Dog.bg Форуми : FCI - За купирането на опашките

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

FCI - За купирането на опашките Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 March 2005 - 10:14 PM

FCI - За kупирането на опашките

Прикачени файлове

• Прикачен файл  fci.pdf (1.23MB)
    Брой сваляния: 489

#2 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 March 2005 - 10:25 PM

Ще може ли превод и коментар ?

#3 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2005 - 10:55 PM

Купиране на уши и опашки ! Не знам от къде се е взел този термин в българския език, предполагам от френски (coupe), но сега се използват англисйките термин. Та ... FCI в съответствие с изисквания на Европейската конвенция за защита на домашните любимци (ратифицирана и от България на 1.02.2005 г.) забранява:

- cropping (рязяне на ушите)
- docking (рязане на опашките)
- declawing (отстраняване на ноктите)
- devocalisation (обезгласяване чрез премахване на гласните струни)

и препоръчва всички стандарти за породите да се съобразяват с това.

Един много точен документ, който предполагам, че ще предизвика яростна реакция и съпротива в някои клубове за определени породи.

#4 Потребителят е офлайн   aneri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2005 - 11:44 PM

Това означава ли, че кучета с купирани уши и опашки вече не могат да се явават на изложби? s)

#5 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2005 - 11:54 PM

Имаше коментар, че за някои породи има по-специални уговорки - ама не видях за кои породи става дума. А за забрана изрично не видях, по-скоро пишеше, че естествените уши и опашка трябва да се предпочитат при оценяване, както и да се включат във всички стандарти. Може да не съм разбрал нещо де...

#6 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 06:56 AM

Цитат

Това означава ли, че кучета с купирани уши и опашки вече не могат да се явават на изложби? s)

За сега нямат проблеми в България, но след тези решения на FCI и БРФК ще бъде принудена да вземе някакви ограничителни мерки.

#7 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 06:58 AM

Цитат

Имаше коментар, че за някои породи има по-специални уговорки - ама не видях за кои породи става дума. А за забрана изрично не видях, по-скоро пишеше, че естествените уши и опашка трябва да се предпочитат при оценяване, както и да се включат във всички стандарти. Може да не съм разбрал нещо де...

Виж Конвенцията, която е основния документ...

#8 Потребителят е офлайн   ioni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 01:37 PM

Цитат

s) s) s) n) И ТАКИВА ЛИ ИМА!!!
User's Signature

Angels chis Chihuahua kennel[br]Sofia, Bulgaria
http://vbox7.com/play:4c188668 - 03.01.2008 Арчи в Танцувай с мен 2

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 March 2005 - 05:18 PM

Да, със забраната на
съм съгласна.
Но уши и опашки..... видях доберман с опашка и клепнали уши - няма и помен от елегантният иначе вид на тази порода, прилича на гонче или нещо такова. Ами САО? Или КО? И на тях ли да им оставят ушите? щото "зелените" на запад си нямат друга работа, така ли? то бива сълзи и сополи, но тяхното е нещо уникално, обиколих тук таме сайтове на "защитници на правата на животните", останах със съмнения в адекватността им като цяло. Не искам да засегна никого, да не изкочи сега някой който ще заеме позата на обиден.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#10 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 05:33 PM

Преживяхме времето,когато в България забраняваха Битълс.Ще преживеем и това b)
Уникален народ сме.докато се освободим от едно бреме,се лепваме към друга империя,докато и тя загине.По лошото е ,че вземаме не най доброто,а най странното,лумпеното от империите.Не случайно вървеше вица на времето ,че ако в СССР "пръднат",то тук се "осираме".Извинявам се за думичките,но няма как да определим по ясно готовността на "жабата да вдигне крак,при вида на коня който подковават".
С опашки или без по питомците,собствениците им трябва да знаят как да ги хранят,социализират,възпитават,обучават,как да се отнасяме един към друг в кинологията.....всъщност все дребни проблеми.Важното е да правим,квото правят в Европата.
Да вземат да пуснат по телевизията още веднъж мюзикъла "Криворазбраната цивилизация".Да се видим още веднъж отстрани,че само повтаряме грешките в историята си. l)
Или да препрочете Алеко Константинов l)
User's Signature

Marten BG

#11 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 07:23 PM

Тия дето забраняваха "Битълс" и режеха дългите коси и широките панталони, те и режеха уши и опашки. Страната, дала на света "Битълс", е тази, където от повече от 20 години купирането е престъпление.

А Щастливеца има един много добър цитат по адрес на такива "криворазбрани антиглобалисти" - "Европейци сме ний, байно, ама не чак до там". Та и вашата е същата ...

Не само в Европа, ами и в цял свят това е естествената и нормална тенденция - рязането на уши и опашки в опити да се "коригира" природата е протовоестествено. Обясних в "академията" ви и научните доводи за това, ама там се направихте на разсеяни.

Впрочем има и други на вашето мнение - Азърбейджан например не искат да подписват конвенцията. Обърнете обаче специално внимание на позицията на Русия по въпроса b)

#12 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 March 2005 - 08:35 PM

Цитат

Не само в Европа, ами и в цял свят това е естествената и нормална тенденция - рязането на уши и опашки в опити да се "коригира" природата е протовоестествено. Обясних в "академията" ви и научните доводи за това, ама там се направихте на разсеяни

Хлебаров
ами нали се разбрахме че породата е древна и от няколко хиляди години има инфо че са купирани според мен лично това енормалния вид /орязан/ след като няколко хиляди години е бил така и е доказано че е по функционално да са така защото са работни кучета ане глезльовци от сараите исторически погледнато породата ще бъде корегирана ако се оставят ушите и опашките значи твоето мнение не е меродавно от гледна точка на историята
Не се притеснявай
Видях едни снимки на Афганки с обувки да ли са от испанските обущета или трябва да живееме със старите представи че хрътката е за двореца и за харема а азиатеца за полето

Цитат

Уникален народ сме.докато се освободим от едно бреме,се лепваме към друга империя,докато и тя загине

#13 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 08:44 PM

Съгласен съм с Мартен за цитираното l)
Така че мисля повече да не се намесваме тука след като разводняваш темата на тука и на там w)

#14 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 08:59 PM

Не знам кой разводнява темата с цитати за "криворазбраната цивилизация", Алеко и Бийтълс. Доводите ти от позициите на "класово-партийния подход" за кучетата на "глезльовците от сараите" и азиатеца от полето са просто смешни. Афганките и другите хрътки са не по-малко древни кучета. При това такива, каквито ги е направила майката-природа. Впрочем, сигурно сте чували поне легендата защо на афганката й е черен носът. Ако не сте, питайте - ще ви се обясни. b)

Съгласявайте се с каквото искате - ще ви гледам сеира само след няколко години, когато на Евразия в Москва ви обяснят как стоят нещата с ушите и опашките b) Мартен вече го каза, ама кой да чете !

P.S. А ти всъщност прочете ли документите или си лаеш по команда ? Ако те затруднява английския скоро ще ги има и в превод на български.

#15 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:10 PM

Да напомня и изясня все пак - документите в първия постинг на dog.bg по тази тема са документи на Международната федерация по кинология (FCI) и Европейския съюз, а не на Хлебаров.

Пратих ги на dog.bg с молба да ги публикува, за да се знаят и спазват.

#16 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:23 PM

Yes
I want to say that you are maybe a animal friend probably but
i thing that you are "a lamb out of low"

Цитата беше като мото на дипломната ми работа защитена на тоз европейски език дето щеми го превеждаш

На Мартен с показанията във форума ги следя защото мисля че отдава много внимание и нерви за тая порода резултатите позитивни или не ще дойдат и аз като привърженик на САО ще мога да го съдя тогава /някога си във времето и то евентуално/
Не лая d) Друже Хлебаров d) по поръчка на никой защото сам си изкарвам паричките и не съм зависим от никой смешник така че ще си изразявам моето мнение а
ТИ КАТО ИСКАШ ДА ОБЯСНИШ "ЧЕРНИЯ НОС " КОМЕНТИРАЙ ОБУВКИТЕ НА ПЛАЖА ДЕ ТО СА ТУКА ВЪВ ФОРУМА интересуваме да ли са от испанските w)
С много поздрави w) d)

#17 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:32 PM

Личните нападки при липса на логични доводи в един спор са признак на ... ти си знаеш (пусто възпитание, не ми позволява да го напиша). Обръщението "друже" не ми е приятно, но го отдавам на "английското" ти възпитание. За европейските ти езици не знам, но ако поработиш върху правописа на българския, само ще ти е от полза.

Не знам какво общо имат обувките, които рускините са сложили на техните афганки, с документите на FCI, но явно при теб има някакви странни логически асоциативни връзки.

Да повторя - специално за теб - документите в първия постинг на dog.bg по тази тема са документи на Международната федерация по кинология (FCI) и Европейския съюз, а не на Хлебаров.

Ако не ти харесват, адресите на FCI и Европейския съюз може да ги намериш с Google b)

#18 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:40 PM

Yes ,
I want to say, that you are maybe an animal friend probably, but
I thing, (that) you are "a lamb out of low".

Сега погледнах цитата ти - голям майтап ! 8 правописни грешки в едно изречение ??? Та къде викаш защити тази дипломна работа ?

Съвет от мен - има при вас една жена, която гледа малка САО, и владее перфектно "тоз европейски език". Следващият път я помоли да ти погледне постинга преди да го постваш b)

#19 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:48 PM

d) Не се нерви бЕ човек d)
write me in English don't if you want to say me somefing personalitty
Някъде по форумите се извиних на всички че не използвам препинателни знаци
да си чел това си е твой проблем
не смятам да те популяризирам повече/ поне лично аз/ ДА - КАЖИ ЗА ОБУЩЕТАТА НА великите кучета но не се занимавай с нашите кучета.. d)

#20 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2005 - 09:51 PM

И к'во за обущетата ? Темата май беше за ушета и опашлета ? b)

Не разбрах само кои са "великите" кучета и кои са "вашите" кучета, ама нейсе ...

Не се нервя - кефя се на слабата нервна система на други. Противопоказно е, дори за една САО b)

А това "write me in English don't if you want to say me somefing personalitty" е просто трепач ! Може ли да си го save-на - все пак е твоя интелектуална собственост b)

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни