Dog.bg Форуми : Старонемска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Старонемска овчарка

#241 Потребителят е офлайн   aleksan Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 August 2008 - 08:39 AM

Цитат

Цитат

Аз си мисля че тази тема като е създадена от БИЖУ-то или там какво беше,значи иска да разбере повече за тези кучета,а как ще стане това при положение че всеки който напише нещо каквото и да било,за породата,тя започва да се заяжда с него.Ако човек се съгласи с нея,ТЯ е ОК.Но ако не го направи започват някакви пубертетски заяждания с хората.
БИЖУ,един добър съвет от мен.След като искаш да общуваш с хората,където и да било,научи се да приемаш всичко,дори и това което не ти харесва.Ако продължаваш по този начин,убедена съм че няма да стигнеш много далеч.И разбери че,това че съм попитала някой дали има женска,това не значи че пускам ЕВТИНИ ОБЯВИ,защото това куче е много по-скъпо и по-ценно от теб.И МНОГО ПО УМНО РАЗБИРА СЕ.Бях решила повече да не се обръщам към теб,защото страшно много се изнервям като общувам с такива хора,но просто не се сдържах като видях че и други съфорумници са на същото мнение като мен и ТИ се държиш с тях по същият начин.Не си най великата,РАЗБЕРИ ГО.Не всичко което лети се яде.

Караницата е напълно безмислена , спорите за неща ,за които може да се прочете на доста места. Заставам на страната на Бижу , тя не ви напада , а напротив , опита се да Ви обясни как стоят нещата , намесиха се и едни от малкото сериозни развъдчици , откъде идват дългокосместите овчарки, а Вие разбрали недоразбрали я нападнахте без причина , и после се сърдите защо тя Ви отговаря по този начин.
  Преди да пишете и да се излагате по дадена тема, прочете бре хора , 99% от проблемите идват от неинформираност.Примери доста!
  Не си мислете , че искам да Ви обидя , напротив опитвам се да Ви успокоя .Аз също съм любител и стопанин на НОК и ги обичам доста повече от хората.

Желая Ви приятен ден

#242 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 10:09 AM

Да,не ги нападам,но сега ще го направя и също така ще помоля мод да разчисти темата,защото то бива  :Бляк!: по нея,но това вече на нищо не прилича!

yanina6636 за последен път ти отговарям,първо "момиченце" можеш да викаш на децата вкъщи или там на който си избереш,не и тук във форума.
И второ  спести си образователните беседи по нетикет и също така не се опитвай да ми даваш напътствия къде и как да се държа.
Благодаря ти за подробния анализ който направи на поведението ми,сигурно имаш някакви свърхестествени дарби с които преценяваш хората от първия им пост  ;D ...
И сега,това,че на ТЕБ не ти е ясно какво се опитвам да кажа съжалявам,но не съм виновна.Простотата ти лъха от всеки пост  :blink: само факта,че сравняваш моите умствени способности с тези на найййй-умното куче (той е наййй-гооолемия) може да ме ласкае  ;D няма що добре се изложи!
По-скоро ти се научи,че не целия свят се върти около твоето куче и не сме длъжни да ти слушаме излиянията тук във форума.Също така и досадните реплики под всяка снимка "това е моя красавец,той си търси булка"  :yahoo: Ми,браво! .. ама не тук е мястото за такива пак повтарям евтини обяви.
А и още нещо да те попитам кучето ти има ли издадено валидно родословие?
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 August 2008 - 10:15 AM

Мод няма да разчиства темата, за да може всеки един прочел да направи своите изводи за събеседниците си тук!
А вие сами преценете дали ще продължите да се излагате!
Мисля, че ако толкова много обичате кучетата, както го и афиширате, няма да отклонявате темата към изясняване на лични отношения!!! За целта има много други форми за обръщение!

И ... умната!
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#244 Потребителят е офлайн   yanina6636 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 11:44 AM

Ще ти отговоря щото ме питаш и се интересуваш,да разбира се че има,и ако има начин да ти го покажа ще го направя.Значи на него пише:
БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ

БЪЛГАРСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА ГЕРМАНСКИ ОВЧАРСКИ КУЧЕТА, РОДОСЛОВНО СВИДЕТЕЛСТВО.
А вътре са написани братя,сестри,майка,баща,прародители,пра,прародители и пра,пра прародители.Името на моето куче,развъдника,номер на кучето  и т.н.Записано е, в родословната  книгата на БОГОК.Подпис,печат,номер и датата на която е направено това.
Искам да ти кажа че това ти го пиша щото ме попита и естествено те интересува. ;)

#245 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 01:17 PM

Цитат

Ще ти отговоря щото ме питаш и се интересуваш,да разбира се че има,и ако има начин да ти го покажа ще го направя.Значи на него пише:

А вътре са написани братя,сестри,майка,баща,прародители,пра,прародители и пра,пра прародители.Името на моето куче,развъдника,номер на кучето  и т.н.Записано е, в родословната  книгата на БОГОК.Подпис,печат,номер и датата на която е направено това.
Искам да ти кажа че това ти го пиша щото ме попита и естествено те интересува. ;)
А аз искам като последно да ти кажа,че кучето ти е уникално красиво ...
Аз лично съм влюбена в така наречената старонемска овчарка,смея да кажа дори,че кучетата с дълъг косъм макар и извън стандарта много повече ми харесват отколкото стандартния нок.
Ти от самото начало не ме разбра и ще се опитам отново да се повторя.Аз нямам нищо против породата,още по-малко към твоето куче.Просто този форум не е продавалник,нито пък се толерират подобен тип обяви каквито ти беше напускала в няколко поредни поста.
И от друга гледна точка,че НЕ Е хубаво да се развъждат кучета които имат някакъв дефект и са извън стандарта,защото вие като собственик на такова куче искате да го заплодите,докато истинските развъдчици се стремят да запазят породата чиста и да премахнат гена на дългия косъм макар и това да е невъзможно.Ако някой иска да притежава кученце което няма да води на изложби,няма да се занимава с развъждане и ще го гледа само като домашен любимец (както исках аз) може да се насочи към някой развъдник където в някое поколение се е родило дългокосместо бебе.
Във случая вашето куче макар и да има родословие то не представлява интерес за развъдниците и едва ли някой би го поискал за разплод,по обяснените по-горе причини ... а именно,че всички развъдници се стремят към запазване качествата и екстериора на стандартния нок.Ако някой се обърне към твоята обява,то най-вероятно женкото куче няма да има родословие и ти няма да можеш да извадиш на малките такова ....
Дано си ме разбрала правилно този път.
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2008 - 01:26 PM

Хм.
Чета и се чудя
първо откъде това желание мъжко куче да става баща ( не само тук а навсякъде)
и второ откъд такова невежество и простотия.
И вместо да се кефите на живите си кучета- щото мойто умря и не мога да го правя вече- вие се инатите тука.

Относно рдословието- повечето родословия, издадени от БОГОК са фалшименто. нито снимки за тд имат повечето, другите са пък като моята овчарка- гледани в кофти условия и през пръсти (точно щого е дългокосместа и не толкова съкпа като другите. аз я купих за 500 лв- понеже и за цени говорихте) ОНОК трява да гледате. имат сайтове и всичко друго обяснено, не е тук мястото да го коментираме. Но оня розов лист дето го имаш определено не е гаранция че кучето ти е  егати уникалното.

кучето ти е красиво, да. ама тука има още 5 много красиви, че и по красиви. и мойто беше много красиво. ама това не значи че айде юрюуш на маслините, дайте да правим кученца.

В мъката си по мойто куче разрових здраво за старонемците- те са нещо като човешкте албиноси- по кекави и податливи на болести, отклонение на нормалното. наистина, много красиви, много умни. Но защо да създаваме още такива кучешки изроди- щото всъщност са точно това от гл точка на породата.. като се сблъскам с такова диво твърдоглавие и тесногръдие много криво ми става, ей!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#247 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2008 - 01:32 PM

А още пповече, че наистина нормален развъдчик няма да чифтоса сс старонемец
и какво остава- вариянта еми дай мойто с твойто по съседски, паше видиме.
ама да ама аз и ти не можем да преценим какво ше стане от двойката, подходящи ли са и тн.. а и се съмнявам че ше направиш или си направила всиччките нужни изследвания на кучето си преди да решиш да става татко. не знам вече при нок как е, но доберман без ipo до разплод не се допуска. е кво, ше си обучиш кучето специално и ше го заведеш на изпит ли, за да може. не са нещата така скуби па преди бе еййй
User's Signature

... and through it all,

#248 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 August 2008 - 01:50 PM

Цитат

Относно рдословието- повечето родословия, издадени от БОГОК са фалшименто. нито снимки за тд имат повечето, другите са пък като моята овчарка- гледани в кофти условия и през пръсти (точно щого е дългокосместа и не толкова съкпа като другите. аз я купих за 500 лв- понеже и за цени говорихте) ОНОК трява да гледате. имат сайтове и всичко друго обяснено, не е тук мястото да го коментираме. Но оня розов лист дето го имаш определено не е гаранция че кучето ти е  егати уникалното.

Доказателства за казаното имаш ли?!
Цената предполагам никой не я е взел от теб насила?! - все пак е имало съгласие между двете страни.
И двете организации в България имат сайтове, чиито линкове може да откриете в този форум. Повече четене трябва.
Нито едно родословие, пък било то и германско, не прави кучето уникално!!! Единствено качествата на екземпляра могат да го определят като уникален!
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#249 Потребителят е офлайн   yanina6636 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 01:51 PM

Цитат

Цитат

Аз лично съм влюбена в така наречената старонемска овчарка,смея да кажа дори,че кучетата с дълъг косъм макар и извън стандарта много повече ми харесват отколкото стандартния нок.
Ти от самото начало не ме разбра и ще се опитам отново да се повторя.Аз нямам нищо против породата,още по-малко към твоето куче.Просто този форум не е продавалник,нито пък се толерират подобен тип обяви каквито ти беше напускала в няколко поредни поста.
И от друга гледна точка,че НЕ Е хубаво да се развъждат кучета които имат някакъв дефект и са извън стандарта,защото вие като собственик на такова куче искате да го заплодите,докато истинските развъдчици се стремят да запазят породата чиста и да премахнат гена на дългия косъм макар и това да е невъзможно.Ако някой иска да притежава кученце което няма да води на изложби,няма да се занимава с развъждане и ще го гледа само като домашен любимец (както исках аз) може да се насочи към някой развъдник където в някое поколение се е родило дългокосместо бебе.
Във случая вашето куче макар и да има родословие то не представлява интерес за развъдниците и едва ли някой би го поискал за разплод,по обяснените по-горе причини ... а именно,че всички развъдници се стремят към запазване качествата и екстериора на стандартния нок.Ако някой се обърне към твоята обява,то най-вероятно женкото куче няма да има родословие и ти няма да можеш да извадиш на малките такова ....

Да,наистина така е,съгласна съм с теб,а незнам дали видя даже и един пост от развъдчиците го каза същото което и ти,но на мен не ми е чак толкова за разплод,а просто щото знам че има хора с такива женски кучета и реших че може да стане нещо.Наистина може да съм сбъркала като съм го написала в тази тема.Но искам и аз да ти кажа че,и мен много ми харесва дългият косъм,и не съм никак доволна и щастлива че не ги признават.И ще се радвам да има повече кученца с така нареченият "Дефект".Ще се радвам да споделяме повече за нашите любимци,за преживяванията им и т.н. и да не спорим повече. ;)

#250 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 August 2008 - 01:54 PM

Цитат

Да,наистина така е,съгласна съм с теб,а незнам дали видя даже и един пост от развъдчиците го каза същото което и ти,но на мен не ми е чак толкова за разплод,а просто щото знам че има хора с такива женски кучета и реших че може да стане нещо.Наистина може да съм сбъркала като съм го написала в тази тема.Но искам и аз да ти кажа че,и мен много ми харесва дългият косъм,и не съм никак доволна и щастлива че не ги признават.И ще се радвам да има повече кученца с така нареченият "Дефект".Ще се радвам да споделяме повече за нашите любимци,за преживяванията им и т.н. и да не спорим повече. ;)

Какво може да стане?!
Може единствено да се РАЗМНОЖАТ два екземпляра с дълъг косъм от породата, но не смятам, че е редно! Осмислете го и Вие!
User's Signature

#251 Потребителят е офлайн   yanina6636 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 01:57 PM

Цитат

Цитат

Доказателства за казаното имаш ли?!
Цената предполагам никой не я е взел от теб насила?! - все пак е имало съгласие между двете страни.
И двете организации в България имат сайтове, чиито линкове може да откриете в този форум. Повече четене трябва.
Нито едно родословие, пък било то и германско, не прави кучето уникално!!! Единствено качествата на екземпляра могат да го определят като уникален!

Съгласна съм с теб.Всяко куче си е уникално само за себе си.

#252 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2008 - 02:01 PM

За цената писах, щото по назад говорихте за цени- за информация. 200, 300, 500, 1000.. ама умря, нали, не е това важното!

Иначе, наистина има много изписано по темата и няма сми да бистрим сега. От човека, от който аз съм взела куче, има още доста хора, които са взели, и то все със страшни дефекти. начи нещо не е у ред, а. И защо всички теми, в които се повдигне въпроса за двете организации, биват заключени??

И още- правилно е, че лист хартия не прави кучито уникално. Обаче ми е интересно, ако то е уникално и като екстериор и като други качества, дали развъдчиците ше пренебрегнат липсата на родословие и ше го разплодяват или ше дават високи оценки. или пък ше си му извадят едно  фалшиво родословие, че най лесно.
User's Signature

... and through it all,

#253 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 02:02 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ние не спорим в момента,ние просто говорим и обсъждаме,а в крайна сметка в спора се ражда истината,нали така?!
Аз съм си леко джаста праста в изказванията си и често постовете ми звучат заядливо .... но в крайна сметка се радвам,че поне се опита да ме разбереш какво се опитвам да кажа.
Приемам няколко снимки на Норд в знак на прикличване на спора,ОК?!  ;D ;)
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 August 2008 - 02:32 PM

Цитат

За цената писах, щото по назад говорихте за цени- за информация. 200, 300, 500, 1000.. ама умря, нали, не е това важното!

Иначе, наистина има много изписано по темата и няма сми да бистрим сега. От човека, от който аз съм взела куче, има още доста хора, които са взели, и то все със страшни дефекти. начи нещо не е у ред, а. И защо всички теми, в които се повдигне въпроса за двете организации, биват заключени??

И още- правилно е, че лист хартия не прави кучито уникално. Обаче ми е интересно, ако то е уникално и като екстериор и като други качества, дали развъдчиците ше пренебрегнат липсата на родословие и ше го разплодяват или ше дават високи оценки. или пък ше си му извадят едно  фалшиво родословие, че най лесно.

Значи наистина нещо не е наред, но при развъдчика, а не в, която и да е организация. Нали?!
Темите за организациите биват заключвани, защото там добрия дон отсъства, а нали всички ние обичаме кучетата и неискаме да се караме, а да се обединяваме?!
Предполагам на всеки ще е интересно да разбере за куче с отличен екстериор и качества, на което е издадено фалшиво родословие!
Нека не пишем просто, за да си тренираме правописа!
И двете организации си имат правилници, а спазването им зависи, както от съвестта на членовете, така и от упражнявания контрол.
Във всяко нещо трябва да се търси баланс!

п.п. за инциденти с неправилно обявени връзки мога да дам ЕТО ТОВА КУЧЕ, а то има класиране в елита на зигершау
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   Bobolino Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2008 - 06:53 PM

Здравейте,
отдавна не сме се повявали. Неприятно впечатление ми прави това, че темата се е изместила в нежелана посока.

#256 Потребителят е офлайн   Bobolino Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2008 - 07:30 PM

Ще ми е интересно тези, които гледат кучета с по-дълъг косъм, да напишат какъв е при тях подкосъма (на кучетата де  :blink:).

И при нас подкосъмът е в изобилие, дори се чудя защо дългият косъм при НОК е недостатък при положение, че на кучето не му липсва подкосъм

#257 Потребителят е офлайн   aleksan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 08:11 PM

Цитат

Цитат

И защо всички теми, в които се повдигне въпроса за двете организации, биват заключени??

Темите за организациите биват заключвани, защото там добрия дон отсъства, а нали всички ние обичаме кучетата и неискаме да се караме, а да се обединяваме?!

п.п. за инциденти с неправилно обявени връзки мога да дам ЕТО ТОВА КУЧЕ, а то има класиране в елита на зигершау

Извинявам се въпроса ,който е извън темата , ама къде липсва добрия тон в последната тема за организациите или по скоро се плашите да не изчезне добрият тон? :o
Също така я прочетох няколко пъти , прегледах си и мойте постове много внимателно ,направо съм прекалил да се извинявам ,само за да не обидя някого.Да не кажа ,че си имаше и нотка на шега.
Моля Ви , има теми във форумите Карачанското куче или БОК ,където тона е не извън ,ами направо там сигурно не се знае ,какво е добър тон!В тази тема добиря тон също малко излезе извън релси, но вие сам казахте , че съфорумците трябва да се разберат сами.
Не ми е работа да Ви казвам какво да правите , все пак Вие сте Мод, но ще се радвам да отворите темата и ако наистина се доближи до този в споменатите форуми ,тогава да я заключвате, защото такива теми се появяват и ще продължават да се появяват,и е крайно време да се каже каквото има да се казва!А и според мен , в темата ще се изяснат много неща и за двете организаци, и ще бъде интересна. :->)

Желая Ви приятна вечер

#258 Потребителят е офлайн   Dimitar2 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 08:10 PM

Zdraveite,izvinqvam se za latinicata,prosto pcto mi nqma kirilica.Imam mujka staronemska ov4arka i mu tursq podhodq6ta jenska.Ako nqkoi proqva interes neka da pi6e ili da se obadi na 0888310590.Eto i edna snimka 6te ka4a i o6te nqkolko v galeriqta,koito jelae moje da razgleda tam

#259 Потребителят е офлайн   Dimitar2 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 11:39 PM

Eto nqkolko linka sus snimki.
[/quote] http://img.data.bg/i.php?id=1115039
http://img.data.bg/i.php?id=1115048
http://img.data.bg/i.php?id=1115049
http://img.data.bg/i.php?id=1115051

#260 Потребителят е офлайн   IloveHouseMusic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 11:56 PM

много ти е красиво кучето,ама ся ще започнат да те опрекват че кучето н трябва да бъде допускано до разплод,аз няма да се бъркам,знам че от една страна всеки иска малко от лубимото си куче което много обича,ама от друга *БИЖУ*ми отвори очите и от друга гледна точка,че дългокосместите овчарки не се допускат до разплод,а и не трябва случайни хора да се правят на кинолози и да заплождат кучета,поради куп причини които сега ме мързи да изброявам. B)

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни