Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#481 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 10 July 2009 - 01:28 PM

Жегите ни морят яко.Постоянно я мокря с вода и тя пак пуфти като парен локомотив.Разходки сутрин от 6:30 до 8:00,след обяд чак след 19:00.Сега имаме малко проблеми след разгонването и чак съжалявам ,че послушах ветовете да не я кастрирам още през пролетта.За трети път след разгонване започва да ми прави мнима бременост и в понеделник сме при вета.Има проблем на хормонална основа и техния съвет беше да изчакаме един цял цикъл да мине,за да могат да и поставят точната диагноза,но ако бях я кастрирала до сега щях да съм решила всичко и нямаше пак да ми се мъче кучинка :angry: Сега ще ги питам дали има пролем заради жегата и ако ли не, бегам в Стара Загора.Та тъй.....
Корина ,аз все още не съм ходила на самия къмпинг ЮГ,но вчера като минавахме на път за Лозенец имаше няколко билборда където правят реклама на ново вилно селище,хотелски комплекс и незнам си какво още.Дано там където сте опъвали палатки все още да не са го пипали,ама незнам.
Какво става с малкия звер,някакви новини от Русия?

Малко снимки:
Любимата игра: да си крие и заравя топката и после да си я намира
Прикачена снимка
Същото упражнение само че на плажа
Прикачена снимка
Една по-стара от пролетта,най-младия хендлер
Прикачена снимка
Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито :ab_041:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#482 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 07:56 AM

:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#483 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 15 July 2009 - 03:58 PM

Цитат

Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито

Охо, някой расте с бесни темпове :dry:
Кучището жегите не го морят, за мое учудване, нищо, че е черен. Виж, аз издържам трудно на тях. Ама до тук това лято е добре. Сутрин се разхождаме рано по хлад, а вечер сме на двора и лаем по преминаващите.
Тази година за пръв път в живота ми ще ми се наложи да оставя кучето си на хотел за една седмица. Ако беше в "Опашка" на bushkata хич нямаше и да ми е притеснено. Обаче - нали ни е дзвер - няма как да е свободно пуснат сред други кучета. И ще го карам на място, харесано по статия от вестник.
Та ще го заведем 1 ден по-рано, за да видим, дали ще слуша собствениците на хотела и да не е в клетка. Ако създава проблеми, ще се наложи 5 дена да седи в клетка горкия. Направо не ми се мисли. Ама няма кой да го гледа през това време, пък ние ще сме по пътища, болници и постоянно сред хора, та не можем да го влачим с нас.
Много ми е гадно за това.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#484 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 02:31 PM

Привет!Имам новини от Москва-цял футболен отбор!Седем момичета и четири момчета.Още нямам снимки защото са само на пет дни.Родиха се на 10 ти.Сега стискаме палци и започваме да ореждаме пътя.Тоест да търсим пътуващ насам към края на август.Тара не зная колко ви е тежко разгонването,но искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея.Минах по този път и знам какво говоря.Извинявай че ти се меся,но когато имаш прекрасно куче каквото е и твоето един ден ти се иска да е останало нещо от него.

#485 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 17 July 2009 - 10:43 AM

корина, хубави новини :ab_041: Ще чакаме скоро снимка на избраното бебе, пък наесен - живот и здраве и самото бебе!
А за това:

Цитат

...искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея...

съм на малко по-различно мнение. При положение, че Тара прави за трети път мнима бременност, има и други рискове за здравето й, ако не бъде кастрирана (доколкото съм запозната). А колкото до малки точно от нея - мислиш ли, че с куче, което е потомък на бившото ти любимо куче, е по-лесно, когато го загубиш?
Норти е дори друга порода, но вече повече от 3 години не преставам да правя сравнения. Какво ли щеше да е, ако беше потомък на Джими?
Но в края на краищата - всеки има различно мнение и това е хубаво. Иначе щеше да е скучно.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#486 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 08:30 AM

Така е наистина-загубата си е загуба,но аз лично много исках да е останала частица от Кора.Да е поживяло с нея да е приело от нейните навици.Тя така добре възпитаваше малките си.А и каквото и да беше щеше да е различно куче ,но все пак и малко от любимото първо.А колкото до фалшивата бременност имах съседка кучето на която направи три поредни и след това провеждаха някакво лечение преди разгонване/мисля че хормонално но не съм сигурна/и нямаше вече проблеми.Така че може би има и друг вариант.За бебетата ще пиша веднага щом зная нещо ново.

#487 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2009 - 01:01 PM

Показване на мнениетоgabipap, в Jul 15 2009, 04:58 PM, написа:

Цитат

Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито

Охо, някой расте с бесни темпове :dry:
.

Растем като гъби :ab_041: Тара си има вече другарче за белите.Добре ,че все още нямаме комшии на долния етаж,че като почнат гоненицата и хвърлянето на топки ,лудницата е пълна.Малкия и казва Кара :ab_041:
gabipap,дано не се налага Нортън да пази клетката,поговори му на ушенце,че е за негово добро,да се държи приличо :dry:

корина,много се радвам за футболния отбор,ако знаеш само как се изкушавам и аз да гушкам още едно малко зверче ,ама няма как.Един ден ,живот и здраве ,когато имаме наша къща с дворче сигурно ще ми се сбъдне мечтата :smile:

Цитат

Тара не зная колко ви е тежко разгонването,но искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея.

Незнаеш колко много ме изкушава това,но за мен е най-важното тя да бъде здрава и щастлива.Притеснявам се ,че колкото повече се отлага във времето кастрацията,толкова повече се увеличава риска от заболяване на матка,яйчници и да не дава господ от туморни образования.В понеделник сме на ехограф ,за да видим има ли някакъви проблеми.
Абсолютно съм против лечение с хормони,освен ако не е абсолютно наложително,за нейно добро.
Те така.Нека да ми е жива и здрава,да ме радва още дълги години,а когато дойде момента,най-вероятно ще направя като теб,малко пале от Руски развъдник.
Много се отнесох,ставам да събирам багаж ,че бегаме на палатка в гората.
П.П.Корина,виж този Линк
User's Signature

Качена снимка

#488 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 01:53 PM

Пак аз af_089.gif Заредена със страхотна енергия.Бяхме на разкошно местенце в Странджата на река Велека,в радиус от 5 км.нямаше жива душа...
Прикачена снимка-реката
Прикачена снимка-щастливо куче
Прикачена снимка-щастливо куче2
Прикачена снимка-сутрешна разходка
Прикачена снимка
Прикачена снимка-нашето приятелче Алекс
Прикачена снимка-вече нямаме биба ab_041.gif
Прикачена снимка-реката
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2009 - 03:29 PM

Цитат
Бяхме на разкошно местенце в Странджата на река Велека,в радиус от 5 км.нямаше жива душа...

О, наистина е страхотно и съдейки по снимките сте си прекарали добре. Колкото до бибата - ами правилно е решило кученцето, големи сте за нея ab_041.gif

Вижте какво изрових от архива, докато си пробвам служебния скенер r_181.gif На снимката сме: ние с щерката в процес на прохождане, незабравимия ми доберман и овчарката на майка ми на млади години - и това е преди около 7 години.
Сега Роджър (на майка ми) изглежда, както е на долните снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#490 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 02:07 PM

Цитат
Сега Роджър (на майка ми) изглежда, както е на долните снимки

Изглежда много добре за възрастта си!На колко е всъщност 9-10 годинки?До нашата кооперация имаме един дядо който разхожда едно възрастно ВЕО подобно куче.Твърди ,че кара 16 година ud_009.gif В интерес на истината ,всички които съм попитала ,казват че е напълно възможно да е на толкова.Да ви е жив и здрав и вашия куч smile.gif
Оставихте ли Норти на хотел?Как се справи момчето?
User's Signature

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2009 - 12:21 PM

Благополучно се прибрахме и си прибрахме дзвера. Нортън се е държал прилично, малко е тъгувал за нас първия ден, но момичетата са били около него. Ние се обаждахме през ден да питаме как е и слуша ли. Не се е налагало да го затварят в клетка и са успели да го предпазят от срещи с други мъжки dry.gif
Ако знаете колко емоционално ни посрещна! Той по принцип си е много приказлив и постоянно издава звуци, обаче този път не млъкна през целия път до вкъщи ab_041.gif
А дядо Роджър е на 13 години вече. Наистина е в добра форма за възрастта си. Вече го мъчат разни артритни болки и трудно се раздвижва, но все още обича да разнася пръчки и празни бутилки и да носи чехли на влизащите в къщата познати хора.
На снимките - двамата щастливо прибрали се dry.gif (щерката заяви, че Нортън й е брат)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#492 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 11:48 AM

Цитат(gabipap @ Aug 4 2009, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благополучно се прибрахме и си прибрахме дзвера. Нортън се е държал прилично, малко е тъгувал за нас първия ден, но момичетата са били около него. Ние се обаждахме през ден да питаме как е и слуша ли. Не се е налагало да го затварят в клетка и са успели да го предпазят от срещи с други мъжки dry.gif

Браво на момчето ae_085.gif
Цитат
Ако знаете колко емоционално ни посрещна! Той по принцип си е много приказлив и постоянно издава звуци, обаче този път не млъкна през целия път до вкъщи

Предполагам,Тара и за 2 часа да ме няма,после поне половин час ми говори и се радва ,все едно ме е нямало цяла седмица ab_041.gif
Цитат
На снимките - двамата щастливо прибрали се (щерката заяви, че Нортън й е брат)

Страхотна щерка имаш,много да те радва Габипап,като слънчице е с тази руса коса md_064.gif
При нас всички кучета са бау-бау,само Тара е /Кара/така и казва дребния,но тя не е бау-бау.Някой път ми става съвестно ,че вечер децата се събират да играят заедно,а пък мойто Маугли играе с 3 голдъна,1кокер,2 хъскита,1 лайка,Тара,отвреме-на време едно самоедче,2 чау-чау/на тях най-много им се радва/и т.н. и т.н.....
Ама той пък си е щастлив,трябва да направя малко снимки и да кача md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#493 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 12:05 PM

ab_041.gif значи и Тара е от "приказливите". На нас познати ни се смеят, че няма друго такова приказливо куче, пък аз обяснявам, че е такъв, защото е зодия Близнаци.
А на щерката - от бебе и викам "Слънчице", точно защото е толкова слънчева. Е, има моменти, когато гледа лошо (обикновено - като й откажа нещо, което много иска), тогава се губи цялата слънчевост dry.gif
А за това:
Цитат
Някой път ми става съвестно ,че вечер децата се събират да играят заедно,а пък мойто Маугли играе с 3 голдъна,1кокер,2 хъскита,1 лайка,Тара,отвреме-на време едно самоедче,2 чау-чау/на тях най-много им се радва/и т.н. и т.н.....

няма какво да ти е съвестно, май всички кучкарски деца са така. Пък после, като тръгнат на градина и училище съвсем лесно си общуват и със себеподобните.
Обратен случай: имам една позната, която няма куче, но си води децата всеки ден на кучешката поляна, за да свикват да общуват от малки и с кучета и да не ги е страх. Ама тя е изключение.
User's Signature

#494 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2009 - 05:00 PM

Снимах една малка част от звуците, които издава любимеца - позабавлявайте се.. Не е зле да понамалите звука, защото където лае е доста силничко db_046.gif
А отбора от Русия - какво стана, няма ли да пристига вече малко кученце?
User's Signature

#495 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 12:51 PM

Цитат(gabipap @ Aug 17 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Снимах една малка част от звуците, които издава любимеца - позабавлявайте се.. Не е зле да понамалите звука, защото където лае е доста силничко db_046.gif
А отбора от Русия - какво стана, няма ли да пристига вече малко кученце?

gabipap,той не издава звуци ,той ти говори.Имат незаменими погледи.Отбора от Русия май са забегнали на к-г Юг.
User's Signature

Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2009 - 02:14 PM

здравейте!Почивката беше хубава ,но свърши бързо.Само дето беше много странно без кучо с нас.Нямаше носове сутрин в палатката,нито кой да ни изкъпе изтръсквайки се и куп други дяволии.На 28 т.м. очакваме малката бонбона/надявам се да е такава /Казват ,че била малко дяволче,обичала да целува ,да се глези и гушка и от сега ставала приказлива.Май, че ще гоним Норти.Кора също беше мн. бъбрива ,но не лаеше ,а издаваше всякакви др. странни звуци.Стопанката на нашата беборана я нарича галено"лизуня", а иначе по паспорт се казваме Гея.Тя е съвсем мъничка ,но вече и създават навици за хигиена и хранене.Очакваме с нетърпение да пристигне и дано всичко е наред.Ще пробвам после да кача снимка за да я видите.Виждам ,че сте изкарали хубаво лято.И деца и кучета са
щастливи.Снимките са прекрасни.Аз за сега ще се въздържа-не са за този форум може би без кучо.Но вие пращайте още.

#497 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2009 - 11:47 AM

Цитат
На 28 т.м. очакваме малката бонбона...

smile.gif О, съвсем скоро ще видим снимки значи. Чакам с нетърпение.
Като ми остане мъничко време, ще обработя и кача още едно клипче - този път с дете и куче. Сега усвояваме нова команда - "лази" af_089.gif
User's Signature

#498 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2009 - 11:04 AM

Ето - млад хендлер ab_041.gif

User's Signature

#499 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:46 PM

Цитат
Ето - млад хендлер ab_041.gif
ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

Днес е 28 ,дали пък нямаме ново попълнение dry.gif Нямам търпение.......а за Корина незнам....
И тъй,днес ни беше насрочен часа за кастрацията .В 12:00 заковаваме пред клиниката,аз изприщена от всякъде със стресници,неспала цяла вечер.Много ме беше страх от упойката,/Габипап ти знаеш за нашето приключение от миналата година/.Снощи си легнахме двете и се гушихме цяла вечер на спалнята/добре ,че мъжо си е разбран и отиде да спинка в детската/а мен не ме напускаше гадното чувсво ,че нещо не е наред.Както и да е,отиваме днес в кабинета,преглеждат я госпожицата,слагат й някаква инжекция,която трябва да я подготви за упойката и ми казват да отиваме да се разходим за половин час.През това време мъжът ми решава да пуши цигара с вета и се разприказват.След около 10 минути ми звънна тел и ми казват веднага обратно.Отивам с прималяло сърце и само се моля/днес е по старому богородица/всичко да е ОК.Вета ми казва кажи й да легне.Тара ляга,докторката и стисна едната цицката и като хвъркна едно мляко......И бяхме до тук.Инжекция за спиране на кърмата и нов час за 28.09.
Та знаех си аз ,че има кой да ни пази.Направихме пълни кръвни картини,пълен преглед,аз обикновенно забелязвам и най-малката промяна в нея,но този път ....
А цялата ситуация е ,че моят мъж като се заприказват с докторката и й казва,че на Тарютка от 1 седмица са и виснали доста цицките.А аз шматката го отдавах на това ,че покрай тия хапчета дето ги пие качи почти 7 кг. за около 3 месеца.Направо съм за разстрел ed_142.gif
Имам си дебело куче ,и двете тежим 47 кг.Сега сме на диета db_046.gif
П.П.Какъв е стандарта за тегло при ВЕО,никъде не го намирам?

От последната палатка 23,08
Малко неудобен за нея момент ab_041.gif
Прикачена снимка
В реката, както винаги
Прикачена снимка
Събираме камъни за мечтаната къща
Прикачена снимка
И подпорите..
Прикачена снимка
Упссс,изтървах гредата...
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 02:46 PM

Лелеее - и сега - кученца ще гледате? Голяма веселба.
За теглото - не се безпокой, добре си изглежда мадамата dry.gif После по някое време ще й понамалиш дажбата, ако се налага. В стандарта и аз не съм виждала, ама обикновено са в доста широки граници, ако ги дават.
Критерият е, да се напипват ребрата, без да изпъкват явно.
Цитат
Днес е 28 ,дали пък нямаме ново попълнение Нямам търпение.......а за Корина незнам....

Ами, да си призная, отваряйки темата очаквах някакви вести. Дано да има скоро, пък и снимчициии!
User's Signature

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни