taraT, в 03 August 2010 - 09:29 PM, написа:

Попълненията са две - от доста време вече - донесоха ги съседите, с които сме в един двор. Уж са техни, ама аз ги обезпаразитявам (а доста често - и храня). На снимката вляво - безпородна дама на име Марта. Кастрирана, изключително умна, кучка-пазач. Също толкова доминантна, колкото и Норти, но някак се спогодиха.
На другата снимка - момчето Лиско - помераноподобен. Голям циркаджия и драка. Може би Нортън го търпи, защото е прекалено дребен, за да му е конкуренция. Освен това - като се усети застрашен - веднага демонстрира подчинение и се подмазва. Голяма лисичка

А Нортън доста поулегна и слуша - не е това куче, което беше. Даже напоследък се е спучвало да се престраша да го водя без намордник - няма проблеми, слуша си перфектно момчето.
Петра, те не само се подават на обучение, а обичат да учат.
В тази връзка - като кажа "Браво на кучето!" - това е награда за него, по-ценна от всяко лакомство - изпъчва се, навирва опашка - горд, и чака следваща команда за похвала.
Щерката вчера го кара 3 пъти подред да ми носи паницата си от банята в хола. (това е единия цирков номер, ама обикновено го прави след като се нахрани - да ми я донесе, за да я прибера)