А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем
С куче на море и планина.
Публикувано: 24 July 2012 - 10:29 PM
А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем
Публикувано: 25 July 2012 - 07:55 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 08:34 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 08:47 AM
marin4eto, в 25 July 2012 - 08:34 AM, написа:
Тази година си беше ОК на неохраняемия плаж в Синеморец (след централния). Е имаше хора, но имаше и много кучета, а и никой не е правил проблеми. Общо-взето по-далечният край на плажа беше за отявлено презряната част от обществото - нудисти и кучкари
За да няма майки с деца наоколо просто трябва да отидете преди тях.
Силистар - гъчканица + табела "Забранено за кучета", централният на Синеморец - също. Август си е мръсна навалица, едва ли ще намериш някъде по-спокойно място.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 25 July 2012 - 09:30 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 10:42 AM
Публикувано: 25 July 2012 - 10:53 AM
Polenium, за този плаж ли говориш? Близо до Варвара? На едната снимка се вижда липсата на пясък, по-скоро са ситно натрошени остри миди, как не си нарязаха възглавничките гадовете не разбрах. Вътре са камъни, трудно се влиза, за гмуркачи обаче е ОК. На плажа тази година цареше страшна мизерия и мръсотия, явно заради Джулая, който се падна през почивните дни.
По-задната част на плажа е по-добра (на снимката се вижда, но така или иначе минаването през мидите е почти неизбежно). Заради мидите не бих препоръчала за хора с куче, ако става въпрос за същото място де.

Публикувано: 25 July 2012 - 01:36 PM
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 04 August 2012 - 03:03 PM
Публикувано: 04 August 2012 - 03:29 PM
Flashback, в 25 July 2012 - 11:36 AM, написа:
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак.
Преди три години ходихме с кучето на море в Гърция. На средния ръкав на Халкидики, плажът беше Банана бийч /супер плаж, иначе/ но имахме проблеми не с пребиваването на кучето на плажа, а с влизането му в морето. Гръцко семейство ни направи забележка, че е забранено, оказа се , че е така. Също и за наше разнообразие сме сменяли плажовете, избирайки по-крайни и закътани местенца, други проблеми не е имало, а имаше и други кучета по плажовете. На Халкидики, Ситония има и диви плажове и малки заливчета, където може да се "скатаете". Прибирахме кучето на климатик в стаята около 9.30-10 ч, в хотел, трудно намерен да приема с домашни любимци! /Може би сега в кризата ще приемат по-охотно.../
Общо взето, гърците по тези места не са много-много дог френдли, съобразявайте се, ако някой направи някаква забележка и всичко ще е наред!
arina, а пък нас в един български хотел ни питаха колко тежи кучето, за да му изчислят таксата....нова методика, мани-мани!!! На кг/тегло!
Желая на всички ви приятна почивка!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 04 August 2012 - 04:27 PM
Къща за гости в Еленския балкан - човекът обичаше кучета и се грижеше и за две бездомни, но не беше супер щастлив от идеята нашите да спят вътре. Разказа, че преди време е пуснал дама с куче мини порода, а тя за тоалетна ползвала легена в банята, застлан с новата и чиста кърпа за лице, оставена в стаята на къщата.
Докато ние се държим като свине, няма как хората да променят мисленето си за нас. Така че - нека просто пазим и оставяме чисто след себе си.

Публикувано: 04 August 2012 - 04:45 PM
arina, в 04 August 2012 - 01:03 PM, написа:
Привет arina
За Доспат напротив,помогна ми,аз си мислех абсолютно същото относно мястото.Докато разглеждах района видях и едни други вилички "Орлино",изглеждат много добре,но още не са ми отговорили за кучето.Ако решим и намерим нещо като за нас в района после ще споделя обезателно.
Това за теглото сме го минали,в една къща за гости в Созопол ми заявиха че ако е над 12кг не може да го пуснат.А сега де,ами моето беше тогава 15кг и за две кила не стана почивката...Като не искате кучета,кажете си го бе хора,какви са тези мерки и теглилки
Публикувано: 04 August 2012 - 06:11 PM
GAG - вярно е, че има собственици на кучета, които не се съобразяват, но така да се обобщава също не приемам. По същата логика има и недобросъвестни меко казано туристи без куче, които си пържат мекици и цаца на газов котлон в наетата стаичка без кухня и пръскат по стените - но не съм забелязала квартирите след това да не се дават под наем на никого. И ако условието за настаняване е"кучето вързано вън" последиците в моя случай ще са, че никой в хотела няма да мигне цяла нощ, или аз трябва да легна с него отвън....просто е много неспокоен на чуждо място и не може да бъде оставян сам и без контрол.
fanciful - тази нова "килограмна" тарифа на хотелите е интересен подход - ние с Чарли ще сме все в горната ценова граница, ама защо - да не би да мислят, че го къпя в банята и ползвам повече топла вода? И тук ще пиша - абе в Бъкингамския дворец на откриването на Олиппиадата видях до кралицата да припкат бодро две кученца, ама в реновираните бунгала на яз. Доспат - не може! Как да си го обясня това не зная!
Публикувано: 06 August 2012 - 05:40 AM
arina, в 04 August 2012 - 04:11 PM, написа:
arina за съжаление ето какъв е отговора от "Орлино" :""Уважаема Г-жа Иванова за съжаление политиката на ваканционно селище "Орлино" е да не се допускат домашни любимци. Поздрави! ""
Публикувано: 06 August 2012 - 07:49 AM
Май съм писала преди време - но тук http://www.orlovaskala.com/ приемат кучета, отсядала съм и няма проблеми, а наоколо е много красиво и подходящо за тях. Аз самата не искам да отида с куче в неподходящо среда. Например хотел Макрелов в Смолян, който се рекламира, че приема кучета е всъщност на един стръмен баир и отдолу минава оживена градска улица и не бих го предпочела за подобна почивка.

Вход

Горе
Цитиране +