- (22 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 03 January 2007 - 02:55 PM

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 03 January 2007 - 03:22 PM
Виж нашите премеждия миналата година :)
http://dog.bg/f/inde...f=44&t=1033&hl=
Публикувано: 22 January 2007 - 11:50 AM
( задължителна регистрация на кучета според ЗВМД - в сила от 01.01.2007 година ) :
1.Ветеринарният лекар на Вашето куче му имплантира микрочип (чипа е задължителен !!!)
2.Плащате данък - 24 лв на куче в данъчните служби по местожителство ( не се плаща данък за кучета , собственост на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;кастрирани кучета; ловни кучета ).
3. Представяте на ветеринарния лекар , имплантирал чипа (най-добре според мен - и ксеракопие) документа за платен данък . Ветеринарният лекар извършва ежемесечно регистрацията (на всички кучетата , на които е имплантирал микрочипове) в РВМС .
Тази информация получих днес от РВМС - гр. София .

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 23 January 2007 - 10:05 AM
Само да не възникне проблем с поставени преди време чипове, защото не знам кой как си е водил документацията. Но какво толкова, винаги могат да разчетат един поставен преди време чип и да удостоверят, че това куче е с такъв и такъв номер.
Публикувано: 23 January 2007 - 10:12 AM
А на селата как ще ги чипират кучетата ?Не мога да си представя , че комшийката ше хукне да си води трите песа я за кастрация ,я за чипиране oleeee като даже транспорт или каруца няма.
Публикувано: 23 January 2007 - 02:32 PM
Чл. 174. (1) Собствениците на кучета, навършили 6-седмична възраст, ги представят на ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика, за издаване на паспорт по образец, ваксинация и обезпаразитяване.
(2) При навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът регистрира кучето при ветеринарен лекар, като представя документ за платена такса по чл. 175, ал. 1.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Някъде четох , че данъка се плаща до 31.03.2007 година - за кучета придобити преди тази дата или нещо такова ... но дали е гласувано в последствие , не знам точно .
Днес една моя клиентка се опита да плати данъка за кучката си . Със зор й намерили бланка за декларирането - чак при юриста я пратили ... bravoS Около петдесет човека имало на опашката и жената се изнервила - че то и на работа не трябва да ходим , за да си платим ! Даже една от служителките й казала едвали не , че е луда - кво било тва пък сега - данък куче ... и това ли били въвели ... b) Тогава тя й отговорила : ,, Тя моята ветеринарка ме предупреди , че няма нищо да знаете ! Ами , като не четете законите ! За какво идвате на работа ?! " b)
Ей така ще си я караме , докато в тази държава всеки не се научи за какво ходи на работа !
За малко да пропусна за селата ... Аз живея на село и виждам как ги отглеждат - ,, кучешки живот " ... ОТВРАТ !!! Пуснати по улиците - кое се отвързало (поради тази причина моите кучета тичкат само по двора , а тяхните на воля - без повод и нашийник ), кое си го водят ей - така , кое го изхвърлили ... a) Но като гласуват Закон за защита на животните - силно се надявам всяко куче да живее като моите !!!!!!!!!!!! Според мен не всеки трябва да има право , да отглежда куче или котка - трябва да ни гледат доходите ; има ли човек подходящи условия в жилището си за това животинче и т.н . ( така било в USA , когато взимаш куче или котка от приют - ако не се лъжа 7 дни те проверявали , преди да си вземеш набелязания домашния любимец , а и на работодателя ти звъняли задължително ... 100 години да тичаме срещу ,, тъпите " американци , пак няма да ги стигнем !!!) И не мога да си обясня на една бабичка , която все реве колко ниска й била ,, пенцииката "за какво й е куче от 30 до 50 кг т.т ???? Как го изхранва ... с хлебец... a) А за третирания срещу екто- и ендопаразити , и ваксинации ... не ми се говори ...

Публикувано: 23 January 2007 - 02:33 PM
та значи моя З'вер е кастриран (защото така трябваше когато ми го дадоха от изолатора) преди 8 месеца!
Проблема е обаче,че незнам къде съм заврял "фактурата" на стойност 24 лв,която ми дадоха с кучето когато го осинових.Та как ще докажа ,че кучето ми е кастрирано при евентуална проверка?
Андро r)
пп.А този микрочип....да го слагат ли или не ! Несхванах това "задължителен" ......
Публикувано: 23 January 2007 - 03:20 PM
регистрацията изисква имплантиран микрочип - това е окончателното решение на НВМС със закон . А лекарят , който е кастрирал кучето Ви (във Вашия случай - в приют) - да впишат кастрацията в паспорта на кучето със съответната дата , подпис и печат. В приютите се пази документацията . Предполагам , кучето Ви е имало нашийник с номер - във Ваш интерес е било да пазите нашийника или да впишете номера в паспорта на кучето .
За кучета с двустранен крипторхизъм също се плаща данък ! b) Ама кво кат не могли да правят бебета - не били кастрирани ... (информацията ми отново е от РВМС - нищо не съм си измислила !!!)

Публикувано: 23 January 2007 - 03:35 PM
Цитат
....
Та как ще докажа ,че кучето ми е кастрирано при евентуална проверка?
Андро r)
пп.А този микрочип....да го слагат ли или не ! Несхванах това "задължителен" ......
Да предположа плахо: доколкото помня, кучето е мъжко? Всеки ветеринарен лекар ще може да удостовери, че е кастрирано.
За микрочипа и аз смятам, че няма тълкувания и зависимости от кастрации, микрочип си трябва. Естествено, ако не предпочиташ да го татуираш сега ouu
Та, в крайна сметка, ветеринарният лекар, който го чипира, ще ти издаде някаква бележка, че е кастриран и при това той ще е наясно, че не дължиш данък за него. После, ако е вярно, той ще го регистрира в РВМС, удостоверявайки, че информацията е достоверна.
За женските кастрирани - ами, не ме питайте ... Ще питаме д-р Начева.
Публикувано: 23 January 2007 - 04:07 PM
Регистрацията в РВМС ще се извършва ежемесечно от ветеринарните лекари. Медалиони няма да има.
Те, от своя страна, ще изискват бележка за платен данък или пък такава, че не се дължи данък. Как точно ще се удостоверява пред общината, че не дължиш данък, не е известно, едва ли скоро ще стане известно. Подозирам, ще трябва да се виси пред вратите на общински служители, които знаят по-малко от нас.
Общо взето ми казаха, че кастрации, татуировки и др. подобни би трябвало да са вписани в паспорта на животното и това би трябвало да е достатъчно пред един общински служител. И че всеки ветеринарен лекар може да издава от сините паспорти.
грх.
Публикувано: 23 January 2007 - 04:38 PM

Публикувано: 06 February 2007 - 12:42 PM

Вани и Лори
Публикувано: 06 February 2007 - 02:04 PM
Публикувано: 06 February 2007 - 02:23 PM
Аз също още никъде не съм ходила и нищо не съм регистрирала. Чудя се колко време ще загубя да вися по опашки защото имам само ЕДНО куче което е кастрирано т.е. освободено от данък. А и тоя чип от къф зор да му слагам не знам.
Публикувано: 06 February 2007 - 02:33 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 06 February 2007 - 03:49 PM
Цитат
Не се прави разлика между куче с родословие и без родословие. От данък се освобождават единствено описаните в наредбата кучета.
Като дойде от чужбина с чип, ще отиде и ще му го прочетат чипа - има четящи устройства вече в вет лечебниците.
Публикувано: 06 February 2007 - 04:32 PM
Цитат
За идентификация.
Ако кучето ти се окаже свободно пуснато навън, между купчина трупове на убити от него хора трябва да се знае кой е убиецът d) Шегувам се, но е важно да има идентификация.
Междувпрочем, питах в клиниката, където са му поставили чипа, знаят ли нещо за това как ще регистрират домашните кучета. Казах им, че имам инфо от първа ръка - РВМС, че те трябва да го правят.
Отговориха ми, че не са информирани за такова нещо и ме попитаха с лек укор какво точно искам? - Да го регистрирам. - И какво ще стане, ако не го регистрирате?!
Казах: - Ами ние с вас тогава ще нарушим закона и няма какво да ревем за права после.
Все пак няма да ги оставя на мира.
Публикувано: 06 February 2007 - 05:41 PM
Цитат
При положение , че няма база данни - наистина не виждам смисъл от чип.
А да, сигурно ЩЕ има ...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
- (22 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »