Dog.bg Форуми : Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

#101 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2009 - 11:14 PM

предният пост ми вдъхна доза кураж , не съм сама в битката
В статия за породата , пишеше че трудно се учат на хигиенни навици ....
наех си че непадането на козина тъпкано ще ми се върне от някъде ab_041.gif
Това което ми прави впечатлене , е че тя не души да намери пишкано , а просто си го пуска по терлички където и падне ... моето легло е на матрак и по цял ден е вдигнат , така я отучих... силно казано не е пикала там от месец.
Знам как се пере диван ud_009.gif
и на мен това ми беше идеиката , да споделим опит , дето се вика империята отвръща на удара ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Sonyasm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/anim/img/001.gif[/img][/url]<br /><br />HTML ссылка<br />&lt;a href=&quot;http://www.minidog.info&quot;&gt;&lt;img src=&quot;http://www.minidog.info/anim/img/001.gif&quot; title=&quot;Анимашки от www.minidog.info&quot;&gt;&lt;/a&gt;
Публикувано: 10 November 2009 - 12:07 AM

Досега никога не го беше правила!Започна от вчера да пишка по дивана и по леглото :( Незнам вече какво и става.Някаде прочетох ,че така се опитват да привлекат внимание.
Дано да успея да се преборя !!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#103 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 08:59 AM

Цитат(Sonyasm @ Nov 9 2009, 11:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Досега никога не го беше правила!Започна от вчера да пишка по дивана и по леглото :( Незнам вече какво и става.Някаде прочетох ,че така се опитват да привлекат внимание.

С този начин на привличане на вниманието ще си имате проблем, ако не я отучите. Наказание и плясване с вестник и разбира се упоритост от Ваша страна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#104 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 12:42 PM

И моята пикаеше където и падне на мокета, но като го махнахме и изведнъж започна само на памперса. Нито веднъж не се е изпикала или акала на пода от както няма мокет. На 5 месеца и половина сме. И тя много добре си знае от малка, че на тоалетната трябва да пишка защото още от бебе е свикнала от другите кучета в развъдника че на тоалетната се пикае. Но мокета и беше любим просто... ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Mimeto2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 01:09 PM

Аз съм мама на Бари. По незнайни за мен причини вчера установих, че няма такъв потребител /сиреч аз/. Наложи се да се регистрирам отново. Признавам си коя съм, за което дано не съжалявам. Колкото и да се замислям, не виждам основателна причина да бъда изтрита от форума.
Та по въпроса... Барко напоследък се държи доста прилично и смея да твърдя, че запомни, че тоалетната му е на терасата. Вратата е постоянно отворена, тъй като я отопляваме и той когато има нужда си пишка и ака там. Има и грешки от време на време, но не е болка за умиралка. Но до тук с хвалбите. Миналата вечер и той се изпишка на дивана. Както си играехме с него... хоп като момиченце. И друго неразбираемо има. На терасата пишка като момиченце, а на вън си вдига крачето като момченце. А сега де?

#106 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 10 November 2009 - 07:22 PM

Цитат(Mimeto2 @ Nov 10 2009, 01:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм мама на Бари. По незнайни за мен причини вчера установих, че няма такъв потребител /сиреч аз/. Наложи се да се регистрирам отново. Признавам си коя съм, за което дано не съжалявам. Колкото и да се замислям, не виждам основателна причина да бъда изтрита от форума.
Та по въпроса... Барко напоследък се държи доста прилично и смея да твърдя, че запомни, че тоалетната му е на терасата. Вратата е постоянно отворена, тъй като я отопляваме и той когато има нужда си пишка и ака там. Има и грешки от време на време, но не е болка за умиралка. Но до тук с хвалбите. Миналата вечер и той се изпишка на дивана. Както си играехме с него... хоп като момиченце. И друго неразбираемо има. На терасата пишка като момиченце, а на вън си вдига крачето като момченце. А сега де?

Хм, много странно, но и с Арчи е така. В къщи пика клекнал като момиче, а иначе си е абсолютен мъжкар, мята се на женските кучета и се клати и то от преди 2-3 седмици (на бигълката на приятелката ми, която е 10 пъти по-голяма) ud_009.gif нормално ли е за детенце на няма и 4 месеца?
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 07:38 PM

Цитат(Sonyasm @ Nov 10 2009, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ами ако я наблюдаваш няма да се съгласиш с това , тя го прави когато има двама души в стаята , според мен веднъж минала без "тежък побой" ситуацията става неконтрулируема

Аз като се замисля да махна мокета ми призлява , ама вие къде ще седите не знам ако махнете дивана af_089.gif

Хора къжете често има ли тука човек с йорки дето поне два пъти в седмицата да не се изпиква дето му падне, пък било то и 5 годишно

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 07:39 PM

Цитат(Xela @ Nov 10 2009, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Хм, много странно, но и с Арчи е така. В къщи пика клекнал като момиче, а иначе си е абсолютен мъжкар, мята се на женските кучета и се клати и то от преди 2-3 седмици (на бигълката на приятелката ми, която е 10 пъти по-голяма) ud_009.gif нормално ли е за детенце на няма и 4 месеца?

аййй имаме си втори Барю ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 10 November 2009 - 07:51 PM

Цитат(Molibaby @ Nov 10 2009, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>

аййй имаме си втори Барю ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Хихихи, значи не сме единствени. А за тоалетната вече съм 100% сигурна, че белите ги правим в знак на протест, че остава сам. Другите кучовци сигурно протестират срещу нещо друго... Може би нещо не им харесва и им трябва някаква промяна md_064.gif Жалко, че не могат да говорят....

User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   chockolina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 03:23 PM

Аз съм мама на Бари. По незнайни за мен причини И друго неразбираемо има. На терасата пишка като момиченце, а на вън си вдига крачето като момченце. А сега де?

Хм, много странно, но и с Арчи е така. В къщи пика клекнал като момиче, а иначе си е абсолютен мъжкар

Мисля, че е напълно нормално - когато е навън, си маркира територии, а вкъщи просто се облекчава от нуждите си.

User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 05:19 PM

НЕ ИЗДЪРЖАМ ПОВЕЧЕ! Вече имам чувството, че или Йоли е глупава или аз съм малоумна dh_188.gif ...
Тя е на 7 месеца и не мога да създам никакви хигиенни навици! Преди време имахме по някое "попадение" върху памперса, но това не се е случвало вече от 3 месеца. Когато я извеждам навън пишка и ака, но за памперса няма шанс. До скоро беше на детска градина при Лидия за 2 седмици и там всичко си е вършила на правилното място, защото е взимала пример от другите кучовци. Но като се прибра сякаш всичкото добро поведение се изпари в миг! Освен това режима на хранене ни е два пъти на ден, а не както до преди 3 седмици - на свободно хранене. Тъй като сега я следя много вниматрелно, след като се е нахранила, пила вода и играла малко, я водя на тоалетна. Не и позволявам да мръдне от нея и тя напук стиска с часове - цялата трепери, сърди се, но не пишка на памперс! В момента в който е на свобода и работата е втасала dry.gif . Дори една вечер се заинатих и я държах на памперса 4 часа - и двете се измъчихме, но резултат никакъв. Наказвам я с разклащане на вратлето и потапяне на муцуната, след което я водя на памперса и казвам "тук пиш". Не ми се иска да я тупам много, защото започва да се плаши от нас и да се крие, а това ми къса сърцето.
Отчайващо е, не искам къщата ми да е опикана и кучето сърдито, моооля за съвети!

#112 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 06:53 PM

Цитат(oddbo kolev @ Mar 17 2010, 03:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
НЕ ИЗДЪРЖАМ ПОВЕЧЕ! Вече имам чувството, че или Йоли е глупава или аз съм малоумна dh_188.gif ...
Тя е на 7 месеца и не мога да създам никакви хигиенни навици! Преди време имахме по някое "попадение" върху памперса, но това не се е случвало вече от 3 месеца. Когато я извеждам навън пишка и ака, но за памперса няма шанс. До скоро беше на детска градина при Лидия за 2 седмици и там всичко си е вършила на правилното място, защото е взимала пример от другите кучовци. Но като се прибра сякаш всичкото добро поведение се изпари в миг! Освен това режима на хранене ни е два пъти на ден, а не както до преди 3 седмици - на свободно хранене. Тъй като сега я следя много вниматрелно, след като се е нахранила, пила вода и играла малко, я водя на тоалетна. Не и позволявам да мръдне от нея и тя напук стиска с часове - цялата трепери, сърди се, но не пишка на памперс! В момента в който е на свобода и работата е втасала dry.gif . Дори една вечер се заинатих и я държах на памперса 4 часа - и двете се измъчихме, но резултат никакъв. Наказвам я с разклащане на вратлето и потапяне на муцуната, след което я водя на памперса и казвам "тук пиш". Не ми се иска да я тупам много, защото започва да се плаши от нас и да се крие, а това ми къса сърцето.
Отчайващо е, не искам къщата ми да е опикана и кучето сърдито, моооля за съвети!

Нито ти си малумна нито малкото ми, сладко мишленце Йоли е глупава. Знаеш, че при мен нямаше проблем, нито с ходенето по нужда, нито с яденето, нито се е опитвала да гризе нещо дето не е за гризане. При теб тя е наясно, че е единствена и ще пробва до безкрайност да ти се качва на главата. Знаеш колко учудена бях, че при вас разкъсва чаршафчето, а при мен дори и опит не е направила. Въобще не се е проявила като злояда. Омиташе си всичко и си пазеше паничката и ръмжеше, ако някое от другите се опитваше да яде от нейната. Имаш два варианта. Първия е да й вземеш другарче и в борбата за твоето внимание ще видиш колко послушна може да бъде, а втория ще ти го кажа на лични. mc_200.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#113 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 07:36 PM

А защо не пробваш БЕЗ памперс,а направо навън(или на терасата)?!Според мен това е най-добрият вариант и при мен винаги е работил без грешки!Като се събуди от сън-я изкарай,като се наяде-пак я изкарай,2 часа си играете-пак я изкарваш и така на 2-3 часа като излиза и си върши работа,и ти я поущряваш ("браво" и радване) и ти гарантирам,че с малко повече упоритост и търпение от твоя страна до седмица ще видиш резултата! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#114 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 07:51 PM

Лиде, не на лични, а лично предлагам да ми го кажеш ab_041.gif , тъкмо да видиш малката палавница как води майка си за носа!
Snezhinka, проблема с разходките и очевидно цялата дисциплина идва главно от факта, че съм на работа минимум по 9 часа дневно. Не мога да я следя на всеки съм и на всяка игра. През почивните дни го правя, но ефекта се губи, защото не е постоянно и продължително. Памперса е подходящ заради още нещо - тя е много много малкичка и когато е студено не е хубаво да я извеждам, за да не настива.

#115 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 08:13 PM

При нас действат двете Ш -Ъ ТА - ШУНКА И ШАМАРИ. Пиша ли където трябва и се дава парче шунка , най добре като пиша навън , да се прави , колкото пъти пикне толкова пъти шунка . Ако у дома пикне където трябва пак шунка , сега като се изпикае ме вика да МИ покаже лае и сочи с глава ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Не че докато го постигнем не ми осмърдя душата и къщата ама , айде ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Изпикае ли се обаче по инерция на друго място , шамарите и това е , така като пикне някъде сама есе крие от страх . Лично мнение , до сега не съм се сблъсквала с толкова бавно възприемане на информация ...... И все пак не можете да имате 10 кучета у дома , и да не ходите на работа .
Просто като почивате шунката в торбичка в джоба и похвали wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 08:27 PM

Цитат(snezhinka @ Mar 17 2010, 05:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А защо не пробваш БЕЗ памперс,а направо навън(или на терасата)?!Според мен това е най-добрият вариант и при мен винаги е работил без грешки!Като се събуди от сън-я изкарай,като се наяде-пак я изкарай,2 часа си играете-пак я изкарваш и така на 2-3 часа като излиза и си върши работа,и ти я поущряваш ("браво" и радване) и ти гарантирам,че с малко повече упоритост и търпение от твоя страна до седмица ще видиш резултата! ae_085.gif

Този вариант е удачен само тогава, когато в къщата има някой дето не ходи на работа и няма някакви ангажименти под час. За работещи и ангажирани собственици най-добрия вариант е чаршафчето. Не се налага сутрин да ставаш в точно определено време, не се налага вечер да си нагаждаш ангажиментите спрямо физиологичните нужди на кучето и цялото ти ежедневие да се върти около това "кога трябва да извеждам кучето" и съответно и хората около теб да се настройват към това. А специално Йоли няма проблем с ходенето по нужда на вън. Не само за удобство на стопаните й е необходимо да се научи на чаршафче. Тя е много миниатюрна и това да ходи по нужда при минусови температури на вън хич не е препоръчително.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 08:44 PM

Цитат(Molibaby @ Mar 17 2010, 06:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При нас действат двете Ш -Ъ ТА - ШУНКА И ШАМАРИ. Пиша ли където трябва и се дава парче шунка , най добре като пиша навън , да се прави , колкото пъти пикне толкова пъти шунка . Ако у дома пикне където трябва пак шунка , сега като се изпикае ме вика да МИ покаже лае и сочи с глава ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Не че докато го постигнем не ми осмърдя душата и къщата ама , айде ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Изпикае ли се обаче по инерция на друго място , шамарите и това е , така като пикне някъде сама есе крие от страх . Лично мнение , до сега не съм се сблъсквала с толкова бавно възприемане на информация ...... И все пак не можете да имате 10 кучета у дома , и да не ходите на работа .
Просто като почивате шунката в торбичка в джоба и похвали wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

Представям си да плеснат с шамар Йоли ab_041.gif Няма да се налага да повтарят. Този сладур е по-малък от 50 дневно бебе. За вас не знам с тази шунка, но при мен всички са готови да размахат крачета и да полетят само като видят в ръката ми залче хляб. Вижте всичко е въпрос на дресировка. Изисква време и постоянство. Нашите сладки домашни косматковци не са по-различни от нито един представител на животинския свят. Хората дресират лъвове, пантери, слонове, крокодили, пингвини и т.н. Така е и при кучета, няма значение, че живеят при нас в къщи и спят в леглата ни. Когато искаме нещо да правят то това е дресура, която изисква труд, упоритост и хилядократно повторение. Познавам един неверотен човек, който отглажда Малиноа. Когато видях неговите кучета за първи път бях втрещена, та те само дето не говореха. С времето разбрах, че те не са се родили такива, а са станали благодарение на неговия упорит труд и постоянство и съм сигурна, че техните бебета не се раждат научени. Това е мили съфорумници трябва труд и постоянство, отчаянието е непозната дума.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 09:43 AM

Цитат(lidiya @ Mar 17 2010, 07:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Mar 17 2010, 06:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Представям си да плеснат с шамар Йоли ab_041.gif Няма да се налага да повтарят. Този сладур е по-малък от 50 дневно бебе. За вас не знам с тази шунка, но при мен всички са готови да размахат крачета и да полетят само като видят в ръката ми залче хляб. Вижте всичко е въпрос на дресировка. Изисква време и постоянство. Нашите сладки домашни косматковци не са по-различни от нито един представител на животинския свят. Хората дресират лъвове, пантери, слонове, крокодили, пингвини и т.н. Така е и при кучета, няма значение, че живеят при нас в къщи и спят в леглата ни. Когато искаме нещо да правят то това е дресура, която изисква труд, упоритост и хилядократно повторение. Познавам един неверотен човек, който отглажда Малиноа. Когато видях неговите кучета за първи път бях втрещена, та те само дето не говореха. С времето разбрах, че те не са се родили такива, а са станали благодарение на неговия упорит труд и постоянство и съм сигурна, че техните бебета не се раждат научени. Това е мили съфорумници трябва труд и постоянство, отчаянието е непозната дума.

Съчувствам ви, мили дами. Явно ние изкарахме късмет. Пу,пу! Казвам късмет, не защото не сме полагали усилия. Общо взето по цял ден ни няма и като че ли крайният резултат се дължи не толкова на нас, колкото на животинката. В началото и ние опитахме с пелена. Но колкото пишкаше на нея, толкова и извън нея. В последствие решихме тоалетната да е на терасата. Вратата към нея е постоянно отворена и Барко си излиза, когато пожелае. На вън детето само маркира, макар че в тази зима излизането е много рядко. Даже си мисля, когато се стопли и започнем да правим дълги разходки дали няма да се стиска и да си върши нещата /особено акитата/ като се приберем. Интересното напоследък е, че като се върна от работа към 17 часа не намирам пишано или най-много еднократно. Възможно ли е да е започнал да пиша по-рядко?

#119 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 09:45 AM

Съчувствам ви, мили дами. Явно ние изкарахме късмет. Пу,пу! Казвам късмет, не защото не сме полагали усилия. Общо взето по цял ден ни няма и като че ли крайният резултат се дължи не толкова на нас, колкото на животинката. В началото и ние опитахме с пелена. Но колкото пишкаше на нея, толкова и извън нея. В последствие решихме тоалетната да е на терасата. Вратата към нея е постоянно отворена и Барко си излиза, когато пожелае. На вън детето само маркира, макар че в тази зима излизането е много рядко. Даже си мисля, когато се стопли и започнем да правим дълги разходки дали няма да се стиска и да си върши нещата /особено акитата/ като се приберем. Интересното напоследък е, че като се върна от работа към 17 часа не намирам пишано или най-много еднократно. Възможно ли е да е започнал да пиша по-рядко?
[/quote]

#120 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 09:50 AM

Извинявам се за двойното писмо! ab_041.gif

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6