- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
за правилното хранене
Публикувано: 13 February 2006 - 04:44 PM
Изчетох всичко написано за храненето на кучето в другия форум :)
И все пак останаха няколко въпроса неизяснени. Затова ще ги задам
тук , във форума конкретно за тази порода.
1. Ако храня кучето си само с гранулирана храна, може ли да сменям видът и марката на храната?
2. Не ми стана ясно защо във форума пише че Педигри е с лоша репутация? Тя не бих казал че е от евтините, има и специално за немски овчарки някъква?
И вообще ако някой може да каже малко повече коя храна с къкво е по-добра
от останалите например :)
3. В момента на моето му давам с храната една добавка, която ми препоръчаха SA-37, с кой храни е нужно да се дава, и с кои няма смисъл от нея?
4. Ако взимам храна насипно, това значи ли че е по-прясна отколкото ако взема
цял пакет по 5-7-10 кг?
Публикувано: 15 February 2006 - 01:29 PM

Публикувано: 15 February 2006 - 01:46 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 15 February 2006 - 01:55 PM
Но четенето на руската статия за храненето
още веднъж ме убеждава че
10 човека да се питат - 10 мнения ще има различни :)
Там Pedigree го слагат при добрите храни
а Purina DogChow при лошите
тук във този форум мнението е обратно :)
Единодушие има относно скъпите храни само май.
Очевидно ще търсим златната среда някъде :)
Публикувано: 15 February 2006 - 02:15 PM
Може би най-добре е и това и ще направя днес
е да заведа кучето на ветиринар и да даде
тои препоръки за правилно хранене :)
А относно това че са на руски, мога да преведа статията
когато имам време :) Мене руския ми е почти майчин
Публикувано: 15 February 2006 - 06:15 PM
Цитат
Може би най-добре е и това и ще направя днес
е да заведа кучето на ветиринар и да даде
тои препоръки за правилно хранене :)
А относно това че са на руски, мога да преведа статията
когато имам време :) Мене руския ми е почти майчин
ЗДРАВЕИТЕ,щТЕ СЕ РАДВАМ ДА ВИ ПОМОГНА С МНЕНИЕТО СИ!!!ОТНОСНО ПЕДИГРИ НЕ БИХ КАЗАЛ НЕщТО ХУБАВО ЗАТОВА НИАМА ДА КАЖИА НИщО ОСВЕН чЕ ТАЗИ ХРАНА Е ИЗВЕСТНА ЗАщОТО СЕ РЕКЛАМИРА ОщТЕ ОТ КОМУНИСТИчЕСКО!!!А ЦЕНАТА НЕ ОТГОВАРИА НА КАчЕСТВОТО,ДОРИ ЛУБИМЕЦ Е ПО-ХУБАВА!АЗ РАТО РАЗВЪДчИК КОИТО Е СМЕНИЛ МНОГО ХРАНИ,МОГА ДА ГОВОРИА МНОГО ЗА РАЗЛИчНИ,НО ЗА ДА НЕ ОБИДИА НИАКОИ И НАИ ВЕчЕ ВНОСИТЕЛИТЕ НИАМА ДА ГО НАПРАВИА!!!ПРОСТО НАБЛУДАВАИТЕ КУчЕТО СИ КОЛКО ПАТИ ХОДИ ПО ГОЛИАМА НУЖДА И КОЛКОТО ПО ВЕчЕ Е ТОЛКОВА ПО НЕ УСВОИАВА ХРАНАТА,НАБЛУДАВАИТЕ САМИТЕ ИЗПРАЖНЕНИА КАКВИ СА И Т.Н
Публикувано: 16 February 2006 - 10:55 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 February 2006 - 11:12 PM
Трудноусвояемите храни са теzи който са толкова тежки,че органиzмът след мъчителен опит да ги преработи и освой нещо ги иzхвърля беz дори да е имал полzа от тях.Това са храните от типа трапеzни остатъци,евтина гранулирана храна,пилешки крака,шийки и кости като цяло,бобови продукти и т.н.,и т.н....
Най~лесен и до тоzи момент докаzал се като успешен начин на хранене е с гранулирана храна,ориz, пилешко месо,моркови,яйца,риба и млечни продукти до определена въzраст.
Раzбира се таzи продукти не се дават наведнъж,а под строг режим и план на хранене който е индивидуален zа всяко куче и всеки един собственик трябва сам да състави zа кучето си.
Всички останали отклонения и историй от сорта на манджичка с хляб,картофки и кокали е смърт zа кучето,zа стомаха и органите му...
Публикувано: 16 February 2006 - 11:56 PM

Публикувано: 17 February 2006 - 09:59 AM
1. балансирани са по отношение на протеини , мазнини, влакнини и минерали
2. за всяка възраст , големина като размери и кг , натоварване , дори и клинично състояние има формули , които спестяват лутането и налучкването каква диета да се приложи .
3 . и не маловажно финансово излиза по евтино отколкото да се опитваме да готвим и да балансираме сами дажбата - повярвайте ми опитвала съм го доста солено излиза и резултата е не такъв какъвто се очаква
кучето няма нужда от разнообразна храна има нужда от качествена храна със необходимия състав за правилно развитие растеж и поддържане на добро физическо състояние [span style='color:red'][/span]
относно качеството на храните - те са разделени на 3 класа -
нисък клас - тези храни са със ниска освояемост от организма такива са педигри пал - наелоновите чували в зоомагазините , фрискас , чапи , и още доста
среден клас - това са ежедневни храни за средния потребител при тях усвояемоста е около 50 % , но добавките на витамини и микроелементи са задължителни такива храни са уфи , даймонд , пурина дог шоу ,педигри адванс серията която не се внася в българия в момента и още и още много
висок клас храни - премиум - това абсолютно балансирани храни - при тях усвояемостта е над 75 % и достига до 85 - 90 % - това значи че дажбата е малка
такива са известните на всичка роял канин , юкануба , БОШ , адванс
хилс и още някой не толкова известни и рекламилани тези храни са най добрия начин да се грижите за вашия любимец - АМА МНОГО СА СКЪПИ !!!! - НЕ, ЗДРАВЕТО Е ПО ВАЖНО защото в тях е концентрирано абсолютно всичко и отпадат разходите за допълнително , витаминни и минерални добавки , проблемите с растежа при едрите породи е решен с допълнителните протектори за ставите и стомаха , и няма да е нужно да се паникьосвате защото кучето ви няма да криви крака или да има разстройство - абе въобще това е най добрия вариант и най изгоден финансово r)
сега ще ме обвините че мисля само за това колко струва - а вие не мислите ли ? колко струва здравето на вашето куче ? не заслужава ли най - доброто на тази цена -вместо на цената равна на средното и неско качество храна + допълнителните разходи по притеснения абе тези ли витамини да давам защо криви краката , тичене по доктори заради разстроен стомах и прочие ?
това решавате сами - аз моето решение съм го взела като ветеринарен лекар и развъдчик на нок храня с висок клас храни - юкануба и бош b) на 11 март super ще видите резултата
Публикувано: 17 February 2006 - 11:09 AM

Публикувано: 17 February 2006 - 11:52 AM
4. Ако взимам храна насипно, това значи ли че е по-прясна отколкото ако взема
цял пакет по 5-7-10 кг?
по принцип никъде по света няма в зоомагазините отворени чували с храна - навсякъде тя е пакетирана кото се почне от 300 грама до 20 кг чували - това с отворените чували го има само в зоомагазините в бг и някой бивши соц страни и храната изветрява и губи качествата си .
въпроса колко храна ще ми трябва се решава по следния начин - 1.колко кучета храня
2. колко му е дажбата за деня
3.за колко време ще ми трябва тази храна за седмица ,за ден, за месец
когато взимате храна на чувалче това ви гарантира , че състава е този ,който го пише на чувалчето и качеството е такова на каквото отговаря съответния клас храна - вече вие сами ще прецените какво количество да вземете - за колко време ще ви трябва
също нещо важно като взимате храна на чувалче трябва да предвидите и правилното и съхранение за да не губи качествата си - това става във контейнери , които се затварят херметически - отскоро много производители въведоха системата "ЦИП" на чувалите - така можеш да си извадиш необходимото количество и да затвориш чувала така че да не ветрее и да се окилява храната
Публикувано: 17 February 2006 - 05:17 PM
Прикачени файлове
-
P1000143.jpg (87.89K)
Брой сваляния: 1663
Публикувано: 17 February 2006 - 05:28 PM
Цитат
бражо страхотна книжка!!!на страхотна цена!!!
Публикувано: 17 February 2006 - 05:35 PM
Публикувано: 17 February 2006 - 05:38 PM
Цитат
така е йелаиа ти успех!а слу4аино да знае6 кога каде о ит колко 4аса е излойбата в димитровград!?? cheers cheers nok nok nok cheers BEER
Публикувано: 17 February 2006 - 05:41 PM
Цитат
Правилно r)
Но и сам zнаеш,че е пълно с "раzвъдчици" който хранят с Любимец или други боклуци и след това обаче искат по 300~500 лева на пале n)
Друг проблем е zа нискокачественото хранене на кучетата е свърzано с това,че всеки който има някакво какво да е куче се решава да става раzвъдчик велик,но няма финансовата въzможност да си поzволи да отглежда и едно куче дори както трябва.
Публикувано: 17 February 2006 - 06:03 PM
:) това за "Любимец" ми хареса
аз самия като взех кучето си на 1 месец
ми казаха че само любимец едяло
похраних го малко с него
след това взех една друга храна "Фаворит"
след което поекспериментирах с Педигри за немски овчарки
сега съм се спрял на Роял Канин Макси Джуниър
мисля за в близко бъдеще да спра с опитите за сменяне на храната
- (6 Страници)
- 1
- 2