Dog.bg Форуми : За и против купиране на ушите!!!!

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За и против купиране на ушите!!!!

#81 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2007 - 12:06 AM

Цитат

Първият ми въпрос към теб беше точен и ясен,и исках само точен и ясен отговор,но вече си отговорих и сама,т.е от всичките му кучета знаеш само това с купираните уши ???
аз съм до тук,вие прекалихте с некомпетентните си постове и правокациите!
айде живи и здрави!

Значи освен този въпрос:

"redy,а ти в час ли си кои са кучетата на nykoy?можеш ли да ми отговориш без да се ровиш из темите за да търсиш?"

аз не виждам някъде да ме питаш нещо??!!

А  това , че не познаваш достатъчно nykoy и аз разбрах :P.

#82 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2007 - 12:06 AM

Обиждаш много хора, като говориш така помисли малко. :)

#83 Потребителят е офлайн   nykoy Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 05 October 2007 - 06:47 AM

В интерес на истината Мути е с рязани уши.Причината да е ги отрежа е неинформираност. До онзи момент всички Дого които бях виждал (вкл. и на снимки) бяха с рязани уши, и дилемата "купирани или не " не стоеше . Мога обаче да кажа че това е едно от малкото неща кои съм правил и съм се срамувал от тях, затова няма да влизам в детайли. Ще спомена само че не се свърши с едно отиване до лекарския кабинет. До този момент единствено съм забелязал разраняване по края на ушите когато кучето влиза в гъсти места, и то не на моето, а сестра и която е доста по-често в гората. Рани по ушите имаше и един неин брат (от чакали), но и те не бяха нищо особено. Преди няколко дни една дива котка се хвърли на главата на кучето ми и то нямаше и драскотина от нея. Всеки може сам да си направи изводите какво се случва на некупираните уши. Според мен купирането е оправдано единствено при повечето породи птичари и подземниците защото в противен случай опашките кървят след  всеки лов.

ПС. С Реди се познаваме от 13-14 год. или 15, не помня вече.

#84 Потребителят е офлайн   seniorita^^^ Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2007 - 08:28 AM

Само искам да вметна,че идеята ми на поста където споменах Мути,не беше причината поради която са и купирани ушите,а и аз преди това бях разбрала вече,че при нея купирането не е свързно с лова :)
Поздрави!

#85 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 10:23 AM

Цитат

п.с
Ralichka не се впрягай излишно не си струва , хора като insult , Huskypower и agalina са врели и кипели в тези форуми , и чакат само да се появи някой като теб за да го......... Не ги подценявай ,там трябва да се пипа много внимателно .
Едно обаче ми е интересно дали го правят наистина за каузата или просто им е станало навик от толкова висене по форумите.
Не,аз спирам да се занимавам с тях,защото са ми безинтересни вече.Явно те са най-големите моралисти и спазват стриктно законите!Хахах!!!Както казах,интересува ме мнението на собствениците на дого аржентино.Другите да си пишат квото си искат.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 10:37 AM

Цитат

Цитат

Значи ВСИЧКИ които имате кучета с отрязани уши (не само Догота) ВИЕ не ги обичате!!!!!!!!

Ами така излиза.... ако няма физиологични проблеми с ушите не виждам смисъла, да се режат освен задоволяване на свои прищявки, а това не е обич.
redy,тук не може да става въпрос за прищявки.Така е заложено в стандарта за кучетата,които се използват за лов.Съгласна съм,че ако кучето се държи в апартамент и не се използва за ловна дейност,може би купирането е излишно,но всеки сам избира как да изглежда кучето му.И ако стопанина избере да купира ушите на кучето си,то това съвсем не значи,че не го обича.Какво да кажем тогава за кучетата с купирани опашки?Нима на пинчера или боксера им е необходима купирана опашка?И ако не е купирана,това значи ли че стопанина му го обича повече,отколкото този,който е отрязал опашката на кучето си?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2007 - 11:29 AM

Цитат

Типичен отговор, за човек , който не може да отговори на елементарно зададен му въпрос .
Ако не знаеш кой е nykoy ОК  ,  но можеше да питаш все пак .

redy дължа ти извинение, не знаех че се познавате със Стоян!
Относно отговора на въпроса ти :

Цитат

За лова какво да кажа , преди време и аз подкрепях тази теория че е по добре да са купирани ако кучето се използва за лов . Но както спомена nykoy това важи най вече за лова на пуми . Тук такъв лов не съществува, така че все повече си мисля че лова не е основателна причина за купирането ( говоря за България)

Това е част от мой пост в началото на тази тема, ако беше разгледал внимателно щеше да го видиш.

п.с  Признавам  си че начина ти на писане ми е малко странен и понякога не те разбирам  ;)

Поздрави .
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#88 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 11:41 AM

redy,тук не може да става въпрос за прищявки.Така е заложено в стандарта за кучетата,които се използват за лов.Съгласна съм,че ако кучето се държи в апартамент и не се използва за ловна дейност,може би купирането е излишно,но всеки сам избира как да изглежда кучето му.И ако стопанина избере да купира ушите на кучето си,то това съвсем не значи,че не го обича.Какво да кажем тогава за кучетата с купирани опашки?Нима на пинчера или боксера им е необходима купирана опашка?И ако не е купирана,това значи ли че стопанина му го обича повече,отколкото този,който е отрязал опашката на кучето си?
[/quote]

А за какво друго освен за прищявка става дума? И това, че всеки сам избирал как да изглежда кучето му звучи доста странно - ако аз избера кучето ми да е трикрако, значи ли че няма никакъв проблем да го заведа на вет да му ампутират крайника? И това с любовта - ами да, ако отрежеш част от любимия заради твоите естетически претенции, означава че не го обичаш или поне обичаш себе си доста повече.

#89 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 12:13 PM

Говорим за уши...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 12:53 PM

Ушите са част от тялото на кучето, както твоите част от твоето тяло. Бог, естествен подбор или извънземни (зависи в какво вярваш) е създал тези уши към това тяло. Те са кръвоснабдени имат си и рецептори за болка (не малко), не е като да си изрезеш ноктите.
И аз за уши говоря

#91 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2007 - 01:07 AM

От правилника за развъждане на БРФК

Цитат

За развъждане се допускат само здрави кучета със стабилна психика, записани в родословна книга, призната от БРФК. Те трябва да отговарят на установените от компетентния клуб изисквания.
Трябва да бъде спазен и закона за защита на животните.

http://brfk.org/pravilnitsi.php?name=2
Следователно клубът или не би трябвало да допуска връзки на кучета, чиито уши са били отрязани след влизането в сила на Закона за защита на животните, или да ги санкционира по друг начин.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 October 2007 - 04:48 PM

[quote author=nykoy.[tt]Причината да е ги отрежа е неинформираност. До онзи момент всички Дого кои[/tt]то бях виждал (вкл. и на снимки) бяха с рязани уши, и дилемата "купирани или не " не стоеше . Мога обаче да кажа че това е едно от малкото неща кои съм правил и съм се срамувал от тях, затова няма да влизам в детайли. Ще спомена само че не се свърши с едно отиване до лекарския кабинет.                     
[/q
Това, което е написъл човекът е все едно съм го написала - същото е  .Писах и цитирах защото въпреки ,че го обяснявах във форума и на ЛС на кого ли не - има и непрочели - та ушите на стафа  са купирани.Не се гордея с това .Никак.Беше през 1994 година .Незнанието ,обаче, не оправдава престъпленето.Затова ви го казвам - не правете това, от което бихте се срамували.И по-лошото - не режете парчета от любимо същество без медицинско предписание.Глиганът рядко ще повреди уше.По-скоро ще прчини друг -летален  изход ...
insult  е права -Клубът щом не преразглежда нещата спрямо действащите закони - прави сте  и кълцането ще продължава...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#93 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 October 2007 - 08:28 AM

Малко инфо, което не е точно по темата.
Става дума за Световното 2008 г., което ще се проведе в Стокхолм, Швеция.

"Для информации - есть ограничения по купировке - допускаются собаки рожденные в странах, в которых купировка разрешена на момент рождения собаки. Например собаки рожденные в Северных Странах и купированные впоследствии, не допускаются к участию. Также Швеция официально вводит бан на показ купированных собак, рожденных после 01.01.08 внезависимости от страны происхождения/проживания."
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 05:00 PM

Няма да се допускат също и кучета с купирани уши и опашки, чиято майка е внесена от /или регистрирана в/ скандинавска страна, независимо от датата на раждането си.

Прочетете повече тук:
http://kennet.skk.se...amp;sprakkod=en
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 05:21 PM

Ако не сте купирали ушите според мен няма какво да питате направете каквото сметнете за добре поне няма да съжалявате за чужди грешки B).
За купирането като необходимост при лов глигани...нямам коментар ебати авджииите...ако все пак сте си прежалили кучето да го пускате на лов ме съмнява да се чудите какво да правите с ушите,ама глиганите поне доколкото съм наблюдавал как кормят кучета ушите не ми се виждат като нещо което глигана предпочита :)
От друга страна стой закона,това не го бройм.
В крайна сметка кучето си е твое не ти го е купил някой че да ти казва какво да го правиш.
ПОздраВИ.

#96 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 25 October 2007 - 11:15 PM

За кучета родени след 2007 год - 01,01,2008 се забранява излагането по изложби от всякакъв ранг в Европа , ако са с нещо купирана , отнася се и за груминг - музтаци ,опашки и други разкрасявания ,,,,

И още , лекарите като наложат шаблона ,някой път ушите стават различни и докато зараснат лазлезите е доста кърваво ,Пълната упойка също носи известен риск ,

#97 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 11:49 PM

Забранява се, но погледни в темата за Доберман - пресни кутренца от развъдник Онгал на наш уважаван съдия - с отрязани уши. В устава на БРФК пише, че членовете на федерацията трябва да развъждат според правилника за развъждане и закона за защита на животните. Тук виждаш какво пише. Е, така ще е в Бг.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 01:18 PM

Цитат

Тук виждаш какво пише. Е, така ще е в Бг.

Предлагам да извадите транспарантите и да направите една стачка , то и без това сега е модерно ;)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#99 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 01:26 PM

Предлагам да задържиш хапливите си коментарчета за себе си, когато нямаш какво да кажеш.
:wub:
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 03:37 PM

Цитат

Предлагам да задържиш хапливите си коментарчета за себе си, когато нямаш какво да кажеш.
:wub:

:blink: пак ме хвана .
Имах какво да кажа , но си рекох тоя път да мина малко по скромно.
Но понеже виждам колко си мила ( мерси за целувката ) ще напиша още няколко думи.
Влизам в тема която се отнася за Дого Аржентино и какво да видя ,
пише  , за добермани .И освен това се опитваш да злословиш по адрес на човек за когото едвали някой от тук четящите се интересува!Та такива ми ти работи  ;)

Поздрави  :P
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема