Цитат
И защо ,ShiBumi_GirL , винаги задаваш вопрос за родословие.,да не би твое с родословие,освен чи не ,не толково и източноевропейско,и по екстериер същото кото куче на даден човек.Защо все на някой нещо трябва да се доказва. Та повече хора незнаят какво е това родословие,быркат го със сертификати и медицински паспорти. Но това не значи че не го обичат.-Нека да хора измислят какво ли не ,но нека да гордеятся със свойте кучета
Ира когато някой твърди,че кучето му е родословно държа това да не са празни приказки,а именно да е подплатено с доказателство.
Цитат
По-чистокръвно от това едва ли има накъде.
Единственото доказателство,че кучето е чистопородно е родословието.Смятам поне за това ще се съгласиш с мен като бивш собственик на развъдник.
Аз за разлика от някои тук не подскачам като ощипана мома когато някой ми каже нещо което не ми се нрави.
Ако се върнеш назад в темата ще разбереш откъде идва моето куче.(относно екстериора).Специално в тази тема има 2-3 човека с родословни кучета и никъде никой не е върнат затова,че има породоподобно и това ВКЛЮЧВА и моето куче.
Невежеството на хората които не правят разлика между паспорт и родословие не ме вълнува,но когато някой
твърди нещо е добре да го прави с доказателство иначе е разтягане на локуми.
Не бъркай родословието с любовта към животното.Независимо има или няма хартийка всеки си обича животното и се гордее с него.
Но хайде да не се правим на нашето гардже си е най-хубаво.
Към господина с овчарката:
Не виждам защо подскачате когато някой сподели мнение,което не ви се нрави.Обижда ли ви моето мнение,че най-вероятно кучето Ви няма да изсветлее?
Обижда ли ви това,че кучето показано на снимките за баща на вашето прилича повече на НОК,а майката е доста дебела за породата с 50 и кусур кг които споменахте?
За добро или за лошо казвам това което мисля и никога не го правя с цел да обидя някого,камо ли пък умишлено.
Вашето куче не е типичен представител на тази порода.....нито пък моето!!! Това в никакъв случй не означава,че не си го обичате и че не можете да постигате успехи на всяко едно поприще с него.
Преди 25-30 години дори родителите да са били най-типичните представители,то това се е размило(със селекцията най-вероятно нецеленасочена такава).
Относно на вас лично какво ви харесва като екстериор и какъв е облика на породата са две коренно различни неща,нали?
Неслучайно породата си има стандарт
Пак казвам не виждам с какво сме Ви засегнали та да подскачате така.
Тук е мястото където споделяме снимки,съвети,радваме се на успехите на нашите животинки и все такива приятни неща.
Когато говорим сериозно за сериозните неща няма нужда никой да се чувства обиден.
Най-малкото което търся е заяждане и обиди,така че не приемайте винаги въпросите ми като критика.
Толкова ли е трудно да се отговори кротко и спокойно и да стане цивилизован диалог?
И понеже сме зли и заядливи ето Ви един форум където можете да покажете кучето си и да поискате съвет и мнение и там хората са наистина ''знайковци'' и знаят за какво става въпрос.Можете да опитате в подфорумите за ''работен тип'' или ''други кръстоски''
http://nemskaovcharka.com/
И в крайна сметка нека не забравяме,че е хубаво човек да чува различни мнение(независимо дали ни харесват),но в крайна сметка е важно вие да си харесвате животинката независимо кой какво казал.И найголямия шампион да имате пак ще се намери някой от който да получите критика или да не му допада нещо,просто се научаваме да гледаме реално нещата и понякога градивната критика е полезна.Защото е трудно да погледнем понякога отстрани,защото си е нашето куче и си го обичаме и за нас е перфектно,но хората отстрани имат по обстоятелствена и реална преценка понякога....
Със здраве и ще се радвам и за в бъдеще да списвате в нашата скромна тема и да ни показвате Арес.
Имате бира от мен(примерно) ако докато расте изсветлее.Ще ми е интересно да наблюдавам как се развива
И понеже е против правилата на форума и няма да копирам линка към обявата тази женска да ви е позната отнякъде?
Продават се хем ''источноевропейски'' овчарки,хем ''екстериорни'' от същата майка....кой ли е бащата