Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#411 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 March 2009 - 10:58 AM

Показване на мнениетоdady123, в Mar 12 2009, 07:20 PM, написа:

и още
тук се усмихва!

Явно е доволно момчето ^_^ Добряк изглежда.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#412 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2009 - 06:06 PM

имам мажки на 2 години,тарся му момиче :)

#413 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 21 April 2009 - 04:50 PM

Показване на мнениетоstuvan, в Apr 20 2009, 05:06 PM, написа:

имам мажки на 2 години,тарся му момиче :)

За к'во му е туй момиче? Знаеш ли как се търсят добри стопани за неродословни кученца?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#414 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 06:19 PM

тия дни ще слажа снимка да си кажете мнението,че ми казаха че е източно европеиска,но докато разглеждах форума не попаднах на такава снимка която да си прилича сас моито :)виждам че сте запознати с тази порода

#415 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 12:02 PM

:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#416 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2009 - 04:44 PM

Хубаво куче имаш! Пожелавам ти да имате много хубави моменти с него!
Но да се върнем на темата с момичето - ако искаш кучето ти да създава поколение, ще те помоля най-горещо да се разходиш из другите раздели на форума (най-вече "Новини, събития, коментари" и "Без дом") и да се замислиш, дали си заслужава.
Имай предвид, че кучето не изпитва "нужда от женска", както това е при хората. Мъжките кучета реагират физиологично на миризмата на разгонени женски, но това не значи, че трябва да бъдат оставени да създават поколение. Още повече, че собственик, който развъжда кучета, без да има регистриран развъдник подлежи на немалка глоба, според действащите закони.
Съжалявам за лекцията, която ти изчетох, но тази тема ми е болна.
Добре дошъл :ba_025:
User's Signature

#417 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:10 AM

Здравейте на всички!Нова съм.От известно време следя форума но не съм писала.До скоро имах прекрасна ВЕО,но си отиде преди месец от лекарска грешка.Една докторка,която се води доста добра не разпозна обръщане на стомаха-не зная на какво ги учат и как да им вярваме.Моето момиче си отиде за десет минути след като тя го видя.Беше невероятна-много красива,много умна и страшно добра.Беше най-добрата ми приятелка!!!С нея съм преживяла и добро и лошо.Още не мога да свикна с това че я няма.Никога няма да го простя на тази" лекарка".Сега си търся малка ,която да обичам и да ме обича за да мога да преживея загубата,но летвата е много висока.В България не намерих.Някой знае ли в моменто хубаво кучило?Не държа на родословно дърво,а на екстериор и характер.Сега се свързах с клубове в Москва ,но проблемът от там е полета-изпуснах вече две кученца.Ако някой знае нещо пишете ми.Ще се пробвам да кача снимки на моята Кора.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#418 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:17 AM

ето още малко снимки!

#419 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:19 AM

ето още малко снимки!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#420 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 02:08 PM

корина, съжалявам за загубата ви. Аз преди да вземем Нортън също загубих най-прекрасното куче, което съм имала и до ден днешен (вече почти 3 години) често в къщи се сещаме за хубавите мигове, които сме прекарали с него.
За съжаление при превъртане на стомаха времето за реакция е от решаващо значение и често изходът е такъв, дори и при вярна диагноза.
Родословна ВЕО в България мисля, че няма да можеш да намериш. Ако имаш познати, които се занимават с полицейски или граничарски кучета - евентуално може да ги питаш тях, допреди няколко години развъждаха, сега не знам как е.
Преди известно време в темата беше писала една симпатяга от Русия, която има развъдник. Ако не те мързи, разрови темата назад и пробвай да се свържеш с нея.
Пожелавам скоро да се сдобиете с едно прекрасно кученце!
User's Signature

#421 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 02:45 PM

благодаря,gabipap.Форумът го разгледах още преди време и изчетох всичко в него.Благодаря за съчувствието,който не го е преживял веднъж трудно разбира.Моята душичка издържа час и половина докато дойде лекарката,но не можех да я мръдна сама.После дойде и мъжът ми но докато я качим в колата вече беше късно,но много боли ,че до последно тя я лекуваше от възпаление на матката.А то беше леко и беше отшумяло вече.Така и не разбра ,че моето съкровще много го боли и има нужда от спешна помощ.Искаше да я закараме да я види и ако не и било минало да я кастрира.Кора не беше малка ,но беше в перфектна форма.Малко преди това направихме пълна кръвна картина преди това правихме още изследвания защото искахме бебе от нея което да си оставим за нас.Гледа я един от преподавателите ,който е и действащ лекар.Направих и други консултации за да сме спокойни.Всички казаха ,че може спокойно да се заплоди и да износи независимо ,че беше на 13г.Можете да прецените сами -снимките са и скорошни как изглеждаше.Нямахме никакви проблеми-нито стави нито зъби нито вътрешни органи.Вървеше и танцуваше.Чакахме четири бебета-бяхме ги видяли на видеозон.Толкова и треперехме и и се радвахме.А стана така нелепо.Два часа преди това я разхождах в градинката и игра с две нейни приятелки и после...Още плача дакато говоря.Надявам се на никого да не се случва.Когато приятелят ти си отива по малко сигурно също много боли но човек някак свиква с мисълта ,че го губи.А в Москва съм намерила ,но се надявах ако някой знае нещо в България да стане по-лесно и по-бързо.Превозът е огромен проблем.Трябва да намериш познат ,който да пътува когато трябва и да се навие да го вземе като багаж.А и руснаците искат ако маже да не се занимават с тяхната митница.

#422 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2009 - 01:36 PM

Хей, виж тук: Куче към/от чужбина
Случайно попаднах на тази тема, много рядко влизам в този подфорум.
Сигурно е, защото поста ти ме разчуства.
User's Signature

#423 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 12:31 PM

Много благодаря за информацията.Ще я проверя.

#424 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 05:23 PM

Много благодаря за информацията.Ще я проверя.

#425 Потребителят е офлайн   desincet000 Икона

Публикувано: 07 May 2009 - 04:11 PM

Това е моето куче->истинска източноевропейска овчарка//100% породист//Вече е на 14г.,но пак си е най-умното куче на света :zh_112: Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

FleuRe~>~My SunshinE~<~

#426 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 04:07 PM

:ae_085: Хубавец!
Май напоследък никой не пише в темата, къде изчезнахте?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#427 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 07:58 PM

защо всички собственици на немски овчарки плюят по източноевропейките,как мислите?Вместо да погледнат по- далече в собствените си родословия и да видят че предците им доста приличат на нас.Срещнах изрази дори от сорта че ВЕО били дефектни или изродени от много близки връзки-и това се водят развъдчици.Ама че неуки същества!А защо според тях все по-често немските овчарки са с дисплазия на ставите,слаби са и неработоспособни.В последно време голям процент от новородените нок са брак.Какво мислите за това.Май им трябва малко свежа кръв.

#428 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2009 - 08:42 AM

няма какво да им се нервира6 нали трябва да пи6ат не6то :) Мали само 4акам да доиде края на месеца да си взема 1 сед отпуска и да из4езвам сас моито псе :) на риболов малко.Нормално ли е да гони си4ко по малко от него смисал (котки,,заици,,коко6ки) :) ама направо се побарква не се отказва

#429 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 05:54 PM

здравейте на всички макар че нещо все ви няма.Някой може ли да ми каже защо не мога да видя повечето снимки?И още едно питане - при тази липса на източноевропейки в България разкажете от къде са вашите,всички ли са внос?

#430 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 10:34 AM

Хич не им се връзвай на хората от НОК-ския форум. Просто не им се чете явно, та твърдят, че такова животно като ВЕО нема. Ама истината ние сме се интересували и си я знаем :da_005:
Специално за нашия дзвер - не е внос, няма си и педигри. Тази линия са служебно селектирани (в бившия СССР, а след това и нашите тук си ги развъждат в даден период за служебно ползване като полицейски и граничарски). Нортън е потомък на полицейска селекция.
Много бях впечатлена, когато още като бебе застана да пази наш багаж, без никой да го е учил на това - просто остана при багажа, докато ние се отдалечавахме и не стана от там, докато не го повиках да дойде. Показвал е и доста други (аз ги наричам вродени, но те явно са плод на дългогодишните усилия целенасочена селекция) умения.
А за снимките - не само в този подфорум, а навсякъде - изчезнаха, защото се сменяха сървър, софтуер и т.н. - нямаше ги архивирани и почти всичко от стария форум се загуби.
Но ние сме упорити и ще си качим нови :af_089:
Например тези - от вчера:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни