Провеждат ли се изложби на коне?
Публикувано: 31 May 2005 - 12:08 AM
:))) на тази тема поне имам опит - имам си конче на 4 месеца а майка му направо обожавами се грижа за нея като за мое дете :))) както и за останалите ми коне... но тя си ми е любимка.... за коне мога да говоря с дни.. ако имате въпроси - просто питаите, ще се радвам ако мога да отговоря :)

това са кобилката ми и малкия бебчо.
Публикувано: 31 May 2005 - 03:53 PM
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
Разкажи нещо по-вече за кобилата и кончето.
с удоволствие :)
Кобилката ми е на 5 години, висока е 163см, казва се Флашданс /Феномен и Дейзи/, незнам дали знаете, но имената на конете не се дават като при кучетата, кой както си поиска и каквото му харесва. Името на новороденото конче задължително трябва да започва с 1вата буква от името на бащата, а някъде из името да има и буквата на найката. така много лесно, като чуеш името на даден кон, можеш да определиш от коя линия е... та Флашданс е висококръвна кобила, което означава че чистокръвното в нея е повече от 75%, баща и е чистокръвен, а прабаба и по майчина линия е била арабка, но единственото което е взела от арабите са ноздрите :)) и мухите в главата от време на време иначе като цяло си е типичен чистокръвен кон, само дето в момента прилича на арденка :))) и затова си и викаме Меца :))))
така... а сега за бебчо: той е на 4 месеца, висок е вече 140см, казва се Адолф, баща му се казва Аден, произведен е в конезавода в Балчик, баща му е хановер внесен от Германия а майка му си е наща източнобългарска.... та моя бебчо си е едно полукръвно конче с много шарена кръв :))) макар че като се удари и тече истинска червена кръв :))))
Публикувано: 31 May 2005 - 03:57 PM

така са по цял ден... бягат, играят и пасат на воля.. какво им трябва на децата да растат :)))
Публикувано: 02 June 2005 - 09:01 PM
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
мерси много за отговорите,а и за прекрасните снимки малкото е направо супер сладур
а колко години средно живеят конете?
тук в Булгария рядко има коне на повече от 20-23 години... след като излязат от спорта или ги убиват или ги гледат толкова лошо, че те сами умират... на никого не му се занимава или да харчи пари за животно което не става за нищо... тъжно но факт... все пак разходите по един кон не са като на едно куче...
но на запад конете живеят около 30 -35 год. ...
в тази връзка в нашата конюшна има един кон на 20, който е ходил на олимпиада и е научил страшно много хора да яздят, бил е собственост на конезавода и когато решават да го колят че вече не им е бил нужен, без значение че има един камион медали... то тогава се намира един добър човек и го купува... сега го разхождат децата и продължава да ги учи... страшно благородно и мило животно, макар и куц все още има желание за работа и с радост излиза когато му сложим седлото.... и е любимец на всички деца които идват на базата :))
Публикувано: 02 June 2005 - 10:34 PM
Според мен трябва да се популяризира този спорт,най-вече да има възможност повече деца да се научат да яздят-дори само така-за удоволствие от общуването с конете-не за някакви спортни постижения.
Можеш ли случайно да ми кажеш за района на Пловдив къде е най-добре да заведа детето си ако искам да я научат да язди.Малко ме е страх разбира се-като човек,който никога не се е качвал на кон-дали пък няма да падне в началото n)
Публикувано: 02 June 2005 - 10:42 PM
знам за Пловдив че има голяма база в село Воиводиново? но мога да попитам утре мои познати да ми кажат къде е най-удачно...
Публикувано: 03 June 2005 - 03:50 PM
Публикувано: 03 June 2005 - 09:53 PM
Цитат
моята дъщеричка се качи на кон точно на 8 години, сега немога да я отлепя от хиподрума :)), казват че за момченцата не било хубаво да яздят докато не навършат поне 9 години, но за момиченцата няма проблем.
ако имате време следващата събота и неделя се разходете до базата във Войводиново, предполагам ще е интересно а и много разтоварващо.. :)))
Публикувано: 03 June 2005 - 11:39 PM
И двете места предлагат любителска езда ... и на двете места има подходящи коне , на Войводиново ( все известанта ) Памела , а на Аркан - Вещица .. и двете кобили са много кротки...
клуб " Аркан " се намира на пазарджишко шосе " 4-ти километър " /бивш селекционен център/ ....
Ако нещо повече те интересува питай ...
надявам се съм ти била от полза
#80 Guest_Guest_curi_*
Публикувано: 09 June 2005 - 06:04 PM
дори правя плахи опити да яздз,мога да споделя нещо което ще е от полза.Наприме коня "самолет" едно прекрасно животно порода "гидран"е продаден в Гърция.Топлокръвен е всеки кон който е селекциониран на база чистокръвен и през няколко поколения отново се
влива чиста кръв например Хановер,холщайнер,холандски спортен кон
(K.w.p.n.)