Как да я отуча да хапе? Помощ,моля !
Публикувано: 09 October 2009 - 12:50 PM
Казвам се Петър и съм на 15 години . Имам Немска Овчарка - женско на около 7 месеца ...
Проблема е,че кучето ми ме хапе,когато мина покрай него .. не е от злоба явно просто от игра ... може би,защото допуснах грешката,като беше малко на към 2 месеца му давах да ме хапе да ме ближе и всякакви подобни глупости .. типичен детски характер .. :appl: Не ми е много приятно да ме хапе,но въпреки всичко тя го прави ... Дали е от липса на внимание ? Тъй като кучето живее на село,вързано на синджир (има около 10 метра да се разхожда) знам,не е много но все пак ... Кучето е при баба ми и дядо ми,и аз и семейството ми ходим веднъж в седмицата обикновенно в събота,неделя и го виждаме така да се каже веднъж в седмицата :( Сега много се мотивирах да се грижа повече за кучето да го разхождам и т.н.
Друго странно нещо е,че ако отидем на разходка все ми се вре в краката,ако го пусна от синджира стои около мене,а пък ако се наведа да си вържа връзката ми се качва на гърба и т.н
Понякога съм го удрял :-? :( Поради причината,че ме хапе,дере и т.н. просто не знам как да го третирам .. не искам да го удрям,но като ме захапя го правя като рефлекс ...
Много моля,ако някой може да ми помогне,много си обичам кучето,вече го научих да сяда като му кажа ...
Но все още не знам как да го отуча да хапе !
Надявам се вие да ми помогнете
Благодаря предварително :)
Публикувано: 09 October 2009 - 01:01 PM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 09 October 2009 - 01:09 PM

Също купих една топка с повод(да й стане любима играчка и се надявам да спре да хапе) това ми го препоръчаха в един друг форум :) И много се надявам да помогне :)
Публикувано: 09 October 2009 - 01:41 PM

филмче

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 09 October 2009 - 03:06 PM

Тази тема я видях,но не я отворих,тъй като си помислих,че става въпрос за реклама на някакви курсове за обучение и т.н. :)
В този сайт няма реклама. Има мнения за храни, методики и тренери, но реклама няма!

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 09 October 2009 - 04:20 PM
Например:
Взимаш новата играчка и започваш да я теглиш, кучето я гони. След това въвждаш "чакай". Кучето чака малко, получава награда. Със времето я караш да "чака" по-дълго и винаги я награждаваш (не трябва да пропускаш).
Така гледаш да съчетаваш играта с научаването на команди. Успех!
П.С. Гледам НОК в апартамент. Кучето по никакъв начин не е ощетено.

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 09 October 2009 - 04:41 PM
"играй с кучето , хвърляй му топчето , като го захапе дърпай го леко , Хвали го когато има интерес към топчето"
"И запомни , когато е най-голям интереса на кучето към играчката , тогава спираш с играта , упражнението и командите , това става обикновенно около 10-15 мин . Играйте с топчето само навън, вкъщи не трябва да вижда топчето ,както и когато спрете да играете."
Това ми казаха в другия форум и ми се струва доста логично,надявам се да проработи :)
Жалко,че не мога всеки ден да си играя с кучето,тъй като аз съм в града,а то на село :) Чакам ваканцията с нетърпение

Публикувано: 10 October 2009 - 11:45 PM
Публикувано: 11 October 2009 - 05:03 PM

кучешка му работа :( Разбрах,че с бой не става,е как да го науча?
БЛагодаря на всички отзовали се
Публикувано: 11 October 2009 - 05:36 PM
Успех!

Публикувано: 11 October 2009 - 05:48 PM

Публикувано: 12 October 2009 - 04:12 PM
чаи, за да стане факт това, което искаш е необходимо да имаш ежедневна комуникация с кучето. Много трудно ще изградиш здрава връзка с него, ако ходиш само по време на ваканциите и през уикендите. Някой по-горе ти го беше казал - глутницата на твоето куче не си ти, а твоите баба и дядо. Личното ми мнение е, че за да постигнеш резултати и да изградиш добра връзка с кучето ти, трябва първо да живеете заедно, и второ - много занимния и търпение. Толкова ли няма как да го вземете в апартамента? Има много хора, които гледат кучета от едри породи в апартаменти ...
Публикувано: 12 October 2009 - 05:45 PM

Публикувано: 24 October 2009 - 06:35 PM
Публикувано: 24 October 2009 - 06:44 PM

http://forum.dog.bg/-t10798.html posledni postove

училище