Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#601 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 06 August 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоtaraT, в 03 August 2010 - 09:29 PM, написа:

gabipap ,Кое е това попълнение?Юнак или девойка?И Норти как га допусна да налази живота ви? :md_064:

Попълненията са две - от доста време вече - донесоха ги съседите, с които сме в един двор. Уж са техни, ама аз ги обезпаразитявам (а доста често - и храня). На снимката вляво - безпородна дама на име Марта. Кастрирана, изключително умна, кучка-пазач. Също толкова доминантна, колкото и Норти, но някак се спогодиха.
На другата снимка - момчето Лиско - помераноподобен. Голям циркаджия и драка. Може би Нортън го търпи, защото е прекалено дребен, за да му е конкуренция. Освен това - като се усети застрашен - веднага демонстрира подчинение и се подмазва. Голяма лисичка :md_064:
А Нортън доста поулегна и слуша - не е това куче, което беше. Даже напоследък се е спучвало да се престраша да го водя без намордник - няма проблеми, слуша си перфектно момчето.
Петра, те не само се подават на обучение, а обичат да учат.
В тази връзка - като кажа "Браво на кучето!" - това е награда за него, по-ценна от всяко лакомство - изпъчва се, навирва опашка - горд, и чака следваща команда за похвала.
Щерката вчера го кара 3 пъти подред да ми носи паницата си от банята в хола. (това е единия цирков номер, ама обикновено го прави след като се нахрани - да ми я донесе, за да я прибера) :ab_041:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#602 Guest_Пума_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 August 2010 - 06:36 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 01 August 2010 - 02:24 AM, написа:

Цитат

Не знам до колко си наясно с породата,но по написаното съдя че май не си съвсем наясно.Отдавна в полицията ги няма тези кучета за жалост.

:smile: Смятам, че съм доста наясно с породата. В гранична полиция има все още работещи кучета от тази линия. Имаме във форума и женско младо кученце с руско родословие. Нямам навика да говоря празни приказки.

Цитат

Та като казвам да въстановим породата в България отново знам за какво става дума.

Сега го казваш. Само че, за да са нещата официални, си има определен ред - минава се през регистриране на клуб на породата в БРФК. Ако имаш сериозни намерения да направиш легитимен развъдник - в тази тема е описано как става.
Преди да направиш официален клуб и развъдник обаче - едва ли можеш да докажеш, че предлагаш породисти кученца. А последните ти постове противоречат и на правилата на форума, цитирам:

Цитат

Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите. За недопустими се считат:
а) реклами на продукти, нямащи връзка с тематиката на форума;
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
г) агресивни реклами, подтикващи потребителите да купуват каквото и да било;
д) реклами на зооборси и ферми за кученца;

Нещо май не сте разбрали,не предлагам кучета за продажба,мислех че тук има любители на И.Е.О.порода куче с невероятни качества.За сведение в Б-я вече има и официален развъдник за тази порода.Който търси ще намери.....

#603 Guest_Пума_*

Публикувано: 07 August 2010 - 07:16 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 August 2010 - 02:05 PM, написа:

Тук не е мяатото за продажба,закупуване на кученца без родословие.Да се докладва на МОД според мен!!!! :eg_033:

Мислех че съм попаднал сред приятели на Източноевропейската овчарка,нищо не предлагам за продажба,а колкото до родословията ,не си спомням да съм ти ги показвал за да ги коментираш

#604 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2010 - 06:35 PM

Докато не ги покажеш значи мога да си коментирам как предлагаш кученца БЕЗ родословие.Знаеш реда майка,баща,родословие,тестове.....и в БГ няма развъдник за ИЕО нали знаеш?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#605 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 10:02 PM

Има разбира се, как да няма :)

#606 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 09 August 2010 - 10:16 PM

Показване на мнениетоПума, в 31 July 2010 - 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоgabipap, в 31 July 2010 - 01:15 PM, написа:

Цитат

Все още има останали от тези истински кучета.ако наистина искаш тези кучета ще ти помогна да си намериш чистопородно куче

Извинявай, не го приемай като заяждане - кучето ти е прекрасно - но у нас чистопородни ИЕО няма, с изключение на внесените от Русия. По простата причина, че само там тази порода е призната като такава.
Много от нашите кучета са с известен произход (например нашия произлиза от полицейски развъдник), познаваме майките и бащите им, но за да твърдим, че са чистопородни, трябва да са налице още доста фактори.
И без да са чистопородни обаче, кучетата ни са умни, красиви и изпълнителни. Това, че нямат родословие не значи, че са по-малко обичани, а само, че трябва да се замисляме дали да имат поколение :smile:

Владислав, почнат ли да сменят козината - просто няма начин да няма косми навсякъде. Аз го реша с обикновен гребен, после масаж във всички посоки, после пак ресане - такова чудо пада всеки път - и пак на всеки 2 дни килима е черен от косми. Между другото - така го разкрихме юнака, че се качва да спи на дивана, когато ни няма. :ab_041:

Не знам до колко си наясно с породата,но по написаното съдя че май не си съвсем наясно.Отдавна в полицията ги няма тези кучета за жалост.Моята е с известен произход.Прадедите й са от Русия разбира се,то няма откъде другаде да са.Дядо й работеше в полицията 40км.по следа в реална обстановка,вади трима въоръжени от една вила и т.н.Тя самата има страхотни работни качества.А бъдещият й партнйор е европейски шампион -московчанин ,с изключителни работни качества и ръст 74см.в холката.Та като казвам да въстановим породата в България отново знам за какво става дума.

И как така реши,че в полицията ги няма тези кучета???:mg_062:

#607 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2010 - 10:42 PM

[quote name='welcome' date='09 August 2010 - 08:07 PM' timestamp='1281384152' post='852545']
Има разбира се, как да няма :)
[/quote

Къде?Координати ако може плс!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#608 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 10:49 PM

За да не става реклама, виж си личните съобщения :Р

#609 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 11:36 PM

Защо да не става реклама?Ако развъдника е истински и е регистриран,то рекламата не противоречи на правилата на форума.:mg_062:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#610 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 11:43 PM

Е да си призная честно, не съм много запознат с правилата, но ето го развъдника: http://irbis-batak.com/

#611 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 August 2010 - 02:44 AM

Имам няколко въпроса за този развъдник:
1. Никъде на сайта не видях родословия на "родителите". Видях снимки, които спокойно може да са взети от къде ли не. Къде и как може човек да се запознае с родословията на тези кучета, със спечелените от тях по състезания титли, покрити степени (все пак това е служебна порода)?
2. Къде и как е регистриран въпросния развъдник?
3. От коя руска организация е признат въпросния развъдник и как може да се провери тази информация?
Задавам въпросите, защото за мен сайт на развъдник би следвало да съдържа всичката тази информация. Вижте например този сайт.

И тъй като в една друга тема Пума се оплаква, че сме го нападнали, искам да поясня позицията си:
- Според мен, когато човек попада на ново място, е редно да се запознае с правилата, които са в сила там и да ги спазва. Другото неминуемо води до конфликти и напрежение.
- Сигурно, за да сме от създаването на този подфорум тук, харесваме породата и сме си направили труда да научим възможно най-много за нея. Благодара на NANIOX, че взе отношение по въпроса - на тема полицейски кучета мисля, че той е най-компетентен от всички, пишещи тук.
- Категорично съм против неродословното и извънклубно развъждане - защото знам какво става после с нещастните кученца (или в най-добрия случай - с кученцата на кученцата). Достатъчно са нещастните душици по улици и изолатори.
- Кучетата от тази порода не са за всеки (както, междувпрочем и другите служебни). Ако е възможно да се направи клуб на породата, който да има развъдна дейност, ще е изключително важно да се контролират екземплярите, допускани до разплод по отношение на характер - за да не стане това поредната "опасна порода".
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#612 Guest_Пума_*

Публикувано: 10 August 2010 - 07:39 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 10 August 2010 - 02:49 AM, написа:

1. Никъде на сайта не видях родословия на "родителите". Видях снимки, които спокойно може да са взети от къде ли не. Къде и как може човек да се запознае с родословията на тези кучета, със спечелените от тях по състезания титли, покрити степени (все пак това е служебна порода)?
3. От коя руска организация е признат въпросния развъдник и как може да се провери тази информация?
Задавам въпросите, защото за мен сайт на развъдник би следвало да съдържа всичката тази информация. Вижте например този сайт.

И тъй като в една друга тема Пума се оплаква, че сме го нападнали, искам да поясня позицията си:
- Според мен, когато човек попада на ново място, е редно да се запознае с правилата, които са в сила там и да ги спазва. Другото неминуемо води до конфликти и напрежение.
- Сигурно, за да сме от създаването на този подфорум тук, харесваме породата и сме си направили труда да научим възможно най-много за нея. Благодара на NANIOX, че взе отношение по въпроса - на тема полицейски кучета мисля, че той е най-компетентен от всички, пишещи тук.
- Категорично съм против неродословното и извънклубно развъждане - защото знам какво става после с нещастните кученца (или в най-добрия случай - с кученцата на кученцата). Достатъчно са нещастните душици по улици и изолатори.
- Кучетата от тази порода не са за всеки (както, междувпрочем и другите служебни). Ако е възможно да се направи клуб на породата, който да има развъдна дейност, ще е изключително важно да се контролират екземпл

#613 Guest_Пума_*

Публикувано: 10 August 2010 - 07:52 AM

Явно в този форум ти си най-компетентна .Аз обаче знам ,че има и истински любители на породата,и ние ще се намерим за да си направим и клуб,дори ако се наложи може да бъде филиал на руския В.Е.О.Да кучетата са служебни и преди да стигнат до разплод наистина трябва да покрият много норми за служебни кучета.Ако някой иска декоративни кучета има и други породи

#614 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 10 August 2010 - 07:58 AM

Самоцитирам се:

Показване на мнениетоtaraT, в 03 August 2010 - 11:29 PM, написа:

Към Пума,би ли обявил кой са родителите на твоето куче?Любопитно ми е?Щото наскоро се оказа ,че има регистриран развъдник в България ,който например запложда женски с мъжко ВЕО ,което не е между нас от има -няма вече почти 2 години.

Въпросното мъжко куче Варгун Лютар е починало март месец 2009 година......
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#615 Guest_Пума_*

Публикувано: 10 August 2010 - 08:08 AM

Показване на мнениетоNANIOX, в 09 August 2010 - 10:21 PM, написа:

Показване на мнениетоПума, в 31 July 2010 - 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоgabipap, в 31 July 2010 - 01:15 PM, написа:

Цитат

Все още има останали от тези истински кучета.ако наистина искаш тези кучета ще ти помогна да си намериш чистопородно куче

Извинявай, не го приемай като заяждане - кучето ти е прекрасно - но у нас чистопородни ИЕО няма, с изключение на внесените от Русия. По простата причина, че само там тази порода е призната като такава.
Много от нашите кучета са с известен произход (например нашия произлиза от полицейски развъдник), познаваме майките и бащите им, но за да твърдим, че са чистопородни, трябва да са налице още доста фактори.
И без да са чистопородни обаче, кучетата ни са умни, красиви и изпълнителни. Това, че нямат родословие не значи, че са по-малко обичани, а само, че трябва да се замисляме дали да имат поколение :smile:

Владислав, почнат ли да сменят козината - просто няма начин да няма косми навсякъде. Аз го реша с обикновен гребен, после масаж във всички посоки, после пак ресане - такова чудо пада всеки път - и пак на всеки 2 дни килима е черен от косми. Между другото - така го разкрихме юнака, че се качва да спи на дивана, когато ни няма. :ab_041:

Не знам до колко си наясно с породата,но по написаното съдя че май не си съвсем наясно.Отдавна в полицията ги няма тези кучета за жалост.Моята е с известен произход.Прадедите й са от Русия разбира се,то няма откъде другаде да са.Дядо й работеше в полицията 40км.по следа в реална обстановка,вади трима въоръжени от една вила и т.н.Тя самата има страхотни работни качества.А бъдещият й партнйор е европейски шампион -московчанин ,с изключителни работни качества и ръст 74см.в холката.Та като казвам да въстановим породата в България отново знам за какво става дума.

И как така реши,че в полицията ги няма тези кучета???:mg_062:

Приятелю,може и да има някое хартисало,но официално спряха да ги развъждат.Подмениха ги с Н.О.К.нали станахме европейци,не случайно германците са основният противник да бъде призната породата

#616 Guest_Пума_*

Публикувано: 10 August 2010 - 08:11 AM

Показване на мнениетоtaraT, в 10 August 2010 - 08:03 AM, написа:

Самоцитирам се:

Към Пума,би ли обявил кой са родителите на твоето куче?Любопитно ми е?Щото наскоро се оказа ,че има регистриран развъдник в България ,който например запложда женски с мъжко ВЕО ,което не е между нас от има -няма вече почти 2 години.

В момента има малки от Фиелис Пилот

#617 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2010 - 08:17 AM

Показване на мнениетоtaraT, в 10 August 2010 - 06:03 AM, написа:

Самоцитирам се:

Ха,ха,ха,абсолютно нормално за милата ни татковина.Куцо ,кьораво ,сакато "въди" на ишлеме.Разни хора говорят за порода И дори развъждат, а не познават нито една родова линия с нейни характеристики и белези.Но са легитимни.А интересно кой ли ги е легитимирал,като смс в България и БРФК е под шапката на FCI .Абе,айде стига съм коментирал,то който е в час много добре се сеща за какво става дума.taraT-набито око :rc_036:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#618 Guest_Пума_*

Публикувано: 10 August 2010 - 08:32 AM

Показване на мнениетоalexy, в 10 August 2010 - 08:22 AM, написа:

Показване на мнениетоtaraT, в 10 August 2010 - 06:03 AM, написа:

Самоцитирам се:

Ха,ха,ха,абсолютно нормално за милата ни татковина.Куцо ,кьораво ,сакато "въди" на ишлеме.Разни хора говорят за порода И дори развъждат, а не познават нито една родова линия с нейни характеристики и белези.Но са легитимни.А интересно кой ли ги е легитимирал,като смс в България и БРФК е под шапката на FCI .Абе,айде стига съм коментирал,то който е в час много добре се сеща за какво става дума.taraT-набито око :rc_036:

Да бе то и всички Н.О.К.които не са от развъдника на Камен Литов са нелигитимни.....или на неговият приятел от Сплитберг.....

#619 Потребителят е офлайн   welcome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2010 - 09:07 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 10 August 2010 - 01:49 AM, написа:

Така е, но сайта засега бил в разработка. Всички чакаме да видим повече :D

#620 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 10 August 2010 - 09:09 AM

Темата,ще прерастне в един голяяям спор,в който все по-рядко ще се говори за кучета.......
ГРОЗНА РАБОТА.....................:ea_103:

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема