Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#221 Потребителят е офлайн   person_sf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2008 - 08:47 PM

Здравейте !!!
  От 20-на дни имам пекинез..Получих го с две опаковки Duowin contact...
Как се нанася и колко и колко време това лекарство предпазва от паразити..И това ли е най ефикасно, или трябва да си набавя нещо друго...
  Предварително благодаря !!!

#222 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 03:55 PM

Здравейте,

Мъничето Неро което взехме мина първа ваксинация вчера на 44 дена е и му издадохме паспорт. Почетох темата внимателно, но никъде не се споменаваше въпросния препарат. Ваксиниран е с Nobivac Puppy DP.

http://www.intervet....uct_details.asp

Прочетох описанието на продукта, който съм линкнала по-горе. Бих желала ветеринар, който пише във форума да сподели мнение за този тип ваксина, за да се чувствам спокойна, че кучо е обезпаразитен с подходящ продукт.

Благодаря предварително за отзивите!

#223 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 21 May 2008 - 03:59 PM

Това е ваксина, а не обезпаразитяващо средство. Така, че незнам дали кучо е обезпаразитен с подходящо. Пиши с какво е обезпаразитен, не с какво е ваксиниран.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#224 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 04:37 PM

Здравейте Др. Коко,

Първо искам да благодаря за бързия отговор. Посетихме ветеринарния кабинет, но тъй като малкия в момента е с неразположен стомах решихме да отложим обезпаразитяването след като се оправи. След обсъждане с лекарката решихме да направим обезпаразитяване с Дронтал пъпи след като отшуми това неразположение. Бихте ли ми препоръчали някакъв препарат, койот е широкоспектърен, ако моя избор не е толкова удачен, тъй като не съм наясно с различните видове паразити.

Благодаря още веднъж за вниманието!

#225 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2008 - 04:44 PM

Е как тъй сте го ваксинирали без предварително да е обезпаразитен? Нали в по-горния пост споменавате, че сте минали първа ваксина. Получава се да сложим каруцата пред коня :huh: Лекаря, при който ходите ще прецени какъв препарат да постави. Всеки си има предпочитания. При малки кучета аз лично използвам инжективни препарати след точно претегляне, но това е моя преценка и мой стил. Други колеги използват таблетки. Трети предпочитат сиропи. Без значение какво е, важното е да е дозирано точно и кучето да поеме всичката доза.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#226 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:13 PM

Благодаря за отговора! За съжаление съм направила грешка от неопитност, но не е късно да се оправи. Информацията ви ми беше много полезна. Пожелавам ви всичко добро!

#227 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 May 2008 - 07:29 PM

Цитат

За съжаление съм направила грешка от неопитност

Неопитността не  е ваша, а на лекаря, извършил ваксинирането. Той трябва да знае как да направи нещата.
Сега се поинтересувайте какво може да стане, ако се ваксинира необезпаразително куче и ако трябва - ваксинирайте отново, за да не пострада кучето. Това попитайте лекар, но не предишния ви.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#228 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 09:05 PM

Колко време след като съм пудрила песа мога пак да си го мачкам, целувам и качвам по мебелите?
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 05:09 PM

За фронтлайн е около два-три дена, даже е добре и четири, но за другите не съм много сигурна. Мисля че беше пак толкова ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#230 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2008 - 10:47 AM

Много ви моля - помогнете ми с идея как да обезпаразитя вътрешно ужасни котки???
Чух, че имало някакъв препарат, който се мажел като фронтлайна, но помагал и срещу глисти. Дано да не е пълна глупост това, защото тези котки не могат да бъдат измамени да изядат лекарството, независимо под каква хорма се опитам да им го пробутам.
За мой откровен ужас единият котарак снощи повърна нещо пълно с яйца на някакви гадове  :o :o :o ....
Ясна ви е паниката, още повече че тия твари ходят и навън и са активни ловци. За улавяне и натъпкване в гърлото - не става. Ще загубя доверието на майката, а синковеца е хитър като лисица. С него още не съм се отказала, но е подлюга, изчезва в секундата, щом усети, че се задава лекарство.
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 10:55 AM

eдинствено Стронгхолд до колкото знам действа и срещу НЯКОИ вътрешни паразити. пробвай него евентуално... макар на мен да ми се струва много по-лесно ако ги храниш да натъпчеш хапчетата в парче сурово месо...

#232 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 12:09 PM

И аз имам въпрос:
за да издриска едно куче тения (не знам какъв вид)  - значи не е обезпаразитявано, нали?
А колко време не е пило хапче? Колко дена, месеца е жизения цикъл на тениите (общо), за да достигнат вид на лента на членчета?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#233 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 03:32 PM

Цитат

И аз имам въпрос:
за да издриска едно куче тения (не знам какъв вид)  - значи не е обезпаразитявано, нали?
А колко време не е пило хапче? Колко дена, месеца е жизения цикъл на тениите (общо), за да достигнат вид на лента на членчета?
Полово зрелят паразит или цестод или тения има този вид,който ти описваш-различно дълга лента,състояща се от членчета с правоъгълна или квадратна форма.Развитието им продължава от 1 до 3 месеца,което се случва в тънките черва на кучето.Периодът на развитие зависи от вида на тенията.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#234 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 03:58 PM

Мерси  :blink: Значи като проверят какъв вид е тенията, ще се знае колко време й е трябвало, за да порастне  :Бляк!:

Дали дължината й има значение във времето? Т.е. - по-дълга, значи е расла повече време?
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 04:45 PM

От тениите,на които кучето е краен гостопримник,тоест-в него се развива полово зрялата форма,с най-голяма дължина е Taenia hydatigena-от 1 до 5 метра/междинни гостоприемници са дребни преживни/.Тази тения се развива за около 1,5-2месеца.За същото време се развива и Taenia ovis,която е доста по-малка.Тоест май няма закономерност.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 06:11 PM

Цитат

От тениите,на които кучето е краен гостопримник,тоест-в него се развива полово зрялата форма,с най-голяма дължина е Taenia hydatigena-от 1 до 5 метра/междинни гостоприемници са дребни преживни/.Тази тения се развива за около 1,5-2месеца.За същото време се развива и Taenia ovis,която е доста по-малка.Тоест май няма закономерност.
От които две тении - нито една си няма работа с човека, нали?
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 06:33 PM

Да,за човек е опасна ехинококзата/от тениите,на които кучето е краен гостоприемник/.От другите-това са свинска и говежда тения.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:59 PM

Цитат

eдинствено Стронгхолд до колкото знам действа и срещу НЯКОИ вътрешни паразити. пробвай него евентуално... макар на мен да ми се струва много по-лесно ако ги храниш да натъпчеш хапчетата в парче сурово месо...
"ADVOKATE" на Баер Нов продукт както за вътрешни така и за външни.Както  фронтлайна се нанася.Много по-добър от  стронгхолд .
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#239 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:23 PM

Цитат

Цитат

"ADVOKATE" на Баер Нов продукт както за вътрешни така и за външни.Както  фронтлайна се нанася.Много по-добър от  стронгхолд .

Обаче е добре да проверите за всички вътрешни паразити ли е, защото Стронгхолд, например, не убива тениите.

#240 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:26 PM

Цитат

Indication/Description CATS For cats suffering from, or at risk from, mixed parasitic infections: For the treatment and prevention of flea infestation (Ctenocephalides felis), treatment of ear mite infestation (Otodectes cynotis), prevention of heartworm disease (L3 and L4 larvae of Dirofilaria immitis) and treatment of infections with gastrointestinal nematodes (L4 larvae, immature adults and adults of Toxocara cati and Ancylostoma tubaeforme). The product can be used as part of a treatment strategy for flea allergy dermatitis (FAD). DOGS For dogs suffering from, or at risk from, mixed parasitic infections: For the treatment and prevention of flea infestation (Ctenocephalides felis), treatment of ear mite infestation (Otodectes cynotis), sarcoptic mange (caused by Sarcoptes scabiei var. canis), demodicosis (caused by Demodex canis), prevention of heartworm disease (L3 and L4 larvae of Dirofilaria immitis), and treatment of infections with gastrointestinal nematodes (L4 larvae, immature adults and adults of Toxocara canis, Ancylostoma caninum and Uncinaria stenocephala, adults of Toxascaris leonina and Trichuris vulpis). The product can be used as part of a treatment strategy for flea allergy dermatitis (FAD).

тук
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема