Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#1101 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2015 - 06:23 PM

Показване на мнениетоrowny, в 19 March 2015 - 05:16 PM, написа:

За характера - много послушно куче. Категорично не напуска двора без специална покана - може всички врати да зеят, но той седи и чака нас. Въобще не го мислим, а още е малък. Както виждаш по-горе, може спокойно да прескочи оградата, но не го прави.

Точно защото е малък, не напуска двора. Не бъдете толкова сигурен, че когато възмъжее и усети някоя разгонена, ще е пак така.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1102 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2015 - 08:06 PM

Малко са мъжките кучета , независимо от породата , които не биха тръгнали след разгонена женска . Съседа срещу нас имаше мъжка Немска овчарка . Все намираше начин да излезе от двора - прескачаше , късаше мрежата на оградата . Ще е хубаво за в бъдеще , да се помисли за евентуално " надстройване " , ако има проблем с това . Но както го описвате , кучето е със спокоен и улегнал характер , по-близък до този на овчарките .

#1103 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 08:07 PM

А човека от който е взето - стопанина на майката . Какво казва за произхода му . За произхода и породата на майката и бащата ?

#1104 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 10:03 PM

Много е хубав Майк. Радвайте му се. Много важно точно каква му е породата. По-здрав ще е даже. Веста за втори път направи алергия към пилешкото. И ако първия път имахме само подозрения, сега е абсолютно сигурно. С другите кучета такива проблеми сме нямали. И става въпрос за месо, а не дреболии и изрезки.
Тихомир, като видях снимките на малките алабай се зачудих наш Ачо кога сме го снимали - толкова си приличат. Но не ми се вярва някой да изхвърли такова кученце, а да не пробва да го продаде. Мисля си, че Ангел си е помияр - чистокръвен. Обаче разцъфва ден след ден. Яде като разпран, растат му зъбите и хапе наред с тези "карфици". Веста подскача като танцьорка като я хапе по краката. Цирк.... :smile:

#1105 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2015 - 04:06 AM

Да , anihar - малка е вероятността кученцето , да е породисто - просто с добрите грижи от ваша страна се развива много добре , както каза - наистина " разцъфва " :smile: .
Просто , защото момчето се чудеше и се опитва , да определи произхода на кучето , се впускам в малко повече излишни разсъждения . - Най-важното е да им е живо и здраво , и да ги радва :) :ba_025:
Rowny ти си го е казал още в началото - " Нямам идея какви са му родителите. " . Но все пак - щом се интересуваш , може да попитате и стопанина на майката , ако имате връзка с него разбира се :) .
" Виждам, че тук доста хора имат понятие от породи, бихте ли изказали мнение? " - Имай предвид това , че много хора пишем тук , коментираме и споделяме своите впечатления , и мисли , но няма всезнаещи хора и такива , които да не допускат грешки :smile: . / По принцип " всезнайковците " , които са убедени , че знаят всичко и упорито се опитват , да налагат мнението си на другите , също често допускат грешки , но дори самите , те не го осъзнават :smile: - Говоря най-общо за в живота , за щастие - в нашето форумче , нямаме такива " твърди глави " :smile: / . Затова уточнявам , че не смятам своите размишления за неоспорими . - Просто според прочетеното от мен , това което виждам и това което ти ни казваш , споделям , нещо като " насоки за разсъждение " :smile: .
Съгласен с мненията на Anihar , Shibumi и Ира - че не е важна породата на кучетата , а важното е да си ги обичаме , такива каквито са :ba_025:. Може Майк да е с кръв от Немска овчарка и Хъски / Нали самите руснаци са създали Източноевропейската овчарка на базата на подобни кръстоски :smile: / . Може да е от типа Източноевропейски овчарки , за които копирах информацията по-горе - твоят познат руснак , да ги е виждал и да го свързва с тях ... Важното е , че кучето е красиво , добро и послушно . Харесва на всички в семейството и ви радва - не само вас а и всички , които го видят . Така че - качвай снимки и споделяй с нас как се развива , за да му се радваме и ние :smile:

/ dmm е прав , че като възмъжее , може да тръгне след женските - затова / в по-предният си коментар забелязах , че съм пропуснал , да допиша / - имайте готовност за " надстройване на оградата " , в смисъл , ако започне да излиза - да я вдигнете до по-високо ниво :smile: /

#1106 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2015 - 04:20 AM

MAX-ИЕО - Какво стана с ушичките на кученцето ? Изправи ли ги само , или се наложи да им помогнете ?

#1107 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2015 - 06:34 PM

Разходка в хубавото време :)

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1108 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Немски и Източноевропейски овчарки.
Публикувано: 27 March 2015 - 05:21 PM

Показване на мнениетоtihomirgrivica, в 23 March 2015 - 06:34 PM, написа:

Разходка в хубавото време :)

Колега, може ли да ми дадеш телефон за връзка? Няма да съжаляваш. Може и на лично.

#1109 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2015 - 01:45 PM

"Колега" Райковски, понеже не визирате към кого точно е насочено искането Ви за лична връзка и телефон, си позволявам лукса да Ви отговоря.
Ми светнете ни всички за каква далаверка точно става въпрос. И ние искаме да "не съжаляваме". Да си чифтосваме животинките на поточна линия и да продаваме на килограм ли? Да си организираме среща за запознанство ли? Или сте открили бърз начин за обучение и печелене на "сертификати" с двадесет годишна давност. Пък може случайно да е нещо полезно и добро за всички тук. Макар , че не ми се вярва.
Любопитни сме, и ако не ни осветлите ще се чувстваме силно засегнати и пренебрегнати....... Благодаря Ви предварително за проявената загриженост към интересите на "колегите".
P.S. Извинявам се, сега обърнах внимание, че към Тихомир Ви е призива.
Което не отменя горе казаното от мен

#1110 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2015 - 02:14 PM

УЖАСС!!!!!!

#1111 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2015 - 03:54 PM

Кое е ужас Ира?

#1112 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2015 - 10:29 PM

Ужас е, когато намираш поредното изхвърлено, къде в кутия, къде в чувал, че по-лесно да бъде сгазено. По това време на годината ден не минава, пътувайки за работа да не видя някое премазано пале. Пореден несретник отглеждам в къщи. Пълен е нета с обяви за продажба на "чистокръвни" източно европейски овчарки с "доказани" родители. Или "чистокръвни вълчаци" по 50-80лева. Една бутилка добро уиски струва повече. Откакто качих снимки на моето куче във фейсбук ми омръзна от взаимноизгодни предложения, за които "няма да съжалявам". Или на предложенията да отворя приют, че хората да знаели къде да си изхвърлят кучетата. Навярно реагирах прибързано и емоционално на публикуваното от г-н Райковски, но няколко страници по-назад вече беше зададен въпроса за разплод. И някои други моменти провокират подозрителността ми. Искрено се надявам да не съм права и намеренията му да са благородни и чисти, продиктувани от желание да бъде полезен. Ако е така му се извинявам за сарказма в моята публикация. А ако е научил нещо ценно или нужно не виждам какво пречи да го сподели и с другите във форума. И разбира се, кой как си комуникира тук, и какво прави с кучето си е негова работа. Но животните също имат емоции и душа, и е ужасно, когато ние хората ги третираме като отпадък или средство за припечелване на някой лев.

#1113 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Немски и Източноевропейски овчарки.
Публикувано: 30 March 2015 - 05:47 PM

Показване на мнениетоanihar, в 29 March 2015 - 01:45 PM, написа:

"Колега" Райковски, понеже не визирате към кого точно е насочено искането Ви за лична връзка и телефон, си позволявам лукса да Ви отговоря.
Ми светнете ни всички за каква далаверка точно става въпрос. И ние искаме да "не съжаляваме". Да си чифтосваме животинките на поточна линия и да продаваме на килограм ли? Да си организираме среща за запознанство ли? Или сте открили бърз начин за обучение и печелене на "сертификати" с двадесет годишна давност. Пък може случайно да е нещо полезно и добро за всички тук. Макар , че не ми се вярва.
Любопитни сме, и ако не ни осветлите ще се чувстваме силно засегнати и пренебрегнати....... Благодаря Ви предварително за проявената загриженост към интересите на "колегите".
P.S. Извинявам се, сега обърнах внимание, че към Тихомир Ви е призива.
Което не отменя горе казаното от мен

Моля да ме извините, но не съм длъжен да отговарям на никого. Благодаря на колегата от Гривица, че даде телефонния си номер. И един съвет- преглеждайте внимателно всяко едно мнение, за да не задавате безпочвени въпроси, както в случая.

#1114 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2015 - 12:46 AM

Здравейте ,
Лично аз винаги се радвам и ще се радвам , да си говоря на тема " кучета " с всеки един човек , който обича кучетата . Затова давам и публикувам номера си , на всеки който би искал да говорим на тази тема :)
0878 31 74 30 - Тихомир
По въпроса за печалбарското развъждане на кучета - аз също съм против . - Кучета затворени в клетки - като свине - майки с единствената цел да раждат и носят печалба на стопаните си .
Все още не сме се чули с г-н Райковски , но за да не бъдем упреквани в някакъв " печалбарски заговор " , ще повторя - както вече казвах - За момента кучето ми е младо , за да мисля изобщо за заплождане . Все пак , ако някой ден реша , бих го направил с мъжко , родословно куче .
Ще си позволя и малко странични разсъждения относно " развъждането само на родословни " кучета и проблема с бездомните . Първо според мен за тежкото състояние с бездомните кучета е виновна кризата в която сме изцяло - като държава . По улиците на нашия град има много бездомни кучета - и не само . Има , и много хора без дом , които се ровят по кофите за боклук , за да намерят " средства за препитание " , че дори и храната си там . Тези хора , както и кучетата също имат нужда от помощ . Но тази помощ може да им я осигури една силна икономически страна , каквато за съжаление нашата отдавна не е . Манталитета и отношението на хората към животните също е от голямо значение . - Не се ли срещат по улиците и в приютите , и породисти кучета - макар по-рядко , но се срещат . Има богати хора , които притежават много пари и могат да си позволят , да си купят скъпо родсловно куче , но след няколко изхождания в скъпото им луксозно жилище , кученцето не остава там . Има и хора , които нямат толкова големи доходи , но дават максимума от себе си , за да се чувстват любимците им добре . Нека погледнем в " olx " / бившият " продавалник " / обявите за кучета , особено от миниатюрните породи : чихуахуа , минипинчер , минишпиц , померан , йоркшир ... Колко от кучетата в тях са наистина " родословни " ? Колко от хората публикували обява , че продават " минипинчер " изобщо знаят за реалният стандарт на минипинчера ? От друга страна - колко хора биха могли да си позволят , да купят на дечицата си родословен минипинчер , чихуахуа , минишпиц от по 1 000 лв и повече , при условие , че получават заплата в размер на минималната заплата или до към 450 - 500 лв ? / по нашият край това е размера на заплатите / . В столицата и другите по-големи градове , може-би нещата със заплащането стоят по-добре . Ще добавя и това , че знам за хора , които са си извадили родословия на своите неродословни кучета , за да могат после да продават малките от тях по-скъпо .
На основата на това - лично аз не съм тотално срещу " неродословното " развъждане на кучета . 100 % съм против тези " кучкари " , които събират по " Х " на брой женски кучета - възможно най-много според мястото , в което могат да ги набутат . Затварят ги и ги пускат на всяко разгонване , без никакви други грижи , внимание и разходки .

#1115 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2015 - 01:11 AM

Докато търсех с точност информация за произхода на Източноевропейската овчарка , попаднах на интересна дискусия , дори спор в руски форум . - Бяха застъпени основно две мнения - едното , че породата е просто селекция на по-едри немски овчарки , а другото , което цитирах по-горе - че е плод на съчетанието на Немската овчарка и още някои породи .
" ira67 " според теб - Кое от двете твърдения е по-близо до истината ?
Ето и линк :

http://rdog.forum24....010-000-10001-0

#1116 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2015 - 08:11 PM

Нищо няма да твърдя , едно зная ,селекционираха източноевропейца с примеси на други породи.Няма да споря че при Хитлер имаше немски овч. поразлични от сегашни ,и цветът им беше зонарно сив а не чепрачен. Приемам ги как две различни породи.,лично мое мнение . Всекий си пише какво то иска , еднакви мнения няма. Като имам повече време ,ще поразровя книги и нета. Но и да прочета нещо ,едвам ще налагам своето мнение.
А на вопрос -защо УЖАСС!!!,поразява ме гледна точка на Райковский , той си мисли че ще прави пари с кучето си,ни то го интересува че кучките ти още млади ,ни то разбира че няма да чифтосваш кучка та си с какво то падне, как то знам че кучката ти има родословно потекло..Няма да съжаляваш.....,голямо сватане . Така ли се прави селекция???Да представи потекло на своя мъжкар....,поне да знаем откъде произлезе хубавец . Знам че доста си търсил докато купиш своята хубавица , Но така или иначе,само ти имаш право да решаваш.

#1117 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2015 - 01:00 AM

Не става дума за " чифтосване " , не се притеснявайте за това :smile: .
На мен ми се иска да внеса мъжко куче от Русия , като еталон за породата . Но в тази криза ще е скъпо удоволствие и затова не се решавам да го направя .

#1118 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2015 - 05:43 PM

Благодаря ви, че ме разбрахте. Тихомир, никога и по никакъв повод в мен не е възниквало съмнение по отношение на теб. Извини ме, ако неволно съм те обидила с нещо. Във времето, когато търсих моята Веста попаднах на доста обяви. И в момента също има предостатъчно. Шибуми също по-назад във форума маркира инфо. Мисля, че разбирате, какво имам предвид. Предложенията към мен са от сорта на "твоята е с родословие, а моя е красив давай да...... и продаваме по...." Другото е "моя не отговаря цветово, но ако.... с твоята, ще излязат еди какви си на цвят и т.н. и т.н." Брат на Веста е постоянно в обявите за разплод. Обадих се да говоря с тях. Заплождат каквото дойде и падне. И така.
Обичам всички животни и хора. Но не изпитвам състрадание към просяците и хората, които ровят по кофите. Животното няма избор, когато е закупено, разплодено или изхвърлено. Човекът винаги има избор и възможност да промени живота си. Има обезлюдени села и пустееща земя. Има рушащи се манастири и църкви, в които никой не живее и поддържа. Ама тогава се иска да работиш.

#1119 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2015 - 05:55 PM

Здравейте на всички :smile:
Какви препарати използвате за превенция , срещу външните паразити ? Днес забелязах първите кърлежи :(
Купих " Frontline Combo " . Като започнат да хапят комарите , ще ползвам и " Адвантикс " . Вариант също е и каишката " Скалибор " , която също предпазва от комари . Вие какви препарати ползвате ? / Сигурно има отделна тема за това , но не ми се търси , и реших тук да споделим мнения / . От проверките ми в описанията на продуктите миналото лято , попаднах единствено на Адвантикс и Скалибор , с действие срещу комарите . Някой знае ли за още препарати , действащи и срещу тях ?

#1120 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2015 - 07:09 PM

Показване на мнениетоtihomirgrivica, в 01 April 2015 - 01:00 AM, написа:

Не става дума за " чифтосване " , не се притеснявайте за това :smile: .
На мен ми се иска да внеса мъжко куче от Русия , като еталон за породата . Но в тази криза ще е скъпо удоволствие и затова не се решавам да го направя .

Преди коледа бях в Сърбия в Ниш. Видях там на собственничка на хотела,която е украинка,страхотна женска източноевропейка , Съдяйки по големина на куче ,помъслих че мъжкар ,обаче се оказа че женска. Чух че и в Сърбия има страхотни екземпляри,и ,мисля ,че ще е поевтини.

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни