Dog.bg Форуми : Как да я отуча да хапе?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да я отуча да хапе? Помощ,моля ! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета
Публикувано: 09 October 2009 - 12:50 PM

Здравейте на всички !
Казвам се Петър и съм на 15 години . Имам Немска Овчарка - женско на около 7 месеца ...
Проблема е,че кучето ми ме хапе,когато мина покрай него .. не е от злоба явно просто от игра ... може би,защото допуснах грешката,като беше малко на към 2 месеца му давах да ме хапе да ме ближе и всякакви подобни глупости .. типичен детски характер .. :appl: Не ми е много приятно да ме хапе,но въпреки всичко тя го прави ... Дали е от липса на внимание ? Тъй като кучето живее на село,вързано на синджир (има около 10 метра да се разхожда) знам,не е много но все пак ... Кучето е при баба ми и дядо ми,и аз и семейството ми ходим веднъж в седмицата обикновенно в събота,неделя и го виждаме така да се каже веднъж в седмицата :( Сега много се мотивирах да се грижа повече за кучето да го разхождам и т.н.
Друго странно нещо е,че ако отидем на разходка все ми се вре в краката,ако го пусна от синджира стои около мене,а пък ако се наведа да си вържа връзката ми се качва на гърба и т.н
Понякога съм го удрял :-? :( Поради причината,че ме хапе,дере и т.н. просто не знам как да го третирам .. не искам да го удрям,но като ме захапя го правя като рефлекс ...
Много моля,ако някой може да ми помогне,много си обичам кучето,вече го научих да сяда като му кажа ...
Но все още не знам как да го отуча да хапе !
Надявам се вие да ми помогнете
Благодаря предварително :)

#2 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 01:01 PM

Нормално, кучето търси внимание. А щом го държите вързано, то се възползва от всеки момент, в който мине човек за да получи такова. То е като дете, иска да играе, а не да стои вързано и ограничено. Ако дворът ви е заграден и обезопасен защо не пуснете кучето свободно да тича в него? Хубаво е да му осигурявате и дълги разходки, по време на които да го възпитавате, обучавате и играете с него.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 01:09 PM

това го разбирам,просто живее при баба ми и дядо ми,тъй като апартамента ни не е голям и нямаме възможност да гледаме кучето тука,а баба ми не дава да го пускам в двора,за да не и смачка краставиците dry.gif dry.gif Но при първо възможност (събота,неделя и петък вечерта) когато ходя на село го разхождам :) И точно това е,че когато спра за малко и се наведа леко то ми се качва на гърба ab_041.gif Сега съм запланувал една по-голяма разходка,да видим как ще й се отрази :)
Също купих една топка с повод(да й стане любима играчка и се надявам да спре да хапе) това ми го препоръчаха в един друг форум :) И много се надявам да помогне :)

#4 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 09 October 2009 - 01:41 PM

Цитат(trenertg @ Sep 30 2009, 12:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
използвай играчка на въженце и му привличай вниманието - кучето трябва да се научи да следи ръцете ти - от там идват наградите , ласката и играта .на 3 месеца е нормално да се опитва да хапе краката те са най -близко до него и все пак мърдат smile.gif . Мойте бебета овчарчета ми висят по крачолите ,ноо само докато не разберат че играта не идва от там. Ето случай на 2 месеца джак ръсел териер проблем е че се опитва да доминира и не дава да се вдига ръмжи хапе изпада в дива яростно след малко игра и леки корекции преди заснемане на филмчето ето резултата
филмче

tb_195.gif http://forum.dog.bg/-t3481.html

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#5 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 02:08 PM

Apso,искам искрено да ти благодаря за линка към темата и конкретния цитат af_089.gif md_064.gif
Тази тема я видях,но не я отворих,тъй като си помислих,че става въпрос за реклама на някакви курсове за обучение и т.н. :)

#6 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 October 2009 - 03:06 PM

Цитат(Shortera @ Oct 9 2009, 12:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Apso,искам искрено да ти благодаря за линка към темата и конкретния цитат af_089.gif md_064.gif
Тази тема я видях,но не я отворих,тъй като си помислих,че става въпрос за реклама на някакви курсове за обучение и т.н. :)

В този сайт няма реклама. Има мнения за храни, методики и тренери, но реклама няма!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#7 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 03:28 PM

ясно ! Благодаря много за информацията :) Утре ще ходя към село и ще си поиграя с любимката ми :)

#8 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 04:20 PM

Играй, но междувременно възпитавай и обучавай. Въоръжи се с награди и лакомства и почвай.
Например:
Взимаш новата играчка и започваш да я теглиш, кучето я гони. След това въвждаш "чакай". Кучето чака малко, получава награда. Със времето я караш да "чака" по-дълго и винаги я награждаваш (не трябва да пропускаш).
Така гледаш да съчетаваш играта с научаването на команди. Успех!

П.С. Гледам НОК в апартамент. Кучето по никакъв начин не е ощетено.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 04:41 PM

Ясно :)
"играй с кучето , хвърляй му топчето , като го захапе дърпай го леко , Хвали го когато има интерес към топчето"
"И запомни , когато е най-голям интереса на кучето към играчката , тогава спираш с играта , упражнението и командите , това става обикновенно около 10-15 мин . Играйте с топчето само навън, вкъщи не трябва да вижда топчето ,както и когато спрете да играете."

Това ми казаха в другия форум и ми се струва доста логично,надявам се да проработи :)
Жалко,че не мога всеки ден да си играя с кучето,тъй като аз съм в града,а то на село :) Чакам ваканцията с нетърпение af_089.gif

#10 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 11:45 PM

Кучето няма ръце и когато иска да те хване, използва устата си. Прочети и тази тема - особено втория постинг. това, че ти се качва по гърба, може да означава, че иска да доминира над тебе.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 11 October 2009 - 05:03 PM

да и аз си го помислих,че едва ли не иска да доминира над мене,хапе ми обувките и т.н. ea_103.gif дядо ми като му каже нещо,мълчи,навежда глава и т.н. как мога да го оправя сега се връщам от село и си играх с него до преди малко и пак се целеше да ми се качи отгоре,да ми захапе ръката,обувките и т.н. ea_103.gif ea_103.gif Как да й покажа,че аз съм по-голям от нея ... (казано на жаргон) .. Купих и едно топче,бяга играе с него,ама ...
кучешка му работа :( Разбрах,че с бой не става,е как да го науча?
БЛагодаря на всички отзовали се

#12 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2009 - 05:36 PM

Трябва много търпение и постоянност-по възможност всеки или почти всеки ден.Освен това-няма ли някаква възможност кучето да не стои завързано,а в някакво ограждение(без да тъпче краствиците)или голяма клетка?Изразхождането на събралата се енергия също е важно,особено при кучета от големи породи.

Успех! smile.gif
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#13 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 11 October 2009 - 05:48 PM

За жалост дядо ми е диабетик и не може да разхожда кучето,тъй като краката го болят,при най-малкото ходене било то от порядъка на 100-тина метра ... dry.gif А кучето не го пускат,освен когато аз не съм там,само тогава го пускаме да бяга из райграса и т.н. иначе стои вързано,разхождам го при всяка възможност,но искам да му покажа,че не само дядо ми,но и аз съм му шеф ... защото още малко ще го изтрая да ми къса маратонките,да ги лигави и тем-подобни глупости ... а за хапането,и това че целите ми ръце са в белези вече (от вчера) просто няма какво да говорим eg_033.gif дядо ми само,докато го види му прави път,отива надолу към двора и чака да излезе от гаража примерно(защото то обикновенно там,пред гаража стои) мен като ме види,идва и почва да ми скача отгоре,казвам и не,бутам я ама не се маха пак идва и скаща още по-високо tb_195.gif почвам да се чудя има ли смисъл от тая кауза,ама пък ако сега не й покажа,че няма да й се оставям да ме ръба цял ден,като порасне ще стане още по-лошо ea_103.gif eg_033.gif

#14 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 11 October 2009 - 07:58 PM

С две думи,как да покажа на кучето ми,че аз съм по-нагоре от него в йерархията ? dry.gif
Изинявам се за двойния пост

#15 Потребителят е офлайн   Ila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 04:12 PM

Има начин да покажеш на кучето си, че си над него в йерархията, чети внимателно форума - теми бол. Но при всички слу
чаи, за да стане факт това, което искаш е необходимо да имаш ежедневна комуникация с кучето. Много трудно ще изградиш здрава връзка с него, ако ходиш само по време на ваканциите и през уикендите. Някой по-горе ти го беше казал - глутницата на твоето куче не си ти, а твоите баба и дядо. Личното ми мнение е, че за да постигнеш резултати и да изградиш добра връзка с кучето ти, трябва първо да живеете заедно, и второ - много занимния и търпение. Толкова ли няма как да го вземете в апартамента? Има много хора, които гледат кучета от едри породи в апартаменти ...

#16 Потребителят е офлайн   Shortera Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 October 2009 - 05:45 PM

за жалост няма как да го вземем в апартамента dry.gif двустаен ни е апартамента и ние едвам се събираме четиричленно семейство,а пък камо ли и куче да гледаме тук ea_103.gif Мисля си,когато дойде някоя по-дълга ваканция да отида на село за по-дълго време и се надявам да свикне да прави и на мен път,не само на дядо ми (главно той се занимава с кучето ми) баба ми повече с котките eg_033.gif значи може да стане,но мнооогоо трудно? Странно,защо пък старото ми куче никога не ме е хапало,никога не е било агресивно или т.н. може би,защото израстнах с него ? от 5-6 годишен бях с него,постоянно разходки и т.н. тогава ходих на детска градина и можех когато си искам да ходя на село dry.gif абсолютно никога не ме е хапало или показвали някакво агресивно поведение ea_103.gif пак беше НОК,но мъжко

#17 Потребителят е офлайн   Baby Ice Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2009 - 06:35 PM

Не знам дали трябва да питам тук,но имам един въпрос който ме тревожи.Скоро си взех хъски,сега е на 50 дни.Знам че това е енергично куче и иска да играе много,но тя почти постоянно хапе няма сили да стиска,но има остри зъби .Дори когато я гушкам търси да ме хване някъде,я за ухо, я за рамото или ръката.Сега е още малка и най-вероятно си играе или я сърбят зъбките,но се притеснявам дали когато порасне пак ще е така.Ще се радвам ако някой ми помогне.Благодаря

#18 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2009 - 06:44 PM

Цитат(Baby Ice @ Oct 24 2009, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали трябва да питам тук,но имам един въпрос който ме тревожи.Скоро си взех хъски,сега е на 50 дни.Знам че това е енергично куче и иска да играе много,но тя почти постоянно хапе няма сили да стиска,но има остри зъби .Дори когато я гушкам търси да ме хване някъде,я за ухо, я за рамото или ръката.Сега е още малка и най-вероятно си играе или я сърбят зъбките,но се притеснявам дали когато порасне пак ще е така.Ще се радвам ако някой ми помогне.Благодаря

tb_195.gif http://forum.dog.bg/-t27844.html
http://forum.dog.bg/-t10798.html posledni postove
User's Signature

Качена снимка
училище

#19 Потребителят е офлайн   Baby Ice Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2009 - 07:03 PM

Също така чух,че когато хапе трябва да и бъркам в гърлото(неприятно) или да си мажа ръцете с черен пипер.Вярно ли е?

#20 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2009 - 10:11 PM

Само ако,си увила ръцете в пържола ab_041.gif .Или кучето обича човешко.Това наистина е безумно.Правилният подход е :тупване по носа/чувств.зона/и подаване на забранителна команда/фу,не/.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни