ditka, в 12 August 2012 - 03:24 PM, написа:
Здравейте,
голям проблем ни беше почивката заради кучето, на мен и приятеля ми...
Но днес се прибрахме от Равда, и то наистина отпочинали и много доволни. Единственото място на което ни казаха още на телефона "супер, вече имаме едно в хотела", се казва "Централ" и е в самия център на Равда. Името на собственичката е София, имат и сайт в интернет /така ги намерихме/. Хотела е хубав, само кажете че сте с куче и помолете да не ви слагат на 1-я етаж с голямата тераса, ако зверчето ви много шава насам-натам през отворената врата, за да не пречите на съседите си. Пода където ни настаниха нас беше теракот, което в жегата си беше направо добре дошло за нас. Никой никъде в Равда не направи проблем за това че се разхождаме с куче, и то голямо. Има и други почиващи с кучета, главно руснаци в затворените комплекси. На централния плаж е забранено за кучета, както и във всичките им тревни площи; разбираемо защо: направи ми впечатление, че никой от водещите куче не си носи и найлоновата торбичка в другата ръка, както съм свикнала аз да го правя... В края на южния плаж след зоната на джетовете, където не е охранявано е хубаво място за куче /и за малко дете/; а и едно място между двата плажа. Не знам как местните наричат мястото, но е миниатюрно плажче до което се стига по стъпала изляти в скалите или по камъните направо. Мястото е наистина малко, хубаво, закътано, и привечер или сутрин не пречите на никой, даже ви се радват закъснели или подранили плажуващи ;) Друго място да пуснете звяра си да тича на воля е края на селото: 2 пресечки от хотела за който ви написах. Един съвет: носете си задължително пинсети: има кърлежи в тревата, независимо къде се разхождате.
дам,в Равда няма проблеми и не само в "Централ" взимат кучета,при нас също приемаме почиващи с кучета,но с условие че ще са на двора ,за което сме изградили съответните условия,поради което сме предпочитано място от хора с големи кучета..но поради горното ,вече сме заети до 20 септември...мстото между двата плажа,онва с басейнчетата в скалите местните му викат "Буруна" ..иначе навсякъде на неохраняемата зона ,можеш да водиш кучо...а след като сте били в Равда,най вероятно сме се засекли ,ако си падате по нощните разходки по крайбрежната улица "Морски Звуци" аз се познавам лесно по ротвайлерите :) особено по малкия Гошо,който беше атракцията на главната улица,пред магазините до аптеката..или чихуахуато което нося на ръце ..а от догодина,освен хотела ни в Пловдив,ще работи и един в Равда,така че дори да не намерите хотел в който да отседнете с кучо,пак да е близо до вас