Цитат
А ако познатия каже, че кучетата са пернати вярвате ли, защото познат ви е го е казал? Какво значи фалшименто?!
Ако кучето има имплантиран чип, който след това се разчита от четец, кое е фалшименто не разбирам, нали това е целта - кучето получава уникален НОМЕР, както колата има и както ние ЕГН примерно (последното ненужно, но както и да е).
Чипът е за идентификация, за да можеш да докажеш, че твоето куче е конкретно това куче. По каквито и да е случаи. Не само когато е загубено. А как ще докажете тогава без чип, че данъка, който искате да платите за да спазите закона за кучето Х е платен за това куче точно. Защото имайки 2 ротвайлера и плащайки за куче Х, то вие може да сте на разходка с куче У и пак да покажете документ за платен данък на Х - порода ротвайлер. ДНК проба ли да му правят на животното за идентификация?
Аз не разбирам за какво е целия шум около чипа. Не е измислен от БГ законодателството, ефективен е, за целия живот на кучето един път се слага- 30лв са, не е нужна наркоза или каквото и да е като при татуировките, не е по-болезнено от обикновена инжекция. За да има база данни трябва и чипове да има. Според мен и ние трябва да направим нещо за да се завърти колелото. Ако казваме "защо да плащам данък, какво получавам за него?" а отсреща ни казват "Какво искате с тия кучета, какви градинки, то за моите деца няма, дето данъци плащам, а вие на каква основа?" до никъде няма да стигнем. Ако не идентифицираме с чип, трябва друг заместител на идентификация. Ако Пешо си изхвърли кучето и то я направи някоя беля, я "просто" си мизерува на улицата, то това куче може да се причисли към него и да се наложат санкции.
Ние като слагахме чип, лекарката ни предупреди да изчакаме, че още е неясна процедурата с данъците, но беше наясно, че ветовете ще регистрират. А Макс е от кастрираните в изолатор, тия дето хептен са мъгла. bl)
Трябва от някъде да се започне, че има неяснота и то голяма - има. Че се започва отзад напред - така е. Но според мен трябва за да можем да изискваме и да даваме нещо от себе си. И да плюем това е положението, така че по-добре да свикваме, пък сигурно с времето малко по малко ще се изяснят нещата. r)