чистила дома с нещо специално, защото не знаех, че яйцата могат да паднат от космената покривка..  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 07:49 PM

Ами бълхите са геопаразити. Те живеят в предимно в околната среда - килими, мебели, песъчлива почва и се качват на животните само за да се нахранят. Яйцата се снасят или върху животното /откъдето падат/ или в околната среда и там се излюпват ларвите. След това тези ларви се качват на гостоприемника за да се нахранят. След това или отново слизат или какавидират върху животното и се превръщат във възрастни бълхи. И така нататък. Бълхите всъщност прекарват по-голямата част от живота си в околната среда и по-малко врене върху животните. Затова еднократните мерки срещу тях обикновено са неефективни..

От което следва, че когато приложите препарат с дълготрайно действие - например Фронтлайн, той не само ще изчисти животното, но и в продължение на месец ще убива всички бълхи, които се качът на животното - ще прекъсне цикъла в домът ви и съответно ще изчисти и него..

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни