Dog.bg Форуми : Провеждат ли се изложби на коне?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Провеждат ли се изложби на коне?

#61 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2005 - 11:27 PM

Кобилите на колко време раждат?По едно жребче,нали?Колко трае бременността и колко време жребчето се отглежда от майката?стана ми любопитно,а съм съвсем боса на тази тема-колко кончета обикновено ражда една кобила за живота си?
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 12:08 AM

кобилите носят 11 месеца, кончетата стоят/сучат/ при майките си от 6 до 9 месеца, кобилата може да се заплоди "на кръв" 10-12 дни след раждането, така всяка година да дава конче, но тогава бързо се "изхабяват", такава е практиката и в конезаводите... да правим много ама дали ще са качествени не е важно, а що се отнася до това колко кончета може да роди една кобила, е все едно колко деца може да роди една жена.. различно. най-важно е как се гледа и храни кобилата по време на бременността и когато кърми, когато не се храни добре по време на бременността - кончето излиза дребничко, а ако не се храни добре по времето когато то суче - млякото и не е качествено и недостатъчно като количество...
:))) на тази тема поне имам опит - имам си конче на 4 месеца а майка му направо обожавами се грижа за нея като за мое дете :))) както и за останалите ми коне... но тя си ми е любимка.... за коне мога да говоря с дни.. ако имате въпроси - просто питаите, ще се радвам ако мога да отговоря :)
Качена снимка
това са кобилката ми и малкия бебчо.

#63 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 07:41 AM

Разкажи нещо по-вече за кобилата и кончето.

#64 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 03:53 PM

Цитат

Публикувано на May 31 2005, 07:41 AM
--------------------------------------------------------------------------------
Разкажи нещо по-вече за кобилата и кончето.

с удоволствие :)
Кобилката ми е на 5 години, висока е 163см, казва се Флашданс /Феномен и Дейзи/, незнам дали знаете, но имената на конете не се дават като при кучетата, кой както си поиска и каквото му харесва. Името на новороденото конче задължително трябва да започва с 1вата буква от името на бащата, а някъде из името да има и буквата на найката. така много лесно, като чуеш името на даден кон, можеш да определиш от коя линия е... та Флашданс е висококръвна кобила, което означава че чистокръвното в нея е повече от 75%, баща и е чистокръвен, а прабаба и по майчина линия е била арабка, но единственото което е взела от арабите са ноздрите :)) и мухите в главата от време на време иначе като цяло си е типичен чистокръвен кон, само дето в момента прилича на арденка :))) и затова си и викаме Меца :))))
така... а сега за бебчо: той е на 4 месеца, висок е вече 140см, казва се Адолф, баща му се казва Аден, произведен е в конезавода в Балчик, баща му е хановер внесен от Германия а майка му си е наща източнобългарска.... та моя бебчо си е едно полукръвно конче с много шарена кръв :))) макар че като се удари и тече истинска червена кръв :))))

#65 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 03:57 PM

това тук са Адолф и неговата приятелка Геиша. тя е по-голяма от него с 20 дни, но той е доста по-едър и постоянно я тормози, иска да си играят но е доста грубичък и тя все му бяга :)))

Качена снимка

така са по цял ден... бягат, играят и пасат на воля.. какво им трябва на децата да растат :)))

#66 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2005 - 03:18 PM

мерси много за отговорите,а и за прекрасните снимки w) малкото е направо супер сладур w)
а колко години средно живеят конете?
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:01 PM

Цитат

Публикувано на Jun 1 2005, 03:18 PM
--------------------------------------------------------------------------------
мерси много за отговорите,а и за прекрасните снимки  малкото е направо супер сладур 
а колко години средно живеят конете?

тук в Булгария рядко има коне на повече от 20-23 години... след като излязат от спорта или ги убиват или ги гледат толкова лошо, че те сами умират... на никого не му се занимава или да харчи пари за животно което не става за нищо... тъжно но факт... все пак разходите по един кон не са като на едно куче...
но на запад конете живеят около 30 -35 год. ...
в тази връзка в нашата конюшна има един кон на 20, който е ходил на олимпиада и е научил страшно много хора да яздят, бил е собственост на конезавода и когато решават да го колят че вече не им е бил нужен, без значение че има един камион медали... то тогава се намира един добър човек и го купува... сега го разхождат децата и продължава да ги учи... страшно благородно и мило животно, макар и куц все още има желание за работа и с радост излиза когато му сложим седлото.... и е любимец на всички деца които идват на базата :))

#68 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:34 PM

Много тъжно...като си помисли човек-направо е ужасно това,което казваш...горките животни.
Според мен трябва да се популяризира този спорт,най-вече да има възможност повече деца да се научат да яздят-дори само така-за удоволствие от общуването с конете-не за някакви спортни постижения.
Можеш ли случайно да ми кажеш за района на Пловдив къде е най-добре да заведа детето си ако искам да я научат да язди.Малко ме е страх разбира се-като човек,който никога не се е качвал на кон-дали пък няма да падне в началото n)
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:42 PM

това е страхотна идея... аз точно така се запалих по конете, заведох дъщеричката си да язди.. след като я гледах 2-3 пъти и реших да пробвам .. е от него ден нямам мира :))) на колко годинки е детенцето ти? какво е момче или момиче - има значение?
знам за Пловдив че има голяма база в село Воиводиново? но мога да попитам утре мои познати да ми кажат къде е най-удачно...

#70 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:22 AM

Детето е момиченце почти на 8 години.Отдавна ми е било мерак да я заведа,но все не се наканваме...
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 03:50 PM

Когато живеех още в Пазарджик, това беше отдавна имаше страхотна конна база в с.Ивайло(вече е квартал на ПЗ),но не знам дали още съществува:))Брат ми тренираше модерен петобой и ходеше да язди, а аз само гледах и завиждах:((За друга база не се сещам около Пловдив, но може и да има:)

#72 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 09:53 PM

на 11ти и 12ти юни на базата във Войводиново ше се проведат финалите на държавното първенство по прескачане на препятствия, там ще са едни от най-елитните коне в България.

Цитат

Детето е момиченце почти на 8 години

моята дъщеричка се качи на кон точно на 8 години, сега немога да я отлепя от хиподрума :)), казват че за момченцата не било хубаво да яздят докато не навършат поне 9 години, но за момиченцата няма проблем.
ако имате време следващата събота и неделя се разходете до базата във Войводиново, предполагам ще е интересно а и много разтоварващо.. :)))

#73 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:39 PM

В Пловдив има два клуба - "Аркан" и базата на Войводиново ....
И двете места предлагат любителска езда ... и на двете места има подходящи коне , на Войводиново ( все известанта ) Памела , а на Аркан - Вещица .. и двете кобили са много кротки...
клуб " Аркан " се намира на пазарджишко шосе " 4-ти километър " /бивш селекционен център/ ....
Ако нещо повече те интересува питай ...

надявам се съм ти била от полза

#74 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2005 - 10:45 AM

много благодаря за информацията r) ще трябва да се наканим да отидем до там и да поразгледаме.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 09:51 PM

Качена снимка
това е окото на малкия бебчо, снимката я прави дъщеричката ми :)))

#76 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 08:03 AM

Явно са много "близки" b) !

#77 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 06:21 PM

Качена снимка

това е дъщеричката ми като дава награда. :)) този кон е на 3 години, казва се Кофеин и малката му прави пълна уборка в бокса, както и го разхожда понякога навън. тя много обича конете и се грижи за тях както може :)))

#78 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 08:48 PM

супер е малкото w)
а пък това е моята,само че при нея за сега друга е страстта r)
при всички положения мисля,че им е само от полза това дето са свикнали с животни и ги обичат.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   aitia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2005 - 07:35 PM

:)) много са сладки!
и ние имаме такава страст, само дето още не е при нас, но съвсем скоро ще бъде :)))

#80 Guest_Guest_curi_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 June 2005 - 06:04 PM

Здравей aitia ние с теб се виждаме честичко но никога не сме си говорили толкова за коне.Страхотно ! Толкова много знаеш.Наистина всички които пишат в тзи форум(защото както виждам са само няколко човека)aitia публикува страшно мн.инф.Аз също се интерисувам от коне и
дори правя плахи опити да яздз,мога да споделя нещо което ще е от полза.Наприме коня "самолет" едно прекрасно животно порода "гидран"е продаден в Гърция.Топлокръвен е всеки кон който е селекциониран на база чистокръвен и през няколко поколения отново се
влива чиста кръв например Хановер,холщайнер,холандски спортен кон
(K.w.p.n.)

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема