Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#771 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 July 2012 - 12:13 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкар. Видима, Априлци, където може да си уловите планинска пъстърва:Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 02:49 PM

Някой да е бил в тези бунгала до язовир Доспат?
На запитването ми отговориха,че допускат кучета но само в нереновираните бунгала и ще съм много благодарна,ако някой може да сподели отзиви за мястото.
ЛИНК

#773 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 03:03 PM

Лола, здравей, приятно ми е да те срещна отново във форума! Аз питах в тези бунгала, отговориха ми същото, не бяха много любезни всъщност /което за съжаление е много характерно за хората от този край/ жалко, защото е много красиво там, но не могат да правят добра туристическа услуга и това си е! Обърни внимание, че нереновираните бунгала са за 4 човека, не зная каква компания сте, но ние иска.хме за двама плюс куче, а такива май са само реновираните. Просто ако сте двама вероятно ще ви накарат да платите по-скъпите и големи бунгала, че и нереновирани на това отгоре. Лично аз възприех това като вид дискриминация и ми стана неприятно. Отказах се да им ставам клиент с една дума. Питах във вилно селище Марагидик Априлци дали ще ме приемат с куче и отговорът им "Само малки породи" - ние не сме такава и "Кучето винаги вързано, защото има малки деца" - Аз не водя звяр, който яде малки деца и обикновено се съобразявам - но начина , по който ме посрещат като клиент не ми хареса и се отказах и от там. Най-накрая резервирах във вилно селище Ягода - Боровец. Чиста работа - обявено си е на сайта, че приемат кучета, даже го имаме и във ваучера :ab_041: Но отзиви ще дам в края на месеца, като се върнем от там. Омръзна ми да ме гонят и гледат подозрително, само защото съм с куче и това е. Май не ти помогнах много за Доспат - ако го посетиш - пиши отзиви да зная за друг път.

#774 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 03:29 PM

Показване на мнениетоFlashback, в 25 July 2012 - 11:36 AM, написа:

Много полезни ми бяхте преди първото ни море, наистина, и затова сега не мога да не поискам пак съвет. :smile:
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак. :smile:

Преди три години ходихме с кучето на море в Гърция. На средния ръкав на Халкидики, плажът беше Банана бийч /супер плаж, иначе/ но имахме проблеми не с пребиваването на кучето на плажа, а с влизането му в морето. Гръцко семейство ни направи забележка, че е забранено, оказа се , че е така. Също и за наше разнообразие сме сменяли плажовете, избирайки по-крайни и закътани местенца, други проблеми не е имало, а имаше и други кучета по плажовете. На Халкидики, Ситония има и диви плажове и малки заливчета, където може да се "скатаете". Прибирахме кучето на климатик в стаята около 9.30-10 ч, в хотел, трудно намерен да приема с домашни любимци! /Може би сега в кризата ще приемат по-охотно.../
Общо взето, гърците по тези места не са много-много дог френдли, съобразявайте се, ако някой направи някаква забележка и всичко ще е наред!
arina, а пък нас в един български хотел ни питаха колко тежи кучето, за да му изчислят таксата....нова методика, мани-мани!!! На кг/тегло!

Желая на всички ви приятна почивка!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#775 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 04:27 PM

Нещо, което като собственик на куче, ме изуми.
Къща за гости в Еленския балкан - човекът обичаше кучета и се грижеше и за две бездомни, но не беше супер щастлив от идеята нашите да спят вътре. Разказа, че преди време е пуснал дама с куче мини порода, а тя за тоалетна ползвала легена в банята, застлан с новата и чиста кърпа за лице, оставена в стаята на къщата.
Докато ние се държим като свине, няма как хората да променят мисленето си за нас. Така че - нека просто пазим и оставяме чисто след себе си.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#776 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 04:45 PM

Показване на мнениетоarina, в 04 August 2012 - 01:03 PM, написа:

Най-накрая резервирах във вилно селище Ягода - Боровец. Чиста работа - обявено си е на сайта, че приемат кучета, даже го имаме и във ваучера :ab_041: Но отзиви ще дам в края на месеца, като се върнем от там. Омръзна ми да ме гонят и гледат подозрително, само защото съм с куче и това е. Май не ти помогнах много за Доспат - ако го посетиш - пиши отзиви да зная за друг път.

Привет arina :re_037: В Ягода много ще ви хареса,страшно симпатични къщички са,всичко дървено,малка веранда ...изобщо идилията е супер като прибавиш и чистия въздух.Това е от преди две години някъде,но не вярвам да се е променило.
За Доспат напротив,помогна ми,аз си мислех абсолютно същото относно мястото.Докато разглеждах района видях и едни други вилички "Орлино",изглеждат много добре,но още не са ми отговорили за кучето.Ако решим и намерим нещо като за нас в района после ще споделя обезателно.

Това за теглото сме го минали,в една къща за гости в Созопол ми заявиха че ако е над 12кг не може да го пуснат.А сега де,ами моето беше тогава 15кг и за две кила не стана почивката...Като не искате кучета,кажете си го бе хора,какви са тези мерки и теглилки :ab_041:

#777 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 06:11 PM

Е, Лола - както винаги ме водиш по информация относно пребиваване на хубави места с куче!!! А споменатите от теб вили "Орлино" направо ми разтопиха сърцето, толкова е хубаво там! И ще е престъпление да не можеш с кучето си да отидеш на тази красота! Защо все в мизерията трябва да ни завират, не знам. С нетърпение ще чакам да разбера дали може да се почива там с куче!.
GAG - вярно е, че има собственици на кучета, които не се съобразяват, но така да се обобщава също не приемам. По същата логика има и недобросъвестни меко казано туристи без куче, които си пържат мекици и цаца на газов котлон в наетата стаичка без кухня и пръскат по стените - но не съм забелязала квартирите след това да не се дават под наем на никого. И ако условието за настаняване е"кучето вързано вън" последиците в моя случай ще са, че никой в хотела няма да мигне цяла нощ, или аз трябва да легна с него отвън....просто е много неспокоен на чуждо място и не може да бъде оставян сам и без контрол.
fanciful - тази нова "килограмна" тарифа на хотелите е интересен подход - ние с Чарли ще сме все в горната ценова граница, ама защо - да не би да мислят, че го къпя в банята и ползвам повече топла вода? И тук ще пиша - абе в Бъкингамския дворец на откриването на Олиппиадата видях до кралицата да припкат бодро две кученца, ама в реновираните бунгала на яз. Доспат - не може! Как да си го обясня това не зная!

#778 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2012 - 05:40 AM

Показване на мнениетоarina, в 04 August 2012 - 04:11 PM, написа:

Е, Лола - както винаги ме водиш по информация относно пребиваване на хубави места с куче!!! А споменатите от теб вили "Орлино" направо ми разтопиха сърцето, толкова е хубаво там! И ще е престъпление да не можеш с кучето си да отидеш на тази красота! Защо все в мизерията трябва да ни завират, не знам. С нетърпение ще чакам да разбера дали може да се почива там с куче!.

arina за съжаление ето какъв е отговора от "Орлино" :""Уважаема Г-жа Иванова за съжаление политиката на ваканционно селище "Орлино" е да не се допускат домашни любимци. Поздрави! ""

#779 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2012 - 07:49 AM

Въобще не съм изненадана от "политиката на ваканционното селище". По тези места кучето явно трябва да е вързано на верига в двора и не разбират, че за някои хора да отидеш на такова място е немислимо без него. Задрасквам ги от списъка. Жалко, защото в този край наистина е много красиво, но преди време имах неприятна случка в хотел в Доспат, а и гледах един репортаж на хора от Сърница, които казаха, че не искали да идват туристи, защото "щели да им изкупуват продуктите от магазина" - това в днешни дни се случва. Какво да кажеш и как да опонираш на такъв възглед - да си копаят картофите и тютюна тогава.
Май съм писала преди време - но тук http://www.orlovaskala.com/ приемат кучета, отсядала съм и няма проблеми, а наоколо е много красиво и подходящо за тях. Аз самата не искам да отида с куче в неподходящо среда. Например хотел Макрелов в Смолян, който се рекламира, че приема кучета е всъщност на един стръмен баир и отдолу минава оживена градска улица и не бих го предпочела за подобна почивка.

#780 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 August 2012 - 12:32 PM

Чародей и приятели: с кучето Озарен - един от синовете на Чародей и американската селекция на аляски маламут - 8м. ,Мечка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#781 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2012 - 01:32 PM

Бялото куче ли е маламута? Особено ми хареса третата снимка - направо "летящо куче"

#782 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 August 2012 - 04:34 PM

Показване на мнениетоarina, в 06 August 2012 - 01:32 PM, написа:

Бялото куче ли е маламута? Особено ми хареса третата снимка - направо "летящо куче"

Всички са маламути, но Мечка - бялото куче не е европейска селекция.
User's Signature

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2012 - 06:32 PM

Понеже Мечка е много по-едър от другите на снимката, аз се обърках и ги помислих за хъскита! Извинете ме, аз не съм голям спец по тези северни породи. Виждам, че водите Чародей с Вас на много диви места и лекичко Ви завиждам.....ние сме по-мързеливи определено и пътуваме по-малко.

#784 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 August 2012 - 08:49 PM

Показване на мнениетоarina, в 06 August 2012 - 06:32 PM, написа:

Понеже Мечка е много по-едър от другите на снимката, аз се обърках и ги помислих за хъскита! Извинете ме, аз не съм голям спец по тези северни породи. Виждам, че водите Чародей с Вас на много диви места и лекичко Ви завиждам.....ние сме по-мързеливи определено и пътуваме по-малко.

Аз затова писах, че Мечка е американска селекция, в родословието си има 4 вида вълци, освен маламутите, поради което е по-голяма, родителите и също са по-едри, европейската селекция е по-друга. Поздрави, ние много обичаме да пътуваме, а Чародей да се къпе във водните басейни.
User's Signature

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2012 - 12:51 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 July 2012 - 08:29 PM, написа:

Уфф това е отвратително със плажовете.Във Варна глобата е 150лв непрекъснато някой мрънка.Трябва да се ходи или в 5 сутринта ии в 22 вечерта....или на нудисткия плаж :zz_020:
А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем :dh_188:

Не знам как е в Англия, но в Шотландия на бреговете, където ходят повече хора има табела, че е забранено за кучета от май до септември. Във Френските Алпи на езерата, около които има плажове за хора, също е забранено за кучета - но не на целия плаж. В краищата има зони, след табелите, където може да отидеш с кучето си и то да се къпе и да играе. Малки са тези зони, но ги има.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#786 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 07:53 AM

Малко информация от мястото на събитието :ab_041: Ако някой ходи по южното черноморие, на плажа във Варвара и на този в Синеморец не правят проблем за кучовците!

#787 Потребителят е офлайн   ditka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 03:24 PM

Здравейте,

голям проблем ни беше почивката заради кучето, на мен и приятеля ми...
Но днес се прибрахме от Равда, и то наистина отпочинали и много доволни. Единственото място на което ни казаха още на телефона "супер, вече имаме едно в хотела", се казва "Централ" и е в самия център на Равда. Името на собственичката е София, имат и сайт в интернет /така ги намерихме/. Хотела е хубав, само кажете че сте с куче и помолете да не ви слагат на 1-я етаж с голямата тераса, ако зверчето ви много шава насам-натам през отворената врата, за да не пречите на съседите си. Пода където ни настаниха нас беше теракот, което в жегата си беше направо добре дошло за нас. Никой никъде в Равда не направи проблем за това че се разхождаме с куче, и то голямо. Има и други почиващи с кучета, главно руснаци в затворените комплекси. На централния плаж е забранено за кучета, както и във всичките им тревни площи; разбираемо защо: направи ми впечатление, че никой от водещите куче не си носи и найлоновата торбичка в другата ръка, както съм свикнала аз да го правя... В края на южния плаж след зоната на джетовете, където не е охранявано е хубаво място за куче /и за малко дете/; а и едно място между двата плажа. Не знам как местните наричат мястото, но е миниатюрно плажче до което се стига по стъпала изляти в скалите или по камъните направо. Мястото е наистина малко, хубаво, закътано, и привечер или сутрин не пречите на никой, даже ви се радват закъснели или подранили плажуващи ;) Друго място да пуснете звяра си да тича на воля е края на селото: 2 пресечки от хотела за който ви написах. Един съвет: носете си задължително пинсети: има кърлежи в тревата, независимо къде се разхождате.

#788 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 August 2012 - 07:55 PM

Показване на мнениетоМил@, в 06 August 2012 - 10:51 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 July 2012 - 08:29 PM, написа:

Уфф това е отвратително със плажовете.Във Варна глобата е 150лв непрекъснато някой мрънка.Трябва да се ходи или в 5 сутринта ии в 22 вечерта....или на нудисткия плаж :zz_020:
А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем :dh_188:

Не знам как е в Англия, но в Шотландия на бреговете, където ходят повече хора има табела, че е забранено за кучета от май до септември.

ами за Шотландия говоря досега на нито един плаж където сме ходили не сме видели табела забранено за кучета,напротив мнооого кучета.Ходили сме на плажовете на Неирн,Инвърнес,Бамбург,който реално се пада в английската част вече и др. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#789 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 August 2012 - 08:32 PM

Показване на мнениетоditka, в 12 August 2012 - 03:24 PM, написа:

Здравейте,

голям проблем ни беше почивката заради кучето, на мен и приятеля ми...
Но днес се прибрахме от Равда, и то наистина отпочинали и много доволни. Единственото място на което ни казаха още на телефона "супер, вече имаме едно в хотела", се казва "Централ" и е в самия център на Равда. Името на собственичката е София, имат и сайт в интернет /така ги намерихме/. Хотела е хубав, само кажете че сте с куче и помолете да не ви слагат на 1-я етаж с голямата тераса, ако зверчето ви много шава насам-натам през отворената врата, за да не пречите на съседите си. Пода където ни настаниха нас беше теракот, което в жегата си беше направо добре дошло за нас. Никой никъде в Равда не направи проблем за това че се разхождаме с куче, и то голямо. Има и други почиващи с кучета, главно руснаци в затворените комплекси. На централния плаж е забранено за кучета, както и във всичките им тревни площи; разбираемо защо: направи ми впечатление, че никой от водещите куче не си носи и найлоновата торбичка в другата ръка, както съм свикнала аз да го правя... В края на южния плаж след зоната на джетовете, където не е охранявано е хубаво място за куче /и за малко дете/; а и едно място между двата плажа. Не знам как местните наричат мястото, но е миниатюрно плажче до което се стига по стъпала изляти в скалите или по камъните направо. Мястото е наистина малко, хубаво, закътано, и привечер или сутрин не пречите на никой, даже ви се радват закъснели или подранили плажуващи ;) Друго място да пуснете звяра си да тича на воля е края на селото: 2 пресечки от хотела за който ви написах. Един съвет: носете си задължително пинсети: има кърлежи в тревата, независимо къде се разхождате.

дам,в Равда няма проблеми и не само в "Централ" взимат кучета,при нас също приемаме почиващи с кучета,но с условие че ще са на двора ,за което сме изградили съответните условия,поради което сме предпочитано място от хора с големи кучета..но поради горното ,вече сме заети до 20 септември...мстото между двата плажа,онва с басейнчетата в скалите местните му викат "Буруна" ..иначе навсякъде на неохраняемата зона ,можеш да водиш кучо...а след като сте били в Равда,най вероятно сме се засекли ,ако си падате по нощните разходки по крайбрежната улица "Морски Звуци" аз се познавам лесно по ротвайлерите :) особено по малкия Гошо,който беше атракцията на главната улица,пред магазините до аптеката..или чихуахуато което нося на ръце ..а от догодина,освен хотела ни в Пловдив,ще работи и един в Равда,така че дори да не намерите хотел в който да отседнете с кучо,пак да е близо до вас

#790 Потребителят е офлайн   KraaaS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 09:02 PM

Като чета на кое викате че било хубаво (Равда), то значи ние бяхме в рая с кучо :)
гр. Бяла, бунгала "Бъчвата". Уникално място за хора с кучета, 13 бунгала затворени с ограда и дървета, трева, зеленина навсякъде. На 50 м е свободния плаж. Празен (до преди 10 дни бяхме там), малкото хора се радват на кучето, абе страшна работа. 5 дни докато бяхме там, не знаехме къде е повода. Докато бяхме там, имаше още 3 кучета, едно малко, една лабрадорка и едно чау чау.
Единствен минус - нямаше климатик в бунгалата. За всичко останало - 6+.

п.с. и ние сме с горе долу голямо куче - голдън ретрийвър (34кг).

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни