Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#161 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2008 - 07:54 PM

Цитат

Ами бълхите са геопаразити. Те живеят в предимно в околната среда - килими, мебели, песъчлива почва и се качват на животните само за да се нахранят. Яйцата се снасят или върху животното /откъдето падат/ или в околната среда и там се излюпват ларвите. След това тези ларви се качват на гостоприемника за да се нахранят. След това или отново слизат или какавидират върху животното и се превръщат във възрастни бълхи. И така нататък. Бълхите всъщност прекарват по-голямата част от живота си в околната среда и по-малко врене върху животните. Затова еднократните мерки срещу тях обикновено са неефективни..

От което следва, че когато приложите препарат с дълготрайно действие - например Фронтлайн, той не само ще изчисти животното, но и в продължение на месец ще убива всички бълхи, които се качът на животното - ще прекъсне цикъла в домът ви..

:palec: Благодаря, успокоих се, че не живея сред бълхи!  :yahoo:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 March 2008 - 08:01 PM

Цитат

Ами бълхите са геопаразити. Те живеят в предимно в околната среда - килими, мебели, песъчлива почва и се качват на животните само за да се нахранят. Яйцата се снасят или върху животното /откъдето падат/ или в околната среда и там се излюпват ларвите. След това тези ларви се качват на гостоприемника за да се нахранят. След това или отново слизат или какавидират върху животното и се превръщат във възрастни бълхи. И така нататък. Бълхите всъщност прекарват по-голямата част от живота си в околната среда и по-малко врене върху животните. Затова еднократните мерки срещу тях обикновено са неефективни..

При цялото ми уважение към теб, но това НЕ е вярно. Посочи ми един източник, който го твърди. Аз мога да посоча доста, а също така и на всички курсове по ектопаразити, точно тази особеност на паразитите се има предвид във борбата със тях. Типични геопаразити са кърлежите, но те нямат нищо общо с бълхите.Ларвите на бълхите се хранят САМО с изпражненията на бълхите и затова са предимно  в леговищата на животните където когато се чешат кучетата и котките разпръсват най-много бълхови изпражнения. Докато бълхите са фотофилни паразити ларвите са фотофобни. Поради тази причина се подават за малко на повърхността на почвата или килима и по-голяма част прекарват скрити. Ето защо когато станат какавиди, особено когато по тях е полепнал прах те са физически недостъпни за препаратите. Тази е и причината да се произведе Комбо-чрез растежния фактор да се скъси периода, през който има линеене и по този начин се постигат две неща-първо излюпените по-рано бълхи са по нежизнеспособни и второ се скъсява периода през който са фактически недостъпни за третиране.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#163 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:10 PM

Чак се учудих! Абе, колега виж си паразитологиите! А и всъщност не казваш нищо което да не е така! Само дето цялото хранене различно от възрастните бълхи се извършва не върху кучето или котката, а под килима на стопаните...  ;D Дай да пренесем дискусията на лични..

#164 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:24 PM

Цитат

Чак се учудих! Абе, колега виж по паразитологиите! А и всъщност не казваш нищо което да не е така! Само дето цялото хранене различно от възрастните бълхи се извършва не върху кучето или котката а под килима на стопаните...  ;D Дай да пренесем дискусията на лични..

На лични, ама после да напишете до какъв извод сте стигнали!  :kisel: Всъщност, ако се случи кученце да има паразити, най-добрия вариант си остава да се извика фирма, занимаваща се с унищожаването на тези вредители.  :palec: За да сме сигурни, че в дома ни няма гадинки..
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:42 PM

ние един път, преди да имаме куче имахме коте, което се гледаше на двора, ама аз нали много обичам гадинките и все дебнех баща ми да излезе и го прибирах вкъщи, та мама беше намерила следички от бълхи по моя бяла тенска и то докато спях върху една мнооого дългокосместа, рошава покривка и купи "Райд" и пръска с него... Така си изтребихме бълхите ние...
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 08:43 PM

Най-добре го поръсете с Фронтлайн или Фронтлайн комбо през 45 дни поне трикратно и почистването на дома ви ще е на ниво.
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 08:48 PM

http://www.vetstop.c...info/Fleas2.asp ето ви един сайт, който посочва цикъла на развитие на бълхите и забележете, че при интересни неща е записано точно, че възрастните бълхи нямат тенденция да прескачат от животно на животно. Край на лекцията.
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 08:49 PM

Аз пак да питам за този Фронтлайн... много хора четох да се оплакват от него, че след третиране с препарата пак намирали кърлежи... Той изобщо пази ли от тези гадини или е само против бълхи?
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2008 - 09:22 PM

Пази и то доста добре. Но не ги гони. Презумпцията е, че ако ги гони и те паднат живи от животното биха били опасност за нас. Доказано е, че кърлежа не заразява гостоприемника са трансмисивни инфекции през първите 24часа. Фронтлойн убива кърлежите за два до четири часа. Може да намерите на своето животно кърлежи, но те ще са или умиращи или умрели.
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 10:47 PM

Ако препаратът е приложен правилно - животното не е мокрено 48 часа преди и 48 часа след прилагането на препарата,  не би трябвало да се намират живи кърлежи по него 2-4 часа след прилагането на Фронтлайн.

Д-р Коко - това което си дал като пример потвърждава моето становище - яйцата, ларвите и самите бълхи се намират  не върху животното, а в околната среда - когато бълхите са гладни се "привличат" от топлината на животните и се качват върху тях - иначе си живеят по мебелите, на тъмни и влажни места.. ;D

#171 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 11:18 PM

Цитат

иначе си живеят по мебелите, на тъмни и влажни места.. ;D

;D Това звучи, като реплика от филм на ужасите!
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 12:11 AM

Намери си в интернет снимка на бълха в едър план и ще видиш, че Гигер не си е измислил Пришълецът, просто се е поровил из някой учебник по паразитология,,..

#173 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 09:33 AM

Малък въпрос- почему Duowin Contact имат пипети за кучета само до 30 кг? Моето е 60.. Трябва да сложа две ли?  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2008 - 10:37 AM

Попитай представителите на Вирбак за това.
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 March 2008 - 11:13 AM

Цитат

Аз пак да питам за този Фронтлайн... много хора четох да се оплакват от него, че след третиране с препарата пак намирали кърлежи... Той изобщо пази ли от тези гадини или е само против бълхи?

Да споделя опит с Фронтлайн ;) Нашите кучета от няколко години ги обезпаразитяваме външно с него и сме доволни. Но за да е ефикасен срещу кърлежи, трабва да се прилага на не по-малък интервал от 1,5 месеца.
Миналото лято ни се обадиха, че кучката на наши роднини, гледана по безобразен начин на село, има кърлежи. Въоръжихме се с Фронтлайн и тръгнахме натам. Не бях виждала такова чудо - кърлежите бяха забити буквално на гроздове по цялото тяло и глава на животинката. А тя беше останала кожа и кости - не знам как е оцеляло това същество. Та сложихме Фронтлайн-а и още до вечерта доста от кърлежите ги нямаше. За 3 дена по кучката вече нямаше нито един - част от тях изпадаха, други извадихме.
Та не знам, може би хора, които се оплакват не са го прилагали правилно. Ние сме доволни.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#176 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 12:21 PM

Цитат

Попитай представителите на Вирбак за това.

Ок, благодаря. От любопитство ще го направя, иначе си му сложих Фронтлайн.  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:52 PM

Здравейте!
На 24 февруари ни се родиха кученца. Сега в неделя (16 март) смятам да ги заведа на лекар за първо обезпаразитяване. Искам да попитам - как да направя така че те да останат гладни? Да ги отделя от майката и ако да, колко време преди, и колко след обезпаразитяването трябва да гладуват??
Благодаря предварително!

#178 Потребителят е офлайн   PASPARTU Икона

Публикувано: 14 March 2008 - 05:57 PM

Не е нужно да остават гладни,просто препарата за малки кучета може да се прилага така.
Препарат е DRONTAL PUPPY

#179 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 07:49 PM

Това с гладните диети са доста остарели работи. Не е нужна гладна диета за почти всички медикаменти. За малки кученца става и цестал. Предпочитам го.

#180 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2008 - 12:08 PM

Използвала съм DRONTAL PLUS няколко пъти но след приемането бива повърнат за това преминах на CESTAL PLUS така яколко пъти  го използвах но днес след приемането беше повърнат Моля за съвет , а също така след колко дни да повторя и това няма ли да е вредно
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни