Dog.bg Форуми : раждане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

раждане

#1 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2005 - 10:41 PM

Хайде докторите сега да ми поговорят малко на тази тема,че започна да ме хваща вече шубето ;)

Значи-четох във форума К9,там обясняваха подробно,ама сега темата е изчезнала някъде.Разбрах,че кога ще роди кучката може да се познае най-добре като и се мери температурата,която трябва да спадне 24 часа преди началото.Колко точно става преди раждане,че забравих?

На Дива тази вечер и беше 37,5.Вижда ми се ниска.Ама трябва да ни е рано още да раждаме,щото е 53 ден по моите сметки.А- и как точно се броят дните-денът на скачката ли се брои първи или от следващия bl) Иначе сумти и мърмори една такава като я пипнеш и даже и само като си лежи,че чак страшно ми става...

Какво трябва да си приготвя за момента,когато започне раждането-има ли някакви медикаменти,които да си имам за спешен случай?Спирт,марли,такива неща? bl)

котки много са раждали у нас,дребната също ражда веднъж,но това сега ми се струва съвсем различно като е такаво голямо... d)
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 10:43 PM

Ох тази тема и мен много ме интересува, дано ти отговорят скоро!!
Каква порода е момиченцето ти??

#3 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 10:43 PM

Цитат

Ох тази тема и мен много ме интересува, дано ти отговорят скоро!!
Каква порода е момиченцето ти??

ротвайлер r)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 10:48 PM

Ще чакам отговор заедно с теб, че май и моята е бременна.. Ама, вие сте явно доста напред вече. Аз още не съм сигурна дали моита е или не е. bl)

#5 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 10:56 PM

когато стане около месец след заплождането можеш да провериш на видеозон-аз така направих,защото не устисках да чакам докато започне да личи на външен вид b) r) Сега вече е почти като къща w)
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:05 PM

Хахахахаха, като къща значи,а?

А, от видеозона казаха ли колко кученца има и дали са здрави и вобще някакви подробности от сорта??
Да ти кажа моята са минали 10 дни от покриването, но ми се струва че е наедряла.

b) :)

#7 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:08 PM

При мен (буквално в ръцете ми) са се раждали френски пуделчета.Естествено,няма нищо общо като размер с ротвайлера,но ще напиша каквото си спомням поне за морална подкрепа.
Непосредствено преди да роди, майката стана неспокойна и търсеше начин да се скрие.Внимателно я отнесох в предварително подготвеното леговище(капака на стар куфар,обзаведен с пешкири,а под тях найлони).Всичко останало тя свърши сама,но под моето непрекъснато наблюдение.И добре,че бях там,защото след като роди 3 кученца на сравнително кратки интервали за четвъртото беше адски уморена и когато то се роди тя просто не му обърна внимание.Всички кученца се раждаха в ципа,която майката моментално облизваше и така те почваха да дишат.За 4-тото не и стигнаха силите и се наложи да си изтрия пръста със спирт и да махна ципата.Спомням си,че пих валериани,но в крайна сметка кученцето оживя! w) Бях много щастлива!
Всичко това се случи приди 13-14 години.....
Дано не съм ви отегчила много!
Според мен важното е да сте там докато тя ражда и да усеща подкрепата Ви
Стискам палци,успех!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#8 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:16 PM

Цитат

А, от видеозона казаха ли колко кученца има и дали са здрави и вобще някакви подробности от сорта??

Казаха,че всичко е нормално-видяха се плодни сакчета,обаче не можаха точно да ми кажат колко са-виждали се около 5-6,но можело и още да има w)
иначе външно тя си беше малко наедряла,но това става и при фалшива бременност и аз затова исках да разбера със сигурност r)
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:18 PM

Ох....доста напрегната ситуация....Ти си герой Sari4ka

#10 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:19 PM

Мерси,Саричка:)Дано всичко да е нормално и да не вземе да ражда точно,когато съм на работа,че от това се притеснявам n)
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:25 PM

Аз все съм чувала, че раждат най- вече през ноща.

#12 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2005 - 11:26 PM

Цитат

Ох....доста напрегната ситуация....Ти си герой Sari4ka

Благодаря Анита!Наистина беше напрегнато,но всичко свърши добре.Странното беше,че майката не прояви никаква агресия към мен когато пипнах току-що роденото кученце,дори напротив,може би си въобразявам,но ме гледаше с благодарност(тя беше наистина изтощена,а първите 3 кученца вече сучеха и майка им не можеше да мръдне).Първите 3 ги роди изправена,4-тото-както си беше легнала,нямаше сили дори да се изправи.
Така,че пак ви казвам от собствен опит-бъдете там(но по възможност само вие,не цялото семейство)
Как е ротвайлерката-има ли промяна?
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 10:54 AM

Такаааааааа,привет на всички бъдещи "баби" и дядовци" l) Benyb май почваме леко полеко да се притесняваме,а?1 r) Не е нужно та вас ви чака най-нормалният физиологичен,естествен процес в природата - Раждането, даването на нов живот. d) d) d) ....

Няма да се впускам в подробности относно механизма на раждането,смятам че не е нужно да си пълните главите с това, а съвсем простичко ще обясня някои от видимите признаци по които ще разберете дали започва,дали е нормално,дали да се притесняваме.

Бременността продължава 58-65 дни нормално r)
Когато наближи края на бременността бъдещата майка започва да демонстрира следното/ държа да отбележа,че пиша общо,а всяко животно си е отделен различен организъм и може да не проявява всички признаци/:усамотение,правене на гнездо,безпокойство,загуба на апетит,повръщане,намаляване на движението,слузести изтечения от вулвата,често близане на гърдите,тежко дишане.

Най-характерен признак е падането на телесната ректална температура последните 24-30 часа до 37,1-36,5 С/при последната дето се вика честито r) да 10-на часа ще се сдобиете с бебоци!!!/

Имайки впредвид,че кучето е много плодно животно трябва да знаете,че раждането може да продължи от няколко до 24 часа.

Родилните сили последователно изтласкват плодовете.Те са видими за стопаните като контракции на коремната мускулатура.Тежкото дишане,безпокойството и дори повръщане са нормални рефлекси.

Паузите между контракциите са с цел наместване на плодовете.времетраенето им също варира от 10мин да час.В повечето случаи плодовете излизат заедно с последъка,който кучката изяжда.
Когато раждането протича нормално не е нужно стопанина да се впуска да помага,просто стойте спокойни и наблюдавайте, без да се вдига шум,без да тичат деца и без хвалби на съседите.Знайте,че има случаи когато кучката се стряска и може да задържи или дори спре родилният процес,все пак е нервно-хуморален процес.

Моменти,при които се налага консултация с лекар:

Ако преди самото раждане се появят кървави изтечения
Активни едночасови контракции без поява на кученце
Изтичане на амнионова течност без поява на кученце
Спиране на раждането,при което майката проявява безпокойство,умора,става обикаля и не може да си намери място

Каква елементарна помощ може да окажете:
Когато бебето се роди мама започва акивно да го ближе,с цел да стимулира центъра на дишане/тя това незнам дали го знае?!/и да го изсуши,както и прегризва пъпната връв.Ако я видите,че по-лениво действа или се роди още едно бебе и тя не смогва вземете малкото в памучна кърпа и активно,но без сила го галете по посока към главата,а също и по нослето.Можете дори леко да му отворите устата и да почистите течностите. bl) Не тръскайте кучето нагоре-надолу не води до нищо,това са глупости.Ако мама не успее да премачка и прегризе добре пъпната връв,то туширайте с йодасепт и я вържете с по-дебел конец.

Грижа за мама; след като успешно се справи със задачата тя е доста изтощена.Купете една банка Глюкоза 5% и и я сипете вместо вода за пиене/малко енергия няма да и е излишна/.

за сега това,че имам и работа d) d) ако има въпроси питайте!!!!!
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#14 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 02 February 2005 - 12:51 PM

в допълнени е към гореказаното - хубаво е и по време на раждането да има сладичко от време на време - така че заредете глюкозата преди това ;)

бебовците е хубаво да се поставят да засучат - мъжките от мойте наблюдения по бавно се сещат от колкото момичетата и трябва да им се помагне w)

имайте в предвид ,че периода между раждането на две кученца варира от10-15 мин до час ,час и нещо - ако закаснее повече от два часа - разрешено е да се паникьосате bl) ;) и да викате доктор ,

#15 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 01:57 PM

Може да се появи и следният проблем : Майката като чуе гласчето на кученцето започва да ръмжи и се опитва да го захапе.Ако няма никой при нея може да нарани кученцата.Съпругът ми две нощи подред спа на стола до ротвайлерката ни, докато тя "свикне с мисълта, че кученцата не са за ядене" :). След това беше най-грижовната майка на света, но първите дни доста ни стресна.

#16 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 02 February 2005 - 02:07 PM

е има го и този момент но не е задължителен - понякога пък не дават на никой да се приближи в радиус от 1.5 м и да погледне дори към бебоците, камо ли да помага...

така раждахме с една ротвайлерка на коледа - седим на 2 метра - бебето е покаже - поемаме го избърсваме го оставаме го при нея и тя почва да ръмжи ...
а помагай де.. bl)

b)

#17 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 05:59 PM

ей, r) всяка паника предварително е излишна!!!!

Всички негативни емоции се предават на кучето,а това не е добре!! bl)

Нали към това се стремим - връщане към естественото !!!Спокойно

И понеже в момента мои приятели започнаха темата - Дива е здрава и спокойна кучка и всичко ще е наред!!!! b)

И за да ви доуспокоя от днес имам и женски разгонен булдог,който ще заплождам,отглеждам,израждам и т.тн - и това ме прави единствено щастлива!
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#18 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 06:19 PM

Цитат

ей, r) всяка паника предварително е излишна!!!!

Всички негативни емоции се предават на кучето,а това не е добре!! bl)

Нали към това се стремим - връщане към естественото !!!Спокойно

И понеже в момента мои приятели започнаха темата - Дива е здрава и спокойна кучка и всичко ще е наред!!!! b)

И за да ви доуспокоя от днес имам и женски разгонен булдог,който ще заплождам,отглеждам,израждам и т.тн - и това ме прави единствено щастлива!

А!!!!! С Гонзо,нали w) w) ?!!!!!!

Междувременно какво става с ротвайлерката?Има ли промяна от снощи?
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 08:30 PM

Цитат

И

ротвайлерката е добре r) рано ни е все още за емоции-сигурно чак след седмица ще е събитието най-вероятно ;)
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 08:40 PM

Цитат

Цитат

И

ротвайлерката е добре r) рано ни е все още за емоции-сигурно чак след седмица ще е събитието най-вероятно ;)

ААаааа,добре!Радвам се,че сте по-спокойни днес b)
Ще ни държите "в течение",нали?Всички се вълнуваме от предсоящото събитие w)
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни