Обезпаразитяване
Публикувано: 15 March 2008 - 06:17 PM
Цитат

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 15 March 2008 - 06:35 PM
Цитат

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 17 March 2008 - 08:59 AM
Цитат

Публикувано: 18 March 2008 - 11:16 AM
Публикувано: 18 March 2008 - 11:27 AM
Това е цаката :blink:
На мен ми отнема по 10-15 сек. на котка.
Дронтала е къде-къде по-голям на размер от цестала, а при вас щом и за половинка хапче става въпрос.....
Но има и нещо друго - цестала моментално се разтопява и много горчи, котките плюят и се пенят, докато дронтала има отгоре си лъскаво покритие и се разтваря по-бавно при контакт със слюнка. Само дето хапчето е по-голямо на размер.
Публикувано: 18 March 2008 - 11:52 AM
Публикувано: 18 March 2008 - 02:28 PM
Цитат
Ееееее ти ако чакаш да седи мирна - забрави :blink:
Хващаш я за кожата отзад на врата, както котките носят малките, вдигаш я на 1 метър над земята и тя замръзва. Да видим тогава дали ще маха крака и ръце. В тоя случай ще ти трябва помощ - друг да омотава с одеалото висящата котка. Може и сама да опиташ с една ръка но няма да е много лесно. Всичко е въпрос на техника и да го правиш бързо докато не се е окопитила гадинката. След още 5-6 подобни опита ще станеш спец :palec:
Публикувано: 18 March 2008 - 02:52 PM
Публикувано: 18 March 2008 - 03:04 PM
Друг вариант за обезпаразитяване е с инжекция левамизол.
Трети вариант е с пиператрин, ама и той много горчи и плюят яко.
А четвърти вариант - да я водиш на вет и там да се справят с даването на хапчето.
Публикувано: 18 March 2008 - 03:05 PM
Още веднъж много благодаря. Стискайте палци и лапи да съм жива след следващата процедура да кажа резултати B)
Публикувано: 18 March 2008 - 03:08 PM
Цитат
Друг вариант за обезпаразитяване е с инжекция левамизол.
Трети вариант е с пиператрин, ама и той много горчи и плюят яко.
А четвърти вариант - да я водиш на вет и там да се справят с даването на хапчето.
Как така не действа? В смисъл, че е имало глисти след прилагането й ли? Аз все се чудя дали има как да разбера дали има глисти. В смисъл като водих последното дошло коте на ваксинация, ми казаха че има още преди да й сложат термометъра, по който наистина имаше гадинка :o А само я опипваха. Е не съм ветеринар и няма да иззимам функциите на професионалистите, ама ми е чудно как стана. Имаче за фекалните проби знам, ама докторката само я погледна, поопипа и каза - има...
Имам си шантава котка и това е :sos: Най-лудото е :wub:
Публикувано: 18 March 2008 - 06:03 PM
Мое лично мнение е, че Витамент не действа. Имал съм случаи на кучета обезпаразитени с витамент и след даване на друг продукт скоро след витамент изакват топки глисти.
Публикувано: 18 March 2008 - 06:31 PM
Цитат
Баш същото и при нас, само че с котки.
За Стронгхолд чух и четох, но не съм го ползвала все още. Интересува ме има ли някакви статистически данни за надеждността му - данни от практиката на БГ ветовете?
Публикувано: 18 March 2008 - 06:45 PM
Цитат
При опаразително животно и третиране с него - налага ли се пак третиране след 14 дена или той действа и на яйцата?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com