Dog.bg Форуми : Проблеми при развъждането на екстремали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми при развъждането на екстремали Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2006 - 11:51 AM

Дискусия за "какво трябва" и около породите с екстремални черти, прехвърлена от темата за булдоците в Породи, като по-мащабен поглед към ВСИЧКИ различни породи с екстремализирани черти и затруднения в развъждането и отглеждането.
Ваш модератор най-сърдечен, в делата екстремум въвлечен: Vabank

Здравейте,
въпреки , че мразя да се конфронтирам с хората , но просто не мога да се сдържа да не си кажа мнението за породата. Много съжалявам тези кучета, винаги когато ги видя ми става мъчно за тях s) , затворени в това изкуствено създадено тяло от хора уж обичащи тази порода. И винаги се сещам за една книга от Виктор Юго , в която е описано как навремето са взимали деца и са ги държали затворени в бъчви или други подобни приспособления , зависи от желанието им за бъдещата форма на нещастното дете и след това са ходели по панаирите......
Сравнението може да не е много удачно, но не мога да разбера уродливия вкус , който имат подобни хора игнорирайки здравето на кучето. Носните пътища на това куче са така деформирани , че за него е трудно да диша през носа и от там идва и постоянното му хъркане , на което толкова се кефят фенове на породата fow , а оттам идват и проблеми със сърцето, междудругото това е едно от най-кратко живеещите кучета. Искам да уточня , че не говоря наизуст, мой приятел имаше такова куче ,което умря на около 6-7г. от сърдечен удар ( предполага се понеже умря внезапно без да боледува) . След това си взе женска , която дни преди да роди получи масивен вътрешен кръвоизлив и се наложи да извадят вече мъртвите кученца и матката. В момента кучето е сравнително добре ( операцията е правена преди около месец , момчето е от Варна)
Пак искам да ви попитам , след като толкова много обичате тази порода не ви ли е неприятно , че заради вашите предпочитания към външният му вид то е принудено да живее с това тяло. Чета някои как се забавляват от външният вид на кучетата си и от това как тромаво се движат и грухтят като прасета. bash

Замислете се малко струва ли си да причинявате това на вашия приятел!!??

Поздрави

#2 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 12:57 PM

bravoS Здраве желаем
виждам ,че ти е адски мъчно и ми се искаше да те утеша някак си w)
Първо :"изкуствено създаденото тяло" НЯМА всъщност то си е сто процента естествено и дори "вервай ми" екологично чисто b)
Второ -сравнението което си дал наистина не е удачно oleeee Добре е според мен да прочетеш и някоя друга книга ,защото тази доста те депресира, пък е и хубаво да разшириш кръгозора си.
Тази порода съвсем не е това за което ти си мислиш ,тя е дала началото на всички кучета които в името си имат "бул" т.е (уточнявам само за теб) r)ФАКТ който ясно говори ,че това не само че не е грешка на природата ами е и сбор от качества.
Трето -ако нямаше селекция -нямаше да я има и науката кинология т.е.(пак за теб) щяхме да си я караме като индианците с вълците и чакалите victoryVVV

и на Последно място -след като се опитваш да пробуташ идеята za "чистата раса' "-би ли ми казал какво точно предлагаш ? oleeee Да избием кучетата за да им помогнем? oleeee

SORRY за резкия тон ама е редно да идваш малко по-добре подготвен и ако имаш конкретно предложение да го кажеш ясно и точно super best в противен случай колега b) " не ме занивай с глупости"
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#3 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 June 2006 - 01:04 PM

Valev, този потребител си е такъв - жалостив...Вчера ни пита той в темата Пит бул не ни ли е срам да гледаме питоподобни, като предците им са използвани за бой ,а ние сме против боевете....И аз като теб го попитах - ми сега да си избием кучетата ли от срам... Ма после си каза, че участвал в борби с неговите ....dribble
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4 Потребителят е офлайн   Apbt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 01:11 PM

Никакви отговори на този човек.Недеите или рискувате да умрете от нерви NNN .Ние си изпатихме вече!.
Иначе Мноо симпатични кучета.Попринцип знам,че не понасят жегите.Искам да попитам много ли у опасно да речем в тия жеги,да се изкарват?

#5 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 01:12 PM

Миличкия той w) сега следва всички да се прегърнем ,да спрем да ядем месо и да носим кожи ,а парите да му ги дадем за да се отървем от дявола worthy

Още ли ги има такива oleeee
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 01:27 PM

Нещо не разбирам самоувереността, с която режете подобно мнение, макар и написано по подобен нравоучителен начин. Според мен мненията на redy имат смисъл и тук и в темата за АПБТ. Пит не съм гледала. За сметка на това споделях живота си с прекрасния Робин, английски булдог, 5 години, така че имам известен поглед върху породата.

Като човек, който е обичал и плакал за булдог мога да кажа, че физиката им действително е уродлива и няма грам естественост в нея. Самият факт, че кучетата не могат да раждат без цезарево сечение говори достатъчно. Нищожната продължителност на живота също. За рисковете от задушаване и инфаркт да не говорим.

Всеки има свой естетически поглед. И булдогът на мен определено ми лежи на сърцето като най-прекрасен на света. Но никога повече няма да взема такова куче и да участвам в това върховно издевателство над животното, което е физиката на тази порода.

ПП Придлагам да не бягаме по тъч-линията с реплики за породистост, тъй като кучето си беше съвсем по всички правила, родословното му име беше Нобел Саут Найт и беше донесен от Одеса от Валери Пеев.

ППП Радикалното ми мнение за физиката, която убива кучетата се отнася не само за булдога, но и за дакела, който има ужасни проблеми с гърба, и за дога, чието тяло не издържа огромната му маса. Смятам, че би трябвало да сме по-свестни от това да произвеждаме кучета, чиято физиология, създадена да ни носи естетическа наслада, съкращава и затруднява живота им.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 01:34 PM

Цитат

Като човек, който е обичал и плакал за булдог мога да кажа, че физиката им действително е уродлива  и няма грам естественост в нея

Всеки има свой естетически поглед

Цитат

И булдогът на мен определено ми лежи на сърцето като най-прекрасен на света

insult b) Извинявай ама май не си наясно сама със себе си b) такова понятие като "ужасно хубав" и "страшно красив" са по-скоро за деца до 7 годишна възраст .

Хайде малко по серизоно ;)

п.п. към ППП Специално НИЕ е т.ч. и ВИЕ не сме създали нищо ,всичко е създадено преди многооооо години от едни умни хора нашата задача е само да го доразвиваме victoryVVV
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 01:39 PM

Аз си го давам сериозно, Валев, ама на теб май нещо ти пречи. Не се тревожи аз със какво съм наясно и какво не, и задръж квалификациите си за себе си.

И така: физиката на булдога е именно УРОДЛИВА, защото в него е акцентирано върху недостатъците във физиката на кучето: Обратна захапка, висока задница, къси предни крака, огромно туловище и т.н.

Булдогът за мен е именно "най-прекрасен на света" и това е мое решение, мой естетически поглед, който аз определям и ти си последният човек на света, който ще ми казва имам ли право да я възприемам като такава или не. Ще употребявам тъкмо Страшно хубав и тъкмо Ужасно красив и тъкмо ТурбоЯк и каквото още си пожелая по адрес на нещата, които ми харесват.

А сега, ако имаш каквато и да е, макар и нищожна аргументация в полза на твърдението си, че булдогът е куче с нормална и здравословна за него самия физика - разкажи ни.

ЕДИТ: Съветвам те да се осведомиш за първоначалния вид на булдога и времето, когато кучето е започнало да добива и затвърждава съвременния си "утежнен" вид.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 01:46 PM

Цитат

ти си последният човек на света, който ще ми казва имам ли право да я възприемам като такава или не

ИЛИ r)

Цитат

А сега, ако имаш каквато и да е, макар и нищожна аргументация в полза на твърдението си, че булдогът е куче с нормална и здравословна за него самия физика - разкажи ни .
oleeee oleeee oleeee

хахахахах е ти ме разби oleeee "да кажа или да не кажа ,това е въпросът" super best

п.п. Но ,ако все пак се окаже ,че искаш да знаеш , bl) моля те върни се няколко страници назад и прочети защо кучето е създадено с точно такива пропорции.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2006 - 01:54 PM

Insult, би ли била така добра да ни посочиш породи без генетично и физиологично предопределени здравословни проблеми в резултат на селекция за други качества ?Щото нещо започвам да не разбирам твоята теза за "върховно издевателство над животното ,което е физика на тази порода".Да не отглеждаме кучета с дълъг торс , да не отглеждаме свалени крупи ,да не oтглеждаме обратни захапки ,екстремали, такива с краткотраен живот и т.н.Да ги бойкотираме ли ,що ли, и така ще ги избавим тях и себе си от страданието...
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 01:54 PM

Цитат

bravoS Здраве желаем
виждам ,че ти е адски мъчно и ми се искаше да те утеша някак си  w)
Първо :"изкуствено създаденото тяло" НЯМА всъщност то си е сто процента естествено и дори "вервай ми" екологично чисто b)
Второ -сравнението което си дал наистина не е удачно  oleeee Добре е според мен да прочетеш и някоя друга книга ,защото тази доста те депресира, пък е и хубаво да разшириш кръгозора си.
Тази порода съвсем не е това за което ти си мислиш ,тя е дала началото на всички кучета които в името си имат "бул"  т.е (уточнявам само за теб) r)ФАКТ който ясно говори ,че  това не само че  не е грешка на природата ами е  и сбор от качества.
Трето -ако нямаше селекция -нямаше да я има и науката кинология т.е.(пак за теб) щяхме да си я караме като индианците с вълците и чакалите victoryVVV

и на Последно място -след като се опитваш да пробуташ идеята za "чистата раса' "-би ли ми казал какво точно предлагаш ?  oleeee Да избием кучетата за да им помогнем? oleeee

SORRY за резкия тон ама е редно да идваш малко по-добре подготвен и ако имаш конкретно предложение да го кажеш ясно и точно super best в противен случай колега  b) " не ме занивай с глупости"

Наистина ли мислиш, че булдога в съвременния му вид се е бил бикове и т.н. , ако показвайки го разправяш приказки на децата си ( ако имаш такива) да, но не на мене тия. Щом толкова си фен на породата много добре знаеш как е изглеждал булдога преди 100-150г. А и кинологията може да я използваме в името на доброто на кучето, а не да задоволяваме някакви уродливи наши прищявки за куриозност. Не бихте ли искали вашият приятел да може да диша и бяга с лекота.... Не ми се пише по-вече....
Между другото моя приятел , който се казва Димитър и е от Варна , също като инсълт , вече е решил да не си взима английки булдог поради същите причини.

П.П. предложението ми е бъдещите собственици на тази порода да търсят кучета с по издължена муцуна по-олекотено тяло, а другото ще направи майката природа super best .

#12 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 01:55 PM

valev, Май е време да си вземеш очила... Да не би да страдаш от някаква особена форма на дислексия при която не можеш да правиш връзка или разлика между отделните изречения? r) r) r) С удоволствие бих ти помогнала, ако можех.

Върнах се не няколко, ами доста страници назад. И гледам и чета и се мая на забележителните мнения, които си изписал в тази тема. Благодаря ти за забавните моменти. w)

agalina, откровено казно ми е леко необясним тона ти - надявам се на мен да ми се струва. И си ме разбрала съвсем правилно - да, аз БОЙКОТИРАМ ( l) b) ) кучетата с дълъг торс и къси крака, които им носят огромни проблеми с гръбнака, кучетата със сплескана муцуна, която не им дава да дишат и т.н. Да, казвам, че не бива да РАЗВЪЖДАМЕ (а не "отглеждаме") екстремали, животни с кратък живот и прочее.

И "бих била така добра" повече да не продължавам тази дискусия като модератор на този форум. Поне до момента, в който някой от така ущипаните от въпроса не реши да изкаже кротко, неемоционално и аргументирано мнение.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2006 - 02:08 PM

Ти не знам защо реши така за тона ми. Попитах те в прав текст.Там няма и капка ирония.Нито емоционолност.Ти каза ,че имаш "радикално мнение за физиката ,която убива"- и те попитах какво да направим....да не ги отглеждаме или да бойкотираме..Това беше.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 02:10 PM

Ок, извин, сторило ми се е ouu
Та отговорът ми е: предлагам да не ги РАЗВЪЖДАМЕ (поне не и в този убиващ ги вид) r) А по-конкретно аз, като голям любител на булдозите, да не гледам такъв повече.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 02:13 PM

b) Опа с модератора шега не бива r)
Виж insult , хабер си нямам защо си си взела куче което е уродливо и не харесваш oleeee не знам защо искаш и от нас да не ги харесваме. Но понежи си модератор ще се пробвам s)

Цитат

П.П. предложението ми е бъдещите собственици на тази порода да търсят кучета с по издължена муцуна по-олекотено тяло, а другото ще направи майката природа

Е на това няма какво да отговоря oleeee Искаш да кажеш -булдог с крака на хрътка и муцунка на коли сигурно bravoS това ми звучи като обявата "търся немска овчарка -вишистка с цел брак"
малииииииии луда работа worthy
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2006 - 02:13 PM

Цитат

Ок, извин, сторило ми се е  ouu
Та отговорът ми е:  предлагам да не ги РАЗВЪЖДАМЕ (поне не и в този убиващ ги вид)  r) А по-конкретно аз, като голям любител на булдозите, да не гледам такъв повече.

Ясно. w)
Не е куче за твоите емоции.Между другото- и за мен също.НО - дано има хора ,които успявят да се справят с това w) Искрено- свалям шапка!Щото аз съм егоист - много искам немски дог, но няма да справя с проблемите.. s)
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 02:29 PM

Цитат

Виж insult , хабер си нямам защо си си взела куче което е уродливо и не харесваш oleeee не знам защо искаш и от нас да не ги харесваме.

Вече се убеждавам, че имаш проблеми със зрението. Или може би с въображението... b) l) b) l)
Айде да видим къде съм казала, че искам да не ги харесвате? Айде да видим къде съм казала, че не ги харесвам???

За пореден път:
1. обичам булдозите, за мен те са най-прекрасни на света;
2. считам, че животни с такава уродлива физика не бива да се развъждат, защото много боледуват, страдат и умират млади.
Кое точно не ти е ясно в по-горните изречения? l) l) l)

agalina, не знам кой човек (демек с каква "емоционалност") би искал кучето му да има средна продължителност на живота 5-9... При решението ми за пудел дългият живот и доброто здраве беше един от основните аргументи. Как може човек да уврежда старателно и целенасочено здравето на най-добрия си приятел? За мен това е егоизмът, не да не искаш куче, което ще умре от инфаркт на 5 години.

ЕДИТ: valev, това за издължената муцуна по мой адрес ли беше? Щото нещо не схванах намека.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 02:40 PM

Цитат

Ти не знам защо реши така за тона ми. Попитах те в прав текст.Там няма и капка ирония.Нито емоционолност.Ти каза ,че имаш "радикално мнение за физиката ,която убива"- и те попитах какво да направим....да не ги отглеждаме или да бойкотираме..Това беше.

Ами аз ти отоворих, ама ти нали ме игнорираш r) , промяна на стандарта , елементарно е, но не и лесно изпълнимо. Но по принцип тук важи закона на пазарната икономика , каквото се търси , това се произвежда. Така че за начало е достатъчно да се разясни на желаещите да си вземат такова куче за първи път, за проблемите които съпътстват гледането на булдога в сегашния му вид.
С две думи ако се търсят кучета с по-дълга муцуна, ще се произвеждат такива.
Не мисля , че от едно мнение в един форум , че ще се промени нещо, но просто това е един от възможните пътища.
Друг е да се намесят дружествата за защита на животните , както са направили вече по повод купирането на опашките и ушите на кучетата, а вкуса се променя.Преди години ако вашият боксер е бил с уши и опашка , сигурно сте щели да отнесете доста подигравки, но днес вече не е така и хората свикват с новия вид на кучето и си го харесват така.

#19 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2006 - 02:46 PM

redy, не знам дали си осведомен, но зелените в Германия смятат да забранят развъждането на английски и френски булдог, заради невъзможността на породата да ражда без човешка намеса. Впрочем май и на персийските котки се точат, и на дакелите.

(Доколкото разбирам agalina отказва да приема твоята загриженост за здравето на булдога, защото си се (или се, не вникнах) занимавал/ш с битки с кучета. )
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2006 - 02:58 PM

Цитат

redy, не знам дали си осведомен, но зелените в Германия смятат да забранят развъждането на английски и френски булдог, заради невъзможността на породата да ражда без човешка намеса. Впрочем май и на персийските котки се точат, и на дакелите.

(Доколкото разбирам agalina отказва да приема твоята загриженост за здравето на булдога, защото си се (или се, не вникнах) занимавал/ш с битки с кучета. )

Не знаех! Но бих ги подкрепил 1super .

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни