Dog.bg Форуми : Трицветна плюшка си търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трицветна плюшка си търси дом женско коте от Варна

#1 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 March 2010 - 11:19 PM

И така... отново съм аз. Този път ще се постарая да не ви надувам главата с празни приказки.
Но съм изправена пред много голяма морална дилема и още множеството други въпроси.

След като предната писана загина и аз не можах да я спася, си казах, че следващата, която видя, че има нужда от помощ, ще спася на всяка цена.
И така един от топлите дни на миналата седмица, попаднах на особено мила, мъркаща и търкаща се писана, която бях виждала само веднъж преди доста време. Само че доста надуда, вероятно бременна. Походихме си заедно до входа, но докато се прибера за храна, тя избяга. Аз обаче взех голяма кутия от една съфорумка с идеята, че ще я дебна отново уикенда. Така и стана - неделя времето бше прекрасно, пообиколих блока два пъти и я срещнах отново. Примамих я с храна да ме чака, набързо взех кутията и докато се усети, вече беше на терасата ми.
Моят сладкиш сякаш се зарадва, че му водя другарче и цял час мърмори и се закача през стъклото на вратата, без никакво хъркане и ръмжене.

Обаче какво да правя оттук нататък? Котката изглежда много бременна, много напреднала. Зърната и са надути, а формата на корема е паднал ниско долу и стърчащ настрани. Не мога да преценя обаче дали от месец или е от два, нямам идея просто. Но днес я съзерцавах, докато си лежи настрани, че коремчето и мърда - рядко, но рязко се издува. Все едно нещо вътре рита или контакции, нямам идея.
Говорих с ветеринарката в квартала ми, тя каза, че това не е нито морално, нито хуманно да премахваме толкова големи бебета и тя няма да го направи. Извади хиляда довода да не го правя и ми обясни, че малките котета лесно ще ги задомя. На мен не ми трябваха много доводи, защото от вчера само това мисля и направо не знам как ще убия малките същества.
Съгласна съм да ги гледам и да им търся домове. Обаче настъпват следващите ми няколко впъпроса. Писаната от както съм я взела е с ужасно разтройство и колкото и да чистя, мирише из целия апартамент. Ползва тоалетната по предназначение, но цапа всичко наоколо. Според докторката има паразити и от това е разтройзтвото. Думата паразити ме стряска ужасно много, защото никога не ми е било ясно колко точно са вредни и преносими към човека и към другото ми коте.
Сега се чудя между следните варианти:
1. Ако я оставя да роди и се захвана да задомявам само малките, а нея кастрирам след месец-два, няма да мога да я пусна на улицата, като е била 2 месеца в дом. Тогава следва да я задомявам и нея.
2. Да я кастрирам сега и ако някой реши да я прибере, ако не да я пусна на улицата, ту поне е свикнала да живее там.
Просто не мога да си представя кое ще е най-правилното.

Освен това аз я грабнах да я спасявам наистина без да се замислям и съвсем бях изключила, че другата седмица имам неотложен ангажимент и от уикенда ще отсъствам за цели 5 дена. Приятеля ми също ще е с мен, така че няма да може той да идва да се занимава. Малкото Кити ще има кой да го гледа, но да натоваря някой да се занимава с бременна, раждаща всеки момент грамадна писана на терасата, е пълен абсурд; особено при положение, че всичките ми приятели смятат, че съм се смахнала, щом я прибирам.

А самата тя... е такова сладурче. Обожава да я милват. Дори след като съм я нахранила, започва да мяука, докато не я помилвам. Гушка се и ако аз съм на терасата, не спира да се мотае в краката ми. Отварям прозореца на терасата да се проветрява, а тя дори не тръгва към него, какво остава пък да бърза за навън, просто си стои, преде и мърка. Яде като прахосмукачка всичко, щото е свикнала явно рядко да има манджа. И е красива. Но нямам с какво да я снимам, за да ви я покажа.

И и и.... не знам. Имам нужда от съвети.

#2 Потребителят е офлайн   wild_cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 11:28 PM

Единственото, което мога да кажа, е: не убивайте бебетата! В никакъв случай не ги убивайте! ea_103.gif

#3 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 March 2010 - 11:35 PM

Аз пък мисля че е по добре да се кастрира, съвсем скоро ще сме залети от новата вълна бебета.Задомяването става адски трудно и бавно(качественото такова).
Ако я задържите и оставите да роди ви чакат дълги месеци грижи за цялата фамилия.
В някоя друга тема някой постна инфо че и във Варна и ма лекар правещ отстъпки за бездомни- 25 лв . на котка.
Ако ви е трудно, потърсете тук помощ за паричките.
От страни лесно се дават съвет за хуманност, ама я изгледайте няколко котила и се опитайте да ги задомите свястно и пак ще си говорим.
Не е идеята прсто да се оттървете от тях при първото обаждане и да станат храна на някой питон, или да литнат от нечии балкон, щото хората си нямат идеякакво се иска за да отгледаш котка.

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2010 - 11:41 PM

Цитат(dora7511 @ Mar 22 2010, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В някоя друга тема някой постна инфо че и във Варна и ма лекар правещ отстъпки за бездомни- 25 лв . на котка.
Ако ви е трудно, потърсете тук помощ за паричките.

Говорих с този доктор, той леко се дърпаше днес, а и цената му не е точно толкова при бременна и едра котка.
Но и тук във форума прочетох, че кастрирал бременни преди 30-тия ден.

И аз не искам да ги убивам, не искам. Но какво да направя. Живея сама и ще ми е адски трудно да се грижа за цяло семейство + другото ми пухче.

#5 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 12:30 AM

На фона на вълната, която се задава... Ти виждаш нея бременна, а навън има още стотици. И те ще се изпречат пред теб съвсем скоро. Наистина идва вълна от малки и сладки. Задомяването е изключително трудно! Честно казано, макар и това да унищожи съня ми за дълго време напред, аз бих кастрирала. Съдейки по това кога им беше разгонването на кварталните котки, мисля че би трябвало да е около месец бременна. Т.е. е около средата. Тя може да е голяма, защото плодовете са много. А те могат да са и 6 и 8. Изборът е ужасно труден и наистина разбиващ, но не живеем в нормална държава с нормални хора, за да можем да се водим изцяло от емоциите си. dh_188.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 March 2010 - 12:42 AM

Признавам, че прочетох поста отгоре отгоре.
Има много бременна котка.
Опции две - кастрираш сега, гледаш и пускаш на улицата, тъй като си писала, че ще пътуваш. Или - прибираш и не кастрираш, гледаш нея и бебета, докато пътуваш всички те са на стационар. После задомяваш всикчи един по един.
Има и трети - не правиш нищо.

Всичко друго са подробности и зависят от това, какво ще решеиш да правиш.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 12:50 AM

Решението все е трудно,но си е твое.Премисли добре дали и с кой от вариантите можеш да се захванеш.
Ако действително мърдат както описваш,значи котето е в много напреднала бременност.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#8 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 09:58 AM

Решението може да бъде само твое. Много е трудно, но ти трябва да решиш.
Така или иначе я заведи за обезпаразитяване. Един опитен ветеринар може да ти каже и колко е напреднала бременността.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 11:21 PM

Малко новинки за мацанка. Новите са малко, но пък са страхотни.
Мацанка е едно прекрасно коте, млада все още. Не попитах доктора на колко горе долу е, каза, че е млада предполагам, че е на година две.
Тъй като мацинка има разтройство и повръща днес посетихме чичо доктор, защото той каза, че в такова състояние не може да я оперира, трябва да се оправи първо разтройството, но освен предписаната диета искаше да я види. Предният път като видях писана тумбата й ми се стори по-голям, но така и нея пипах. Само си викам може пък и да не е бременна, днес като я поопипах и пак така, абе ще кажеш няма бебчета. Е чичо доктор потвърди моето усещане. Май ще излезе, че мацето си е просто по-сочничко, което обаче изобщо не я притеснява. Има си самочувствие момичето и едно гальовно гальовно. Определено няма никакво желание да се връща на улицата, харесва си и да е домашна. Мъркоти гали се и се натиска. Козинката й е страшно мекичка и пухкава. Писана се представи страхотно в кабинета, не спираше да мъркоти, дори когато я мачкаха по коремчето и я въртяха как ли не, за да търсят плодове, тя не спираше да мъркоти. Това коте явно твърдо е решило да се хареса на хората, защото дори и като й избръснаха коремчето (проверихме за разрез от евентуална кастрация, която да обясни прелестите й) тя продължи да мъркоти, вместо да се стресне и да иска да бяга. Единствено лекарството не й се понрави. Доктора каза, че дори и да е бременна, то ще е в съвсем ранен стадий, но силно се съмнява защото не напипа плод. А с това нейно поведение се чудя дали нама да ни изненада с разгонване, зърната й са по-големчи най-вероятно е раждала преди, но може и това да е от предстоящо разгонване. Сега остава мацето да се стъбилизира и ще бъде кастрирана. Който си я осинови ще е юастлив собственик на невеоятно магнетична писана.

П.П. Единствено маца не обича да я снимат, все бягаше от обектива, но това най-вероятно се дължи на по-заоблената й фигура, въпреки, че тя все твръди че се харесва така.

П.П. Моля мод да смени името на: Трицветна плюшка си търси дом. Като пояснение от долу (женско коте от Варна)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 11:31 PM

Дилемата с кастрацията поне отпадна. Стискам палци, много е сладичка!!!

Консултирайте се с вета за диетка, да оправите разстройството. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 11:35 PM

Хахахаххаха! Наи-безумното, за което не мога да повярвам, но тя през цялото време не е била бременна или дори да е, е в савсем начален стадий. Просто е дебеличкаааа - ама много!
И е такова мъркащо съкровище - докато я преглеждаха не спираше да мърка от удоволстие. Е, как няма, до сега никой не я е дарявал с любов, а сега изведнъж един я пипа по дебелото коремче, друг я чеше по вратлето, трети я снима - голям кеф! Даже докато докторът я подстригваше по тумбачето с машинката, за да разгледа, пак си мъркаше. Разсърди се на горчивия антибиотик, но това беше само временно.

А сега становището на доктора - сравнително млада писана, няма белези от кастрация, възможно е да е раждала преди и затова да има големи зърна. Вчера й дадох първото обезпаразитяване, не изхвърли нищо, но след 2 седмици ще повторя за всеки случай. От днес е на антибиотик и диета, за да преборим разтроения стомах! Royal Canin за чувствителни стомахчета и оризова вода.

Като оздравее стомахчето, ще следва и кастрация. Вече поне не се разкъсвам от въпроси как и защо.

Чакам lizka да качи снимки. :)

#12 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 11:36 PM

На диета сме вече. Взехме си гранулки роял канин за чувствителни стомаси, имаме си едно лекарство и ще пием оризова водичка. Само когато Люба видя колко малко се пада на ден от гранулките малко се стресна, че маца ще стои гладна, но писето има нужда и от вталяване, а и храната е хубава затова е и по-малко количеството (видяхме препоръчаното количество на пакета).
Люба благодаря ти, че не подмина писето и му протегна ръка.

П.П. Благодаря на мод за бързата реакция със заглавието ae_085.gif

П.П. Хихихи да едновременно сме писали. Измисли ли име на маца, че аз както казах за кръстница не ставам ab_041.gif . Че ще си имаш някоя Кайсиевка на галено Каси.

П.П. Хм то Каси готино бе, както и галеното Аспи (от Аспарухчо)
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 11:41 PM

хаххахах! колко едновременно влизаме да пишем за нея ;)

и аз благодаря за помощта и подкрепата, нямаше да мога да се справя сама!

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 11:45 PM

Плюшката е много красива и изглежда добричка smile.gif. Пожелавам и успех и здраве, а на вас огромно браво, че и помагате rc_036.gif!

#15 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2010 - 02:42 PM

Имам някакви леки подозрение, че тази огромна мъркаща космата топка някога е била домашна. Стои си на терасата и дори да отварям прозореца, няма желание да излиза, въпреки че света отвън е на един скок разстояние. Само мълчаливо наблюдава врабчетата понякога.

Започна само да драска с нокти по стъклото на вратата. И вчера реших да я пусна малко от затвора и да се разходи из кухнята в присъствието на Кити, да видя как ще се спогодят. Плюшка тръгна да разглежда, на всвяко ъгълче се погалваше и мърмореше нещо, не спираше да ме гледа влюбено. Обиколи двете врати, от които може да се излиза от кухнята и заставаше точно там, където се отварят. Надникна зад шкафовете и стигна до хладилника. Отидох до нея и посегнах да го отворя, а тя веднага реагира с едно хубаво "Мяу!".

Затова я заподозрях.

Най-смешното беше, че Кити не спря да ходи след нея, да скача над столовете и да се закача с лапичка отгоре, за да си играят, а Плюшка никакво внимание не й обръщаше, ама грам внимание нямаше. ab_041.gif

Днес реших да й обърна малко повече внимание и да си поиграем и да се намилваме. Обожава вниманието. Започва да се катери по краката ми и набира с нокти с всичките си 4 кила, следва огромно гушване и накрая опити да ме разцелува по лицето. Не спира да си милва тиквичката и да преде. Макар да не мърка много силно. Но има странния навик, докато я милвам да ме захапва, силно и заклещващо. Не ми пуска кръв, но спира в едно положение, от което няма измъкване освен ако не си ожулиш ръката. Но продължава да иска милване. Странна любов някаква. dry.gif db_046.gif

#16 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 31 March 2010 - 06:22 PM

Как е мацинка?Кога ще може да се кастрира?

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2010 - 09:24 AM

Цитат(dora7511 @ Mar 31 2010, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Как е мацинка?Кога ще може да се кастрира?

Мацинка е готова. Беше на стационар няколко дена. В понеделник е кастрирана, вече е излекувано разстройството. Утре е ред на второто обезпаразитяване. ae_085.gif
И продължавам да твърдя, че е най-голямата лигла. Само си търси килимче да се излегне и да започне да преде и мърка. Поглеждаш я, а тя вече е легнала и дава коремче за милване. smile.gif af_089.gif

#18 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 11:04 AM

Мацинка е страхотно коте, аз си я кръстих Касиди, доктора също каза, че е много гальовно коте и, че ще стане страхотен домашен любимец. Хора няма такова коте, невероятна е и също като кученцата обръща коремче, за да я мачкотиш. Вчера беше тъмничко и от всичките трийсетина снимки едва успях да отбера 4-5, които да стават за пред хора. Нещо не успях да си направя настройките на апарата и са размазанички. Ето я и Касиди (така аз си й викам, плюшка още няма официално име)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2010 - 11:58 AM

Цитат(lizka @ Apr 1 2010, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мацинка е страхотно коте, аз си я кръстих Касиди, доктора също каза, че е много гальовно коте и, че ще стане страхотен домашен любимец. Хора няма такова коте, невероятна е и също като кученцата обръща коремче, за да я мачкотиш. Вчера беше тъмничко и от всичките трийсетина снимки едва успях да отбера 4-5, които да стават за пред хора. Нещо не успях да си направя настройките на апарата и са размазанички. Ето я и Касиди (така аз си й викам, плюшка още няма официално име)

Ух каква е красавица милата на снимките. :)
Аз нямам претенции за името, така и не мога да й измисля.

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 12:01 PM

Касиди на галено Каси си е супер име smile.gif. И много отива на такава красавица!

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни