Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#751 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2012 - 02:48 PM

Препоръчвам! :ba_025:Златни Пясъци, преди Ривиера, посока Варна...къщи за гости Теодора тук!! Прикачена снимка Тук разпускаме на веранда!
Плажа е ОК за кучета - неохраняем, няма коцесионер... амммм близо до свлачищен район...Прикачена снимка Там си намерихме голяма компания!:)

За жегите: паница с вода пълна нон-стоп, сянка - в нашия случай тента /палатка, и честичко във водата! За собствениците ( и те са хора) Бира!:)
Приятна ваканция!

#752 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 July 2012 - 04:06 PM

Собственичката една възрастна леля е нали?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#753 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 09:55 AM

За нас морето мина доста зле. Първия ден кучо полудя на плажа от жега, а водата се сещате какво ни доведе... Измъчи се милата и повече не я заведохме на плажа. Да водиш кучето на плаж си е мъчение, не знам защо й го причиних да я вземам там. Останалото време спеше в бунгалото под климатика и беше супер. Здравословните проблеми минаха след 2 дена. Не знам как хората имат хубаво мнение за бунгала Рай, но е адска мизерия. На Нимфа условията са прекрасни, изобщо не могат да се сравняват. А плажа е хубав почти на всякъде.
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#754 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 10:28 AM

Специално с кучета (а и без) предпочитаме Синеморец. Миналата година бяхме само с по-малкото, тази и с двете. На плаж ходехме след 16.30-17.00, рядко сутрин (без тях, заради жегите).
Миналата година в къщата имаше и едни чужденци с лабрадор, а самите хазаи имат йоркшир.
Ето мястото:
http://www.sinemoret...m/contacts.html

Единственото неудобство беше тропкането на ноктите по ламината, ама по-добре ламинат, отколкото гадни мокети.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#755 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2012 - 03:51 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаК-с Камчия, съвсем близо до Варна домашните любимци са добре дошли в местата за спане, ресторантите и всички заведения, може да наемете лодка за екскурзия по устието на р. Камчия или за разходка по море до Райският залив м/у н. Змийски нос и н. Смокинов нос, където лодкарят ще ви остави на почти девствен плаж, където на воля да правите всичко, което душата поиска и привечер с прилива се върне, за да ви отведе в к-с. Горещо препоръчвам:
Ако сте добри и послушни, компания могат да ви правят диви лебеди и делфини, изгревът е обещаващо щедър.Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#756 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 10:20 PM

Показване на мнениетоmaya_mai4ety, в 23 July 2012 - 07:55 AM, написа:

Не знам как хората имат хубаво мнение за бунгала Рай, но е адска мизерия.

Зависи в кои бунгала сте спали.Вили тип Финландия са разкошни просто-чисти,спретнати.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#757 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 02:58 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 July 2012 - 11:31 PM, написа:

А как се спасявате от жегата през деня? То е ясно,че се разхлаждате в морето ама....

Извинявам се, сега чак виждам. :smile:
Първоначалните ни планове, които нямаха нищо общо с действителността :ab_041: , бяха да се наместим в гората с палатките. Няма как да се получи, защото хубавите места са заети винаги, а гората над местенцето, което ние си избрахме беше под поне 60 градусов ъгъл. :ab_041:
Направихме си навес от четири пръта, забити в пясъка (много тропическо изглеждаше :))) ) и платнище, което за всеобща изненада, беше много плътно и сянката, която правеше беше наистина студена. Колкото до кучето - задължително мокро постоянно и на сянка. Излизането от сянката между 11 и 18 беше само, за да се намокри. Той обаче нямаше никакъв проблем с това - почиваше си, търкаляше се в студения пясък, дъвчеше играчки, спяхме заедно в пясъка, а вечер, още със появяването на първата сянка върху плажа започваше да тича като ненормален и така до сутринта преди 11. :ab_041:
И вода пихме шампионски, ама това се отнася за всички.
Не съм видяла никакви индикации, че нещо не е наред, съвсем жизнен беше, даже може би съм се притеснявала и малко в повече, защото имаше моменти, в които животината ставаше и най-демонстративно се преместваше на слънце, под невярващите ни погледи.
Още не сме решили септемврийското море как да го направим, мислим и варианти с къщички някъде, особено, че тогава е и по-спокойно навсякъде, но от палатковия вариант съм просто очарована. :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#758 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 06:44 PM

Леле, в един друг форум - този на майките така са се разпенявали по повод присъствието на кучета на плажа, че направо не е истина! Ако и на мен така ми съскат през цялото време докато сме на плаж - направо не зная. И мисля, че е крайно време определена зона да бъде обособена като такава, в която могат да пребивават кучета - все пак кучесобствениците не са престъпници, плащат си данъците и таксите и трябва да могат да пребивават и те на море с любимците си. То е ясно, че с кучемразци и "алергични" и неврвни оправия няма, ами поне да ни разделят някак си териториите, че да можем да почиваме необезпокоявани и ние и другите.

#759 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 08:12 PM

Е, без абсолютно никакви лоши чувства, във форума на майките всичко изглежда много по-драматично, отколкото е в действителност. :wink:

С две ръце препоръчвам аз къмпингите - вярвам горещо във свободата си да спя на плажа, без да плащам на никого за това елементарно, човешко щастие. Тази година видяхме, че на юг това вече не е възможно, на юг просто е страшно. По-нагоре все още може да се намери начин.Това ми беше първото море със кученце, да, но видях отдавна колко е трудно да не пречиш на никого. По принцип по охраняеми плажове не обичам да ходя, защото постоянно някой свирка със тези свирки, все на някой си му хвърлил пясък (докато и двамата сте на плажа?!?), каквото и да направиш, самия ти пречиш на някого, да не говорим ако водиш и куче.

Надявам се никой да не ме разбере погрешно - освен в свободата си да спя на плажа, вярвам и в свободата на хората, които така предпочитат, да почиват на плаж, чийто пясък е изравняван с машина всеки ден и има шезлонги, чадърчета и заведения. И не бих завела там куче, което да търчи като обезумяло с кочан царевица в устата. :ab_041:

Арина е съвсем права - просто трябва да има място за всички. Така е честно. И то дори не е нужно да бъде специално кучешко място. Просто трябва да ни оставят възможността да отидем някъде, където на никого да не пречим. Без свирчовци, без табели, без заведения. (най-често, последното нещо, което пречи на хората, които искат да почиват така, е нечие куче.) А по тези места така усилено пълзи бетона, година след година, направо е страшно.

Много се отплеснах и се извинявам. Много тежко приемам напоследък проблема със чудовищното застрояване навсякъде.
Ето за този кочан говорех по-горе: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#760 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 08:33 PM

Ами освен догодина / че сега вече е късно - резервирах вече/ да се комбинираме за почивка отявлени кучелюбители и на принципа "много сме - силни сме" да си отвоюваме място под слънцето и на плажа. Че и на мен не ми е приятно около мен да се пищи и да ме чумосват мен и моето куче къде основателно, къде не. Аз по природа не съм простак и се напрягам някак от такива отношения. Иначе ако не ми пукаше - няма проблеми. А сега пък смятаме да го водим на плаж само в извънпиковите и извънспасителните часове, дано тогава да намерим малко спокойствие край вълните и да не пречим на никого. Flashback - като те чета ми иде да си купя палатка и раница, обаче то май след време няма да има къде да ги ползваме.

#761 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 10:29 PM

Уфф това е отвратително със плажовете.Във Варна глобата е 150лв непрекъснато някой мрънка.Трябва да се ходи или в 5 сутринта ии в 22 вечерта....или на нудисткия плаж :zz_020:
А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 07:55 AM

Шибуми, ти ми разби илюзиите поне за северното черноморие....И освен това явно сме страшно напреднали във взаимната си омраза като общество, щом не е възможно безпрепятствено да пребиваваш с кучето си на плажа, за разлика от Италия, а сега разбирам и от теб - в Англия. Те сигурно не са толкова цивилизовани и санитарно-хигиенни държави, нямат алергични и нервни и страхливи деца и прочее. Боже, колко сме загубени, не е истина. Хайде, стига съм спамила, ако и аз открия безпроблемен плаж на юг, на който могат да пребивават кучета, без да се оглеждаме като нелегални, ще пиша тук. Иначе засега - май при нудистите в Китен ще е и то ако моето куче не ги притеснява и тях, щото те алергиите и истериите по хората ходят.....

#763 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 08:34 AM

Ние ще ходим на море след около десетина дни. Много на юг ще сме. Та ако някой може да даде информация за плажове, на които пускат с кучета, ще е супер. Навсякъде от Лозенец/Китен до Силистар ни устройва. Миналата година водихме кучето няколко пъти на Синеморец, но първо, че е навалица, второ че има постоянно мрънкащи. Плажът е хубав, но в неохраняемата зона където си мислех, че мога да пусна кучето на спокойствие е пълно с майки с деца. Точно там са се забили, при скалите и си е затормозяващо. Не знам как е тази година. Аз разчитам на това, че някои от плажовете са заляти от морето и може да не бъдат възстановени. Може би там ще е единственото позволено място за нас - кучкарите :ab_041:

#764 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 08:47 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 25 July 2012 - 08:34 AM, написа:

Не знам как е тази година.

Тази година си беше ОК на неохраняемия плаж в Синеморец (след централния). Е имаше хора, но имаше и много кучета, а и никой не е правил проблеми. Общо-взето по-далечният край на плажа беше за отявлено презряната част от обществото - нудисти и кучкари :ab_041:
За да няма майки с деца наоколо просто трябва да отидете преди тях.

Силистар - гъчканица + табела "Забранено за кучета", централният на Синеморец - също. Август си е мръсна навалица, едва ли ще намериш някъде по-спокойно място.
User's Signature

#765 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 09:22 AM

Цитат

За да няма майки с деца наоколо просто трябва да отидете преди тях.

Факт! И като заидват мамите, започваме игра с кучето, хвърляне на топка в морето и тнт, за да се откажат да ни доближават много! Върши работа!:db_046:

#766 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 09:30 AM

Също така е добре според мен да се ползват по-непопулярните /и по-здравословни впрочем/ часове за плаж - забелязала съм, че тъпканицата на плажа настъпва след 10,30 - 11 часа точно в най-големия пек. След обяд след 17 часа също е доста спокойно. Ние поне така смятаме, че да не изтезаваме и кучето в тоя пек. В другото време - на разходка, под климатика и в гората.

#767 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 10:42 AM

Ние ходим на едно плажче на юг от Царево (може би 5км) и е супер. Не е ситен пясък, но е страхотно! Плитък със скали по дъното, и при най-големите вълни е удоволствие да си там. Събираме се доста семейства с кучета. Ходим рано и на който не му понася, че има кучета на плажа, няма място там. ;)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#768 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 10:53 AM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Polenium, за този плаж ли говориш? Близо до Варвара? На едната снимка се вижда липсата на пясък, по-скоро са ситно натрошени остри миди, как не си нарязаха възглавничките гадовете не разбрах. Вътре са камъни, трудно се влиза, за гмуркачи обаче е ОК. На плажа тази година цареше страшна мизерия и мръсотия, явно заради Джулая, който се падна през почивните дни.
По-задната част на плажа е по-добра (на снимката се вижда, но така или иначе минаването през мидите е почти неизбежно). Заради мидите не бих препоръчала за хора с куче, ако става въпрос за същото място де.
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 01:36 PM

Много полезни ми бяхте преди първото ни море, наистина, и затова сега не мога да не поискам пак съвет. :smile:
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак. :smile:
User's Signature

#770 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 09:29 PM

За същия става въпрос. Ние толкова лета все там ходим и проблеми не сме имали с мидите. Бруно плува до скалата и там се катери и си правим скокове. Има и една пътечка между скалите и се стига до място с пясък (в морето). За нас е перфектно.
User's Signature

Качена снимка

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема