Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 06 February 2007 - 06:18 PM
Някой може ли да ми каже каква е цената ако искам да си сложа чип на кучето bl)
Публикувано: 06 February 2007 - 06:24 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 06 February 2007 - 07:02 PM
Цитат
Ами, ако говорим изцяло принципно, без да взимаме под внимание тъжните реалности, в които сме много често, свързани с кучетата и интеграцията им в обществото (леле това как звучи само, а? l) ), то тогава данъците за кучетата трябва да са валидни за всички. Общо взето, принципът е, че дали едно куче може да се развъжда или не, то струва горе-долу същото на общината.
Сега.. в България специално, поради огромния проблем с уличните кучета, с безразборното развъждане и генерализираната невъзможност да се открие топлата вода- кастарцията, се налага да се въведат някои данъчни облекчения. Аз го намирам за много добра идея, защото каквото и да доведе до повече кастрирани кучета, все е добро.
Друг е въпросът, че в един идеален свят, когато един развъдчик си попълва данъчната декларация, то общинската такса трябва да бъде приспадната по някакъв начин. Не че е задължително, просто би било един жест, за да не се обременява допълнително коректното и интересно за държавата, във всяка една гледна точка, развъждане на кучета.
Но искам да кажа, че софийския данък ми се струва доста височък. А да и да добавя- ежемесечната регистрация при това от ветеринари е пълна лудост. Ще побъркат ветеринарите без никакъв смисъл в цялата дейност.
Публикувано: 06 February 2007 - 07:46 PM
Цитат
Цитат
Някой може ли да ми каже каква е цената ако искам да си сложа чип на кучето bl)
Ето тук можеш да видиш темата с цени и други мнения за микрочиповете ;)
Благодаря за информацията но тя е била за миналата година s)
ако някой си е сложил чип на кучето тази година моля нека ми каже цената.
сериозно обмислям да сложа чип на кучето ми,но и не виждам смисъл защото едвали някой ако ми открадне кучето ще мога да си го върна примерно ако този който го открадне е от друг град,разбирам да е нещо като GPS да мога да го засека но не bl) s) и незнам какво да правя.за да си регистрирам кучето задължителен ли е чипа bl)
Публикувано: 06 February 2007 - 07:51 PM
Публикувано: 06 February 2007 - 08:13 PM
Цитат
Благодаря за информацията r)
от Стара Загора съм
данъка годишен ли е или месечен s)
страно кой ще ми търси сметка дали съм си го платила(не че имам против да го платя но пред кой трябва да се отчитам )
Публикувано: 06 February 2007 - 08:20 PM
Публикувано: 06 February 2007 - 08:30 PM
оле и аз незнам какво да правя вече.за съжаление нямам познати в стара загора който да попитам къде да си платя данъка абе изобщо нищо не ми е известно bash
Публикувано: 07 February 2007 - 03:23 PM
Цитат
Не разбирам защо лудост?
Става дума да регистрират всеки месец кучетата, на които са поставили чипове през съответния месец, а не наново всички кучета.
Идеята ми се вижда идеална, те и без това водят регистър на поставените от тях чипове, а по света изпращат данните и до фирмата производител на чиповете.
Как иначе ще се получи единният регистър, за който така ревем?
Ако това не е така всеки ще трябва да си мъкне кучето до РВМС да му проверят чипа, това е безнадеждно.
Публикувано: 07 February 2007 - 03:35 PM
Публикувано: 07 February 2007 - 04:11 PM
Решение № 803/26.11.2003 EС - Виж образеца.
Размерът е 4.5 см широчина х 3.5 см височина, поне в предхождащия бг вариант, на гърба на който изрично пише, че е в съответствие с Решение № 803/26.11.2003 EС. Макар че няма гаранция за размера на кутийките, записано е и в поясненията към образеца, че размерът е примерен.
Публикувано: 07 February 2007 - 04:42 PM
Цитат
Цитат
Ами, ако говорим изцяло принципно, без да взимаме под внимание тъжните реалности, в които сме много често, свързани с кучетата и интеграцията им в обществото (леле това как звучи само, а? l) ), то тогава данъците за кучетата трябва да са валидни за всички. Общо взето, принципът е, че дали едно куче може да се развъжда или не, то струва горе-долу същото на общината.
Сега.. в България специално, поради огромния проблем с уличните кучета, с безразборното развъждане и генерализираната невъзможност да се открие топлата вода- кастарцията, се налага да се въведат някои данъчни облекчения. Аз го намирам за много добра идея, защото каквото и да доведе до повече кастрирани кучета, все е добро.
Друг е въпросът, че в един идеален свят, когато един развъдчик си попълва данъчната декларация, то общинската такса трябва да бъде приспадната по някакъв начин. Не че е задължително, просто би било един жест, за да не се обременява допълнително коректното и интересно за държавата, във всяка една гледна точка, развъждане на кучета.
Но искам да кажа, че софийския данък ми се струва доста височък. А да и да добавя- ежемесечната регистрация при това от ветеринари е пълна лудост. Ще побъркат ветеринарите без никакъв смисъл в цялата дейност.
Аз съм съгласна,че данъка е нещо нормално,но нали развъдчиците плащат на клуб,който след това плаща на брфк и сега пък и на държавата bl)

Публикувано: 07 February 2007 - 05:10 PM
Цитат
Става дума да регистрират всеки месец кучетата, на които са поставили чипове през съответния месец, а не наново всички кучета.
Идеята ми се вижда идеална, те и без това водят регистър на поставените от тях чипове, а по света изпращат данните и до фирмата производител на чиповете.
Как иначе ще се получи единният регистър, за който така ревем?
Ако това не е така всеки ще трябва да си мъкне кучето до РВМС да му проверят чипа, това е безнадеждно.
Първоначалния постинг навежда до мисълта, че всяка регистрация ще се повтаря ежемесечно. Това си е лудост, защото е излишна работа за ветеринарите. Ако натрупалите се регистрации се подават веднъж месечно е по-разумно, въпреки че пак има какво да се каже. Не виждам защо ветеринарят трябва да го прави, като той просто трябва да имплантира чипа, да сложи стикера в паспорта и върху една предоставена му бланка за регистрация и това е. А после въпросната бланка се праща по пощата от стопанина.
Усложняват се излишно нещата. Дори ако искаме да е още по-удобно, в РВМС като въведат данните на кучето в системата, принтират същата бланка, с вписаната регистрация, с празно ямсто за промяна на адрес/стопанин и я пращат на стопанина. Така той има доказателство за регистрация, носено заедно с паспорта и ветеринарите не се занимават с нищо допълнително. Имат си достатъчно работа хората и така... Всичко това, докато не се информатизира изцяло начинанието.
А за данъка всичко трябва да е отделно, още по-малко свързано с ветеринарите.
Но както и да е, в крайна сметка това са общи приказки, както искат така да го правят, но аз не виждам смисъл да се усложнява живота на една камара народ за нещо толкова просто в базата си :)
Публикувано: 07 February 2007 - 05:15 PM
Цитат
Ами по принцип, това е общински, а не държавен данък. Демек би трябвало в иделания вариант да покрива разходите на общината по кучешките и обитатели ;) А за БРФК, доколкото знам- нека ме поправи някой ако греша, това не е държавна организация и там се плаща за регистриране на развъдник, за да бъде признат от международната организация по кинология, нали така?! Няма нищо общо с държавата май.
Публикувано: 08 February 2007 - 05:45 PM
Публикувано: 08 February 2007 - 06:17 PM
Цитат
Цитат
Ами по принцип, това е общински, а не държавен данък. Демек би трябвало в иделания вариант да покрива разходите на общината по кучешките и обитатели ;) А за БРФК, доколкото знам- нека ме поправи някой ако греша, това не е държавна организация и там се плаща за регистриране на развъдник, за да бъде признат от международната организация по кинология, нали така?! Няма нищо общо с държавата май.
Ти плащаш за развъдника такса за регистрация,а после на клуба членски внос за да ти е законно и по правилата всичко.По тази логика всеки може да дойде да ти поиска пари за каквото се сети,защото гледаш куче.