Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#431 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2009 - 12:51 PM

Права си за ноковците,но ме е яд че само развалят кучетата с тази селекция.Радващото е ,че на едно две места срещнах вече негативни отзиви за много ниската задница.Е имат дълго да работят докато настигнат източноевропейките.Между др. и моята Кора беше точно такава селекция като твоят красавец,самоче майка и беше тъй нар. "сивак".Страхотни кучета бяха ,неповторими.Няма да има др. като тях.За съжаление започнаха да изчезват.Би било прекрасно ако и у нас някой се заеме сериозно с развъждането им.Да се похваля намерих в Москва женска ,която много напомня на моята и днес я заплождат.Така че се надявам след три месеца да се увеличим с още един кучо.Сомо да стане и да мога да я прекарам.И таткото е страхотен,но още не съм свалила снимки за да ги покажа.Стискайте ми палци.Между др. ако още някой търси истиска ВЕО знам две прекрасни кучила там ,които се продават.

#432 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 11 May 2009 - 12:55 PM

Е,не сме се загубили :da_005: Тук сме,ама повечко чета и по-малко пиша :ab_041:
gabipap,аз същото съм го забелязала при Тара.На някои неща не съм я учила,но тя някак си ги знае.Особено как се пази детенце!
stuvan,ние гоним гълъбите и птичките,не отказваме и на котки.Гоним ги за да играем.Иначе основно гоним топки.
Хайде да се отчета и малко и аз със снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#433 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 12:59 PM

Тара гледам ,че сте от Бургас.Да сте срещали като се разхождате източноевропейка със странното име Чубака.Това е едно от нашите някогашни бебета /вече доста пораснало/,но нещо изгубихме връзка със стопанина.

#434 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 01:08 PM

Не,не съм.В комплекса където живея не съм виждала друга ВЕО.Знам ,че в морската градина разхождат 2 или 3.Никога не съм ги виждала лично,но мога да поразпитам.
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 01:12 PM

gabipap извинавай ако погрешно съм написала в женски род още опита ми малее, а погледнах после ,че не е уточнено.Моята Кора също като че дойде научена.Всички основни неща а и други такива като пазенето и се отдаваха с лекота.А с послушание бяхме пословични.Сега много се страхувам как ще е с малката/защото без кученце няма да останем/Тара снимките са страхотни, а двете сладурки на тях още повече.Това с пазенето на детето остава за винаги.Така ще бъде и след години.А детенцето ви ще си има вярна приятелка.Едно въпросче възникна в момента.Накой случайно да е чул в София нещо за малки булонки?По възможност да не са скъпи или да се подаряват.Моата приятелка сега ми се обади че сутринта и е починала Мелинда.Ако мога много бих искала да и подаря бързо.Знам какво е много скоро минах по този път.Ако накой се сети нещо пишете.

#436 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 01:27 PM

мерси Тара ,ще съм ти мн. благодарна

#437 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 11 May 2009 - 05:21 PM

taraT, кога успяхте да пораснете толкова?
Това с пазенето на детенце при нас се оказа голям проблем - Нортън не разрешава щерката да играе с други деца. Вече няколко месеца се мъча да го отучвам от това да ръмжи, лае и да се хвърля срещу тях с помощта на дъщеричката на един приятел. Но резултатът е незадоволителен.
Може би Тара като дама е по-толерантна. Ще кажеш, като порастнете още мъничко.
корина, , ще стискаме палци за кученцето. А за булонка - ако искаш можеш да погледнеш в Без дом, ако смяташ, че приятелката ти би гледала някое от тези кученца.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#438 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 11:57 AM

Ето няколко наши бебешки снимки.Извинявам се за лошото качество-доста са стари.Относно пазенето на децата-как се опитвате да ги отучите.Когато синът беше малък минахме през този период,но когато показах на Кора ,че нямам нищо против той да играе с децата тя започна да седи до мен и от тук да го държи под око.Когато поотрасна и тя започна да се включва в игрите на децата.Всички малчугани в градинката я познаваха и искаха да играят с нея,а тя беше доволна да е с тях.Може би това е пътят-не забрана,а да види че не си против и да го приобщиш към играта ,но децата да не го тормозят. :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#439 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 May 2009 - 01:39 PM

Хубави са си снимките :ba_025:
А за нашия какво да ти кажа - не съм го изолирала от деца. И навън проблем с деца няма, вобще не им обръща внимание - ако не са до малката му стопанка.
Когато беше малък (разбирай - под 1 год.) имаше един период, когато се опитваше да доминира над щерката - буквално я смъкваше на няколко пъти на земята и я строяваше, каточели тя е куче. Не й разрешаваше да тича - скачаше да я хапе по краката. Това чудо го преодоляхме с много упоритост, корекции , поощрения и тренировки с двамата за около 3-4 месеца.
По същия начин работим и сега. За щастие детето на този приятел, който е собственик на майката на нашия, не се страхува от кучета и с радост съдейства. Опитвам, когато двете деца играят да накарам Нортън да лежи до мен кротко(естествено все още с намордник и на повод). Кротък е до момента, в който двете дечки се хванат за ръка или се разтичат, или станат по-шумнички. Когато започне да се хвърля и да лае другото дете - следва корекция. Когато лежи кротко - похвала.
Има малък напредък, откакто се занимаваме така, но все още не е задоволителен. Според наша позната кучешка инструкторка, която познава кучето от бебе (и на първата им среща ми каза "Лелеее, ти не знаеш какво чудо си си избрала и какви ядове ще береш"), е почти безнадеждно да излезе нещо от това. Ама аз съм си упорита.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#440 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 01:10 PM

само това е пътят,просто трябва да сте по упорити от него.Той всъшност на колко е , изглежда млад.Как се отнася когато децата искат да играят с него?

#441 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 01:16 PM

Норти явно е много силно доминантен тип, но трябва да разбере ,че това е правилното.

#442 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2009 - 01:03 PM

А някой от вашите кучовци обича ли да застава така? :df_061:
Нортън го усвои този номер, за да гледа, дали на покрива на бараката има котка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#443 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2009 - 01:45 PM

При нас е по-лесно :ab_041: Парапета на терасата е с решетки :smile:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 10:30 AM

Ние се подпирахме на парапета на терасата. Норти е куче с много таланти!

#445 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 01:50 PM

О, да. На моменти е много забавен. Имаме си и друг дежурен номер - вечер, като се наяде, си донася гордо паницата в хола, за да я прибера. Интересно, че на сутрешното хранене никога не го прави :ab_041:
И още (ама то не е забавно, а досадно) - ужасно "приказливо" куче - постоянно издава някакви звуци с различна сила и интонация, по всякакъв повод и без повод.
User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   sacho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 01:13 PM

извиняваите за безпокоиството но си поръчах източно европеиска овчарка и ми казаха 4е е сива като вълк била разцветка стоика козина показаха ми снимки на маика и ба6та сиви са като вълци наистина ама я водят източно европеиска а пък където и да погледна не съм виждал сива източно европеиска казаха ми 4е една от първите дето са ги развъдили руснаците ........

#447 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 01:59 PM

"Окрас:

Чепрачный с маской на значительно осветленном (от серебристо-серого до насыщенно палевого) фоне, а также черный. Глубокий чепрак, приближающий окрас собаки к черно-подпалому, не является недостатком. Ярко выраженные зонарно-серый и зонарно-рыжий окрасы допустимы, но не желательны. "

А от къде си я поръчал?
User's Signature

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   sacho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 08:39 PM

[quote name='taraT' date='May 22 2009, 02:59 PM' post='627672']
"Окрас:

Чепрачный с маской на значительно осветленном (от серебристо-серого до насыщенно палевого) фоне, а также черный. Глубокий чепрак, приближающий окрас собаки к черно-подпалому, не является недостатком. Ярко выраженные зонарно-серый и зонарно-рыжий окрасы допустимы, но не желательны. "

А от къде си я поръчал?
ами поръчах я от един зоомагазин на много добър приятел на чичо каза че било хубаво куче ама реших пак да питам от варна съм да уточня

#449 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2009 - 12:27 PM

Не го разбирай като заяждане.Върни се в темата малко по-нагоре ,прочети и ще разбереш че в България няма развъдник на ВЕО.Породата се развъжда само в Русия.Виждам че си нов във форума.Прочети малко и това и това и помисли добре.Ти сам решаваш,но помисли заслужава ли си.........
Ето линк към руски сайт,разгледай,прочети цък
В България има кучета доведени от Руски развъдник,но във кой град трябва да попитам.Незнам дали имат и потомство.Това са те....

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   sacho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 May 2009 - 08:03 PM

[quote name='taraT' date='May 23 2009, 01:27 PM' post='628093']
Не го разбирай като заяждане.Върни се в темата малко по-нагоре ,прочети и ще разбереш че в България няма развъдник на ВЕО.Породата се развъжда само в Русия.Виждам че си нов във форума.Прочети малко и това и това и помисли добре.Ти сам решаваш,но помисли заслужава ли си.........
Ето линк към руски сайт,разгледай,прочети цък
В България има кучета доведени от Руски развъдник,но във кой град трябва да попитам.Незнам дали имат и потомство.Това са те....
е че аз де да знам от каде я поръчва тоз е тои си има връзки човека а че няма развъдник знам

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни